Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 04, 2025 1:48 pm

Radnik je uzeo bodove jer su dva trenera eksperimentisala sa igracima. Adzem sa tumbanjem Sabic, Sedorf , Osmanovic.
Onaj njihov sa stavljanjem golmana koji je dijete. Sinoc je Adzem postavio onako kako treba da bude jedino logicno i izvukao maksimum. Ekipa je takva da nas U21 igrac odredjuje plus smo neuigrani jer svaku utakmicu izuzev odbrane igramo sa razlicitim igracima. Na sve to protiv radnika smo i odbranu zeznuli sa izbacivanjem Sedorfa sa stopera. Valjda su naucili da nasa liga ne trpi tumbanje i izmisljanje neke polivalentnosti kod igraca kad su oni ograniceni. Nisu u stanju 3 utakmice odigrati na svojij poziciji a ne da ga stavis na neke druge. Ja sam zadovoljan pobjedom i nacinom na koji je Foco igrao ostalo je sve bilo ocekivano.
Odbrana dobra bez nekih gresaka krupnih kao i Erik ,krila losa do ulaska Viniciusa, Madzidova igra lil-la i takav ucestvuje u svakoj opasnoj akciji,spicevi dok ne pocnu asistirati i zabijati uvijek ce biti na tapetu.

gavran
Kontakt:

pon avg 04, 2025 1:53 pm

Dzezvar je napisao/la:
pon avg 04, 2025 12:37 pm
pile87 je napisao/la:
pon avg 04, 2025 12:16 pm
gavran je napisao/la:
pon avg 04, 2025 12:10 pm

Pisi cesce
Volim i ja tebe :zeljeznicar1:
A sto ljubav frca na sve strane....drago mi je zbog vas dvojice...
Pucaju cirevi od ljubomore...
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

fcz
Kontakt:

pon avg 04, 2025 1:59 pm

igla je napisao/la:
pon avg 04, 2025 1:15 pm
Jesmo to u subotu u 17h?
Otkud to?

I na zvanicnoj a i na Areninom pregledu programa pise subota u 21:00.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 04, 2025 2:19 pm

ghamaz je napisao/la:
sub avg 02, 2025 3:11 pm
Iskreno, ovako ja vidim ulogu investitora u FK Željezničar, i mislim da to može biti dobitna kombinacija ako se sve postavi pametno i transparentno.
Zamišljam investitora koji bi, prije svega, uložio u izgradnju zapadne tribine. To nije samo beton – to je kapacitet, standard, nova slika Grbavice. U zamjenu za to ulaganje, realno je da se dogovori da mu se kroz određeni period vraća novac od ulaznica sa te tribine, možda i od zakupa poslovnih prostora ako ih bude. Klub ne gubi ništa, a dobija savremenu tribinu.
Drugi dio priče je ulaganje u igrače i stručni štab. Investitor bira trenera koji prati njegovu filozofiju razvoja mladih igrača npr. Silvio Čabraja. Investitor bi ulagao u dovođenje kvalitetnih i perspektivnih fudbalera – ne poluproizvoda, nego onih koji mogu odmah igrati i rasti u klubu. Kad dođe vrijeme za prodaju, podjela bi bila 80% investitoru, 20% klubu. Nekom to može zvučati puno za investitora, ali hajmo biti realni – bez ulaganja ne bi bilo ni tih igrača ni njihove vrijednosti. A klub, pored procenta od prodaje, ima koristi i kroz rezultate dok su ti igrači tu.
S druge strane, Željo bi živio od onoga što klubu i treba da bude osnova: evropska takmičenja, domaći trofeji, ulaznice, fan shop, navijači. To je naš dio posla – da pravimo ambijent, da podržimo ekipu, i da klub ide sportski naprijed. U ovome modelu, i investitor i klub imaju interes da Željo bude jak, da se pravi rezultat i da se priča širi. Nema prodaje kluba, nema gubitka identiteta – samo partnerstvo koje može da gura stvari naprijed ako se uradi kako treba.
Htio sam da citiram prije utakmice ali sam odlučio da ću nakon utakmice. I ja dijelim isto mišljenje. Najbolje je da uradimo paralelu sa nekim ekipama u regionu. Nije realno da idemo u procjene sa Dinamom, realno je da idemo sa Rijekom, Osijekom, Olimpijom, Celjem, TSC-om, od malih ekipa imamo primjere u Istri i u popularnim Lokosima.

Krenimo od Rijeke. Rijeka je prošle takmičarske godine podigla duplu krunu pored Dinama, Hajduka i Osijeka. Rijeka godinama prodaje igrače, nisu ogromne pare kao u Dinamu, ali su opet pristojne cifre od po nekoliko miliona eura. Kako oni posluju? Omladinska škola, kupe najbolje igrače u ligi, iskusne i potencijale i onda sklapaju ekipu prema tome. Ići ćemo sa primjerom domaćih (BiH) igrača u Rijeci. Zlomislić, golman, došao je prije četiri godine u Rijeku, 22 godine, u Širokom bio standardan, u Rijeci drugi a nerijetko i treći golman. Besplatno. 2.5 godine je bio na klupi. Dobio je priliku, od tada brani standardno i sada odbijaju redom ponude. Drugi primjer je Lončar, plaćen 350k eura Širokom, nakon 3 godine je prodan, 2.5 miliona odštete. Tokom tog perioda je bio bitan kotačić u ekipi. Tokom te 3 godine su bili pobjednici kupa, 2018. i 2019. godine. Pored domaćih igrača (omladinske škole) kupe igrače sa regiona, mlade potencijale u HR, igrači koji prekucaju u HNL idu kod njih. Fruk je dobar primjer. Momak prekuca ligu u Gorici gdje je bio na posudbi. Rijeka ga kupi od Fiorentine, plate 4 miliona eura odštetu. Nakon 2 godine igranja u Rijeci, cijena mu je 10 miliona eura. To je jedini put kojim treba ići. Plate igrača 500k, odigra 2-3 godine kod njih, prodaju ga skuplje četiri puta.

Osijek je drugi. Primjer napadač Marić, Dinamo proda Marića u Mađarsku, 650k, Osijek ga kupi od Mađara, plati ga 1.5 milion, on bude u Osijeku 3 godine, zabije im 50-60 pogodaka i oni ga prodaju u Moncu, 6.5 miliona odštete dobiju. Beljo bio u Cibaliji, dođe im besplatno, kasnije ga prodaju u Augsburg. Barišić, domaći igrač, išao na posudbe, u BSK Bijelo Brdo, u Lokose dok je čekao priliku. Na kraju je i dočekao, poslije nastupa u Osijeku prodan u Rangers. Osijek kupi Soldu od Dinama, 400k ga plate, godinu dana kasnije ga prodaju, za milion eura.

Olimpija, frišak primjer u Floruczu, prije Olimpije, bio posuđen igrač u Jarunu, najbolji igrač drugog ranga HNL-a. Skauti ga primijete, Lokosima ne treba, plate ga 100k, odigra 2 godine tamo, bude pobjednik kupa sa Olimpijom, postane rep. igrač Austrije, prodaju ga u Belgiju, u šampiona Union SG, 5 miliona dobiju. Eno i tamo sad briljira, 3 utakmice, 3 gola. Doffo, koji je kod nas u ligi bio jedan od najboljih igrača, došao im džaba, 3 godine im ključni igrač u sredini, preko 120 nastupa ima u 3 godine. Kupe napadača plate ga 200k, prodaju za 5 miliona.

Igrač Krškog, tada drugoligaša, na kraju su ispali u treću ligu, u 11 utakmica zabije 4 gola i Celje ga potpiše, prije 2 godine su ga prodali u Salerintanu, 2 miliona.

Istra, nije primjer ogromnog kluba, eto sad su prodali četiri igrača, 3 miliona eura, Lisica i Valinčić u Dinamo, 2.6 miliona, Majkić golman u Aris, 200k i štoper Iurie u Dundee, 200k. Plaćaju čak odštete sada. Kod njih su Španjolci. Platili Širokom 200k da dobiju Tarabu.

TSC isto odličan primjer. Došao im je igrač, 50k su ga platili, Zlatiboru, 3 godine jedan od najboljih igrača lige, prodan u Rusiju. Banajac kupljen od Inđije, 100k, 1.5 milion u Rusiju. Stanić kupljen od nekog, 200k plaćen na kraju prodan u Ludogorec, 1.8 miliona eura. Napadača koji je prošao omladinsku školu TSC-a su prodali u Austriju, 5 miliona eura.

Kod Lokosa imaš stalno one Albance, domaće igrače, igrače koji nemaju mjesta u Dinamu, Rijeci, Hajduku, Osijeku, dođu njima, odigraju top i onda ih prodaju. Sad sam računao, od 2020. zajedno sa tim Čabrajom, oni su prodali igrače, 200k fali da bude okruglo 22 miliona.

Da sumiramo, ljudi imaju ozbiljne skauting ekipe, kupuju najbolje domaće igrače, rijetko su to igrači preko 26 godina, najčešće su to igrači od 18 do 22-24 godine, odigraju tu koju godinu, pomognu ekipi da ispuni cilj koji žele, pomognu sebi i prodaju se. Ključno je, što se stalno potencira, ne prodaju se igrači a da nemaju zamjenu, identičnu, koju će opet poslije prodati. Osim što kupuju, imaju ozbiljne temelje po pitanju omladinskog pogona. TSC, Rijeka i Osijek posebno. Od teretana, smještaja, hotela, desetina terena, to je jedini ključ ako se hoće uspjeti.

Omladinski pogon pa onda ostalo. Normalno, neophodan je ljudski sistem, hijerarhija, ozbiljni treneri, ozbiljan skauting tim, ozbiljan trener, koji ima uspjeha ali i muda da radi sa mladim igračima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon avg 04, 2025 2:43 pm

cikoradovic je napisao/la:
pon avg 04, 2025 10:59 am
Želim da se referišem na jedan post prije utakmice gdje se kaže da mi trebamo čekati zakon o sportu i da moramo čekati da budemo na nuli pa da onda pokrenemo priču o potencijalnim strateškim partnerima. Skupština KS je nakon 24 godine odobrila nacrt zakona o sportu. Zakon o sportu u kantonu ne reguliše ono što je nama potrebno.

2016. je bio prijedlog u parlamentu, 2019. je bio, 2022. je bio, u maju 2025. godine u parlamentarnu proceduru je upućen prijedlog zakona o sportskim DD FBiH, a to je isti prijedlog koji je bio 2016. poslan u proceduru. Znači skoro 10 godina nema ništa po tom pitanju. 2022. je došao prijedlog na glasanje i logično da su ga oborili.

Dio koji nas zanima, neće još dugo doći na red, a i kad dođe, on će biti oboren, to je jasno kao dan.

Drugo, Željo sa trenutnim uređenjem, stanjem i okruženjem nikada neće biti na nuli.
Ja sam to napisao.

Prvo, radi se o kantonalnom zakonu.To smo obojica utvrdili i to je ono sto nas se tice.Nama ce on biti dovoljan pravni osnov, a ostalo, u ovom momentu, ne treba da nas brine.

Druga stvar, kako mislis "dio koji nas zanima, nece jos dugo doci na red"? Jesi li uopste citao Nacrt zakona? Sudeci po toj recenici, nisi, jer je i "dio koji nas zanima" inkorporiran u nacrt.

Ukratko, clan 82. nacrta (Profesionalni sportski klub) pa kaze :
Stav (1) Profesionalni sportski klub osniva se kao PRIVREDNO DRUSTVO s ciljem obavljanja sportske djelatnosti
Stav (2) Profesionalni sportski klub osniva se i registruje kao poslovni subjekt kod nadleznog suda u skladu sa Zakonom o prrivrednim djelatnostima.....

Dakle, jasno je sta bi mi trebali uraditi usvajanjem ovog nacrta/zakona i njegovim objavljivanjem u sluzbenim novinama.Preregistracija iz udruzenja u privredni subjekt, a onda, siroko ti polje....Imas primjenu Zakona o privrednim djelatnostima i ZOOa sa svim njihovim mehanizmima zastite jednog privrednog subjekta, ulaganjima itd itd.

Trece, zar nije osnovni zadatak ovog saziva UOa vracanje dugova, a time i "oslobadjanje" cjelokupnog budzeta kako bi bili konkurentniji? Ako necemo biti nikad na nuli, sta onda radimo? Daj se zaduzuj, uvaljuj i napravi nam pravu ekipu kao sto je to nekad radjeno i nemoj da nam onda prosipaju suplju da se nesto stabilizujemo?? Posluj nesavjesno kao i vecim dijelom proteklih 25 godina, a nek slijedeca uprava misli kako ce to vracati, dok se njihovi prethodnici vode doktrinom "nece se Zeljo nikad ugasiti, nece dati navijaci".

Bonus misljenje: Kad malo "mucnem glavom", gle cuda, pojavi se investitor bas u trenutku kad je Zakon o sportu nikad blize usvajanju cime bi se dala i ta toliko trazena pravna zastita naseg kluba, ali i definisala ulaganja.Imam osjecaj da on (investitor), a i ovi nasi u klubu zele da se to i desi prije zakona. Mozda grijesim, ali sam naucio u zivotu da u ovim stvarima, drzim oci sirom otvorene.Posebno kad vec znam da je i ovaj pominjani investitor- sumnjiv.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

exbabilon
Kontakt:

pon avg 04, 2025 3:03 pm

Foco ima ugovor do narednog ljeta, a zasticeno je godiste za ovu i naredne tri sezone. Eto upravi posla.

djidomova
Kontakt:

pon avg 04, 2025 3:19 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
pon avg 04, 2025 10:59 am
Želim da se referišem na jedan post prije utakmice gdje se kaže da mi trebamo čekati zakon o sportu i da moramo čekati da budemo na nuli pa da onda pokrenemo priču o potencijalnim strateškim partnerima. Skupština KS je nakon 24 godine odobrila nacrt zakona o sportu. Zakon o sportu u kantonu ne reguliše ono što je nama potrebno.

2016. je bio prijedlog u parlamentu, 2019. je bio, 2022. je bio, u maju 2025. godine u parlamentarnu proceduru je upućen prijedlog zakona o sportskim DD FBiH, a to je isti prijedlog koji je bio 2016. poslan u proceduru. Znači skoro 10 godina nema ništa po tom pitanju. 2022. je došao prijedlog na glasanje i logično da su ga oborili.

Dio koji nas zanima, neće još dugo doći na red, a i kad dođe, on će biti oboren, to je jasno kao dan.

Drugo, Željo sa trenutnim uređenjem, stanjem i okruženjem nikada neće biti na nuli.
Ja sam to napisao.

Prvo, radi se o kantonalnom zakonu.To smo obojica utvrdili i to je ono sto nas se tice.Nama ce on biti dovoljan pravni osnov, a ostalo, u ovom momentu, ne treba da nas brine.

Druga stvar, kako mislis "dio koji nas zanima, nece jos dugo doci na red"? Jesi li uopste citao Nacrt zakona? Sudeci po toj recenici, nisi, jer je i "dio koji nas zanima" inkorporiran u nacrt.

Ukratko, clan 82. nacrta (Profesionalni sportski klub) pa kaze :
Stav (1) Profesionalni sportski klub osniva se kao PRIVREDNO DRUSTVO s ciljem obavljanja sportske djelatnosti
Stav (2) Profesionalni sportski klub osniva se i registruje kao poslovni subjekt kod nadleznog suda u skladu sa Zakonom o prrivrednim djelatnostima.....

Dakle, jasno je sta bi mi trebali uraditi usvajanjem ovog nacrta/zakona i njegovim objavljivanjem u sluzbenim novinama.Preregistracija iz udruzenja u privredni subjekt, a onda, siroko ti polje....Imas primjenu Zakona o privrednim djelatnostima i ZOOa sa svim njihovim mehanizmima zastite jednog privrednog subjekta, ulaganjima itd itd.

Trece, zar nije osnovni zadatak ovog saziva UOa vracanje dugova, a time i "oslobadjanje" cjelokupnog budzeta kako bi bili konkurentniji? Ako necemo biti nikad na nuli, sta onda radimo? Daj se zaduzuj, uvaljuj i napravi nam pravu ekipu kao sto je to nekad radjeno i nemoj da nam onda prosipaju suplju da se nesto stabilizujemo?? Posluj nesavjesno kao i vecim dijelom proteklih 25 godina, a nek slijedeca uprava misli kako ce to vracati, dok se njihovi prethodnici vode doktrinom "nece se Zeljo nikad ugasiti, nece dati navijaci".

Bonus misljenje: Kad malo "mucnem glavom", gle cuda, pojavi se investitor bas u trenutku kad je Zakon o sportu nikad blize usvajanju cime bi se dala i ta toliko trazena pravna zastita naseg kluba, ali i definisala ulaganja.Imam osjecaj da on (investitor), a i ovi nasi u klubu zele da se to i desi prije zakona. Mozda grijesim, ali sam naucio u zivotu da u ovim stvarima, drzim oci sirom otvorene.Posebno kad vec znam da je i ovaj pominjani investitor- sumnjiv.
Da, tačno tako piše. I to bukvalno znači da klub postaje privredno društvo, i da može imati legalnog vlasnika, čime će mu se zaštiti vlasnička prava i ulaganje.

slika
Željezničar za život cijeli!

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 04, 2025 3:40 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
Druga stvar, kako mislis "dio koji nas zanima, nece jos dugo doci na red"?

Ako necemo biti nikad na nuli, sta onda radimo?
Pričam o dijelu zakona koji se tiče parlamenta FBiH, on neće doći skoro na red. Politika je to. Nisam čitao u KS.
Ako se tim zakonom mogu riješiti naša pitanja onda je to super.

Znaš ti dobro šta ja pričam. Nemojte sad da glumimo. Znaš i sam da kod nas priča traje dok su pobjede tu, čim toga nema, počinju spletke, priprema terena da uleti neko drugi. UO plaća dug, ali, da li imamo garancije da će oni biti tu dok ne dođemo na nulu? Nemamo. Hoće li neko poslije njih raditi istim tempom da što prije budemo na nuli? Kako da znamo da neko poslije njih neće doći pa nas ukanaliti? Nabiti još duga, kako znamo da nam neće doći još jedan Zec? Kako znamo da će se plaćati doprinosi? Uostalom, eto mi plaćamo dug, odjednom uleti inspekcija i uoči neplaćanje nečega 2003. lupam, sjediš u klubu a ono stigne prinudna naplata od 2008. za koju niko nije čuo, zastarilo, ali je ima u papirima. Nije se jednom desilo. Češljaju papire i onda ti nakače još duga prema PU jer se nije plaćalo nekad. Imaš li garancije da će UO koji dođe poslije Tune i ekipe plaćati mjesečnu ratu PU kako je potpisano? Nemaš. Logično da nemaš.

Promijeniš UO, promijeniš NO, dođe druga skupština, interesnih skupina ima stalno. Nemaš stabilne financijske konstrukcije i stalnog dotoka kapitala, to je problem. Jedan mjesec da fulaš nešto ako ti kasne neki prihodi, nešto, to je automatski ogroman problem.

Eto ti primjer, Vargas, oko 30k su spominjali platu, ako ide regularno, na punu, a mi moramo na punu, inače ćemo imati probleme, to je 52500 mjesečno. Misliš li da imamo snagu da plaćamo tolike doprinose? Prije ili kasnije će zaštekati i eto duga. To je 300k godišnje, samo doprinosa i to samo na jednom igraču.

Dok god se ne bude znalo, u jedan jedini fening, koliko i kome se duguje, dok ne bude stabilne situacije, a kod nas se to lahko razjebe, zbog interesnih skupina, Željo neće biti na nuli.

Znajući nas, sa našim opstrukcijama, promjenama, turbulencijama, čudo je da je jedan UO skoro godinu dana tu. Rijetko se to baš desi. Imamo primjere u prošlosti gdje je super, dođu drugi i bude pustoš, onda opet neko sanira, ne prođe malo, šteka sportski dio, eto drugih, koji resetuju situaciju i opet urade da imaš isto stanje na početku. Ti misliš neće ali ono opet bude isto.

dobar tri
Kontakt:

pon avg 04, 2025 4:20 pm

Od 4 zvanične utakmice koje smo odigrali, zabili smo 4 gola, i to:
Roviti Boljević s klupe protiv Kopra
Penal protiv Kopra
Autogol protiv Radnika
Alić, koji je lijevi bek, protiv Posušja.

Odsustvo kreativnosti u veznom redu, uspavana krila ili neadekvatni centarfori? Ili sve troje.

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 04, 2025 4:25 pm

dobar tri je napisao/la:
Odsustvo kreativnosti u veznom redu, uspavana krila ili neadekvatni centarfori? Ili sve troje.
Otišli su nam ključni igrači koji su razigravali cijelu ekipu prošle sezone. To su Jaber i Dangubić. Mislim da u tome leži odgovor na tvoje pitanje.

Ratoborni Mrmot
Kontakt:

pon avg 04, 2025 4:47 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
pon avg 04, 2025 8:33 am
Spoiler:
Ratoborni Mrmot je napisao/la:
pon avg 04, 2025 3:19 am
Bas gledam po orgu i ovdje komentare "navijaca". Kakvih debila ima to je za nepovjerovati. Al bas da ne povjerujes.

11 igraca otislo ( Dangubica smo trebali zadrzati, Jabera nismo, problem je sto je on nezamjenniv sto se nas tice ) i svi su trebali da odu shodno tome nije nikakva steta sto su otisli. Doslo je novih 10 igraca, zapravo je doslo vise, all ubrajam ove sto su dobili minute i jer cisto sumnjam da ce ove sezone za nas igrati Ibrahim, Memisevic, Cosic. Pa nije video igrica da to sve zarotiras, ukomponujes i uigras za dva mjeseca ili za 10-ak dana koliko su Rakic i Konings sa nama. Na sve to nam bas nedostaje Jebar koji je bio igrac prevage na sredini terena i kojeg mi, fakticki, mijenjamo sa Focom, ( jer je Erick klasicni defanzivni vezni ). Onda mrmoti kazu Foco je dobar, al nam je igra karina, a Foco mijenja Jabera koji nam je bio pola ekipe, al bukvalno. Nema logike, jelde ? Foco je super odigrao i mora imati mjesto u rotaciji i to da bude ispred Radovca.

Kaze Galic je ninja za Trupea. Tobejarabi. Ljudi brzo zaboravili Galina zalijetanja i ispadanja i jos nesigiran sa loptom u nogama. Napredak je defanzivno i to ozbiljan. Niko ga do sada nije bacio na glavu i prosao, barem nisam primjetio.

Liga 10, nema vise levata osim Rudara, nema vise sigurnih bodova to je Radnik dokazao protiv nas i protiv Nja. Kada smo kod Nja, nasi debili postaju gori od kromiljasa sto se tice kmecanja, jebacanja majki nakon 1.5 utakmice, smjena, tjeranja, kenjanja i pametovanja. Svi sve znaju, a mi odigrali ukupno cetiri zvanicne utakmice gdje smo, redom, trebali dobiti slovence nekoliko razlike na Grbavici, u grcu odigrali revans, trebali dobiti Radnika da Adzem nije eksperimantisao i bili bolji od Posušja. I opet ne valja. Opet se jebu majke. To radi raja sa kromolja, a mi smo ih uapjeli stici i prestici po retardacijama.

Ne sudi se sada, jer ne zna niko ko sta i koliko moze, sudi se nakon prvog kruga od devet tekmi i nakon kraja prvog dijela da vidimo gdje smo. Jer uigravamo 10 novih igraca, jer pokusavamo da preklemamo odlazak Jabera i jer smo pogrijesili sto smo pustili Dangubića.

Unormalite se malo, jer fakat ima debila koji se ponasaju gore od pitara koji su sampioni u slicnim retardacijama, kmecanjima, tjeranjima i donosenjem suda nakon 15 minuta jer neko dobar ili nije. Pa to Pep Guardiola ne zna, mrmoti jedni.

Vrijedna pobjeda za mir u kuci koji je nepptrebno narusen retardiranim ponasanjem dijela navijaca koji donose nemir bez ikakve potrebe.jer su frustrirani, jsr ne guze, jer su nezadovoljni vlastitim zivotom il im je jednostavno pun ***** svega.

Al to nije do kluba. Mi smo svoje sanse propustili za vrijeme Amara, a Boga mi i za vrijeme Misketa. Jebala su nas obojica da valja uz duzno postovanje za titule i istok. Prvi zbog toga sto mu se dusa bila okruziti sa sumnjivim likovima i sto je iza njega ostajalo opste rasulo u klubu, a drugi jer se pravio pametan, potpuno izgubio uticaj u savezu pa nam na derbiju svira penal zbog kojeg jzgubimo titulu, a onda Zrinjskom izmisle jedan, jer nije htio da kupi "karte" za navijace u Krupi, jer nije htio da zavrsi Europu sezonu prije na tekmama protov Rudara, Celika i Slavije ( jer su tim klubovima te tekmw bile nebitne ), pa i u onoj sezoni 3 3 protiv Zrinjskog smo imali jos jednu tekmu na Grbavici gdje nas Elvis Mujic opljacka protiv Zrinjskog, mi popusimo jos jednu titulu ( da ne spominjem dovodjenje Vranjesa na polusezoni u vezu koja je bila odlicna, a on nepotreban a najplaceniji ) i to nam na kraju sroza koeficient u Europi, Zrinjski blago receno odskoci i sada imamo to sto imamo.

Sad suti i pusi i gledaj kako to da izvadis, ako mozes, a kao sto vidimo to se bas ne pusta tako lako.
Ja konto krepale moržove botove i shvatile da su haman ugasili klub, al jok. Nema tu pameti, ni zrna.
Nabijem na hashima aka spolovilo i Amara, a Bogme i tebe.

A to krepati, pozeli kuci svojima, mozda se i ostvari.

milanribar
Kontakt:

pon avg 04, 2025 4:59 pm

dobar tri je napisao/la:
Od 4 zvanične utakmice koje smo odigrali, zabili smo 4 gola, i to:
Roviti Boljević s klupe protiv Kopra
Penal protiv Kopra
Autogol protiv Radnika
Alić, koji je lijevi bek, protiv Posušja.

Rano je za ocjene po meni. Nije da ne stvaramo šanse, po meni nije kreativnost problem, više konkretnost. Opet fali taj šut, i juče protiv Posušja hoda se s loptom po 16 metara niko ne gleda da oproba šut, nego da podijeli neki pas na stranu. Puno slabije ekipe se usuđuju na šut iz tih situacija.

Malo nam fali samopouzdanja a to će doći uz lagane golove, koje će nadam se počet pospremat napadači ili krila. Mislim da je greška Adžema guranje Pejića od prve minute, čini mi se da mu je previše bila promjena od Cibalie na evropsku utakmicu i punu Grbavici ali mislim da je dobar igrač i da će bolji biti s klupe pola sata...

Sigurno još jedan vezni kreativac ne bi škodio jer je previše toga na Šošiću.

SamoIstina
Kontakt:

pon avg 04, 2025 5:06 pm

milanribar je napisao/la:
pon avg 04, 2025 4:59 pm
Sigurno još jedan vezni kreativac ne bi škodio jer je previše toga na Šošiću.
Tacno takav nam fali, a trebao bi uskoro stici.

DizelForce
Kontakt:

pon avg 04, 2025 5:19 pm

Jel istina da prica jezik ko i Erick, ovaj novi veznjak?

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 04, 2025 5:39 pm

Ako pristane, priča istim jezikom, ako ne pristane, onda ne priča. Logično.

gavran
Kontakt:

pon avg 04, 2025 5:43 pm

pon avg 04, 2025 5:39 pm
Ako pristane, priča istim jezikom, ako ne pristane, onda ne priča. Logično.
realno
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon avg 04, 2025 6:37 pm

@Ciko Odmah sam i rekao da ja nama dovoljan Zakon KS.Nista drugo nas ne zanima, niti treba zanimati, dok visih zakonskih akata na nivou Federacije ili drzave ne bude.

Sto se tice poslovanja i svega ovog ostalog sto si naveo, to se vrlo lako rijesi.
Prvi korak je detaljna revizija koja ce ukljucivati pokrenute sudske postupke i predmete koji su na izvrsenju.Tad se ne moze desiti da se stalno pojavljuje nesto novo.Onoga cega nema u to dvoje, podlozno je zastari ili je vec zastarilo.

I drugi korak, krivicne prijave za nesavjesno poslovanje- IMENOM I PREZIMENOM.

To je ono sto zamjeram "vladavini" Misimovica kad su iste podnijeli protiv NN lica, pa kao da drzava to istrazuje.Nema tu NN lica, tacno se zna kad su nastali dugovi i ko je tad bio na celu odnosno nekoj od izvrsnih funkcija.Mi smo isli politikom nezamjeranja, a tako se nikad nista nece rijesiti.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Pukii
Kontakt:

pon avg 04, 2025 9:34 pm

Radi li se sta na jugu?

Sky1
Kontakt:

pon avg 04, 2025 10:09 pm

I još neka dugovanja uskoro bi trebala biti riješena tako pišu.
https://faktor.ba/sport/fudbal/zeljezni ... ecu/226849

ghamaz
Kontakt:

pon avg 04, 2025 10:38 pm

https://www.transfermarkt.com/adi-nalic ... ler/332875
Bez kluba od danas. Bilo bi dobro naći konkurenciju kapitenu. Više puta ga gledao uživo, dobar.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 67 gostiju.

Prijava