Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

NEZALAGANJE
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 29, 2025 12:25 am

SanMan je napisao/la:
uto jul 29, 2025 12:19 am
Ako se neko razumije u finansije nek objasni ovo u FK sarajevo finansiski izvještaj za 2024 gdje su dugoročne obaveze 18.350.884 KM -
po meni je to dug Mirviću, al pošto od njih nema šta uzeti bi da se uvali preko brata kod nas pa da nas komplet odere - malo je stadion - bubrege bi davali
a ne vidjeh neki rezultatski napredak kod njih
Tih 18mil su pozajmice.Nema sta drugo biti i dokazuje ono sto rekoh ranije....Jedini legalan nacin zasad, za unos kapitala, su pozajmice.

Drugim rijecima, on da sutra zatrazi povrat tog novca, moze ih ugasiti.Sasvim legitimno i legalno.

Zato licno nisam za takav unos kapitala i kod nas, al izgleda ce se to desiti.Rekoh vec, raja su nestrpljiva vise, vole instant stvari i to je to.

@SamoIstina Reci mi sta su uradili u Evropi? Jbt ba titule u ovoj ligi.Titula i trofeji, makar meni, ovdje znace ako cw mk to pomoci da i u Evropi nesto uradim.Oni to nisu uradili!!!!

Nadalje, jel vidis sta im radi svake godine??Ako je investitor, pa valjda neki plan treba da bude da stvoris jak tim za Evropu.Kod njih to ne ide tako.Uvijek im se prodaju najbolji igraci, dovedu novi i tako u krug.Pa valjda cilj trwba biti da ako imas jednog Guliashvilia da dovedes i drugog i tako bude javi i odes dalje u Evropi, a ne da se vrtis u krug??

Isto radi i Zrinjski.Znas sta je to druze? To se zove izvlacenje para preko kluba.Kratko i jasno.Ti trofeji su "mrvice".
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u uto jul 29, 2025 12:30 am, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:28 am

SamoIstina je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Ako se neko razumije u finansije nek objasni ovo u FK sarajevo finansiski izvještaj za 2024 gdje su dugoročne obaveze 18.350.884 KM -
po meni je to dug Mirviću, al pošto od njih nema šta uzeti bi da se uvali preko brata kod nas pa da nas komplet odere - malo je stadion - bubrege bi davali
Crno na bijelo, od ulaska investitora u klub pitari su uzeli sedam trofeja, 4 kupa i 3 titule. Znaci vise nego kroz cijelu svoju istoriju. Ali eto ti ne vidis rezultatski napredak.

Porediti njihov OP i izlazne transfere sa nasim je iluziorno, to necu ni da pominjem koliko su ispred nas.

To je mit da njima lose ide i da su pogrijesili sto imaju investitora. Ljudi nikad nisu bili uspjesniji od kako postoje. S tim da nisu iskoristili svoje mogucnosti ni blizu. Da su bili pametniji, harali bi ligom, ne bi im niko nista mogao. Sreca pa nisu.

Ovo moram priznati da ti je nesto najjace. Cuj Mirvic salje brata da vrati pare preko nas, a nemaju kontakta, ne pricaju uopste.

Na kraju krajeva, skupstina ce valjda glasati. Naravno da se treba osigurati imovina kluba, ali i treba otvoriti put privatnom kapitalu da konacno udje u klub.
I da, zaboravio sam reci, mi smo u tom istom periodu uzeli jedan jedini trofej, onaj kup.

Ali eto kod njih nema pomaka nikakvih, dok nama sve cvjeta.

SanMan
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:30 am

I dalje nisam skonto jel FK sarajvo dužno, po ovom finansiskom izvještaju Mirviću 18 ....miliona - koje nema šansi naplatiti

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:31 am

SanMan je napisao/la:
Crno na bijelo, od ulaska investitora u klub pitari su uzeli sedam trofeja, 4 kupa i 3 titule. Znaci vise nego kroz cijelu svoju istoriju. Ali eto ti ne vidis rezultatski napredak.

Porediti njihov OP i izlazne transfere sa nasim je iluziorno, to necu ni da pominjem koliko su ispred nas.

To je mit da njima lose ide i da su pogrijesili sto imaju investitora. Ljudi nikad nisu bili uspjesniji od kako postoje. S tim da nisu iskoristili svoje mogucnosti ni blizu. Da su bili pametniji, harali bi ligom, ne bi im niko nista mogao. Sreca pa nisu.

Ovo moram priznati da ti je nesto najjace. Cuj Mirvic salje brata da vrati pare preko nas, a nemaju kontakta, ne pricaju uopste.

Na kraju krajeva, skupstina ce valjda glasati. Naravno da se treba osigurati imovina kluba, ali i treba otvoriti put privatnom kapitalu da konacno udje u klub.
I da, zaboravio sam reci, mi smo u tom istom periodu uzeli jedan jedini trofej, onaj kup.

Procitaj moj post iznad.Garantujem da nemas ni 30 godina (bez uvrede) dok sve gledas kroz neke trofeje.

NEZALAGANJE
Kontakt:

SanMan je napisao/la:
uto jul 29, 2025 12:30 am
I dalje nisam skonto jel FK sarajvo dužno, po ovom finansiskom izvještaju Mirviću 18 ....miliona - koje nema šansi naplatiti
Duzno druze.Dugorocno duzno.

SanMan
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:33 am

A od na bi imo od čega naplatiti

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:34 am

SanMan je napisao/la:
uto jul 29, 2025 12:33 am
A od na bi imo od čega naplatiti
Tako je.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:35 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
Procitaj moj post iznad.Garantujem da nemas ni 30 godina (bez uvrede) dok sve gledas kroz neke trofeje.
Pogrijesio si oko godina, ali nema veze. Ako su sedam trofeja naspram jednog mrvice, onda ok. Oni ce napraviti iskorak i u Europi, samo je pitanje dana.

To sto su nesposobni i sto lose vode klub godinama je drugo, ali i takvi su visestruko uspjesniji od nas od te godine kada im je usao investitor i to uspjesniji na svakom polju, osim navijackom.

Imamo dvije opcije. Investitor ili vjecno tavorenje sa povremenim ukljucivanjem humanitarnog broja. Treca ne postoji.

Sky1
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:37 am

SanMan je napisao/la:

Stoji da su oni uzeli te trofeje, a i stoji da oni duguju Mirviću preko 18 mil i imali su sreće, pa je onaj Nam bio neki fin cova, pa ih nije ugasio, a bili su bliže, nego mi gašenju u istom periodu. Ne znam čime se baviš i šta radiš u životu i jesi li se nekada susretao sa pozajmicama. Ja ti iz ličnog iskustva mogu reći jako nezgodna stvar. @nezalaganje je objasnio kako jedino može. A evo ti nam reci kako ti zamišljaš taj model i imaš li info kakav model to mi nudimo ili potencijalni investitor kako ga zovete.

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:41 am

uto jul 29, 2025 12:35 am
NEZALAGANJE je napisao/la:
Pogrijesio si oko godina, ali nema veze. Ako su sedam trofeja naspram jednog mrvice, onda ok. Oni ce napraviti iskorak i u Europi, samo je pitanje dana.

To sto su nesposobni i sto lose vode klub godinama je drugo, ali i takvi su visestruko uspjesniji od nas od te godine kada im je usao investitor i to uspjesniji na svakom polju, osim navijackom.

Imamo dvije opcije. Investitor ili vjecno tavorenje sa povremenim ukljucivanjem humanitarnog broja. Treca ne postoji.
Izvinjavam se onda.Vidi, meni je licno mnogo godina da bi mi trofej u ovoj ligi, bez iskoraka u Evropi nesto znacio..

Sta imas od titule ili kupa, ako ti ona nece posluziti da odigras neku grupnu fazu? Nije mi vise 20 da se busam u prsa da smo nesto osvojili, da to pitarima "trljam na nos" i sl.
Hocu da taj trofej znaci da ce na Grbavicu doci ozbiljne evropske ekipe, da gledam ozbiljan i dobar fudbal itd.

To mi je sustina.Zato te i pitam, sta njima znavi tih 7 trofeja?Evo trljaju nama po nosu iii? A ovamo u Evropi i Andora nas preskocila, zivota mi.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:46 am

Sky1 je napisao/la:
uto jul 29, 2025 12:37 am

Stoji da su oni uzeli te trofeje, a i stoji da oni duguju Mirviću preko 18 mil i imali su sreće, pa je onaj Nam bio neki fin cova, pa ih nije ugasio, a bili su bliže, nego mi gašenju u istom periodu. Ne znam čime se baviš i šta radiš u životu i jesi li se nekada susretao sa pozajmicama. Ja ti iz ličnog iskustva mogu reći jako nezgodna stvar. @nezalaganje je objasnio kako jedino može. A evo ti nam reci kako ti zamišljaš taj model i imaš li info kakav model to mi nudimo ili potencijalni investitor kako ga zovete.
Cekamo mi da se ugase od 2014, pa nista. Evo 10 godina se gase po nasim navijacima, a u medjuvremenu sedam trofeja, milionski transferi, najbolji OP u drzavi. Nije ni meni drago zbog toga, ali to su cinjenice.

Ja nemam informacije o tome i ne znam detaljno koji su planovi Sanina Mirvica po pitanju ulaganja. Valjda te informacije ima radna grupa koja pregovara sa njim, a imace uskoro i skupstina, nadam se. Pa neka ljudi glasaju i odluce sta je najbolje za klub.

Mi trenutno zivotarimo, jedva egzistiramo, mi i ovako posudjujemo i varijantisemo, a jedan neodlazak u Europu i jedna losa sezona nas mogu ugasiti, a to se ne moze promijeniti bez privatnog kapitala. Nikad necemo biti konkurentni bez toga, cak ni u ovoj ligi, a ne u Europi. Druga su vremena.

@NEZALAGANJE

Sve OK. Posteno, ti imas svoj stav ja imam svoj. Ne moramo se slagati, a i ne pitamo se puno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:51 am

@Samoistina Naravno da se ne moramo slagati, ali iz zivotnog iskustva cu ti reci, a indirektno i svima koji misle da ce investitor i te neke pare odnijeti sve nase probleme....Nista kvalitetno, uspjesno i dugorocno odrzivo ne dolazi preko noci.

Ja ne znam namjere Mirvica (ako je on taj), ali ako ce mu model ulaganja biti kao bratov....Sve mi je jasno.

ubaceni element
Kontakt:

uto jul 29, 2025 1:43 am

Hoce li nam neko od ovih sto agituju da klub dadnemo u ruke Sanina Mirvica objasniti vec jednom ko je taj covjek i cime de bavi? Gdje je stekao tolike pare? Samo da budr odgovor u stilu ima neku firmu, koju firmu, kako se zove, kako posluje, gdje, sta, kako?

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:57 am

Norsborg je napisao/la:
pon jul 28, 2025 9:40 pm
Previse ovdje pisemo o Adzemu umjesto o strujama u i oko kluba. Zbog tih struja i licnih interesa nikada necemo na zelenu granu, sa ili bez Adzema.
U vrijeme raskola oko Misimovica, podrzavao sam ga i bio protiv one footballske ekipe..
Nazalost,dosao sam do saznanja da takozvana "struja" Misimovic minira ulazak Sanina Mirvica u sportski segment u klub. Znaci samo ulaganje u igracki kadar. Nista nebi imao sa nasom imovinom a to je ono sto nas navijace najvise brine kada je u pitanju ulazak investirora.
Gospodine Misimovic, hvala za sve uradjeno ali je krajnje vrijeme da se odmaknete od kluba i zaboravite ideje sa dionicama.
Nikada nisam unaprijed iznosio informacije ali sam ovaj put morao da se ako nista i navijaci upoznaju sa stanjem u klubu.
Napominjem da je Mirvic jednom vec odbijen iako je platio reviziju da bi se u odnos uslo sa cistim stanjem.
Ti poletio odmah na forum da iznes mahalsku pricu.bez da znas i jedan detalj oko svega.
Zasto ovako hinjski uplices covjeka koji nema nikakve dodirne tacke sa klubom odkako je napsutio mjesto predajednika kluba?
Koja je to misimoviceva struja?

Razgovori aa Sanjinom Mirvicem se vode oko 3-4 mjeseca vec.Prvi kontakt je ostvaren sa nase strane.Covjek koji je zasluzan i koji je vodio te razgovore je Nihad Odobasic (zamisli covjek koji je dio te misketove struje jer je u klubu koliko znam jos od misketovog vremena).
U samom pocetku Sanjin nije htio ni da cuje a kamo li da prica o ponovnom angazmanu u klubu.Na kraju je prelomio i pristao da investira u klub.
Postavio je svoje uslove nez kojih nije htio ni da prica dalje.
Jedan od njih je da predsjednik UO bude covjek kojem on itekako vjeruje.Ime necu navoditi jer mislim da to nebi bilo u redu ni prema klubu ni prema Sanjinu.
Takodje iz istog razloga necu navoditi ni ostale uslove.
UO je nacelno pristao na te uslove,te je grupa koja je zaduzena za investitora preuzela dalje radnje na sebe.Oni ce zvanicno pogledati Sanjinovu ponudu te dati svoje misljenje koje ce ja se nadam biti pozitivno.
Uukoliko bude pozitivno ici ce se na glasanje u skupstini,a ideja je da glasanje bude javno odnosno da se svaki clan skupstine poimenicno izjasni i objasni zasto je ZA ili PROTIV.
Mandat ovom sazivu skupstine mislim da istice u septembru tako da se nadam da ce sva prica oko investitora biti zavrsena do tada.
Ljude koji barataju sa poluinformacijama i mahalskim naglabanjima bih zamolio da te stvari ne pisu po forumima jer sa tim samo stete klubu u situaciji koja je jako bitna za klub jer mislim da nam je ovo zadnji voz .
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:40 am

Ne saljite mi PP jer vam necu odgovoriti vise od ovoga sto sam napisao.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:42 am

Treba zamoliti Osima da se vrati, kažu igrači odmah zbog njega dolaze i za manje para

ISB87
Kontakt:

uto jul 29, 2025 7:29 am

A kako mi uopste funkcionisemo? Koliko ja znam mi nismo samoodrziv klub, vec godinama funkcionisemo na osnovu pozajmica. Amar, Zec, Misimovic, Badzak i ostala kompanija.
Mogu nas i oni ugasit, a pozajmice su kratkorocne.

Neka se ulaze u prvi tim, a samim tim mi svoje kapacitete mozemo usmjeriti na reorganizaciju i poboljsanje nekadasnjeg najboljeg OP u drzavi.
MIRZA RASCIC

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 7:54 am

Ako dodje do realizacije ici ce se postepeno.
1.detaljna revizija poslovanja kluba
2.saniranje prioretnih dugovanja kluba
Prije toga bi isla reorganizacija kluba na svim nivoima.

Norsborg
Kontakt:
Status: Online

uto jul 29, 2025 8:29 am

Dzezvar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 6:40 am
Ne saljite mi PP jer vam necu odgovoriti vise od ovoga sto sam napisao.
Ti bi se trebao o ovome raspitati u upravi. Ovo je info iz najblizih krugova.
Opet ponavljam da ce imovina biti u potpunosti zasticena.
Ulaganje je u sportski segment i interes je dovodjenje, stvaranje i proizvodnja igraca odakle ce se vracati ulozeno.
Ako ulozi u pogresnog igraca pa se pare ne vrate do njega je, ne do kluba, i nema veze sa imovinom.
Ako se dobro raspitas saznaces za struju Miske a saznaces da je i kod pregovora sa Diglisicem umjesao prste.
Dok je bio u klubu bio sam za njega ali je vrijeme da se odmakne.

milanribar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 8:40 am

Dzezvar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:57 am
Norsborg je napisao/la:
pon jul 28, 2025 9:40 pm
Previse ovdje pisemo o Adzemu umjesto o strujama u i oko kluba. Zbog tih struja i licnih interesa nikada necemo na zelenu granu, sa ili bez Adzema.
U vrijeme raskola oko Misimovica, podrzavao sam ga i bio protiv one footballske ekipe..
Nazalost,dosao sam do saznanja da takozvana "struja" Misimovic minira ulazak Sanina Mirvica u sportski segment u klub. Znaci samo ulaganje u igracki kadar. Nista nebi imao sa nasom imovinom a to je ono sto nas navijace najvise brine kada je u pitanju ulazak investirora.
Gospodine Misimovic, hvala za sve uradjeno ali je krajnje vrijeme da se odmaknete od kluba i zaboravite ideje sa dionicama.
Nikada nisam unaprijed iznosio informacije ali sam ovaj put morao da se ako nista i navijaci upoznaju sa stanjem u klubu.
Napominjem da je Mirvic jednom vec odbijen iako je platio reviziju da bi se u odnos uslo sa cistim stanjem.
Ti poletio odmah na forum da iznes mahalsku pricu.bez da znas i jedan detalj oko svega.
Zasto ovako hinjski uplices covjeka koji nema nikakve dodirne tacke sa klubom odkako je napsutio mjesto predajednika kluba?
Koja je to misimoviceva struja?

Razgovori aa Sanjinom Mirvicem se vode oko 3-4 mjeseca vec.Prvi kontakt je ostvaren sa nase strane.Covjek koji je zasluzan i koji je vodio te razgovore je Nihad Odobasic (zamisli covjek koji je dio te misketove struje jer je u klubu koliko znam jos od misketovog vremena).
U samom pocetku Sanjin nije htio ni da cuje a kamo li da prica o ponovnom angazmanu u klubu.Na kraju je prelomio i pristao da investira u klub.
Postavio je svoje uslove nez kojih nije htio ni da prica dalje.
Jedan od njih je da predsjednik UO bude covjek kojem on itekako vjeruje.Ime necu navoditi jer mislim da to nebi bilo u redu ni prema klubu ni prema Sanjinu.
Takodje iz istog razloga necu navoditi ni ostale uslove.
UO je nacelno pristao na te uslove,te je grupa koja je zaduzena za investitora preuzela dalje radnje na sebe.Oni ce zvanicno pogledati Sanjinovu ponudu te dati svoje misljenje koje ce ja se nadam biti pozitivno.
Uukoliko bude pozitivno ici ce se na glasanje u skupstini,a ideja je da glasanje bude javno odnosno da se svaki clan skupstine poimenicno izjasni i objasni zasto je ZA ili PROTIV.
Mandat ovom sazivu skupstine mislim da istice u septembru tako da se nadam da ce sva prica oko investitora biti zavrsena do tada.
Ljude koji barataju sa poluinformacijama i mahalskim naglabanjima bih zamolio da te stvari ne pisu po forumima jer sa tim samo stete klubu u situaciji koja je jako bitna za klub jer mislim da nam je ovo zadnji voz .
Ovo je istina i ne trebate dalje od ovog čitati. Čovjek je i previše napiso...mislim da je u interesu kluba i realizacije ovog svega da se ne iznosi previše detalja javno.

Trenutno korisnika/ca: billybih, Bing [Bot], Google [Bot], Majkel, pestabudimpesta i 50 gostiju.

Prijava