Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 25, 2025 8:49 pm

Ovakvi golovi kao što je Vinijev me podsjete zašto sam i dalje skoro uvijek na sjeveru :DD:
Sad gledam na sažetku, ovo je sramota kakav je penal sviran. Najbolje sve igrače od pasa ka gore obmotati kao mumiju pa da izbjegnemo bilo kakvu igru rukom tokom utakmice.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

igla
Kontakt:

ned maj 25, 2025 9:04 pm

Kaže onaj ker iz Tuzle Bilbija pošten sudac, gledaj penala danas, šta je mogao Boljević ondje, ne može više ruka uz tijelo?
10 žutih. Mrtve ti u lobanje Luka *****.

fcz
Kontakt:

ned maj 25, 2025 9:09 pm

Koje je ono igrace Krpic morao tjerati da dodju ispod Juga da proslave Dangin gol?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned maj 25, 2025 9:49 pm

SamoNapad je napisao/la:
ned maj 25, 2025 7:45 pm
I dalje mi nije jasno koliko mi ne znamo.
Jabera nam doveo neko, i to smo jedva da ne zeznemo zbog struke.
Dovede neko brazilca/e mi umjesto da radimo da ga unovcimo opet ne znamo gurat cemo neke polovnjake.
Dovede ti neko Odinaku mi se trudimo da dokazemo ds ne zna umjesto da radimo da ga unaprijedimo(ali lakse je reci limitiranom Galicu da se bori , nego raditi sa Odinakom koji je na 30 % svojih mogucnosti). Imas Sabica koji je ima sut nema fizikalije ( al pusti to bolji je njega na beka gurnuti da dokazemo da ne zna).
Imas sad i Focu koji je dobro ojacao , e sa njim tek necemo imati pojma sta cemo. Mozda dovedemo kakve Djorice i Vukoje umjesto njih haj znaj. Dok god su dio strucnih stabova ljudi koji ne razumiju da nisu oni ti koji selektiraju igrace nego da se bave jasnim zadatcima (unaprijedjivanje taktickih stvari kod igraca, individualan rad sa igracima, priprema igraca za pozicije koje igraju i slicno) bit cemo ovakvi . Pomocnici nisu tu da glume Ancelotija nego da rade (ako znaju) svoje zadatke . Sta je zadatak Joldica, Dervisija, Kovaca(koji je otisao)Krajine,Sefera?
Kad bude svak radio svoj dio posla imat cemo pojma.
:pljesak: :pljesak: :pljesak:

Svaka cast!!!
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

igla
Kontakt:

ned maj 25, 2025 10:13 pm

Zato što ne znamo šta nam je cilj i lutamo. Ne bi mnogi ovi mladići dobili priliku da nema tog u21 pravila. Ili da nas opet udari besparica, pa djecu gurnemo.

Mi smo negdje između želja i mogućnosti. Slušamo navijače koji bi da deremo Zrinjskog 3-0, a imamo para za sredine tabele. Zbog želja navijača nemamo muda da gurnemo nekog mlađeg, a ovi koji bi kao trebali biti prevaga donose nam 4. mjesto.

Kad budemo znali šta je cilj, a ne bude izjava "mi se uvijek borimo za najviše ciljeve", znat ćemo nekog i izbaciti i dati mu šansu.

Okolele
Kontakt:

ned maj 25, 2025 10:33 pm

Danas kad sam izlazio sa istoka onaj donji zadnji izlaz do juga čuje se voda neka u onom ograđenom dijelu za poslovne prostore..Dobro pljušti..A bgm i u wc na podu ima dosta vode..Moguće da je neka cijev pukla..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

salle86
Kontakt:

ned maj 25, 2025 10:54 pm

igla je napisao/la:
ned maj 25, 2025 10:13 pm
Zato što ne znamo šta nam je cilj i lutamo. Ne bi mnogi ovi mladići dobili priliku da nema tog u21 pravila. Ili da nas opet udari besparica, pa djecu gurnemo.

Mi smo negdje između želja i mogućnosti. Slušamo navijače koji bi da deremo Zrinjskog 3-0, a imamo para za sredine tabele. Zbog želja navijača nemamo muda da gurnemo nekog mlađeg, a ovi koji bi kao trebali biti prevaga donose nam 4. mjesto.

Kad budemo znali šta je cilj, a ne bude izjava "mi se uvijek borimo za najviše ciljeve", znat ćemo nekog i izbaciti i dati mu šansu.
Da bi imali podršku navijača za mlade, treba izaći pa javno to i reći. Reći realno stanje, da financijski ne možemo parirati ovim ispred nas, tako da je nama 4.mjesto ravno tituli.
Da bi forsirali mlade igrače, treba kojeg i pronaći sa strane jer nam je omladinski u fazonu bolje više nego kvalitetnije. Tu mislim na članstvo i djecu koja imaju rezultate kakve imaju, a nije zadžabe to tako.
Nema vizionara u klubu niti jednog usudiću se reći. Na bilo kom polju. Sve sami radnici, oni koji odrađuju posao koji im neko naredi. Ako i to, ali eto rećićemo da odrade. A što je najgore na nekim pozicijama moraju biti mozgovi, a ne radnici.
Ma bez veze se nervirati...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 26, 2025 9:52 am

Jako teska utakmica juce. Drago mi je da smo pobjedili i na najbolji moguci nacin zakljucili sezonu sa utakmicama na Grbavici.

Frapantno je sudjenje na nasoj Grbavici tokom cijele sezone, sudije su postale krajnje bezobrazne, u jednoj "obicnoj" utakmici da mi dobijemo 11 zutih kartona je bas nevjerovatno.

Penal je izmisljen, navlacenje prekrsaja oko 16 je bilo bezbroj, do kada cemo imati onakvo sudjenje na nasoj Grbavici, je li opet treba da se desi neki Sabrija Topalovic da bi imali normalno sudjenje.

Velez osrednja ekipa bez glave i repa, zao mi je sto im nismo utrpali jos 2-3 gola pred kraj utakmice i sto ih nismo maksimalno ponizili kao sto je Zrinjski nas ponizio.

Sve u svemu drago mi je sto je raja ostala dosljedna i sto niti jednim gestom nije iskazala nepovjerenje Upravi zbog desavanja oko Denisa.

Idemo dalje u novu sezonu, nadam se da cemo se igracki POJACAT jer nam pojacanja zaista trebaju.

P.S. ucalnjujte se u klub, brzo ce evropa, nemojte sutra kukat kako ce clanovi imati prvenstvo prilikom kupovine ulaznica
Alea iacta est!

ANamelessGhoul
Kontakt:

pon maj 26, 2025 10:20 am

Bgm mi je zao sto Dangubic ode

salle86
Kontakt:

pon maj 26, 2025 10:36 am

Što reče @SamoNapad frapantno je kako mi pored očiju ne vidimo nešto što bi morao vidjeti svako ko se zove stručnjakom u svom poslu. Gledam evo X-ti put gol Vinija i ne mogu se oteti dojmu da, kad bi u našem klubu imao neko da brusi ove igrače, da bi od njega se mogao napraviti zvjer. Onako na prvi pogled izgleda zapušteno nema tu neku visinu, ali kako se brat odhrva sa 3 igrača i golmanom veleža i kakva kontrola lopte...ono se ne uči već ili imaš u nogama ili nemaš. Šteta je da ne dobija priliku, ja se nadam da će je imati u narednoj sezoni jer po ovom golu ako je suditi, a moglo bi se, bez obzira što je za očekivati oscilacije u igri, mogli bi imati u njemu pojačanje za narednu sezonu.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

milanribar
Kontakt:

pon maj 26, 2025 10:39 am

ANamelessGhoul je napisao/la:
pon maj 26, 2025 10:20 am
Bgm mi je zao sto Dangubic ode
Jel to 100% da ide, meni se čini da je pristao da smanji ugovor. Ja bi ga zadržao jer je zanimljiv igrač baš, puno ganja puno trči, za razliku od drugih, ima i neki pas solidan, zna povuć loptu...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 26, 2025 11:09 am

Dangubic je veoma vazan igrac za nasu ekipu i zaista bi bilo steta da ode.

Bezbroj puta u ovoj sezoni smo vidjeli da kada on izadje nasa igra na sredini se raspadne. Sjetite se prvog dijela sezone kada je igrao u tandemu sa Krpicem, koliko je doprinosio Krpicevim golovima i koliko radi za ekipu.

Nadam se da ce uspjeti naci zajednicki jezik i da ce ostat
Alea iacta est!

nikson
Kontakt:

pon maj 26, 2025 11:46 am

Dangubica ako puste ja ga vidim u Zrinjskom gdje ce biti najbolji igrac lige… ovdje nazalost ne moze da dodje do izrazaja zbog tromosti ostatka ekipe, sporosti Krpica i njegovog cekanja lopte ( na koje je naviknut jer citavu karijeru igrq kao sidras, Boljevica koji je u pokretu jedino ako ima loptu itd itd itd. Nazalost objasniti to onima koji u zivotu nisu sutnuli loptu a pored toga su jos nepismeni - to je vec pretesko. Ja se nadam da ce Dangubic ostati i biti zacementiran sljedecu sezonu, na kraju krajeva trebaju valjda dati Adzemu mogucnost da on odabere a s obzirom na njegov stil fudbala - Dangubic je 100% tip igraca za to
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

fcz
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:05 pm

Ma nema rasprave, Danga bi morao ostati jer je uz Sosica i Jabera najopasniji, najnepredvidljiviji i najinteligentniji igrac u nasoj ekipi.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

milanribar
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:14 pm

Mi smo ove polusezone na Grbavici dobili dvije utakmice koje 100% nismo trebali dobit, Borac i Velež. To je dokaz da ova ekipa ima snage i da bi sa normalnim suđenjem i par pojačanja mogla ponovo u borbu za vrh.
Ako ode Muftić treba nam ozbiljan golman, ja se ne bi igrao sa u21 golmanom jer sigurnost na golu puno znači.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:24 pm

Evropa nam je za nekih 50-tak dana klub treba vec poceti da razmislja kako da organizuje prodaju karti.
Trenutno imamo preko 9400 clanova, ako svaki clan pozeli da kupi dvije ulaznice evidentno je da necemo moci svi stati na stadion.

Klub treba prvo da izadje u susret navijacima sa godisnjim i desetogodisnjim kartama da oni imaju pravo prvenstva kupovine ulaznica, zatim ostali clanovi.

Cak bi ogranicio da jedna clanska = jedna karta, a ne ko prije dvije godine kada je i "kunto i panto" kupovao karte a provjera clanskih bila samo formalnost.

Ovo ljeto napunite Shop, kratko i jasno UZMITE NAM PARE
Alea iacta est!

SamoIstina
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:43 pm

Bilo bi dobro da se jave navijaci koji su pisali za brazilce da su ublehe, da ne kazem talovi.

Ostaje misterija zasto nisu igrali kod Corica nakon sto im je zavrsena papirologija, ali barem sad znamo da mozemo na njih racunati iduce sezone.

Ono sto je Vini jucer uradio se bas rijetko vidja na nasim terenima, a Simoni je bolji igrac od njega. Bice zanimljivo vidjeti da li ce ga Adzem koristiti u vezi ili na stoperu.

Usput, pise Faktor da se nismo dogovorili sa Dangubicem. Steta. Kazu da uz njega odlaze: Galic, Mircevski, Cavnic, Markovic.

gavran
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:55 pm

milanribar je napisao/la:
pon maj 26, 2025 12:14 pm
Mi smo ove polusezone na Grbavici dobili dvije utakmice koje 100% nismo trebali dobit, Borac i Velež. To je dokaz da ova ekipa ima snage i da bi sa normalnim suđenjem i par pojačanja mogla ponovo u borbu za vrh.
Ako ode Muftić treba nam ozbiljan golman, ja se ne bi igrao sa u21 golmanom jer sigurnost na golu puno znači.
nama treba ozbiljan golman i ako Muftic ne ode
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:55 pm

SamoIstina je napisao/la:
pon maj 26, 2025 12:43 pm
Bilo bi dobro da se jave navijaci koji su pisali za brazilce da su ublehe, da ne kazem talovi.

Ostaje misterija zasto nisu igrali kod Corica nakon sto im je zavrsena papirologija, ali barem sad znamo da mozemo na njih racunati iduce sezone.

Ono sto je Vini jucer uradio se bas rijetko vidja na nasim terenima, a Simoni je bolji igrac od njega. Bice zanimljivo vidjeti da li ce ga Adzem koristiti u vezi ili na stoperu.

Usput, pise Faktor da se nismo dogovorili sa Dangubicem. Steta. Kazu da uz njega odlaze: Galic, Mircevski, Cavnic, Markovic.
realno qarine igraci obojica

gavran
Kontakt:

pon maj 26, 2025 12:56 pm

cipiripi je napisao/la:
pon maj 26, 2025 12:24 pm
Evropa nam je za nekih 50-tak dana klub treba vec poceti da razmislja kako da organizuje prodaju karti.
Trenutno imamo preko 9400 clanova, ako svaki clan pozeli da kupi dvije ulaznice evidentno je da necemo moci svi stati na stadion.

Klub treba prvo da izadje u susret navijacima sa godisnjim i desetogodisnjim kartama da oni imaju pravo prvenstva kupovine ulaznica, zatim ostali clanovi.

Cak bi ogranicio da jedna clanska = jedna karta, a ne ko prije dvije godine kada je i "kunto i panto" kupovao karte a provjera clanskih bila samo formalnost.

Ovo ljeto napunite Shop, kratko i jasno UZMITE NAM PARE
koliko znam desetogodisnje vaze za evropu

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Bing [Bot], Google [Bot], kontranogama i 38 gostiju.

Prijava