Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 04, 2025 6:50 pm

Haj sve izmjene ok ali ubacivanje pingvina Markovića niđe veze..I ovim Brazilcima da priliku na kapaljku ne možeš ni znati mogu li šta napraviti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

santakuruz
Kontakt:

ned maj 04, 2025 7:24 pm

Okolele je napisao/la:Haj sve izmjene ok ali ubacivanje pingvina Markovića niđe veze..I ovim Brazilcima da priliku na kapaljku ne možeš ni znati mogu li šta napraviti..
Neko te igrace gleda svaki dan na treningu, zna vrlo dobro sta i koliko mogu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

black64
Kontakt:

ned maj 04, 2025 7:42 pm

vec se spremati za iducu sezonu, ovo je sa trenutnim rosterom maksimum
treba pojacati i strucni štab

Refa1921
Kontakt:

ned maj 04, 2025 8:25 pm

Ja im jedino mogu zamjeriti kup i onaj poraz od Zrinjskog koji je previsok bio. Sve ovo ostalo je u granicama normale i to se znalo i prije početka da smo slabiji od Borca, Sarajeva i Zrinjskog. Dakle, ništa što nismo očekivali, kup je jedino morao bolje kada se sve posložilo. Nije nas smio Široki onaki lahko izbaciti.

struja
Kontakt:

ned maj 04, 2025 9:16 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
ned maj 04, 2025 4:01 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:
ned maj 04, 2025 3:52 pm
NEZALAGANJE je napisao/la:
ned maj 04, 2025 3:22 pm
Lagumdzija ga fino kiksa.Nemoguce lose dodavanje i otvori 3 na 1...Strasno, svaku tekmu je neki novi debil tu da kiksa.
Četvrta ekipa na tabeli ali ubjedljivo znaci ubjedljivo ja mogu glavu na panj stavit da ova ekipa ima najlosiju zadnju liniju u ligi, apsolutno cijeloj ligi

Od bekova do stopera ne zna s koji je smijesniji
Apsolutno se slazem.Nema se ovdje vise sta dodati, jer svi imamo oci. Ja se ne mogu ni sjetiti kad smo mi zadnji put primili go, a da nas je neko izigrao.Ovako je svaki put penal, kiks, lose postavljanje, losa reakcija itd.Zivota mi, amateri ne grijese ovoliko. a pocesto gledam i taj fudbal.

@Blue Istina, ali mi smo njega doveli ko golgetera, a on je sve, samo ne to.Je.bes ti igraca kojeg Suljo Krpic izbaci iz prvih 11, a lik okretan ko ormar, a znanje s loptom mu je na "vi".

Ako cemo realno, mi ovdje imamo 2 igraca.To su Sosic i Al Jaber.Cvetanoski, kojeg sam licno mnogo kritikovao, izgleda dosta bolje kad su oko njega brzi igraca poput ove dvojice.Tu jos moze i Vini dati ruke, ner i on ima neku brzinu, a to je ono sto stvara visak u danasnjem fudbalu.

Ono sto nama treba su oba stopera, oba beka i jak centralni veznjak na mjestu Radovca koji je propo ko kauc, a mi ga produzili.E tad bi licili na ekipu.

Medjutim, prije ce se desiti da ode i ovo sto valja, nego li da mi dovedemo potrebno i hajmo jovo na novo.Zacarani krug.
Slažem se za pozicije koje treba dovesti

struja
Kontakt:

ned maj 04, 2025 9:18 pm

Meha87 je napisao/la:
ned maj 04, 2025 5:19 pm
Kad bi se Odinaka mogao dozvati u odbrani bio bi strasan igrac vrijedi ga istrpiti tek mu je 21.
Top bek bi bio

Minotaur
Kontakt:

ned maj 04, 2025 9:25 pm

struja je napisao/la:
ned maj 04, 2025 9:18 pm
Meha87 je napisao/la:
ned maj 04, 2025 5:19 pm
Kad bi se Odinaka mogao dozvati u odbrani bio bi strasan igrac vrijedi ga istrpiti tek mu je 21.
Top bek bi bio
On mora biti prvi izbor na beku, Galić koliko griješi nije normalno, samo što danas protvnik nije iskoristio. Raja ističe da on mora igrati zato što je defanzivniji, a ustvari razlika je što ne ide gore kao Odinaka, već stoji nazad, a to što mu svaka lopta prolazi nema veze. Također Radinovića bih ostavio, ako ništa kao drugu opciju sljedeće sezone jer je puno moderniji bek od Markovića što je pokazao u prethodne dvije domaće utakmice.

SamoNapad
Kontakt:

ned maj 04, 2025 9:28 pm

Brzina, brzina to je nesto sto prolazi u nasoj ligi (prolazio je Santos, prolazi Kyeremh, Kulasin itd.) Ti igraci prave visak uz solidne vezne koji su bar malo pokretljivi. Onako cisto fudbalski gledajuci sa stadiona ne razumijem da mi ubacujemo stare igrace u nebitnim utakmicama. Prosle godine Dino zadnjih par kola drzi Stilica, Krpica i ostale a djeca sjede, ove godine izgleda i Denis isto.
Drugo ljudi nisu dosli da gledaju metilje po terenu vec da vide neke igrace koji se zele dokazati pa zasto ne ubaciti Odinaku od prve , Vinija bar 45 min , Lausevica,Sabica da vidimo ljude u kontinuitetu .
Ne razumijem koja je poenta , koja je vizija naseg sportskog segmenta ?

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned maj 04, 2025 10:37 pm

Nisam pisao dugo...
Sada kada smo osigurali 4. Mjesto mogu reci da sam zadovoljan sezonom... Ostaje zal za kupom, ali Bože moj...

Prve 3 ekipe su MNOGO ispred nas po pitanju finansija, pa tako to pokaze i tabela. Nije mi samo jasno čemu toliko negodovanje sa tribina, sta smo mislili da ćemo biti prvaci? Ili ispred pomenute trojke...

Nećemo da mijenjamo statut kluba, nećemo da imamo čovjeka koji upravlja SVOJIM novcem, nećemo da otvorimo vrata kapitalu I da rizikujemo, ali hoćemo titulu... NIKADA... ali bas NIKADA se to neće desiti i nećemo osvojiti titulu dok se to ne promjeni, što prije to shvate ovi sto trebaju, prije ćemo na zelenu granu...

Da li ima prostora za napredak u mnogim segmentima, ima, ali dok god je to na dobrovoljnoj bazi I volonterski, ovogodišnja sezona će nam biti vrhunac....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Majkel
Kontakt:

ned maj 04, 2025 11:44 pm

Dobra sezona, pričajte šta hoćete..

fcz
Kontakt:

pon maj 05, 2025 1:28 am

Ma sezona je OK, mi kvalitetom i jesmo cetvrta ekipa u ligi a eto tu cemo i zavrsiti.

Nista mi narocito nismo "izgubili" ili "prokockali". Onih 5:0 u Mostaru jeste jedna velika mrlja i nesto sto se bas nikako nije smjelo desiti. Druga mrlja je veoma slab dvomec u u polufinalu protiv Sirokog ali ruku na srce mi u finalu ne bi imali gotovo nikakve sanse - a naravno da je lakse ispasti od Sirokog nego gledati kako oni u derbiju osvajaju trofej. OK, ulaskom u finale bismo obezbijedili Evropu ali jasno je da su pitari veliki favorit protiv Sirokog i da tu ne bi smjelo biti problema.

Danas je propustena jedna sansa da mladji igraci iz drugog plana (Sabic, Foco, Simoni, Vini, Lausevic...) dobiju znacajnu minutazu. Nadam se da ce u preostale cetiri utakmice biti mnogo vise prostora za njih jer su svaki put pokazali da u njima itekako ima materijala. Cini mi se da se vise sansi davalo Gasalu, Beci, Subasicu ili Drlji (i to kad nismo bas bili rezultatski rastereceni) iako je bilo prilicno jasno da od njih tesko da moze biti "hljeba".

Uprkos tome, apsolutno sam za Denisov ostanak. Ne moze nista na brzinu, cak ni s dosta vecim budzetima od naseg. Kontinuitet je jedan od kljucnih, nezaobilaznih uslova. Uz to naravno ide i kvalitet kojeg nama itekako fali, narocito u odbrani koja je mozda i najlosija u ligi. Nadam se da postoji neki plan, da se na njemu vec nesto i radi i da tamo sredinom juna necemo gledati jos jedan, 327-i po redu, "novi pocetak".
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

OldBlue
Kontakt:

pon maj 05, 2025 9:09 am

Dobro jutro, otvorih ovaj forum i vidim svašta se piše, tenzije nepotrebne nekakve mada ima, po meni i realnih razmišljanja.
Kratko o jučerašnjoj utakmici, sa Slobodom i kada smo bili puno jaći nismo jednostavno prolazili, i titulu su nam "skinuli" (sjetite se Zebinog gola za 1:1), sa njima je uvijek bilo tegoba i patnja....tako da ovim jučer ja sam sasvim zadovoljan, preokrenuli smo, uigravala se 433 formacija što se sa Istoka jako dobro vidilo, njihov drugi gol super ali je naša greška a ne njihov extra kvalitet i to je to.
Ovo tjeranje trenera je zabrinjavajuće i baš zvući žalosno i jadno, napomenuo bih dvije stvari o kojima naši navijaći i forumaši i ne razmišljaju previše - prvo mi, koliko je meni poznato, u trenutnom rosteru nemamo kupljenog igraća, svi uglavnom došli kada im je propao neki drugi transfer tako da kada se razmisli hladne glave ovo je još i dobra ekipa posebno kada se prisjetim nekih Mulalićevih skupih "kamiona" i ne izlaska u Europu - drugo, vjerovatno i važnije, Liga12 ide na Ligu10 što znaći da če od iduće sezone trebati se itekako više potruditi za dobar rezultat, biće puno manje prostora za kalkulacije i sa te strane moraćemo zadržati kontinuitet "kostura" tima sa što manje grešaka u pojačanjima(kojih če biti sigurno) i sa te strane puna podrška SŠ-u i nadam se da čemo i mi opet uskoro biti u stanju da kupimo nekog ciljanog igraća koji nam nedostaje napr brz štoper.
I još samo da dodam da naših mlađih nije bilo u rosteru jer če igrati finale omladinskog Kup-a a podsjetio bih pojedine forumaše da postoji i kvota za prijavljene strane igrače.
pozdrav

milanribar
Kontakt:

pon maj 05, 2025 10:58 am

Još jedna očajna partija Radovca protiv Slobode koja je skoro niži rang, dok s druge strane Al Jaber odigra rutinski daje lopte koje imaju oči i otima lopte na protivničkoj polovini.
To kažem jer ne treba nekad žuriti sa produženjem ugovora igračima, nekad je dobro i 1+1 pa na kraju sezone da vidimo.

Sve mi se više čini da smo se sa Cvetanovskim prevarili jer nije dobio novi ugovor. Jako rijetko brzo krilo u našoj ligi, juče je pretrčao afrikanca na desnom beku Slobode par puta koda je neki junior.
Biće teško naći tako brzo krilo za pare koje na njega trošimo...

Gagi tm 87
Kontakt:

pon maj 05, 2025 11:01 am

Zar nije Cvetanovski potpisa na 2 god ?

igla
Kontakt:

pon maj 05, 2025 11:09 am

Cveta je u ovoj ligi izuzetno koristan igrač zbog brzine. Nama je itekako od koristi protiv ekipa gdje možemo nešto više kroz tranziciju.

Što se tiče sezone, sezona je dobra ako iskoristiš potencijale koje imaš. Mi imamo potencijal za 4. mjesto i što dalje u kupu otići, to amo ostvarili. Sve preko bi bio uspjeh veliki.

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon maj 05, 2025 11:40 am

Cvetanoski je do kraja maja 2026te, a Mircevski do kraja maja 2025te..
Tako da okej se odradilo s ugovorima s obzirom da je Mircevski flop.

fanaticZeljin
Kontakt:

pon maj 05, 2025 12:26 pm

Kreću opet suplje za Al Jabera
Srcu draga, boja PLAVA !

milanribar
Kontakt:

pon maj 05, 2025 1:09 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
To je ok. Mislim da se umjesto Mirčevskog mogu dovest dva solidna igrača, ako bude na tržištu.

Sky1
Kontakt:

pon maj 05, 2025 1:22 pm

milanribar je napisao/la:
pon maj 05, 2025 1:09 pm
SkenderijaTM87 je napisao/la:
To je ok. Mislim da se umjesto Mirčevskog mogu dovest dva solidna igrača, ako bude na tržištu.
Dovesti jednog baš dobrog stopera i drugog solidnog. Jednog pravog beka, napadač i neko da donekle zamijeni Jabera, a trebat će nam i jedna prava desetka i desno krilo.

Meha87
Kontakt:

pon maj 05, 2025 2:23 pm

Nema nekih opcija na bekovima a da ce biti slobodni na ljeto jedino Marko Cubrilo i Ajdin Nukic ali ne znam da li bi uopste bili upgrade na ove sadasnje. Najbolje bi bilo kad bi Markovic dotjerao fizicku spremu ali daj boze

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 53 gosta.

Prijava