Evo ja ti tvrdim da to što je neko treći golman ovako jadne reprezentacije ne diže cijenu nikako. Eventualno može biti dobar argument za menadžere kada dogovaraju lične uslove s klubom, ali i to više zavisi od sposobnosti menadžera, nego od same te činjenice. Kažem vam, precjenjujete značaj te pozicije, a i pare od UEFA-e za jednog igrača nisu velike. Da bi mjesto u reprezentaciji diglo cijenu igraču, on prvo treba igrati, a potom i igrati dobro. Posljednji takav naš je bio Svraka, čak smo mu malo i digli cijenu, ali eto nije se prodao jer smo realno tražili previše.
Druže, nebitna pozicija ti je treći golman u tom kontekstu. U mnogim repkama, pa i timovima, pitaju prvog golmana koga da zovnu, jer mu je osnovna svrha da trenira prvog i eventualnog drugog golmana, da ih razbrani, zagrije, da imaju dobar odnos i da vjeruju jedni drugima. Zamisli kakav bi cirkus bio da stalno mijenjaju tog trećeg golmana.
Sta je izvlacenje iz konteksta? Lik reko da to smatra ko uvredu i da nije respektabilno prema momcima. Sta ti je ovdje izvlačenje iz konteksta?
Jarane, probudi se. Pusti se djecije price.Occasionally je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 11:38 am
5.500.000,00 KM je bio budžet 2017.
Prije 7 godina
Nedavno sam negdje vidio podatak ili nečiji post a možda je i sa zvanične, nisam siguren, da je budžet cca 8 miliona KM
Napao bih titulu. Plasirati se (kroz poraze pretkola viših rangova ) u grupnu fazu uz imperativ te zadnje utakmice koja donosi grupnu fazu.
Najbitnije je da njima ne dopustimo titulu, pretkola i eventualnu grupu.
To su milioni.
Predstavnika BiH, koji dođe do grupne faze čeka 3,5 miliona Eura.
Uradimo sve da ih oni ne uzmu. Odmaknuće nam daleko ako to ponovno urade.
Ne moramo se mi plasirati u grupnu fazu ali da učinimo da te pare ne odu njima.
Netačno. Ne branim Barbareza, repka je odavno odron, srozava se godinama, apsolutno sam razočaran cijelom situacijom oko reprezentativnog tima i Saveza, ali moram reagirati kad neko izvlači iz konteksta.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:26 pmSta je izvlacenje iz konteksta? Lik reko da to smatra ko uvredu i da nije respektabilno prema momcima. Sta ti je ovdje izvlačenje iz konteksta?
Palim se na to jer poziv u reprezentaciju može pogurat transfer momka koji je najbolji golman lige.
For the UEFA Nations League games and EURO qualifiers, the concept is to reward the actual release of the players. Each club that released a player to the national team for a qualifying match (incl. play-offs) receives a fixed amount per player per match. Only players who were listed on the official match sheet (max. 23 players) are taken into account.Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:31 pmA inače smo puni para, pa nam ne treba ta mizerija od Uefe.
Sta to znaci, je li ga prodajemo ili ne? Ova situacija moze biti teska za njega, da psihicki pa i fizicki ispadne iz forma a vec je malo opao. Cudi me da su ga pustli ako nije sve dogovoreno.
Ima li jos slika, koji je kapacitet tribine? Ja ne mogu ovo ni zamisliti, kako ce aBd jaka atmosfera biti kada napunimo stadion
Ma koliko je naših igrača koje smo prodali u tom trenutku bilo na spiskovima A reprezentacija? Je li Jaber A reprezentativac? To što pišeš uopće nije tačno. Sve počinje i završava s kvalitetom i potencijalom igrača, nego te dobro slagao kad ti je to rekao.dell21 je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:41 pmMa puno to znaci i za ekipu a za njega da ne govorim kako bi tek to podsticaj bio. Mislim da nam je rasprava smijesna i svaki igrac se trudi da bude dio tima . Prvu ni ujednu jacu ligu ne mozes bez repke jes imaju uslovi da igrac mora igrati za reprezentaciju odnosno bit na spisku. Ako zelimo iskorak ovo je prva stanica.
Evo neću više, živite u bajkama i dalje, daleko ćemo s takvim razmišljanjem.
Ok kazes repka je odron.kvalitet je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:34 pmNetačno. Ne branim Barbareza, repka je odavno odron, srozava se godinama, apsolutno sam razočaran cijelom situacijom oko reprezentativnog tima i Saveza, ali moram reagirati kad neko izvlači iz konteksta.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:26 pmSta je izvlacenje iz konteksta? Lik reko da to smatra ko uvredu i da nije respektabilno prema momcima. Sta ti je ovdje izvlačenje iz konteksta?
Palim se na to jer poziv u reprezentaciju može pogurat transfer momka koji je najbolji golman lige.
A kontekst je da je rekao da mu je uvreda da se inače priča o imenima igrača koji nisu pozvani, pa da je to čak i uvreda za pozvane igrače, da treba pričati o igračima koji su pozvani, ali nigdje nije rekao da se to konkretno odnosi na Muftića ili nekog drugog. To je njegov stav i nema veze s Muftićem.
I već sam objasnio što ne može pogurati transfer. Nije ovo Football Manager ili neka simulacija, nego real life gdje ozbiljniji klubovi prave ozbiljne analize prije kupovine.
De budi realan, znam ja tacno koliko je to. Dva meca, su plate i doprinosi nasa dva igraca. Nama je to mnogo, zaboravljas li gdje smo bili?kvalitet je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:38 pmFor the UEFA Nations League games and EURO qualifiers, the concept is to reward the actual release of the players. Each club that released a player to the national team for a qualifying match (incl. play-offs) receives a fixed amount per player per match. Only players who were listed on the official match sheet (max. 23 players) are taken into account.Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑uto nov 05, 2024 5:31 pmA inače smo puni para, pa nam ne treba ta mizerija od Uefe.
The amount per player per match for UEFA Nations League and EURO qualification games amounts to around €3’600.
—-
Nema šta, paretine
Prodajemo, neki su detalji u pitanju, moraju da vide sta ce sa njim sljedece sezone, a da se dogovore i klub i savez.