Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

volimtezeljo
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 11, 2023 12:17 am

TheBlue je napisao/la:
čet avg 10, 2023 10:16 pm
Nama je covjek (vranjes) koji je imao platu 10k ulazio sa klupe...

Znaci ja sam 100% siguran da bi ovo bili mi...

@storm, ma prevelila cijena je bila... prevelika...
Vranjes nije ulazio s klupe bio je 80% tekmi prva opcija.
Tog proljeca je njegovo dovodjenje dosta toga poljuljalo u svlacionici. Imao je primanja puno veca od ostatka tima, to nikad nije dobro za svlacionicu.
Da je bacanje para na plate neko mjerilo, Sarajevo bi godinama u nazad imalo i evropska proljeca.

Tesko ce biti Zrinski stici. Za pocetak da budemo konkurentni u ligi i da imamo "potentan" tim. Tim od kojeg mozemo nesto i zaraditi bi bio korak iznad ovog sto je Zrinski. Oni imaju evo uspjeha, ali nemaju igraca koji im moze jaci transfer napraviti. Trebamo i moramo praviti neki svoj put. Oni kako su postali tako ce i nestati, Zeljeznicar ce uvijek biti.
Sa osvajanjem titule posao ulaska u grupe je puno, puno laksi nego kad smo mi bili prvaci. Oni bi protiv Slovana zavrsili svoje takmicenje..

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet avg 11, 2023 12:25 am

Vranjes kod nas nije bio prihvacen sto zbog mahale, sto zbog raznih prica za platu ali eto. Gdje god je igrao bio je nosioc igre samo kod nas od prvog dana je bio uzet na zub.
Samo kad se sjetim tada Elsnera, Husica, Pozdrav pa onda onaj grk Toskas ali najjaci je bio onaj sto je pobjegao kad su mu zenu "napale" lutalice
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Zvaka72
Kontakt:

pet avg 11, 2023 1:07 am

exbabilon je napisao/la:
čet avg 10, 2023 8:43 pm
I kad kazu sto idu u tursku ligu, Besiktas rastavi Nefcija, Adana oduci od fudbala Osijek, Rize ulazi u ligu i placa neko milionsko obestecenje za Dala.. Prepuna liga stranaca koji ne dolaze jer vole Tursku nego sto se vrte paretine.
Jbt gledam prenos Adana Osjek i cujem podatak da Adana na TM vrijedi 40 miliona eura a Osjek 20 miliona. Jel to moguće ?? I mi se nešto kurčimo i hoćemo neke grupe kurce palce.
Plava porodica me ubi u pojam.

Zvaka72
Kontakt:

pet avg 11, 2023 1:17 am

IlProfessore je napisao/la:
čet avg 10, 2023 9:58 pm
Uvijek sam sanjao da ćemo mi biti taj prvi bosanski klub koji će ući u grupe nekog evropskog takmičenja, mrzim ovaj politički klub prgavih latina isto kao i gurbete s Koševa. A da ne govorimo da će sada biti nedodorljivi.

I još nešto mi se mota po glavi. Yebo transfere, **** siću od transfera, treba zadržati sve pa makar otišli na ljeto za dž, jer u Evropi su pare a ne u transferima. Jedino što nas iole može izvući iz govana ove sezone jeste Zrinjski u Evropi, sa kiksevima u prvenstvu, kroz koje ćemo mi suludo tražiti zadnji vlak u koji bi se ukrcali kako bi bili konkurentni Zrinjskom u nadolazećim godinama, u suprotnom... crno nam se piše.
Profa vjeruj da je pravo teška situacija. Pitari su krenuli ozbiljno i ovo što rade sa novim trenerom i Ibričićem liči na dobru priču. Zrinja ako se plasira u grupu nema šanse da može ligu paralelno ganjati jer nisu taj nivo uz Borac koji će biti poguran mislim da nemaju šanse uzeti titulu. Mi ćemo se potući sa Širokim i Veležom oko 3 ili 4 -og mjesta ali bit će pravo gutavo. Najbitnije je ne gubiti utakmice i bodove na Grbavici jbg 6x9 bodova je 54 boda samo od donjeg dijela tabele a ovih jačih 5 po 3 boda je 15 to bi već bilo dovoljno za evropu gledajući predhodne sezone.

volimtezeljo

pet avg 11, 2023 8:40 am

Zvaka72 je napisao/la:
pet avg 11, 2023 1:07 am
exbabilon je napisao/la:
čet avg 10, 2023 8:43 pm
I kad kazu sto idu u tursku ligu, Besiktas rastavi Nefcija, Adana oduci od fudbala Osijek, Rize ulazi u ligu i placa neko milionsko obestecenje za Dala.. Prepuna liga stranaca koji ne dolaze jer vole Tursku nego sto se vrte paretine.
Jbt gledam prenos Adana Osjek i cujem podatak da Adana na TM vrijedi 40 miliona eura a Osjek 20 miliona. Jel to moguće ?? I mi se nešto kurčimo i hoćemo neke grupe kurce palce.
Mi nismo svjesni koliko smo smijesni. Pa raja napadala Hodzica jer je otisao u neki Hatayspor. Covjek bira da igra protiv Vranjesa ili Dzeke..
Drzava u kojou su glsvni igraci mito i korupcija, vlada anarhija, vjeruj da je i ovo dobro.
Pa pisljivi zakon o sportu nemas..

kvalitet
Kontakt:

pet avg 11, 2023 8:57 am

Samo privatizacija kluba i žive pare nas mogu transformisati u klub koji bi bio konkurentan. Prvo nešto što liči na privatizaciju prije donošenja Zakona o sportu, a onda i definitivna privatizacija nakon. U suprotnom će nam i dalje uspjeh biti izborena Evropa i jedno ili dva pretkola.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

pet avg 11, 2023 11:06 am

Mi bi i bez privatizacije vjerovatno bili umjesto Zrinjskog sada da se nisu sektaši sjetili da bi mogao Amaw s njegovim ljudima to bolje.

U trenutnoj situaciji, bez privatizacije i investitora ništa.

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet avg 11, 2023 11:12 am

Paraliza sna, a demon u cosku govori "Nek dodje Amar s svojim ljudima".

exbabilon
Kontakt:

pet avg 11, 2023 11:49 am

Mekica ko da su iz kreveta doveli na presicu :D

kvalitet
Kontakt:

pet avg 11, 2023 1:22 pm

Šta je s Arapom i Brazilcem? Mogu li igrati? Jesmo li riješili papirologiju? Jbt koliko nam treba da riješimo bazične stvari...

neroazzuro
Kontakt:

pet avg 11, 2023 1:53 pm

kvalitet je napisao/la:
Samo privatizacija kluba i žive pare...
A kako tačno to zamišljaš?

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet avg 11, 2023 1:58 pm

kvalitet je napisao/la:
pet avg 11, 2023 1:22 pm
Šta je s Arapom i Brazilcem? Mogu li igrati? Jesmo li riješili papirologiju? Jbt koliko nam treba da riješimo bazične stvari...
Evo Sarajevo je zavrsilo papirologiju za Viverosa i Penarandu red bi bio da su i nasi za Allysona.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

kvalitet
Kontakt:

pet avg 11, 2023 2:08 pm

neroazzuro je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Ukratko, preko d.o.o. i imovine kluba, prevashodno stavljanja u funkciju pomoćnog terena na kojem vidim stambeno-poslovni objekat, TC ili slično. I predsjednik je govorio o tome, ali da se odustalo na kraju od tog modela. Zaštita i investitora/vlasnika i kluba ugovorom. Da sad ne obrazlažem detaljno…

Eldar
Kontakt:

pet avg 11, 2023 3:23 pm

Dobro smo oslabljeni sutra.. Stila, Amoah, Drina, Drljo, Ovcina

gavran
Kontakt:

pet avg 11, 2023 3:27 pm

Los znak
slika
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet avg 11, 2023 3:31 pm

Eldar je napisao/la:
Ko će na krilo onda? Ćosić ili Turanjanin da igra lažno krilo?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eldar
Kontakt:

pet avg 11, 2023 3:49 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
pet avg 11, 2023 3:31 pm
Eldar je napisao/la:
Ko će na krilo onda? Ćosić ili Turanjanin da igra lažno krilo?
.

SamoNapad
Kontakt:

pet avg 11, 2023 4:00 pm

Da li postoji mogućnost da nas klub nađe neke vrste sponzora za omladinski pogon u smislu da ljudi daju pare za kvalitetne trenere i pronalazak talentovane djece koja bi ovdje imala neki vidi kampa smjestaj i ostalo . Za neke smijene cifre bi mi mogli u budućnosti imati kvalitetne juniore i prvotimce . Pa na kraju krajeva da nađes nekoj investitora za OP i ponudis mu procenat od prodaje tih igrača .

Zvaka72
Kontakt:

pet avg 11, 2023 4:31 pm

kvalitet je napisao/la:
pet avg 11, 2023 2:08 pm
neroazzuro je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Ukratko, preko d.o.o. i imovine kluba, prevashodno stavljanja u funkciju pomoćnog terena na kojem vidim stambeno-poslovni objekat, TC ili slično. I predsjednik je govorio o tome, ali da se odustalo na kraju od tog modela. Zaštita i investitora/vlasnika i kluba ugovorom. Da sad ne obrazlažem detaljno…
Ne ide to tako kako mi mislimo da bi gradio u šumi mora se izvršiti prenamjena zemljišta u građevinsko a to ne ide bez jake političke podrške od općine, kantona a možda i federacije. Ne možemo doći i reći " evo ja došo da pravim zgradu od 55 spratova na stadionu". Mislim da je Diglisić zbog toga i odustao.

Mulalic Edis
Kontakt:

pet avg 11, 2023 4:58 pm

Sutra napuniti stadion i fokusirat se na podrsku igracima. Ne treba nam glupost na pocetku. Njegomirovic je cista provokacija. Idemo u evropskom ritmu.
Najodvratnija rasprava na forumu pocne kad neki nas konkurent dovede neko zvucno ime ili ostvari neki dobar rezultat. Onda krenu rasprave o Amaru, Misketu projektima, procedurama, legendama...to je proslost i ona se ne moze vratiti i ne znam kako nam moze pomoci sad nakon 5,6 godina. Istina je jedna i svi smo se uvjerili u nju. I ne znam kakve veze sa Zeljom imaju Zrinjski ili Sarajevo, pogotovo sto se mi borimo jos uvijek sami sa sobom. Jos uvijek za egzistenciju. Zato ponizno i hrabro u sezonu novu sa podrskom u svim segmentima. Daj da sutra bude krcato, da mi uradimo sto je do nas. Sretno plavi !
Grande Miske 💪

Trenutno korisnika/ca: billybih, Bing [Bot] i 34 gosta.

Prijava