ponosannavas je napisao/la: ↑ned jul 02, 2023 11:00 am
I da niko od clanova uprave nije otjerao investitora. Mozda su ga zvali neki dusmani koji ssd nisu u klubu. To ne iskljucujem da je uticalo na njega ako je bilo ali niko iz kluba to nije radio. Na kraju krajeva covjke sigurno nebi dao donaciju da je mislio ista lose o ljudima tu u klubu. Osjecao ss odgovorim mozda jer se oteglo sve i to je to. Nije se odustalo od investitora (mnoz.) to znam sto posto ali mi nismo klub gdje se to moze lako zavrsiti a ovakva pisanja dovode ljude u jos nepovoljniji polozaj jer se smatra da su nesposbni sto utice i na reakcije navijaca za bilo koju odluku pa i tu oko moguceg investitora koji bi sutra dosao.
Nisam govorio o tome da je neko Amerikanca otjerao. Predsjednik na presici je djelovao kao da se odustalo od investitora, do promjene Zakona o sportu. Spomenuo je nešto u smislu da se moglo ići preko d.o.o. ali su odustali od toga. Eto mene zanima zašto se odustalo, zašto se nisu iscrpile sve mogućnosti? Ja imam poštovanje prema njima, 100 puta sam to rekao, ali ovakvo funkcionisanje nije rješenje i iz godine u godinu ćemo biti sve manje konkurentni. Sad će igrači prije igrati za Igman nego za Želju, eto dokle smo došli. Da je ostao Senad sve ove godine, da nije bilo srozavanja kluba u međuvremenu, opet bismo zaostajali za nekim klubovima (pod uvjetom da Senad ne bi dao još veće pare u klub, da je ostalo na onom nivou), ali hajde da ne ulazimo u šbbkbb priču.
Ponavljam, da smo bez dugova, da smo čisti, za borbu za titulu nam treba bar 7-8 miliona. Toliko imaju Zrinjski i Sarajevo npr. Ako hoćeš iskorak evropski, treba ti nekoliko godina prosječnih evropskih nastupa i minimalno 10 miliona godišnje. Ovo sam čuo i od ljudi iz naše Uprave, od ljudi koji su bliski Upravi, ali i od nekih drugih sportskih radnika. Na kraju krajeva, uzmeš budžete klubova koji igraju u Evropi i sve će ti biti jasno. Naravno, uvijek te može sreća pomaziti pa da ostvariš nešto i s puno manje para, lopta je okrugla, ali šanse za to su vrlo male.
Dakle, nama investitor i ozbiljan novac trebaju jučer, a ne sutra. Sigurno postoje mogućnosti da se to uradi, imamo pomoćni teren koji je zanimljiv svakom drugom investitoru. Jesmo li mi uopće podnijeli zahtjev za prenamjenu zemljišta u građevinsko? Pa da pravimo pritisak na vijećnike da se mijenja RP?
Ja ovaj period ove Uprave zaista shvatam samo kao prelazni. Ali me ljuti kad vidim da se ne radi dovoljno da bi dugoročno dobili moćan klub, a imamo sve pretpostavke za to. Historija, navijači, imovina, glavni grad, popularnost… sve je na našoj strani. Svi naši napori moraju biti usmjereni ka tome da nađemo strateškog partnera, uz naravno domaćinsko poslovanje.
I da, u sportskom smislu, mislim da je Samir kao sportski direktor promašaj, na njega sam mislio kad sam kritikovao prelazni rok. Kao pomoćnik nekom ozbiljnom sportskom direktoru ok, ovako nisam optimističan, ali neka me razuvjeri, niko sretniji od mene da me demantuje svojim radom.