Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Bozidar Radosevic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 08, 2023 9:27 pm

blueboy je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:18 pm
svraka je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:14 pm
NEZALAGANJE je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:07 pm
Je.bo majku ovo tacno treba svakih par dana maljem u glavu udarati sve dok se neko ne zapita sto!??

Sad se prozivaju Krpic i Ara i kako ne igraju dobro, a likovi dosli bez priprema i odmah daj da igraju.Prije toga, kad se spominjao njihov dolazak, 99% foruma pise daaaaaajjjjj ihhhh, hoceee li viseee potpisaaatiii, koliko para traze/ne traze itd., ma samo ih daajjj!! Nisu bitne ni pripreme, ni njihova neigranja od ranije, samo ih daajj!!

I onda ljudi dodju naravno nespremni, van svake takmicarske forme i ne igraju kako treba.Ne zato sto ne znaju, vec zato sto im TREBA vremena da udju u formu, jer ne mozes nespreman ni protiv amatera, a kamo li protiv profesionalaca kakvi god oni bili.E tu je stvar sto ne igraju dobro i sto smo mi NEOZBILJAN klub, a Boga mi i navijaci, kojima su pripreme nebitne.Sve dok ne skontate da od "pojacanja" koji dodju nakon priprema nema nista, ovo ce nam se i desavati.Milion je takvih igracica po ovoj ligi koji cijeli prelazni rok satro traze ino angazman, pa onda potpisuju za nase klubove kad pripreme prodju.Klasicni amaterizam.
Pisao sam i ja na pocetku polusezone da ce im trebati vremena, pogotovo Ari. Ali evo izgleda do Mulalica je.
Do Dine Pekića je vjerovatno što mi se povraća kako izgledamo na terenu.
🤣

ubaceni element
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:36 pm

svraka je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:26 pm

Ja ne kazem da Edis nije kriv sto nemamo igru. Ali je smijesno citati da je Edis kriv za Krpicevu formu. Dobro je sa uzimamo bodove dok nisu u formi.
Kriv je jer ne zna nacrtati akciju na zavrsetku koje lopta dolazi do Krpica kad je on u 16metara, a ne da je kupi i ganja po centru.

svraka
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:43 pm

ubaceni element je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:36 pm
svraka je napisao/la:

Ja ne kazem da Edis nije kriv sto nemamo igru. Ali je smijesno citati da je Edis kriv za Krpicevu formu. Dobro je sa uzimamo bodove dok nisu u formi.
Kriv je jer ne zna nacrtati akciju na zavrsetku koje lopta dolazi do Krpica kad je on u 16metara, a ne da je kupi i ganja po centru.
Koja je razlika ako ne moze uzet skok na 16 ili na centru ili u svoih 16?
Trebat ce njemu jos par tekmi sigurno, Ari mozda i citava polusezona. Njemu tek fali duel igre i snage u nasoj ligi.
Forza 1921!

Oda majstore!

ubaceni element
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:46 pm

Kako znas da ne moze uzeti skok u 16?

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:48 pm

Ja stvarno ne znam sta je problem sa Krpicem? Ja koliko znam danas je pogrijesio jednom, kada je davao pas za Santosa.

Lik trci, skace, bori se, hrva, radi presing, ulazi u duele, slomili mu nos danas... sve... i problem je sto ne daje po 2 gola na tekmi... covjek nema lopti... nema...

Kakve je davao golove ranije? 90% njih je na ubacaj, gol iz peterca ili max 10 metara od gola... imao je par lopti od kada je dosao i dao jedan gol... moras mu dati loptu, on ih nema... i eto on je drama los...

Brata mi, ne vjerujem sta citam...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

blueboy
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:53 pm

svraka je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
svraka je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:14 pm

Pisao sam i ja na pocetku polusezone da ce im trebati vremena, pogotovo Ari. Ali evo izgleda do Mulalica je.
Ne dolazi igrač sam od sebe u formu. Nije ni Haskić davao golove koliko se očekivalo kod prošlog trenera, došao Jusufbegović i evo čovjek odjednom zabija svaku tekmu barem jedan gol. Jasno je da ne može Krpić davati po 2-3 gola po utakmici, tek je došao, ali se treba napraviti neki sistem igre da bi napadač davao golove. Neće Krpić doći na centar po loptu, predriblati pet igrača i zabiti gol, nego mu treba neko pripremiti priliku koju će on realizovati. Naša krila će mu je teško pripremiti jer su takav profil da nemaju centaršut, gledaju sebe primarno itd. To može očekivati od Štile kroz neki prekid, podvaljenu loptu, ali ni Štila ne igra u zadnje vrijeme i onda izgleda uglavnom da je Krpić nemoćan.

Majkel
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:55 pm

Zrinjski je beton, ovo ti je sistem, kad izgubiš trenera i par bitnih igrača i opet igraš na istom nivou.

igla
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:57 pm

Prvo, imamo tim koji je među 3 u ligi.

Drugo, ne dolaze ni kod drugih pojačanja u top formi i nemaju ni drugi idealne situacije u klubovima. Mersudin je baš bio ono u top formi kad je otišao u Igman, čovjek organizovao oproštajnu tekmu dok je u FKS bio. Da je kod nas Vrančić došao, ako bi se spojio s loptom do sad... Da ne idemo dalje.

Komentarišete isto ko da su kod nas samo došli ljudi van forme, vraćaju se nakon povreda, imaju godina i sl. U ovu ligu i dolaze takvi, tako da je to uzasno opravdanje za neznalice u stručnom štabu.

svraka
Kontakt:

sri mar 08, 2023 9:58 pm

blueboy je napisao/la:
sri mar 08, 2023 9:53 pm
svraka je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Ne dolazi igrač sam od sebe u formu. Nije ni Haskić davao golove koliko se očekivalo kod prošlog trenera, došao Jusufbegović i evo čovjek odjednom zabija svaku tekmu barem jedan gol. Jasno je da ne može Krpić davati po 2-3 gola po utakmici, tek je došao, ali se treba napraviti neki sistem igre da bi napadač davao golove. Neće Krpić doći na centar po loptu, predriblati pet igrača i zabiti gol, nego mu treba neko pripremiti priliku koju će on realizovati. Naša krila će mu je teško pripremiti jer su takav profil da nemaju centaršut, gledaju sebe primarno itd. To može očekivati od Štile kroz neki prekid, podvaljenu loptu, ali ni Štila ne igra u zadnje vrijeme i onda izgleda uglavnom da je Krpić nemoćan.
Nama je veci problem centarsuti bekove. Prije je imao Pavica koji ga je znao i pogoditi fino i Sinisu. Galic i Jasarevic su bas tanki sa centarsutima. Santos ni ne pokusava. Drljo vise pokusava da krene okomito ka golu, nego da ispostuje beka koji bi mogao ubaciti.
Vidjet cemo kada se Stila vrati kako ce ici.
Mozda bi dobro bilo sa Arom pokusati od pocetka u sljedecoj utakmici.
Forza 1921!

Oda majstore!

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:05 pm

Krpic je totalno odsjecen. Ne koristi se na pravi nacin. Nominalno je Dzenis danas bio desetka, ali je vise vremena provodio u sredini terena ganjajuci se s Baltom. To je stvaralo rupu od 30metara, gdje je Krpic konstatno morao dolaziti po loptu. Samim tim njihovi stoperi su konstatno imali slobodu da pomognu bekovima. U bar tri navrata Amoah ima loptu a njihova trojica su oko njega, i on je bez opcija. Santos je tu malo bolje prolazio jer se njihov bek se nije pravilno postavljao, plus Jasarevic je mogao pomoci jer onaj gruzijac je bio kriminalan. Dzenis i Krpic nisu igraci koji su dobri u gradjenju napada. Jednostavno nemaju tehnicke sposobnosti za takav vid fudbala. Krpic nije Lazar i ne mozes ga koristiti kao Lazara. On treba prostor i loptu u prostor da bi bio koristan, a ne da spusta loptu i razigrava. Ne moze, nikad nije ni moglo. Mi jednostavno na sredini nemamo kreaciju bez Stile. A nemamo ni protok lopte. Mekic je carini, Armin Hodzic ima previse defanzivnih zadataka i cesto kasni u napadu, Dzenis je glup.

Po meni je najbolje bilo da su Dzenis i Krpic konstatno visili izmedju Balte i stopera njihovih, radili presing jer je Balta klada, a i Besim i Ilija. Ali to mi nismo radili. Krpica smo konstatno spustali na desetku, Dzenisa na sredinu i samim tim napad ne moze funkcionisati. Uvijek imas manjak prostora i igraca u napadu. Uz to se pojavljuje i kasnjenje kad Mekic povuce loptu prema naprijed nema kome dodati. Amoah/Drljo zatvoreni, Dzenis i Krpic sa njim u liniji, Santos uz samu rub terena ceka loptu uz liniju. I onda Mekic vrati loptu nazad i opet dok neko ne nabije na Santosa. Jednostavno fali nam igrac kao Alispahic da bude sekundarni kreator, s nekom idejom sta i kako. Takodjer vidi se da pojedinci se ne znaju kretati na terenu (Dzenis) i tu nastaje ogroman problem. Stila to djelom rijesava ali i on precesto mora prici po loptu, pogotovo kad Hajdar igra jer nije sposoban da ga proigra. Cinjenica je da smo procitani, limitirani i da ovo ne vodi ka nicemu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:13 pm

Da ne ispadne da sam svojim postom branio Mulalica.Gluho i daleko bilo.Samo ne volim kad igraci dolaze nakon priprema, kakve god one bile, a onda ih trener odmah forsira da igraju i to imaju bitnu ulogu.To se tako ne radi.Nije ni fer prema momcima koji su odradili pripreme.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Amar927
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:26 pm

Kako sam danas cuo Edis je pogubio konce u svlačionici i sa pojedinim igracima je bio u sukobu,navodno da ih je vrijedjao na treninzima...moze neko potvrditi koje upucen ili mi napisati u pp

Leon_Professional
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:32 pm

Nas je generalno premalo u završnici akcije. Da ne govorim u kaznenom kakva je situacija.

Slabo trčimo, a i što trčimo, sporo je.

Sky1
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:39 pm

Za Krpu se ne treba brinuti, profesionalac od glave do pete i on će svoje opravdati sto posto, danas se valjalo boriti sa ona tri jablana dole kod Jufki. U ovakvoj utakmici i ne možeš očekivati više. Na kraju nama više odgovara ovaj rezultat i treba biti zadovoljan.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:40 pm

Mi smo trebali dovesti dva vezna. Ovako ocekujes nesto od Dzenisa, Hajdarevica, Bece itd.
Odigrali smo 4 tekme i drugoj polusezoni i covjek nije vidio 2 akcije da valja.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

kvalitet
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:48 pm

Neka mi samo neko kaže koliko smo smislenih akcija ukupno odigrali ovu polusezonu i recite mi do koga je…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Sky1
Kontakt:

sri mar 08, 2023 10:55 pm

kvalitet je napisao/la:
sri mar 08, 2023 10:48 pm
Neka mi samo neko kaže koliko smo smislenih akcija ukupno odigrali ovu polusezonu i recite mi do koga je…
Svi znamo do koga je ali šta da se radi, Edis da ima nadređene tj. našu Upravu letio bi davno, ovako šuti i trpi. Većina njih i ne zna ko nam je trener vjeruj. "Spašavaju" klub.

505 VITEŠKA
Kontakt:

sri mar 08, 2023 11:05 pm

LARSSON je napisao/la:
sri mar 08, 2023 8:57 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:
sri mar 08, 2023 8:39 pm
Moze l' se kukat
Mozemo li kakvu akciju u toku meča napraviti, 3 pasa povezati, smisleno odigrati
Inace danas prstalo od akcija na obe strane

I plava i bordo ekipa sanse koje su stvorili stvorili su ili iz prekida ili nabijanjem na krila

Kad shvatite da otkaz nece dati bit ce vam lakse a mi nismo u poziciji da navijamo za poraze da bi se neko smaknuo...

bagonja1234
Kontakt:

sri mar 08, 2023 11:12 pm

I sad uporedite ovog Jasarevica koji ne zna krenut naprijed niti dodati,a kamoli ubacit sa malim Malicem koji je dosta prodorniji, i mlad mozda se mogao i prodat.

SamoNapad
Kontakt:

sri mar 08, 2023 11:28 pm

Bezveze je kritikovati igrace, iskreno nisu oni zaboravili igrati jednostavno treba dobar sistem sa dobrim trenerom. Kod nas bi Luka Modrić grijao klupu. Nemoguće da isti igrači kad odu u Zrinjski igraju 5 levela bolje. Poslije ovih par utakmica dojam je da nijedan igrač nije napredovao cak sta više da su lošiji.
Nama je postaolo svejedno igrao Haracic ili Krpic mi ne znamo kuda idemo.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], salle86, Zvaka72 i 40 gostiju.

Prijava