Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2023 5:50 pm

Od 60te smo imali 2 igraca vise protiv Leotara i umalo ne šutasmo penale s njima.

fcz
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:51 pm

Donekle sam mogao shvatiti podrsku koju je imalo brkato smece. Hajde, osvajali smo trofeje s njim pa je bilo razumljivo da ce raji trebati vremena da shvati ko je i sta je Dabar Osim.

S druge strane, nikako mi ne ide mi u glavu kako i zasto ova neznalica ima toliku podrsku. Nije to samo na forumu - ovdje su oni koji ga podrzavaju jos i suzdrzani pa i blago kriticki nastrojeni prema njemu - nadrealno je koliko raje zdusno zagovara njegov ostanak do daljnjeg. Bas nadrealno. Zar je moguce da toliko ljudi pada na njegovu pijacarsku suplju pricu?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Diverzant
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:53 pm

Jest da imaju tešku karinu od trenera na klupi, ali individualni kvalitet igrača je brutalan. Strah me da nas ne raskuju ko baraku
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

blueboy
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:54 pm

Odličan je ovo rezultat u Širokom. Da i njih neko postavi na mjesto jer nemaju kvalitet za mjesto koje drže. Nadamo se da će krenuti padati nakon ovog poraza.

A derbi, eto prilike našem treneru da pokaže svoj najveći kvalitet, da naloži ekipu da "izginu". Dobijemo ih i Evropa je realno jako blizu. Njih se pobjedom rješavamo, ako i Zrinjski dobije Velež i Veleža se rješavamo. Široki bi nam bio na bod, ako ne budemo ispred njih na kraju sezone ne zaslužujemo Evropu. Ja se kupu iskreno ne nadam nimalo.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:55 pm

fcz je napisao/la:
Donekle sam mogao shvatiti podrsku koju je imalo brkato smece. Hajde, osvajali smo trofeje s njim pa je bilo razumljivo da ce raji trebati vremena da shvati ko je i sta je Dabar Osim.

S druge strane, nikako mi ne ide mi u glavu kako i zasto ova neznalica ima toliku podrsku. Nije to samo na forumu - ovdje su oni koji ga podrzavaju jos i suzdrzani pa i blago kriticki nastrojeni prema njemu - nadrealno je koliko raje zdusno zagovara njegov ostanak do daljnjeg. Bas nadrealno. Zar je moguce da toliko ljudi pada na njegovu pijacarsku suplju pricu?
Zato sto raja gleda kao bori se na dva fronta, ima kao neke rezultate. U stvarnosti se patimo s kim stignemo. Moze li neko potvrditi da li je Tomasevicu ovo treci karton protiv Sirokog?

blueboy
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:56 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
fcz je napisao/la:

Zato sto raja gleda kao bori se na dva fronta, ima kao neke rezultate. U stvarnosti se patimo s kim stignemo. Moze li neko potvrditi da li je Tomasevicu ovo treci karton protiv Sirokog?
Nadam se da nije. Bolje za nas da igra derbi.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:02 pm

blueboy je napisao/la:
ned mar 05, 2023 5:56 pm
Sulevelicanstveni je napisao/la:
fcz je napisao/la:

Nadam se da nije. Bolje za nas da igra derbi.
Salcin je kritican dosta takodjer, usporen. Ako mulalic bude igrao desnog beka, tu je santosu sansa. Vjerovatno je to i jedina taktika koju imamo.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:09 pm

Gledao sam malo kone. Imaju stvarno dobru ekipu, neki dan sam pisao da imaju bolji tim od nas i ljudi me napadose.

Sreca je da imaju loseg trenera, bas kao i mi.

Sto se tice Edisa, lik je igrao nazad. Glavni zadak mu je bio da uzme loptu i da je da u vezni red (da ne nabrajam imena) i njegova prica zavrsava. Sve svodi na trci, klizi, baci se na glavu i daj loptu nekom naprijed i on ce skontati sta i kako.

Kao trener isto pokusava, trci, klizi, borba, ali ovaj put on je taj koji treba skontati sta naprijed uraditi i on to ne zna. Nije naucio. Mi moramo imati barem 3 uigrane akcije, ali nama se doslovno sve svede da idemo na krila i brzinu... nista vise od toga, ako nam zatvore krila, mi necemo golu prici...

Nije me strah derbija, ali sam zabrinut kako dalje sa ovom igrom. Nije realno da ovo prolazi svaku tekmu. Evo i raspala Sloboda nam stvori probleme, nismo mogli proci ni jednom kako treba... imamo itekako kvalitetnih pojedinaca, ali ih MORAMO POCETI KORISTITI U SISTEMU, a ne kao pojedince...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Jacksparrow
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:23 pm

Kakav teren na maksimiru da covjek zaplace od tuge kad se sjeti naseg, a ko zna da li cemo ikad moci uraditi rekonstrukciju istog... Znas kako smo to jedva napravili nakon godina i godina u blatu i neko se pametan napravi i unisti teren pocupo bi sebi kosu sa glave da imam !
FCŽ

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:39 pm

Armin nalozen max. Steta sto nije spreman za vise od 20ak minuta. Bez drugog Hodzica u sredini jako male sanse za nesto vise.

Maestro_1921
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:45 pm

LARSSON je napisao/la:
ned mar 05, 2023 5:41 pm
Al će taj Zrinjsko osvojiti titulu, a mi strepimo od drugoligaša u kupu. Edise ostani, ne zaslužujemo bolje.
Al taj Zrinjski godinama zadržava igrače na okupu i ima kontinuitet i sistem u ekipi i klubu kao cijelini. Taj Zrinjski nije bio pred gašenjem prije godinu dana, nisu strahovali za licencu, nisu pokretali akcije da spase klub, nisu pred Novu godinu skupljali pare za klub preko poziva, nije ih tužio kunto i panto, ne strahuju svaki mjesec od blokade računa i novih tužbi i potraživanja, kao i hoće li moći redovno izmiriti plate igračima i klupskoj administraciji. Mi ne znamo gdje nam je glava, gdje guzica i nešto hoćemo. Ako izborimo Evropu, puna šaka brade. Ako Kup osvojimo, ljepota, ovaj ćemo bar slaviti. Što se Edisa tiče, manje više se svi slažemo, nije neki trener, nema kvalitet za Želju i za neke veće ciljeve, blago rečeno limitiran. Ali da mjenjamo trenera dok smo još u igri na dva fronta nema smisla, možemo samo kontra efekat napravit. Mjenjati samo kilo za kilo, eto da se računa da smo promjenili trenera je nigdje veze, realno. Dovedeš trenera koji je u pet deka sa Edisom, a u našoj ligi su svi ili većina u pet deka. I šta si dobio? Ništa. Neki su možda i u fazonu, daj bilo koga samo da nije on i da ga sklonimo. Al ako ćemo već da mjenjamo trenera, daj onda nek bude kvalitet, da se uklapa u strategiju kluba (koju trenutno nemamo), filozofiju i budžet, da bude tu dugoročno. A ne da dovedemo neku ublehu koju ćemo nakon tri, četiri kiksa nogom nabit i koji ni polusezonu neće izdržati na klupi, i hajmo jovo na novo. To se mora planski raditi, moramo pametni biti, nemamo više prostora za greške, pogotovo što se tiče trenera.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:46 pm

Sami smo krivi za sve to

Leon_Professional
Kontakt:

ned mar 05, 2023 6:51 pm

blueboy je napisao/la:
ned mar 05, 2023 5:49 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
ned mar 05, 2023 5:38 pm
Leon_Professional je napisao/la:
ned mar 05, 2023 5:06 pm

A što se onda kuka kad mi mrljavo dobijemo?
Baš. 😂
Kad bismo ovo danas umjesto Zrinjskog bili mi i ovako pobjedili. Dali 4 gola nakon centaršuteva, sve iz peterca, Bilbija tri i Čorluka jedan. Kad bih gledao iz ugla našeg navijača, znalca, kritičara, siguran sam da bi priča bila u fazonu "fuj, nikakve igre, nikakve ideje, honaaj samo je nabij u kazneni pa šta bude" itd, itd....
Druže dali ljudi pet komada, šta vam je? Daj da i mi damo tako nekom, pa ko na tu utakmicu bude pljuvao da mu se svi natovarimo na kosti, može?
Zrinjski je daleko bolji od nas. Ne želim porediti. Samo kažem da se vjerovatno kod njih ne kuka kao kod nas kad se dobije tekma u kojoj nisi razvalio nekog.

A i napisao je gore taj neki primjer.
Meni je draže da smo ovo dobili, nego ono protiv Širokog. Pa eto kako god neko to tumačio.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned mar 05, 2023 7:05 pm

Poređenje ti baš nije na mjestu. Zrinjskom se zalomi nekad da dobije iz lošu igru, a nama se zalomi da nekog dobijemo uz dobru igru. Više je tu mučenja.

Edise ostani.

Leon_Professional
Kontakt:

ned mar 05, 2023 7:07 pm

I ovo danas u ŠB pokazuje šta znači kad te ide i kad dobro otvoriš tekmu.
U ligi gdje je sve bara bara (osim Zrinjskog) od velike je važnosti faktor sreće i to kako se otvori tekma.
Čovjek danas zabi golčinu, što neće vise u 5 godina i odmah je lakše igrati. Volio bih vidjeti i neku statistiku u vezi preokreta u našoj ligi. Imam osjećaj da je manji procenat od ovih nekih koje gledam na tv.

Ono što mene brine u vezi nas je što smo do sada vrlo lako primali golove. Na pripremama nismo ni jedan primili, kontaš tvrdi smo, kad ono prve dvije tekme primaš sve.
Nadam se da je to prošlost i da ćemo protiv Sarajeva mi zabiti iz prvog šuta.

Leon_Professional
Kontakt:

ned mar 05, 2023 7:08 pm

LARSSON je napisao/la:
ned mar 05, 2023 7:05 pm
Poređenje ti baš nije na mjestu. Zrinjskom se zalomi nekad da dobije iz lošu igru, a nama se zalomi da nekog dobijemo uz dobru igru. Više je tu mučenja.

Edise ostani.
Nisam ni poredio.
To se desi jer su bolji od nas, jednostavno. Nisam ni rekao da igraju isto kao mi.

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2023 7:19 pm

Mi nešto kukamo, a Liverpul koji je kanta ove sezone utrpa Mančesteru 7 komada
Dobro je nek ne puca 🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Blueee1921
Kontakt:

ned mar 05, 2023 7:39 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned mar 05, 2023 7:07 pm
I ovo danas u ŠB pokazuje šta znači kad te ide i kad dobro otvoriš tekmu.
U ligi gdje je sve bara bara (osim Zrinjskog) od velike je važnosti faktor sreće i to kako se otvori tekma.
Čovjek danas zabi golčinu, što neće vise u 5 godina i odmah je lakše igrati. Volio bih vidjeti i neku statistiku u vezi preokreta u našoj ligi. Imam osjećaj da je manji procenat od ovih nekih koje gledam na tv.

Ono što mene brine u vezi nas je što smo do sada vrlo lako primali golove. Na pripremama nismo ni jedan primili, kontaš tvrdi smo, kad ono prve dvije tekme primaš sve.
Nadam se da je to prošlost i da ćemo protiv Sarajeva mi zabiti iz prvog šuta.
Pa to ih je i izvuklo, rani gol, mislim da bi X bio da je ostalo 0-0 prvih 15 minuta, mada i onaj glupav penal u zadnjim sekundama prvog poluvremena je dosta pomogao, to je kad ti se poklopi sve, kao tipa nama 0-4 u Mostaru protiv Zrinjskog, ili 1-2 nedavno

Dzezvar
Kontakt:

ned mar 05, 2023 8:00 pm

Znaci ako ne primimo rano go ubit cemo ih ko mraz paprike...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

ned mar 05, 2023 8:02 pm

fcz je napisao/la:

Napisah nekolklo puta kriteriji su nam se srozali samo tako...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: pestabudimpesta i 42 gosta.

Prijava