Zato sto raja gleda kao bori se na dva fronta, ima kao neke rezultate. U stvarnosti se patimo s kim stignemo. Moze li neko potvrditi da li je Tomasevicu ovo treci karton protiv Sirokog?fcz je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:51 pmDonekle sam mogao shvatiti podrsku koju je imalo brkato smece. Hajde, osvajali smo trofeje s njim pa je bilo razumljivo da ce raji trebati vremena da shvati ko je i sta je Dabar Osim.
S druge strane, nikako mi ne ide mi u glavu kako i zasto ova neznalica ima toliku podrsku. Nije to samo na forumu - ovdje su oni koji ga podrzavaju jos i suzdrzani pa i blago kriticki nastrojeni prema njemu - nadrealno je koliko raje zdusno zagovara njegov ostanak do daljnjeg. Bas nadrealno. Zar je moguce da toliko ljudi pada na njegovu pijacarsku suplju pricu?
Nadam se da nije. Bolje za nas da igra derbi.Sulevelicanstveni je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:55 pmZato sto raja gleda kao bori se na dva fronta, ima kao neke rezultate. U stvarnosti se patimo s kim stignemo. Moze li neko potvrditi da li je Tomasevicu ovo treci karton protiv Sirokog?fcz je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:51 pmDonekle sam mogao shvatiti podrsku koju je imalo brkato smece. Hajde, osvajali smo trofeje s njim pa je bilo razumljivo da ce raji trebati vremena da shvati ko je i sta je Dabar Osim.
S druge strane, nikako mi ne ide mi u glavu kako i zasto ova neznalica ima toliku podrsku. Nije to samo na forumu - ovdje su oni koji ga podrzavaju jos i suzdrzani pa i blago kriticki nastrojeni prema njemu - nadrealno je koliko raje zdusno zagovara njegov ostanak do daljnjeg. Bas nadrealno. Zar je moguce da toliko ljudi pada na njegovu pijacarsku suplju pricu?
Salcin je kritican dosta takodjer, usporen. Ako mulalic bude igrao desnog beka, tu je santosu sansa. Vjerovatno je to i jedina taktika koju imamo.blueboy je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:56 pmNadam se da nije. Bolje za nas da igra derbi.Sulevelicanstveni je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:55 pmZato sto raja gleda kao bori se na dva fronta, ima kao neke rezultate. U stvarnosti se patimo s kim stignemo. Moze li neko potvrditi da li je Tomasevicu ovo treci karton protiv Sirokog?fcz je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:51 pmDonekle sam mogao shvatiti podrsku koju je imalo brkato smece. Hajde, osvajali smo trofeje s njim pa je bilo razumljivo da ce raji trebati vremena da shvati ko je i sta je Dabar Osim.
Al taj Zrinjski godinama zadržava igrače na okupu i ima kontinuitet i sistem u ekipi i klubu kao cijelini. Taj Zrinjski nije bio pred gašenjem prije godinu dana, nisu strahovali za licencu, nisu pokretali akcije da spase klub, nisu pred Novu godinu skupljali pare za klub preko poziva, nije ih tužio kunto i panto, ne strahuju svaki mjesec od blokade računa i novih tužbi i potraživanja, kao i hoće li moći redovno izmiriti plate igračima i klupskoj administraciji. Mi ne znamo gdje nam je glava, gdje guzica i nešto hoćemo. Ako izborimo Evropu, puna šaka brade. Ako Kup osvojimo, ljepota, ovaj ćemo bar slaviti. Što se Edisa tiče, manje više se svi slažemo, nije neki trener, nema kvalitet za Želju i za neke veće ciljeve, blago rečeno limitiran. Ali da mjenjamo trenera dok smo još u igri na dva fronta nema smisla, možemo samo kontra efekat napravit. Mjenjati samo kilo za kilo, eto da se računa da smo promjenili trenera je nigdje veze, realno. Dovedeš trenera koji je u pet deka sa Edisom, a u našoj ligi su svi ili većina u pet deka. I šta si dobio? Ništa. Neki su možda i u fazonu, daj bilo koga samo da nije on i da ga sklonimo. Al ako ćemo već da mjenjamo trenera, daj onda nek bude kvalitet, da se uklapa u strategiju kluba (koju trenutno nemamo), filozofiju i budžet, da bude tu dugoročno. A ne da dovedemo neku ublehu koju ćemo nakon tri, četiri kiksa nogom nabit i koji ni polusezonu neće izdržati na klupi, i hajmo jovo na novo. To se mora planski raditi, moramo pametni biti, nemamo više prostora za greške, pogotovo što se tiče trenera.
Zrinjski je daleko bolji od nas. Ne želim porediti. Samo kažem da se vjerovatno kod njih ne kuka kao kod nas kad se dobije tekma u kojoj nisi razvalio nekog.blueboy je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:49 pmDruže dali ljudi pet komada, šta vam je? Daj da i mi damo tako nekom, pa ko na tu utakmicu bude pljuvao da mu se svi natovarimo na kosti, može?Maestro_1921 je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:38 pmBaš.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:06 pm
A što se onda kuka kad mi mrljavo dobijemo?
Kad bismo ovo danas umjesto Zrinjskog bili mi i ovako pobjedili. Dali 4 gola nakon centaršuteva, sve iz peterca, Bilbija tri i Čorluka jedan. Kad bih gledao iz ugla našeg navijača, znalca, kritičara, siguran sam da bi priča bila u fazonu "fuj, nikakve igre, nikakve ideje, honaaj samo je nabij u kazneni pa šta bude" itd, itd....
Nisam ni poredio.
Pa to ih je i izvuklo, rani gol, mislim da bi X bio da je ostalo 0-0 prvih 15 minuta, mada i onaj glupav penal u zadnjim sekundama prvog poluvremena je dosta pomogao, to je kad ti se poklopi sve, kao tipa nama 0-4 u Mostaru protiv Zrinjskog, ili 1-2 nedavnoLeon_Professional je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 7:07 pmI ovo danas u ŠB pokazuje šta znači kad te ide i kad dobro otvoriš tekmu.
U ligi gdje je sve bara bara (osim Zrinjskog) od velike je važnosti faktor sreće i to kako se otvori tekma.
Čovjek danas zabi golčinu, što neće vise u 5 godina i odmah je lakše igrati. Volio bih vidjeti i neku statistiku u vezi preokreta u našoj ligi. Imam osjećaj da je manji procenat od ovih nekih koje gledam na tv.
Ono što mene brine u vezi nas je što smo do sada vrlo lako primali golove. Na pripremama nismo ni jedan primili, kontaš tvrdi smo, kad ono prve dvije tekme primaš sve.
Nadam se da je to prošlost i da ćemo protiv Sarajeva mi zabiti iz prvog šuta.
Napisah nekolklo puta kriteriji su nam se srozali samo tako...fcz je napisao/la: ↑ned mar 05, 2023 5:51 pmDonekle sam mogao shvatiti podrsku koju je imalo brkato smece. Hajde, osvajali smo trofeje s njim pa je bilo razumljivo da ce raji trebati vremena da shvati ko je i sta je Dabar Osim.