Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2023 4:44 pm

Ako ništa barem ce ih naložiti da izginu...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned mar 05, 2023 4:49 pm

Na pitanje kako komentarišete činjenicu da je Bayern u odnosu na Inter imao 70% posjeda lopte. Mourinho je odgovorio : Šta, čak 70? Zanimljivo, kako god, neka oni svoj posjed nose kući, mi ćemo trofej. E tako bi ja opisao tu utakmicu sa Zrinjskim ili na početku sezone sa Širokim. Šta nam znači što smo ih nadigrali? Zrinjski nas dobio 0:1 a Široki u posljednjim sekundama uzeo bod.
Fear of the Maniacs!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned mar 05, 2023 4:50 pm

Bice j.ebeno s pitarima.
Imaju nekog smisla u igri za razliku od nas.
Ako pobjede u Sirokom bice u psiholoskoj prednosti.
Alea iacta est!

Sky1
Kontakt:

ned mar 05, 2023 4:51 pm

Bgm yebene pite.

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned mar 05, 2023 4:52 pm

4 ce nam uvalit

fcz
Kontakt:

ned mar 05, 2023 4:53 pm

Ma glupost je najavljivati nekakve pobjede protiv zvrkova. Realnost je da oni imaju najjaci igracki kadar, jednako kao sto svinje imaju najbolje poslozen tim.

Mi smo po igrackom kvalitetu mozda 3., imamo solidan timski duh ali amaterski smo poslozeni i vodjeni.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Sky1
Kontakt:

ned mar 05, 2023 4:57 pm

Ma ja glupost baš najavljivati pobjedu. Uvjedljivo najjači tim imaju.

igla
Kontakt:

Ne sumnjam da ce Edis spremiti tuznu "ispuni mi želju" priču prije derbija, da ima alibi u slučaju lošrg rezultata.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:02 pm

igla je napisao/la:
Ne sumnjam da ce Edis spremiti tuznu "ispuni mi želju" priču prije derbija, da ima alibi u slučaju lošrg rezultata.
Liga znao sam daš me to pitat, ali jesi li gledao naše zagrijavanje? Nismo lopte izgubili.

blueboy
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:03 pm

Brzinski preletih zadnje 2-3 stranice i vidim kod nas sve dobro, a Zrinjski ništa posebno, bara/bara smo. I onda pogledah, Posušje dobilo crveni u 35. minuti i ovi im uvalili pet komada s igračem više. Edise, pregledaj više puta tu utakmicu, kako se igra sa igračem više, a ti si imao i po dvojicu više i dajemo gol šutem sa 25 metara koji ulazi jednom u tri godine.

Malo više realnosti.

Leon_Professional
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:06 pm

Fićo je napisao/la:
Na pitanje kako komentarišete činjenicu da je Bayern u odnosu na Inter imao 70% posjeda lopte. Mourinho je odgovorio : Šta, čak 70? Zanimljivo, kako god, neka oni svoj posjed nose kući, mi ćemo trofej. E tako bi ja opisao tu utakmicu sa Zrinjskim ili na početku sezone sa Širokim. Šta nam znači što smo ih nadigrali? Zrinjski nas dobio 0:1 a Široki u posljednjim sekundama uzeo bod.
A što se onda kuka kad mi mrljavo dobijemo?

Maestro_1921
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:11 pm

fcz je napisao/la:
ned mar 05, 2023 4:28 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
ned mar 05, 2023 3:32 pm
igla je napisao/la:
ned mar 05, 2023 3:19 pm
Daj ba ljudi, da treniraju u sali Goran Čengić s normalnim trenerom, moraju imati nešto uigrano. Čim igrači jedni drugima priđu na 2m da dodaju loptu, nabijaju se na 5 metara, trče kontre bezglavo, znaš da ne funkcioniše nešto i da nema uigranosti.

Edis je tip trenera koji će motivisati ljude da "izginu" kad npr mi imamo igrača manje, kad treba agresivnije i sl, ali to nije čovjek koji može nekog taktički uzeti. U svakoj utakmici uvijek protivnik izgleda kao posloženija ekipa.
Pa eto taj Edis je onaj Jakirovićev moćni Zrinjski nadigrao u tri od četiri poluvremena koja smo igrali s njima. Sam Bilbija je rekao da su disali na škrge, bez šanse smo ih skoro ostavili, da ne bi one Bećine greške i Benderovog visokog stajanja, ne bi dali onaj gol. Da je Štila zabio ono što je trebao i pospremio loptu u praznu mrežu, drugu priču bi pričali. Niko nas nije nadigrao ove sezone, nije to sve slučajnost. Čak i one utakmice koje smo gubili, gubili smo zbog individualnih grešaka nekih igrača. A i to da ne može taktički nikoga uzeti, pogledaj šta je Jović rekao poslije utakmice. Jović koji je veliki trener, pogotovo za standarde naše zemlje i lige, rekao je da ga je Edis taktički potpuno PONIZIO i nadigrao, nadmudrio. Nije mala stvar da ti bilo koji trener to kaže, a kamo li neko poput Jovića, koji je itekako poštovan trener. A neki dan slušam i selektora Hadžibegića, hvali Edisa i kaže kako PERFEKTNO vodi Želju.
Itekako jeste.

Apsolutno su nas nadigrali Veles u Gabeli, Borac gore, opet Borac na Grbavici, Siroki u Sirokom, Igman u Konjicu a dobrim dijelom su nas nadigrali i Posusje i pitari na Grbavici.

Sloboda 2x, Svinjski 2x, Leotar ovdje, Igman ovdje - sve povuci-potegni utakmice gdje je realno moglo biti i ovako i onako.

Gdje smo mi realno nadigrali protivnika - Siroki, Tuzla, Velez, Sloga na Grbavici; Leotar, Tuzla i Posusje u gostima.

Dakle neki omjer utakmica po kriteriju "dobra-nako-losa" nam je 7-6-7.
Pa i to su ti individualne greške, govorim samo za golove.
U Gabeli dvije greške Kosorića, dva gola, treći gol greška Malića.
Protiv Borca i Kazlagića u Bosanskom Novom, po onoj močvari i nevremenu, 2:1, krali nas na autu, ni korner nije htio da nam svira ako se sjećaš, potencijalno i penal na Haračiću, imali i stativu Santosa. Dva autogola Vege, jedan direktno autogol, drugi gol u petercu hladno pustio Vojnovića i lik samo prođe pored njega i gurnu loptu u praznu mrežu. Nije tu ni moglo biti neke igre svakako uz Kazlagića i onakav teren.
Protiv Širokog u Širokom smo totalno pogubljeni bili, to je tačno, zna se i ko nam je falio u ekipi, Kosorić na desnom beku. Helem, dobro smo i prošli tu, moglo je i gore biti od 1:0.
Igman u Konjicu nas i nije baš nadigrao, ne bih se složio. Ako gledaš samo rezultat onda možeš pretpostaviti da jeste, ali u biti ne.. Bila je prilično izjednačena utakmica, mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, to je i Husref rekao, oni svoje šanse iskoristili, mi svoje nismo i to je to.
Posušje nas također nije nadigralo na Grbavici, daleko od toga. Ljudi bili iza lopte i igrali na kontre, mi izlazili visoko i to je to. Imali su fine šanse zbog toga, pa se možda može steći takav dojam, znamo da imaju dobru tranziciju. Mi smo tu utakmicu još u prvom poluvremenu trebali završiti, Štili golman s linije nogom brani, Subašić iz peterca loptu šalje na jug u sudijskoj nadoknadi. Primaš gol isključivo zbog Bendera i njegovih egzibicija i gubiš dva boda.
Pitari u prvom poluvremenu dva puta centar prešli, jednom Dal prošao ne zna ni sam kako i šutao sa nekih 25 metara pored gola. Drugi put se Mulahusejnović sudario sa Musom, zabio se Musa u njega i izbio mu loptu. Primaš gol iz penala nakon što je Galić rukom igrao. I onaj drugi Musin gol ide na Benderovu dušu 100%, onakav gol zabiješ jednom ili ni jednom, iz mrtvog ugla, samo Bender zna kako je uspio onakav gol primit. Prije toga faul na Hodžiću napravio Ahmetović, i tu primiš gol ni iz čega, nikakva inicijativa. Branili se ko Žepa, borili se za goli život, apsolutno ništa napravili nisu. Ne znam šta si ti gledao ako misliš da su nas nadigrali, po čemu?

Leon_Professional
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:24 pm

Nije dobro što Sarajevo vodi, sigurno će im skinuti pritisak.

plavi kanarinac
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:25 pm

Demanntuj me sablja
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:25 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
Jer je u pitanju derbi. Nije isto uzeti Zrinjski jedan razlike i slobodu koja ce ispasti iz lige,bitno je takticki odigrat kako treba, mi u 3 tekme nismo 2 akcije stvorili. Sve stoji da se Mulalic bori na dva fronta sto se tice Evrope, ali zaista jadno izgledamo,kao da ne mozemo vise od ovoga, kao da smo istroseni. Za derbi imam osjecaj kao pred Igman, nikakav.

Maestro_1921
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:38 pm

Fićo je napisao/la:
Baš. 😂
Kad bismo ovo danas umjesto Zrinjskog bili mi i ovako pobjedili. Dali 4 gola nakon centaršuteva, sve iz peterca, Bilbija tri i Čorluka jedan. Kad bih gledao iz ugla našeg navijača, znalca, kritičara, siguran sam da bi priča bila u fazonu "fuj, nikakve igre, nikakve ideje, honaaj samo je nabij u kazneni pa šta bude" itd, itd....

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:41 pm

Al će taj Zrinjsko osvojiti titulu, a mi strepimo od drugoligaša u kupu. Edise ostani, ne zaslužujemo bolje.

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:46 pm

Malo je reći da me strah derbija. Ovi se dižu, a mi ne možemo ništa odigrati smisleno

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:48 pm

Vala najbolji je u lozenju, a ako to ne moze uradit protiv kona, jebiga onda
Željezničar ante portas !

blueboy
Kontakt:

ned mar 05, 2023 5:49 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
ned mar 05, 2023 5:38 pm
Fićo je napisao/la:
Baš. 😂
Kad bismo ovo danas umjesto Zrinjskog bili mi i ovako pobjedili. Dali 4 gola nakon centaršuteva, sve iz peterca, Bilbija tri i Čorluka jedan. Kad bih gledao iz ugla našeg navijača, znalca, kritičara, siguran sam da bi priča bila u fazonu "fuj, nikakve igre, nikakve ideje, honaaj samo je nabij u kazneni pa šta bude" itd, itd....
Druže dali ljudi pet komada, šta vam je? Daj da i mi damo tako nekom, pa ko na tu utakmicu bude pljuvao da mu se svi natovarimo na kosti, može?

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dzezvar, Google [Bot] i 11 gostiju.

Prijava