Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kvalitet
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jan 19, 2023 10:59 am

santakuruz je napisao/la:
čet jan 19, 2023 9:59 am
kvalitet je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
sri jan 18, 2023 10:29 pm

Prosta je računica, ono što bi trebali izdvojiti za porez (kojeg ne plaćaju), te pare fino proslijede u klub (Široki, Zrinjski, Posušje) i budu u UO/IO.
Uvijek mi imamo neki izgovor, teoriju, način da opravdamo ovo što se kod nas (ne) radi. Se*e se o porezima, a najgori u tom smislu ubjedljivo Azmir Husić. Hajde što godinama nekažnjeno prolazi njegova utaja poreza preko Tuzle (možda i pranje novca, ko zna), nego što i ojadi javni novac preko privatnih firmi i tendera. Ali o tome se neće puno pričati.

Znaš koja je druže razlika? Imam sreću što sam obilazio dosta Hercegovinu, pa i taj Široki. Dole skoro SVI daju klubu novac, koliko ko može. Imaju tu kulturu. Posljednjih nekoliko godina je Široki pao jer je bilo odredenih neslaganja, pa čak i konflikata između određenih bitnih ljudi, ali izgleda da se i to riješilo. Isto vam je i u Posušju. Evo i Zrinjskog, ljudi dovedi onog Izraelca u Aluminij, a on zauzvrat ogromne pare uloži u Zrinjski. Što isto nije uradio tipa Arcelor Mital u Zenici, nego su dovodili one turske prevarante? Svjesno simplificiram, ne zamjerite, ali ne da mi se duže pisati. Ko nam je kriv što smo nesposobni, pa sve druge krivimo?

A evo i za Kanton Sarajevo. Budžet preko MILIJARDU maraka, halo!!! I ti ne možeš svake godine izdvojiti po 3-4 miliona za FKŽ i FKS, te za KK i RK Bosna po 2-3 miliona? De me ne zahebavajte, to vam govori o odnosu prema sportu kod Bošnjaka, a to kažem jer je ovdje većinsko bošnjačko stanovništvo. Kod nas su sve vrijednosti odavno poremećene, ali hajde nije sad ni mjesto ni vrijeme.

Na kraju, najviše firmi ima u Sarajevu. Ni kod njih nema te društvene odgovornosti, umjesto da s komšijama sponzore u stotinama brojimo, vidimo svi kakva je situacija.

Da sumiram, za naše neuspjehe nemojte kriviti druge. Sami smo sebi krivi, što maćehinskim upravljanjem klubom, što maćehinskim odnosom okoline prema klubu.
Koji bi normalan nivo vlasti davao po 4-5 miliona KM u klub u kojem ljudi pokradose sta stignu?? Imali smo raznorazne prevarante u klubu koji su haman unistili klub i mi sad zamjeramo sto neko iz budzeta nije davao jos vise para koje ce se pokrasti?? Dovedi ljude koji znaju raditi (a vidjeli smo svi da je moguce), kojima ce iskljucivo Zeljo biti interes, organizuj klub na takav nacin da iz njega ne curi na sve strane, trosi manje nego sto zaradis pa cemo vidjeti sta se sve moze napraviti.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Postoje načini da se novac da i da se sve iskontroliše. Znaju privrednici kad dobiju poticaje koliko moraju pravdati sredstva koja dobiju.

Helem, postoje uvijek neki uvjeti. Pa tako, recimo, 4 mil. za FKŽ moraju biti usmjerena npr. 3 mil. u sportski segment, 1 mil. u infrastrukturu. Svake godine, na račun kluba, se radi revizija, a revizorska kuća obavezno mora biti neka strana, s jakim referencama. Na kraju svake godine klub mora sačiniti izvještaj o utrošenim sredstvima i poslati ga kantonalnim vlastima. Revizorski izvještaji i ovi izvještaji bili bi javno dostupni. Tako postižeš veću transparentnost, smanjuješ mogućnost za lopovluk, a pri tome ulažeš u sport direktno. Ako klub ne pristaje na ove uvjete, nema novca i to je to.

Ovo je samo jedna mogućnost, ovako iz glave, vjerujem da postoje i bolji načini, ali suština je da nema volje i da smo pustili da nam umire sport, u kantonu koji je ubjedljivo najsnažnija jedinica u državi.

Dok god smo udruženje građana na ovome bismo morali insistirati. Kad dobijemo mogućnost da se privatiziramo, legalno, što znači i legalno izvlačenje dobiti, naravno da treba ići u tom pravcu.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

čet jan 19, 2023 11:54 am

Dobrodošao Andrija! Ugovor do 2025. godine!
Fear of the Maniacs!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet jan 19, 2023 12:24 pm

Po meni kljucna stvar ako Amir ode i mi dobijemo 1.2 miliona KM.

500 000 dati za poreski dug do 2019. godine, da nam se otpisu kamate do tog perioda.
Te ostatak preusmjeriti na dobijanje dozvola za istok, i napraviti poslove prostore. Kako je nikla ona odvratna zgrada, sigurno ce poslovni prostori biti jos pozeljniji za poslovne subjekte.

I kako Boga znamo, uzeti tu trafo stanicu za grijace....

Moramo poceti razisaljti o buducnosti, a po meni je ovo najbolji potez...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

cala
Kontakt:

čet jan 19, 2023 12:46 pm

Ma pojavice se sigurno tu ljudi kojima smo duzni, cim nacuju da smo dobili neke pare ali vecina MORA ici u poreznu odmah. Ne vjerujem da cemo mi dosta tih para imati na raspolaganje za neke investicije.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jan 19, 2023 12:48 pm

U koliko je skupstina?
Željezničar ante portas !

DobojskiManijak
Kontakt:

čet jan 19, 2023 12:53 pm

kvalitet je napisao/la:
čet jan 19, 2023 12:28 am
Fićo je napisao/la:
Durgo je napisao/la:
sri jan 18, 2023 9:38 pm
Je.bo te zivot, Siroki:
Miro Kraljević (Grad Široki Brijeg), Željko Gugić (Agencija Kamir d.o.o.), Ante Knezović (WWin Williams kladionica d.o.o.), Toni Kraljević (Županija Zapadnohercegovačka), Marko Ćavar (Županija Zapadnohercegovačka), Franjo Herceg (Emerus d.o.o), Dario Tomić (TT kabeli d.o.o.), Marijan Primorac (Pelet Grupa d.o.o.), Ante Čolak (JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d.), Stjepan Nakić (Nameks d.o.o.), Zlatan Mandić (Mandeks d.o.o.), Ivan Grbešić (Mepas d.o.o.), Ante Musa (FEAL d.o.o.), Edvard Crnjac (MCI d.o.o.), Ivan Sopta (iForm d.o.o.), Slaven Zelenika (JP Hrvatske telekomunikacije d.d.) i Mario Mandić (Amadis d.o.o.).

A o Zelji se samo okoriste mnogi...
Prosta je računica, ono što bi trebali izdvojiti za porez (kojeg ne plaćaju), te pare fino proslijede u klub (Široki, Zrinjski, Posušje) i budu u UO/IO.
Uvijek mi imamo neki izgovor, teoriju, način da opravdamo ovo što se kod nas (ne) radi. Se*e se o porezima, a najgori u tom smislu ubjedljivo Azmir Husić. Hajde što godinama nekažnjeno prolazi njegova utaja poreza preko Tuzle (možda i pranje novca, ko zna), nego što i ojadi javni novac preko privatnih firmi i tendera. Ali o tome se neće puno pričati.

Znaš koja je druže razlika? Imam sreću što sam obilazio dosta Hercegovinu, pa i taj Široki. Dole skoro SVI daju klubu novac, koliko ko može. Imaju tu kulturu. Posljednjih nekoliko godina je Široki pao jer je bilo odredenih neslaganja, pa čak i konflikata između određenih bitnih ljudi, ali izgleda da se i to riješilo. Isto vam je i u Posušju. Evo i Zrinjskog, ljudi dovedi onog Izraelca u Aluminij, a on zauzvrat ogromne pare uloži u Zrinjski. Što isto nije uradio tipa Arcelor Mital u Zenici, nego su dovodili one turske prevarante? Svjesno simplificiram, ne zamjerite, ali ne da mi se duže pisati. Ko nam je kriv što smo nesposobni, pa sve druge krivimo?

A evo i za Kanton Sarajevo. Budžet preko MILIJARDU maraka, halo!!! I ti ne možeš svake godine izdvojiti po 3-4 miliona za FKŽ i FKS, te za KK i RK Bosna po 2-3 miliona? De me ne zahebavajte, to vam govori o odnosu prema sportu kod Bošnjaka, a to kažem jer je ovdje većinsko bošnjačko stanovništvo. Kod nas su sve vrijednosti odavno poremećene, ali hajde nije sad ni mjesto ni vrijeme.

Na kraju, najviše firmi ima u Sarajevu. Ni kod njih nema te društvene odgovornosti, umjesto da s komšijama sponzore u stotinama brojimo, vidimo svi kakva je situacija.

Da sumiram, za naše neuspjehe nemojte kriviti druge. Sami smo sebi krivi, što maćehinskim upravljanjem klubom, što maćehinskim odnosom okoline prema klubu.
ti si pogodio srž problema odnosno namjere da se uništi sport u Kantonu Sarajevo. Zašto cijenim Dodika kada je sport u pitanju jer neće dozvoliti da Borac ,Igokea niakada propadne....
Budžet Kantona Sarajevo je cca 1,2 milijarde + općine u kantonu cca 250 miliona + Grad Sarajevo = cca 1,5 milijardi .

1% od toga je 15 milona gdje bi bilo dovoljno za sve klubove (Želju,sarajevo,RK Bosna,KK Bosna, ŽKK Željezničar...) .Kontrola utroška para je veona jednostavna , Vlada Kantona Sarajevo imenuje jednog člana UO i NO u klubove kojima daje pare.Na kraju godine detaljan izvještaj o utrošku uz obavezu da npr. od toga ide minimalno 30% za infrasktrukturu a 20% za omladinski pogon.
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

storm_raider
Kontakt:

čet jan 19, 2023 12:58 pm

Da bismo bili zanimljivi ovoj ili bilo kojoj vlasti na tom nivou moramo biti dio politicke igranke, a to niko od nas ne zeli. Ne dobijaju se pare tek tako, zbog drustvene odgovornosti, barem u ovoj zemlji. Osim simbolicnih uplata.

Ako se Amir ne proda, malo se cemu mozemo nadati, to je realnost. Svakako bi to placanje od tog evenutalnog transfera pristizalo sukcesivno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:02 pm

DobojskiManijak je napisao/la:
čet jan 19, 2023 12:53 pm
kvalitet je napisao/la:
čet jan 19, 2023 12:28 am
Fićo je napisao/la:

ti si pogodio srž problema odnosno namjere da se uništi sport u Kantonu Sarajevo. Zašto cijenim Dodika kada je sport u pitanju jer neće dozvoliti da Borac ,Igokea niakada propadne....
Budžet Kantona Sarajevo je cca 1,2 milijarde + općine u kantonu cca 250 miliona + Grad Sarajevo = cca 1,5 milijardi .

1% od toga je 15 milona gdje bi bilo dovoljno za sve klubove (Želju,sarajevo,RK Bosna,KK Bosna, ŽKK Željezničar...) .Kontrola utroška para je veona jednostavna , Vlada Kantona Sarajevo imenuje jednog člana UO i NO u klubove kojima daje pare.Na kraju godine detaljan izvještaj o utrošku uz obavezu da npr. od toga ide minimalno 30% za infrasktrukturu a 20% za omladinski pogon.
100%
Opstini i kantonu dati mjesto u UO za odredjenu cifru pa nek nadgledaju utroseni novac koji je prethodno odredjen gdje treba biti. Ne znam kako se ne zavrse ovi poslovni prostori na istoku, nek se i to malo pogura, pa to je cista para.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:05 pm

storm_raider je napisao/la:
Da bismo bili zanimljivi ovoj ili bilo kojoj vlasti na tom nivou moramo biti dio politicke igranke, a to niko od nas ne zeli. Ne dobijaju se pare tek tako, zbog drustvene odgovornosti, barem u ovoj zemlji. Osim simbolicnih uplata.

Ako se Amir ne proda, malo se cemu mozemo nadati, to je realnost. Svakako bi to placanje od tog evenutalnog transfera pristizalo sukcesivno.
Mislim da to nije tako. Znam da je Hajduk prodao Nikolu Kalinica imao procenat. Kad je Blackburn ga prodao, prvo su njima uplatili a oni su svoj dio cekali. Tad je Hajduk bio u velikim problemima. Sad jel neki interni to dogovor bio ne znam. Najgore bi bilo kad bi to u dijelovima slali, odmah bi ovi strucnjaci to razdjelili na prioritete klase G

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:07 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:

Mislim da to nije tako. Znam da je Hajduk prodao Nikolu Kalinica imao procenat. Kad je Blackburn ga prodao, prvo su njima uplatili a oni su svoj dio cekali. Tad je Hajduk bio u velikim problemima. Sad jel neki interni to dogovor bio ne znam. Najgore bi bilo kad bi to u dijelovima slali, odmah bi ovi strucnjaci to razdjelili na prioritete klase G
Ma dobro, bili su kod nas skoro, vjerujem da je pao neki dogovor o tom placanju.

DobojskiManijak
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:13 pm

sanjam i zamišljam da Željo igra utakmice Europa lige ili što je nezamislivo Lige prvaka. Kakva bi to bila promocija za grad Sarajevo,Kanton, BiH.... Kakav bi to bio poraz dušmana iz Laktaša i otalih vukoj.eina. Zamslite ekonomski efekat gostovanja npr. Bešiktaša u Sarajevu....

Nažalost "reformisani radikal" Vučić je to shvatio i dao milione Zvezdi i Partizanu a proteće još mnogo vode Miljackom prije nego to "naši" patriote shvate...
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

milanribar
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:17 pm

AsharaK je napisao/la:
U koliko je skupstina?
19:00

Maestro_1921
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:32 pm

Hoće li biti kakav press nakon skupštine ?

fanaticZeljin
Kontakt:

čet jan 19, 2023 1:41 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
Bice uzivo na Hayatu
Srcu draga, boja PLAVA !

Leon_Professional
Kontakt:

čet jan 19, 2023 2:00 pm

Puno se očekuje i moli od vlasti.

gavran
Kontakt:

čet jan 19, 2023 2:11 pm

milanribar je napisao/la:
čet jan 19, 2023 1:17 pm
AsharaK je napisao/la:
U koliko je skupstina?
19:00
ja koliko znam sutra je generalna skupstina
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ANamelessGhoul
Kontakt:

čet jan 19, 2023 2:34 pm

Ne znam cemu pitanja za skupstinu, ko da ce nesto drugacije bit

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet jan 19, 2023 2:43 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
čet jan 19, 2023 1:41 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
Bice uzivo na Hayatu
Divno

storm_raider
Kontakt:

čet jan 19, 2023 2:48 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:

Pisem jer znam da bi bilo sukcesivno. Najvise bih volio da sve dodje odjednom.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kvalitet
Kontakt:

čet jan 19, 2023 3:12 pm

Ne prihvatam to. To su naše pare, naš novac i imamo pravo iskazati nezadovoljstvo raspodjelom našeg novca. Ali svi mi kolektivno smo navikli da šutimo. A tako niko nikad nije postigao. Pare se ne dobijaju tek tako, istina, ali nije tačno da moraš biti dio političkih igranke. Jer da je tačno, dobijali bismo puno više, jer je bilo, a i sad je, puno političkih figurica i kod nas, ali i u drugom klubovima u KS. A to ne govorim napamet. Na kraju krajeva, zašto nikad nisu naši to pitanje stavili na “dnevni red”? Osim što čujemo “zadovoljstvo odnosom s Općinom N. Sarajevo”? Što nisu sjeli s predstavnicima drugih klubova, inicirali sastanak, pozvali na proteste, nemam pojma, šta god? Što neko napisa, 1% bi zadovoljilo i nas i FKS i Bosnine klubove, je li to puno za sport?
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 34 gosta.

Prijava