Na prste se mogu izbrojiti slučajevi u našoj historiji kad smo mi plaćali obeštećenja za igrače, a i kad smo ih plaćali nismo pogodili (u najsvježijem sjećanju mi je Mujezinović). Uvijek su dolazili samo igrači sa slobodnim papirima ili igrači koji su trebali oživjeti karijeru, ali smo uvijek znali izbaciti igrače iz omladinskog pogona i od njih preživljavati. Sad imamo trenera koji ni to ne zna, iako je dobro upitan i potencijal naših mladih igrača trenutno.Fićo je napisao/la: ↑sub jan 07, 2023 3:24 pmMnogi izgleda ne poznaju materiju i stanje u kojem se klub nalazi, mi se krpimo dan za danom.
Vidim pojedini spominju neke igrače, pa nas je ljetos odbio jedan igrač i prešao u Igman jer su mu ljudi ponudili više od nas. O čemu pričamo? Uostalom spominjete igrače koji imaju validan ugovor najmanje još pola godine a kako znamo, mi nemamo pare da plaćamo obeštećenja a pitanje je da li bi ih klub pustio i da platimo.
Nista Boga mi, cak uz ovu temu samo tu i citam. Samo bih volio da se ne pljuje sad i Bekric jer ne znaju raja koliko je tesko u ovoj situaciji dovesti igraca u Zelju.AsharaK je napisao/la: ↑sub jan 07, 2023 3:38 pmSta imas protiv Larsa i Bogija?rodrigo87 je napisao/la: ↑sub jan 07, 2023 3:08 pmEvo prijedlog za ljude iz kluba. Otjerati Bekrica, a na njegovo mjesto dovesti tim od 4-5 ljudi sa ovog foruma. Za pocetak ne biste imali platu, ali kad stanemo na noge( a sa vasim prekaljenim znanjem vrlo brzo se dizemo u visine) onda bi to bile ozbiljne plate.![]()
Odigrao je toliko jer Sloboda na klupi ima veću neznalicu nego mi. Otpisao ga je Jahić, momak raskinuo ugovor i ima čiste papire. Svi su ga tamo hvalili, od trenera, kolega igrača, navijača, i nikom nije jasno što mu je to Jahić uradio. Sad se priča da je otpisao i Maksimovića, Devedžića i Kurtalića, frajer je gori od Edisa što se mladih igrača tiče. I ne smeta ti momak koji 2 godine nije odigrao utakmicu 90 min, koji je bez kluba godinu i pol, koji je imao tešku povredu i Bog zna u kakvom je stanju, ima skoro 30 godina. Smeta ti momak koji je skoro napunio 23 godine, koji je naše dijete, koji je bar za razliku od ovoga igrao ove sezone, koliko god, ima čiste papire, popunjava nam deficitarnu poziciju. Sad ti izvagaj, mlad igrač, slobodan, sa čistim papirima, željan dokazivanja, koji može još napredovati i na kojem možda možemo i zaraditi. Sa druge strane imaš već istrošenog, uskoro tridesetogodišnjaka, upitnog zdravstvenog stanja. Gdje leži veći rizik ?Veteran1965 je napisao/la: ↑sub jan 07, 2023 5:05 pmMislim nismo realni, i idemo iz krajnosti u krajnost. Evo neki spominju Mujarića, koji je u polusezoni za Slobodu odigrao 78 minuta, i u kupu 18. Sve je to u istom košu. Plaćali smo mi obeštećenja, i uvijek fulili Tica, Šilić, a u zadnje vrijeme Mujezinović. Ko nije šuto loptu ne zna koliko je tanka linija između propalog talenta, prosjeka, i vrhunskog igrača.
Mi u ovom momentu, obzirom na ukupnu situaciju nemamo pravo očekivati neke igrače koji su odigrali u kontinuitetu, u odličnoj formi negdje. I nikada ih nismo niti dovodili. Sa druge strane Krpa je došao kod nas iz neke vukojebine gdje je odigrao 5 utakmica i 200 minuta, i svi znamo kako je odigrao u Želji. Mnogi veliki treneri i sportski direktori su pravili fule sa ogromnim budgetima, jednostavno u sportu je tako. E sada svi znamo da para nema, i da ne možemo očekivati ništa osim igrača iz nižih liga, ili igrača koji bi kod nas vraćali karijeru. Možda prevarimo i nekog talenta, koji vjeruje da se iz Želje može mnogo bolje i lakše prodati dalje, nego iz drugih klubova PL. To što mi mislimo da će neko doči kod nas zbog atmosfere, navijača, navijanja...u zabludi smo. Njih zanimaju pare, sigurnih 11 i mogućnost prodaje dalje. Ne znam šta im mi u ovom momentu možemo ponuditi iskreno...
Ove sezons odigrai 70 minuta ukupno 6 nastupa za mrtvu Slobodu koja je u goroj situaciji nego mi.Maestro_1921 je napisao/la: ↑sub jan 07, 2023 3:15 pmEvo recimo mali Mujarić, zašto ne bismo njega doveli ? Naše je dijete, igra na poziciji na kojoj smo deficitarni, mlad, 22-23 su mu godine. Trenutno je slobodan igrač i nema nikakve prepreke da bar dođe na probu. Čak sam pročitao i da je Zrinjski bacio oko na njega, al haj ga znaj, možda je i šuplja.
Trenutno nema ali je bilo i to fin broj njih.Simply Blue je napisao/la: ↑sub jan 07, 2023 5:30 pmI da imamo para, nemas za koga platiti ako cemo posteno, godinama unazad mozemo na prste jedne ruke nabrojati ko je iz nase lige bio vrijedan takvog rizika
Eden Hazard?storm_raider je napisao/la:Dogovoren jedan igrac.
Eden nema nas dnk.
Cabraja, ako dodje, ce doci prvo na probu valjda. Tako da nije on.svraka je napisao/la:Je li Cabraja ili neko drugi?
Realno, najbolja opcija smo za njega. Nek odigra bar polusezonu pa nek pokusa opet vani.Fićo je napisao/la:04.05.2014 - ne znam ništa, nagađam samo.