Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jan 07, 2023 4:10 pm

Ja sam mislio da smo prevazišli te fore kao što su "forumski stručnjaci", "Smijeni Bekrića ima na forumu boljih". :klanjase2:

blueboy
Kontakt:

sub jan 07, 2023 4:14 pm

Fićo je napisao/la:
sub jan 07, 2023 3:24 pm
Mnogi izgleda ne poznaju materiju i stanje u kojem se klub nalazi, mi se krpimo dan za danom.

Vidim pojedini spominju neke igrače, pa nas je ljetos odbio jedan igrač i prešao u Igman jer su mu ljudi ponudili više od nas. O čemu pričamo? Uostalom spominjete igrače koji imaju validan ugovor najmanje još pola godine a kako znamo, mi nemamo pare da plaćamo obeštećenja a pitanje je da li bi ih klub pustio i da platimo.
Na prste se mogu izbrojiti slučajevi u našoj historiji kad smo mi plaćali obeštećenja za igrače, a i kad smo ih plaćali nismo pogodili (u najsvježijem sjećanju mi je Mujezinović). Uvijek su dolazili samo igrači sa slobodnim papirima ili igrači koji su trebali oživjeti karijeru, ali smo uvijek znali izbaciti igrače iz omladinskog pogona i od njih preživljavati. Sad imamo trenera koji ni to ne zna, iako je dobro upitan i potencijal naših mladih igrača trenutno.

A ako hoćeš na nekom nešto i da zaradiš moraš nekad i obeštećenje platiti. Naravno da sad nismo u situaciji da možemo plaćati obeštećenja, pitanje je hoćemo li i kada biti. Alternativa je da imaš vrhunsku omladinsku školu (što nemamo) i sjajnu mrežu skauta barem po BiH (što je moguće uz malo truda i organizacije).

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub jan 07, 2023 4:21 pm

Svoje rođendane danas proslavljaju dva bivša fudbalera Željezničara, legendarno krilo Nikola Nikić i šampionski golman Slobodan Janjuš.
Fear of the Maniacs!

Sheldon
Kontakt:

sub jan 07, 2023 4:41 pm

Bilo bi dobro da temu Kartoteka mogu vidjeti samo clanovi foruma (idealno clanovi kluba ali to je vec predug stap). Mi nadjemo igraca a drugi kupe kajmak, pa ne ide 😃
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

rodrigo87
Kontakt:

sub jan 07, 2023 4:49 pm

AsharaK je napisao/la:
sub jan 07, 2023 3:38 pm
rodrigo87 je napisao/la:
sub jan 07, 2023 3:08 pm
Evo prijedlog za ljude iz kluba. Otjerati Bekrica, a na njegovo mjesto dovesti tim od 4-5 ljudi sa ovog foruma. Za pocetak ne biste imali platu, ali kad stanemo na noge( a sa vasim prekaljenim znanjem vrlo brzo se dizemo u visine) onda bi to bile ozbiljne plate.
Sta imas protiv Larsa i Bogija? :D
Nista Boga mi, cak uz ovu temu samo tu i citam. Samo bih volio da se ne pljuje sad i Bekric jer ne znaju raja koliko je tesko u ovoj situaciji dovesti igraca u Zelju.
Evo uzet cu primjer Cabraje, ne znam zaista da li dolazi kod nas ili ne. Hajmo reci da dolazi. Sigurno je jeftin, a moze biti zamjena i za Santosa i Amoaha. Oni su nam prvotimci, ali uz povredu Gasala i odlazak Subasica mi nemamo nikakvo rezervno krilo. Pa ne mozemo dovesti krilo u rangu Amoaha da sjedi na klupi kao zamjena, moras nekoga i za klupu dovesti jer igramo 2 takmicenja i bit ce uzasan raspored na proljece.

Veteran1965
Kontakt:

sub jan 07, 2023 5:05 pm

Mislim nismo realni, i idemo iz krajnosti u krajnost. Evo neki spominju Mujarića, koji je u polusezoni za Slobodu odigrao 78 minuta, i u kupu 18. Sve je to u istom košu. Plaćali smo mi obeštećenja, i uvijek fulili Tica, Šilić, a u zadnje vrijeme Mujezinović. Ko nije šuto loptu ne zna koliko je tanka linija između propalog talenta, prosjeka, i vrhunskog igrača.
Mi u ovom momentu, obzirom na ukupnu situaciju nemamo pravo očekivati neke igrače koji su odigrali u kontinuitetu, u odličnoj formi negdje. I nikada ih nismo niti dovodili. Sa druge strane Krpa je došao kod nas iz neke vukojebine gdje je odigrao 5 utakmica i 200 minuta, i svi znamo kako je odigrao u Želji. Mnogi veliki treneri i sportski direktori su pravili fule sa ogromnim budgetima, jednostavno u sportu je tako. E sada svi znamo da para nema, i da ne možemo očekivati ništa osim igrača iz nižih liga, ili igrača koji bi kod nas vraćali karijeru. Možda prevarimo i nekog talenta, koji vjeruje da se iz Želje može mnogo bolje i lakše prodati dalje, nego iz drugih klubova PL. To što mi mislimo da će neko doči kod nas zbog atmosfere, navijača, navijanja...u zabludi smo. Njih zanimaju pare, sigurnih 11 i mogućnost prodaje dalje. Ne znam šta im mi u ovom momentu možemo ponuditi iskreno...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

amar92
Kontakt:

sub jan 07, 2023 5:21 pm

Ne vidim problem da mi kao navijaci komentarisemo transfer politiku kluba. Nisam vidio da je iko pljuvao Bekrica. Svi smo manje vise svjesni stanja u klubu i znamo da ne mozemo dovoditi neke skuplje igrace. Visim spominju se obestecenja, ko je to od nas spomenuo igraca za kojeg se treba platiti obestecenje? Nisam upratio. Obestecenja nismo placali ni kad smo stabilniji bili, a nema ni potrebe pored slobodnih igraca.

Mozda jedino taj Durakovic, ali sumnjam da je iko mislio da platimo za njega sta. Dogovoriti neku trampu kao kone, dati im Vegu i Haracica. Dobro bi im dosli jer im idu Durakovic i Ramic.

Dalje, mi „strucnjaci“ ovdje i na kartoteci smo iskljucivo nabrajali slobodne igrace ili one na koje im klub vise ne racuna pa bi mogli dobiti papire lako. Medju njima je bilo i mladih i jeftinih igraca. Evo recimo ja sam spominjao Matkovica i Brajlovica, oba dobra U21 igraca ako nista da pojacaju konkurenciju na klupi. Po meni cak obojica imaju kvalitet da budu u prvoj postavi kod nas.

Maestro_1921
Kontakt:

sub jan 07, 2023 5:29 pm

Veteran1965 je napisao/la:
sub jan 07, 2023 5:05 pm
Mislim nismo realni, i idemo iz krajnosti u krajnost. Evo neki spominju Mujarića, koji je u polusezoni za Slobodu odigrao 78 minuta, i u kupu 18. Sve je to u istom košu. Plaćali smo mi obeštećenja, i uvijek fulili Tica, Šilić, a u zadnje vrijeme Mujezinović. Ko nije šuto loptu ne zna koliko je tanka linija između propalog talenta, prosjeka, i vrhunskog igrača.
Mi u ovom momentu, obzirom na ukupnu situaciju nemamo pravo očekivati neke igrače koji su odigrali u kontinuitetu, u odličnoj formi negdje. I nikada ih nismo niti dovodili. Sa druge strane Krpa je došao kod nas iz neke vukojebine gdje je odigrao 5 utakmica i 200 minuta, i svi znamo kako je odigrao u Želji. Mnogi veliki treneri i sportski direktori su pravili fule sa ogromnim budgetima, jednostavno u sportu je tako. E sada svi znamo da para nema, i da ne možemo očekivati ništa osim igrača iz nižih liga, ili igrača koji bi kod nas vraćali karijeru. Možda prevarimo i nekog talenta, koji vjeruje da se iz Želje može mnogo bolje i lakše prodati dalje, nego iz drugih klubova PL. To što mi mislimo da će neko doči kod nas zbog atmosfere, navijača, navijanja...u zabludi smo. Njih zanimaju pare, sigurnih 11 i mogućnost prodaje dalje. Ne znam šta im mi u ovom momentu možemo ponuditi iskreno...
Odigrao je toliko jer Sloboda na klupi ima veću neznalicu nego mi. Otpisao ga je Jahić, momak raskinuo ugovor i ima čiste papire. Svi su ga tamo hvalili, od trenera, kolega igrača, navijača, i nikom nije jasno što mu je to Jahić uradio. Sad se priča da je otpisao i Maksimovića, Devedžića i Kurtalića, frajer je gori od Edisa što se mladih igrača tiče. I ne smeta ti momak koji 2 godine nije odigrao utakmicu 90 min, koji je bez kluba godinu i pol, koji je imao tešku povredu i Bog zna u kakvom je stanju, ima skoro 30 godina. Smeta ti momak koji je skoro napunio 23 godine, koji je naše dijete, koji je bar za razliku od ovoga igrao ove sezone, koliko god, ima čiste papire, popunjava nam deficitarnu poziciju. Sad ti izvagaj, mlad igrač, slobodan, sa čistim papirima, željan dokazivanja, koji može još napredovati i na kojem možda možemo i zaraditi. Sa druge strane imaš već istrošenog, uskoro tridesetogodišnjaka, upitnog zdravstvenog stanja. Gdje leži veći rizik ?

Simply Blue
Kontakt:

sub jan 07, 2023 5:30 pm

I da imamo para, nemas za koga platiti ako cemo posteno, godinama unazad mozemo na prste jedne ruke nabrojati ko je iz nase lige bio vrijedan takvog rizika
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

volimtezeljo

sub jan 07, 2023 5:32 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
sub jan 07, 2023 3:15 pm
Evo recimo mali Mujarić, zašto ne bismo njega doveli ? Naše je dijete, igra na poziciji na kojoj smo deficitarni, mlad, 22-23 su mu godine. Trenutno je slobodan igrač i nema nikakve prepreke da bar dođe na probu. Čak sam pročitao i da je Zrinjski bacio oko na njega, al haj ga znaj, možda je i šuplja.
Ove sezons odigrai 70 minuta ukupno 6 nastupa za mrtvu Slobodu koja je u goroj situaciji nego mi.
On je top za prvu ligu Federacije i vjerovatno za davljenike u Premijer ligi za nas nije.
Covjek nikad gol, a ni asistencije u premijer ligi za 23 godine zivota nije upisao i sta ce nama on?
Za njega je Subasic Hazard licno.

volimtezeljo

sub jan 07, 2023 5:36 pm

Pa ne ocekujemo da nam Cabraja sjedi na klupi. Nama trebaju dobar napac, ostalo manje vise mozemo zakrpiti.
Na klupi U21 igrace ocekujemo, ima onaj mali sto je protiv Konye igrao, zasto ne bi bio rezervna opcija?
Licno ocekujem niskobudzetna pojacanja pa vidjet cemo sta ce biti.

storm_raider
Kontakt:

sub jan 07, 2023 5:56 pm

Dogovoren jedan igrac. :kafa:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub jan 07, 2023 6:11 pm

Simply Blue je napisao/la:
sub jan 07, 2023 5:30 pm
I da imamo para, nemas za koga platiti ako cemo posteno, godinama unazad mozemo na prste jedne ruke nabrojati ko je iz nase lige bio vrijedan takvog rizika
Trenutno nema ali je bilo i to fin broj njih.
Fear of the Maniacs!

svraka
Kontakt:

sub jan 07, 2023 6:14 pm

storm_raider je napisao/la:
Je li Cabraja ili neko drugi?
Forza 1921!

Oda majstore!

Grbavica
Kontakt:

sub jan 07, 2023 6:33 pm

storm_raider je napisao/la:Dogovoren jedan igrac. :kafa:
Eden Hazard?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

storm_raider
Kontakt:

sub jan 07, 2023 6:41 pm

Grbavica je napisao/la:
sub jan 07, 2023 6:33 pm
storm_raider je napisao/la:Dogovoren jedan igrac. :kafa:
Eden Hazard?
Eden nema nas dnk.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub jan 07, 2023 7:12 pm

04.05.2014 - ne znam ništa, nagađam samo.
Fear of the Maniacs!

amar92
Kontakt:

sub jan 07, 2023 7:24 pm

svraka je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Je li Cabraja ili neko drugi?
Cabraja, ako dodje, ce doci prvo na probu valjda. Tako da nije on.

amar92
Kontakt:

sub jan 07, 2023 7:26 pm

Fićo je napisao/la:04.05.2014 - ne znam ništa, nagađam samo.
Realno, najbolja opcija smo za njega. Nek odigra bar polusezonu pa nek pokusa opet vani.

MU'MIN T.M.
Kontakt:

sub jan 07, 2023 7:26 pm

Zamislite Kulenović na prozivci.
A možda vratiti Zaima il Ramića, a o Krpiću da ne pričam.
Nadam se da će nas Bekrić opet pozitivno iznenaditi, kao sa Santosom, Amoahom i Hodžićem.

Trenutno korisnika/ca: Sekuba Diatta, svabo i 47 gostiju.

Prijava