pon nov 21, 2022 12:15 pm
Nije on nikakav kapacitet.
Ja bih se na njegovom mjestu DUBOKO zapitao da li ja imam trenersko znanje.
Na golu imas jako solidnog golmana, u odbrani bivsi reprezentativac i jedan od najboljih mladih stopera Drina, desni bek jedan od njastandardnijih i nakorisnijih igraca Galic.
Vezni red sa BETONOM Hodzicem i fudbalskim carobnjakom Stilicem, napad sa najbrzim krilima Santosom i Amoahom.
Dakle to je 8 odlicnih igraca, njegovo je da nadje jos samo 3 ratnika, ali ni to nije u stanju da uradi.
Nekada je govorio da mu trebaju 3 znalca i 8 ratnika, a on u ekipi ima obrnutu situaciju, pa se valjda radi toga ne snalazi dobro u svom trenerskom poslu.
Trener Posusja lijepo na presici poslije utakmice rece da je na poluvremenu promjenio sistem igre sa 442 na 4312 i da mu je to donijelo rezultat. Volio bih vidjeti barem jednom da on zna postaviti drugu taktiku kojom ce se prilagoditi protivniku, da zna izvrsiti izmjenu shodno stanju na terenu, da zna sta koji igrac treba igrati.
Mulalic zna samo za jedan sistem, idemo od beka, do Hodzica ili Stilica, oni guraju loptu na stranu, krila prave prodor ali nemaju kome ubaciti, e tu se pokazuje jednoobraznost i sablonska igra koju vecina trenera lahko procita.
Da sam novinar samo bih ga upitao koliko smo golova dali iz izrađenih akcija, sve bi mu se samo kazalo
Alea iacta est!