Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

bianco blu
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub avg 20, 2022 10:05 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sub avg 20, 2022 7:40 pm
2.bivsa igraca su nam slobodna. Prvi je Crncevic, covjek koji je nama potreban kako bi Hodzic mogao proigrati, covjek pored kojeg je Mekic djelovao kao igrač i na kraju krajeva momak je profesionalac. Dobio bi sirinu, pojacao bi odbranu i mogao bi raskinuti ugovor sa maratoncem Hajdarevicem.
Drugi je Lendric. Realno das mu ugovor na pola godine, ako bude miran produzis do kraja sezone. Provjereno zna dati gol, dodao bi brzinu. Sad sto je tempirana bomba je druga stvar.
Ovo danas je najgora utakmica u ovoj sezoni. Jednostavno slabo. Da li zbog terena, da li zbog postavke, bilo sta. Jednostavno je falilo nesto.
Crnčević da, lendrić ne.

Diverzant
Kontakt:

sub avg 20, 2022 10:06 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
sub avg 20, 2022 9:28 pm
2.bivsa igraca su nam slobodna. Prvi je Crncevic, covjek koji je nama potreban kako bi Hodzic mogao proigrati, covjek pored kojeg je Mekic djelovao kao igrač i na kraju krajeva momak je profesionalac. Dobio bi sirinu, pojacao bi odbranu i mogao bi raskinuti ugovor sa maratoncem Hajdarevicem.
Drugi je Lendric. Realno das mu ugovor na pola godine, ako bude miran produzis do kraja sezone. Provjereno zna dati gol, dodao bi brzinu. Sad sto je tempirana bomba je druga stvar.
Ovo danas je najgora utakmica u ovoj sezoni. Jednostavno slabo. Da li zbog terena, da li zbog postavke, bilo sta. Jednostavno je falilo nesto.
Ne cudi da lik poput tebe priziva polovnjake... Da nije smijesno bilo bi zalosno prizivati igrace poput Lendrica i Crncevica.... Nikad mi necemo naprijed. "Mahala" ne vidi prst ispred nosa, a kamo li da ima viziju za par godina...
Sta seres ti, Crncevic je za nase uslove top igrač. Uz njega je i mekic tu polusezonu ličio na igrača
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Sheldon
Kontakt:

sub avg 20, 2022 10:13 pm

I Lendric i Crncevic sto se mene tice. Samo ne znam u kakvim su odnosima Lendra i Edis. Ovo sto gledamo trenutno od napadaca i centralnih veznih osim Hodze je tuzno da ne moze tuznije da bude. Haracic s pet metara dvije zaredom ne moze da zavrsi. Trio mekic hajdar beca po roman se moze napisati o njihovom neznanju. Skripi na jos par pozicija, ali ovo su prioriteti svih prioriteta, dakle vezni i napadac.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

NEZALAGANJE
Kontakt:

sub avg 20, 2022 10:18 pm

Diverzant je napisao/la:
Ne cudi da lik poput tebe priziva polovnjake... Da nije smijesno bilo bi zalosno prizivati igrace poput Lendrica i Crncevica.... Nikad mi necemo naprijed. "Mahala" ne vidi prst ispred nosa, a kamo li da ima viziju za par godina...
Sta seres ti, Crncevic je za nase uslove top igrač. Uz njega je i mekic tu polusezonu ličio na igrača
Upravo si potvrdio moju tezu. Za nase uslove. Sta to znaci?? Hocemo li ikad izaci iz zacaranog kruga? S takvim razmisljanjima ocigledno necemo.

Gdje je kraj toga u teskoj smo situaciji i valja za "nase uslove"? 30 godina nam se to plasira, a igraci poput navedenih odu vani, vrlo brzo bivaju nogirani kad se prepozna njihov (ne)kvalitet i onda se vracaju "nama", a onda likovi poput tebe traze iskorak sa tim istim igracima koje je neki pravi profesionalni klub odbacio!!Objasni mi tu logiku, molim te, jer se licno JEZIM od takvih "povratnika"!?

Taj da je dobar igrac za ozbiljnu ekipu, ne bi bio slobodan. Sve "ojdi mi-dojdi mi" igraci.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u sub avg 20, 2022 10:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

plavi kanarinac
Kontakt:

sub avg 20, 2022 10:19 pm

A jesu se nafurali na vatromete kod rođendana, mi smo avangarda.

Ps. Bajić srusi Kasimpasu u 90. minuti.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Maestro_1921
Kontakt:

sub avg 20, 2022 10:48 pm

Šteta što nismo doveli Hiroša, bar na posudbu, izgleda da je otpisan u Osijeku.

salle86
Kontakt:

sub avg 20, 2022 11:21 pm

@nezalaganje
Složio bih se ja recimo sa tobom da se nismo vratili 7 koraka u nazad u zadnje 3-4 godine, pa nam je iskorak i otići u europu sad, o tituli niko i ne mašta a šta više u Europi uraditi...to je već neozbiljna tema.
A da si upravu, jesi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

sub avg 20, 2022 11:26 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
sub avg 20, 2022 10:19 pm
A jesu se nafurali na vatromete kod rođendana, mi smo avangarda.

Ps. Bajić srusi Kasimpasu u 90. minuti.
Bajić sa jedne a Hajradinović(c) i Graovac sa druge strane
Ima nas svugdje 🤣
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sub avg 20, 2022 11:31 pm

sub avg 20, 2022 10:18 pm
Diverzant je napisao/la:

Upravo si potvrdio moju tezu. Za nase uslove. Sta to znaci?? Hocemo li ikad izaci iz zacaranog kruga? S takvim razmisljanjima ocigledno necemo.

Gdje je kraj toga u teskoj smo situaciji i valja za "nase uslove"? 30 godina nam se to plasira, a igraci poput navedenih odu vani, vrlo brzo bivaju nogirani kad se prepozna njihov (ne)kvalitet i onda se vracaju "nama", a onda likovi poput tebe traze iskorak sa tim istim igracima koje je neki pravi profesionalni klub odbacio!!Objasni mi tu logiku, molim te, jer se licno JEZIM od takvih "povratnika"!?

Taj da je dobar igrac za ozbiljnu ekipu, ne bi bio slobodan. Sve "ojdi mi-dojdi mi" igraci.
Druze nisan rekao da gradimo buducnost oko njega, ali necemo ni oko 24godisnjeg Hajdara, koji jos ne zna pas odigrati a da nije prvom do sebe. 95%navijaca ima bolji sut od njega. Za bolja imena, trebas nesto ponuditi tipa Evropa, a neces je izboriti sa Dzenisom i Hajdarom u sredini.
Ili ocekujes da ce Beca odjendom postati megatalenat, a realno uprkos cinjenici da je zasticeno godiste nije voljan se oznojiti za prvih 11. Nemoj mi reci da je do Edisa. Gasal je poginuo za svoju priliku i evo dobija je. I momak je osim danas bio odlican.

Maestro_1921
Kontakt:

sub avg 20, 2022 11:40 pm

Ma ne bi meni Dženis minute više dobio, forsirao bih Jaganjca i Križevca pod svaku cijenu, makar svaku kiksali ovu polusezonu. Istrpiš ih i sljedeće polusezone ćeš imati nešto, ili stabilne prvotimce, ili mlade igrače koje ćeš prodati i zaraditi na njima od te iste prodaje ili narednih transfera.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub avg 20, 2022 11:41 pm

Pojam "nasi uslovi" danas su najbolje mogli shvatiti svi oni koji su prvo gledali derbi PL-a, pa poslije
toga derbi HNL-a. Od terena, sudjenja, kvalitete igraca i svega drugoga sto je neophodno za jednu
profesionalnu ligu u bilo kojem sportu...Nebo i zemlja, tesko je i porediti...Izaberite jedno petoricu najlosijih
igraca iz danasnje utakmice Dinamo - Osijek, svi ce imati mjesta u bilo kojem timu iz nase lige, pa ce cak
biti i najbolji na svojoj poziciji. Svi mi znamo zbog cega je to tako, pa se moramo i pomiriti sa cinjenicom
da ono sto drugima ne valja, nama dobro dodje...Jeste da je tuzno, ali, za sada, tako je...Tesko je praviti
iskorake na klimavim nogama...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Sheldon
Kontakt:

sub avg 20, 2022 11:55 pm

Dobar post @Bozidar, realnost je da bi nam i Mate i Ivan bili upgrade i to prilican, posebno Crncevic. Isto kao sto je realnost da u trenutnoj situaciji ne mozemo dovesti znacajno boljeg veznjaka od njega. Imat cemo velikih problema na gostovanjima ove sezone. Nasoj ekipi treba dobar teren da pokaze sta zna. Drugo gostovanje zaredom umjesto da povedemo odmah, fulamo mrtve zicere i tekma ode u drugom smjeru. Naravno protiv borca stizati 2:0 uz kazlagica i kompaniju je nemoguca misija. Jos pred kraj poluvremena Haracic natrcava na loptu ona stane, Boze sacuvaj.
Bender - svaka cast na clean sheetovima prosle godine, ali mislim da nam treba bolji golman. I to ne u neka bolja vremena, vec sto prije. Jednostavno nije golman koji ce nam donositi bodove. Ne pravi neke ogromne greske, ali kod velikog broja primljenih golova moze puno bolje da reaguje. Tuzla prvi gol, danas prvi pada u peterac, nedopustivo. Prosle sezone oba gostovanja Posusju slobodnjak i korner, derbi prvi njihov gol(2:0), Borac prva tekma, pa cak i Sloboda kuci onaj Saidov sut mi se cini da je isao minutu. Ovo je onako na prvu iz glave. Muftic nije rjesenje.
Drina - nova utakmica nove greske. Drugi gol smijesna reakcija, ostavljanje povratne Tataru sreca izblokirao je. Prvi gol u nedostatku Coce na poziciji umjesto da je izbije on se zavezao za Lukica, pas Benderu umalo gol sreca Bender pratio. Fino iznosi loptu i po meni tu staje njegov kvalitet.
Hajdar - igrac manje(u kreaciji), pred kraj Amoah i Galic ga cekaju na trokut on se odmice od njih i gubimo loptu.
Beca - pokusaj prijema pred kraj govori sve, prespor, nezainteresovan, katastrofa.
Za Zelju koji ce pucati na titulu:
X
X Coca X X
Hodzic X
Amoah Stila Santos
X
gdje je X pojacanje ranga navedenih igraca.
Posto od pucanja na titulu vjerovatno jos neko vrijeme nece biti nista, onda probati:
Bender
Galic Coca Koba svejedno obojica su uzas
Hodzic Mate
Gasal Stila Santos
Amoah
Ako ne dodje Mate, gurnuti Mucaja ili nekog drugog juniora/kadeta, od trenutnih gore ne moze. Ako se ipak mora igrati sa klasicnim napadacem, dati sansu Jaganjcu.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 21, 2022 12:19 am

E čuj Lendrić...

ponosannavas
Kontakt:

ned avg 21, 2022 12:33 am

ponosannavas je napisao/la:
sri jun 01, 2022 4:58 pm
Odavno ja govorim da uopšte ne žalim za igračima koji idu. I najveće greške smo pravili kad nismo prodali igrača kod punude. Nešto dizali cijene i sl. Ovdje u našoj ligi objektivno ko god ima Želju veliku da ide a ne ode on pada. Sada je primarno zadržati Beću i Drinu po meni. Pored Subašića jedina dva i igrača koja će i sljedeće godine biti zaštićeno a koji kad su igrali nismo imali problema. Čak naprotiv vrlo često su znali biti među boljima. Hodžić i Malić nisu više zaštićena. Gasal nije ništa pokazao. Nažalost vizije nije bilo. Sad možda Beća može i otići a prije godinu se nije razmišljalo da se potpiše na duži period jer nije bilo nikoga ko vidi naprijed. Onda došao i Edis i on samo sebe gledao. Logično da momak konta ako ovaj ostane ko zna šta će sa mnom biti jer ga je u startu, dok nisu raja počeka kuditi Edisa za mlade, držao sa strane. Ako edis ostane i dovede nekog ''svog'' logično mali se pita hoće li izvisiti. A realno teško da možemo dovesti bolje od njih dvojice, ali Mulalić je poznat što forsira i gore. Uglavnom mnogo nepoznanica. NIkad manje priče ko dolazi ko odlazi.

evo malo i od mene nekih igrača iz naše lige od ekipa koje su završile iza nas. O ovima ispred nas i o Širokom nema smisla ni pričati. Teško će kod nas.

Radnik - Golman Hodžić, pa zaštićena Ristanović i Nikić, a onda su meni još interesantni i Pantelić (možda i najviše) te Gogić (pogotovo ako ide Mekić) i Šarić.
Rudar - Santos, Amoah, te po meni jako interesantan napdač Kulenović. Njihov najbolji igrač je Hodžić i opet ako Mekić ide valjao bi nam pravo.
Posušje - Lauš (ali vidim već je to Zrinski odradio)
Leotar - Santrač (lik igra sve u vezi kvalitetno) i Čubrilo
Sloboda - trio Kapetanović, Mehmedović, Alić ja bi sutra potpisao ali opet teško teško. Dženis i Hadžić su svakako bolje opcije od Vučenovića

Mnogo je upitnika, ali prije svega potreban je sportski direktor. Ili neki trener koji ima viziju dugoročniju, ali moramo ga i podržati.
Moj post prije pevenstva. Skoro svi ovi momci igraju dobro. Dvojica su otisla u ligu federacije a ja mislim da bi obojica donijela i nama nesto ali nije bitno. Uglavnom, mnogo razlicitih misljenja oko toga sta je trebalo a sta ne na danasnjoj tekmi. Evo da kazem i ja svoje.
Prvo prica o sudjenju i sacuvati igrace koja se pricala na svakom koraku vjerovatno nam je podsvjesno smanjila agresivnost. Sto to sebi radimo ne znam. To je bio Edisov zadatak da izbije strah od sudije i kartona. Po ovakvom terenu taj strah jos vise daje prednost Borcu. Svaka tekma je bitna. Jwbo derbi.
Drugo uzasne izmjene. Gasal u napadu gdje ti napdas je ravno sa gluposcu. Gasal u napad ide kad si ti malo povuceniji kad cekas kontre. Haracic dok je bio u igri i kreirali smo nesto. Decku treba malo da se navikne na veci nivo i da dadne gol. Na samopouzdanju se radi na prijatlejskim. Napravis tekmu sa Ilijasom i zabijes im 5. Nas glupan to nijednom nije uradio kako je dosao. Za Subasica je ova tekma isto bila idealna. Spor teren a on kreativam. Ako si htio da izbacis Haracica onda Amoaha gurnes gore a Subu na krilo.
Beganovic nazad jos jedna nevidjena glupost. Pogotovo u paru sa Hajdarom. Nijedan nije kreativam a ti napadas. Hajdar ima karton pa nema ni agresivnosti. Mekic je igrao dobro prvo poluvrijeme. Trebao je mijeanjti Hajdara za Becu. Inace gledam komentare i raja kritiluje Becu. Za sta? Za jednu greskicu. Moamk je ubijen u pojam. Igra po sedam minuta. Decko je nas najkrearivniji zadnji vezni od cetvorice samo nije jos dovoljno snazan u duelu. I nije tacno da ne trci. Trci itekako samo trci pametno a ne ko Began ore teren a uprazno. Decko se psihicki pogubio kako je Edis tu ocigledno. Kod Tome nije pravio tr sitne grrskice kojenopet nisu tucale na rezultat nijednom. Ne znam sta ljudima smeta on a ne smeta im sto su skoro svi naoravili danss sijaset greskica i gorih.
Sad da se vratim i na moj post. Nedavno sam cuo mahalsku da je Mekic imao ponudu dobru i da mu nisu dali da ide. I eto greska. Dovedes evo nekog od ovih gore igraca sto sam spomeuo i pustis decka, mozdavi uzmes neku pinku. Godinama pravimo takve greske. Ovdje je skoro svaki igrac nadoknadiv.
I nijedan koji je tako ostao nije bio bolji vec samo gori.
Malom Jaganjcu dati sansu u napadu. Beganovic meni nebi vise ni na klupi bio. Mate i Ivan. Nidje veze. Matu bi jos nekako i podnio ali Lendru nikako. Slobodan je i Masic mali. Mlad i ima nesto u njemu. Nije ga islo prosle godine. Ja bi ga doveo. Visok i zna lopte. Takav nam treba.

fcz
Kontakt:

ned avg 21, 2022 12:40 am

Da je Crncevicu 34-35 i ja bih bio protiv. Ali ovako bi bilo budalasto ne dovesti ga ako imamo uslove da mu ponudimo za neki dvogodisnji ugovor.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

ponosannavas
Kontakt:

ned avg 21, 2022 1:01 am

fcz je napisao/la:
ned avg 21, 2022 12:40 am
Da je Crncevicu 34-35 i ja bih bio protiv. Ali ovako bi bilo budalasto ne dovesti ga ako imamo uslove da mu ponudimo za neki dvogodisnji ugovor.
Da si pustio Mekica pa ovog doveo ok. Ali nije Cencevic nikakav upgrade na sadasnje igrace dole. Mekica treba motivisati dodatno, Becu osokolit. Hajdara koristiti kao destruktivca a ne ganjas 2:0 a on ti u igri. Pogotovo bi bila greska izbaciti Hodzu. Greska je bila pustiit Kocevica malog, Kulasina itd. I Koca moze igrati tu pozciju ali moze i zamijeniti i Santosa, Stilu. Dovoljni je 10 minuta. Samo od takve djece mozes ocekivati upgrade. Evo ko Santos i Amoah. Izvuces ih iz naftalina i donose ti dodatni kvalitet i mozes ih prodati. Nama Beca ne valja a pitas najboljeg trenra lige covjek kaze iz Zelje bi Becu doveo. Umjesto da ga istrpis ponekad ja trpim Beganovica, Acu i sl. **** ga vise logika

blueboy
Kontakt:

ned avg 21, 2022 7:58 am

Sheldon je napisao/la:
sub avg 20, 2022 11:55 pm
Dobar post @Bozidar, realnost je da bi nam i Mate i Ivan bili upgrade i to prilican, posebno Crncevic. Isto kao sto je realnost da u trenutnoj situaciji ne mozemo dovesti znacajno boljeg veznjaka od njega. Imat cemo velikih problema na gostovanjima ove sezone. Nasoj ekipi treba dobar teren da pokaze sta zna. Drugo gostovanje zaredom umjesto da povedemo odmah, fulamo mrtve zicere i tekma ode u drugom smjeru. Naravno protiv borca stizati 2:0 uz kazlagica i kompaniju je nemoguca misija. Jos pred kraj poluvremena Haracic natrcava na loptu ona stane, Boze sacuvaj.
Bender - svaka cast na clean sheetovima prosle godine, ali mislim da nam treba bolji golman. I to ne u neka bolja vremena, vec sto prije. Jednostavno nije golman koji ce nam donositi bodove. Ne pravi neke ogromne greske, ali kod velikog broja primljenih golova moze puno bolje da reaguje. Tuzla prvi gol, danas prvi pada u peterac, nedopustivo. Prosle sezone oba gostovanja Posusju slobodnjak i korner, derbi prvi njihov gol(2:0), Borac prva tekma, pa cak i Sloboda kuci onaj Saidov sut mi se cini da je isao minutu. Ovo je onako na prvu iz glave. Muftic nije rjesenje.
Drina - nova utakmica nove greske. Drugi gol smijesna reakcija, ostavljanje povratne Tataru sreca izblokirao je. Prvi gol u nedostatku Coce na poziciji umjesto da je izbije on se zavezao za Lukica, pas Benderu umalo gol sreca Bender pratio. Fino iznosi loptu i po meni tu staje njegov kvalitet.
Hajdar - igrac manje(u kreaciji), pred kraj Amoah i Galic ga cekaju na trokut on se odmice od njih i gubimo loptu.
Beca - pokusaj prijema pred kraj govori sve, prespor, nezainteresovan, katastrofa.
Za Zelju koji ce pucati na titulu:
X
X Coca X X
Hodzic X
Amoah Stila Santos
X
gdje je X pojacanje ranga navedenih igraca.
Posto od pucanja na titulu vjerovatno jos neko vrijeme nece biti nista, onda probati:
Bender
Galic Coca Koba svejedno obojica su uzas
Hodzic Mate
Gasal Stila Santos
Amoah
Ako ne dodje Mate, gurnuti Mucaja ili nekog drugog juniora/kadeta, od trenutnih gore ne moze. Ako se ipak mora igrati sa klasicnim napadacem, dati sansu Jaganjcu.
Ti si neki Acin haver pa ti teško pada što ne igra ove dvije utakmice? Čuj Drina nova utakmica, nove greške. Kažeš namjestio Tataru loptu, a čovjek jedva stigao da skrene povratnu loptu i još uspio izblokirati Tatara. Ne kažeš da je u istoj akciji Cocalića lik probio desno kao da ga Bog nije dao. Nisi spomenuo vidim Cocalićevo poigravanje i glumljenje Beckenbauera dva puta u dvije minute u drugom poluvremenu, promaklo ti to možda? Ali treba po Drini pljunuti, jer haver Aco ne igra.

BlueSuperGiant
Kontakt:

ned avg 21, 2022 8:44 am

E svasta ce covjek procitati ovdje, od toga da ako istrpis juniora da ces dobiti dobrog igraca. Pa evo trpimo malica trecu sezonu, a on gori nego sto je bio kad je poceo igrati. I ovo prizivanje lendrica, dajte decki uozbiljite se. Kakav crni lendric...

Diverzant
Kontakt:

ned avg 21, 2022 8:47 am

Ma nisam ni ja za lendrica, kakav crni lendric. Samo bi nam donio klanove u svlačionicu, a nikad mu nisam i necu oprostiti ono kad se fol zaletio on na jug da se svađa. Crnčevića bih rado opet vidio kod nas jer je za beću, hajdarevića i mekica izmislio fudbal
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

salle86
Kontakt:

ned avg 21, 2022 8:50 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned avg 21, 2022 12:19 am
E čuj Lendrić...
Onaj Lendrić od prije transfera u Lens...izgleda raja zaboravila da je on bio i kasnije kod nas, a tad je bio očajan
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 70 gostiju.

Prijava