ned apr 03, 2022 6:27 pm
Ovdje kao da se Željo prati od juče, pa ovo neko iznenađenje. Ne znam čemu i zašto ovolika negativna energija, nervoza i pljuvačina. Utakmica i rezultat kao i mnoge, ne samo ove sezone, nego zadnih godina i godina. Gubili smo titule smješnim penalima za konkurente, gubili smo titule jer nismo raspalu Krupu uspjeli dobiti, gubili smo titule jer nismo znali sačuvati vodstvo od 3-0 zadnjih 5 minuta utakmice. Crtale su nam se linije, smijali su nam se ispod snijegom srušene tribine. Uglavnom, i pomirimo se sa tim Željo već godinama nije klub koji se u ovoj ligi i državi doživljava ozbiljno. Prvenstveno u savezu, ali u među konkurencijom, pa i klubovima koji su daleko ispod našeg nivoa i renomea. Nema više niko poštovanja prema nama, nema onog respekta i straha kada Željo gostuje, ili skidanja gaća kada se dolazi na Grbavicu. Svjedoci smo da nam sela prijete prije tekmi na Grbavici, i nosili su bodove, nije da nisu.
Uticaj i snaga u savezu nikakava godinama, i siguran sam da sutra napravimo ekipu, finansije i organizaciju u ovim okolnostima titulu, ili neki usphjeh ne bi napravili. Ko duže prati Želju, ovu ligu, odnose i dešavanja zna da je ovo brutalna istina.
U ovim momentima, odnosno skoro već godinu dana vodimo žestoku borbu za opstanak kluba, i da nije navijača, ko zna gdje bi u ovom momentu bili.
Budimo svjesni da nam je ekipa "šarena" trener "nako" i gledamo to što gledamo, i imamo rezultate kakve imamo.
Iskreno meni ništa nije iznenađujuće, sve je očekivano, i možda rezultatski i iznad onoga šta sam očekivao, i što igrači i treneri koji su tu zadnjih godinu dana mogu.
Shvatimo i pomirimo se da smo trenutno tu gdje jesmo, da nećemo skoro krenuti značajno naprijed, i da drugi i organizaciono i finansijski i politički i na kraju i rezultatima grabe krupnim koracima naprijed, i sve smo dalje iza njih.
Da ogolimo i budemo realni malo. Čuj neko se nadao da možemo do 3-4 mjesta i Europe. Baš smo kolektivno pukli svi...Da zaključim. Tu smo gdje smo, teška borba nas čeka, i jedino što možemo, slijedeća tekma na Grbavicu, i dati sve na terenu da se Željo ne bruka dodatno.
Nema predaje!!!
Samo 5% i ni stolice više!!!!