Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Amar927
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto dec 28, 2021 6:47 pm

Sav se ospem kad cujem da su kandidati za trenera Cviko,Alispahic,Djurzbuzovic...dajte mladje trenere,sa vizijom,perspektivne ,pa bolje pokusati i sa Marenzijem jer poznaje ekipu ako nam nece dolaziti investitor.

ubaceni element
Kontakt:

uto dec 28, 2021 7:05 pm

Portali lupetaju, ne primajte se na to.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto dec 28, 2021 7:08 pm

Kakav na Cviko i Alispahić beze se palite.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

storm_raider
Kontakt:

uto dec 28, 2021 7:13 pm

@gavrane, umiri ovaj napaceni narod.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Kospicar
Kontakt:

uto dec 28, 2021 7:20 pm

Sve sto se tice pomenute trojke koja je dala ostavku u upravi i ostalih imenovanja (direktor i v.d. Predsjednik UO) planirano je ovako i ide sve po protokolu.
Nisam jedino siguran za odlazak Ivkovica al mozda je i to planirano.
Priprema se teren za Diglisića, skupstina bi trebala biti 01.02.2022. ako ja imam tacnu info.
Protekla 2-3 mjeseca se konstatno salje dokumentacija pravnom i ekonomskom timu od Diglisića i privodi se sve kraju.

Trebali bi naredna godina biti dobra po nas, kao i svaka sljedeca poslije nje.
Navodno modalitet Kluba se mijenja i na tome se radi, nacin na koji ce investitor vratiti pare, ilitiga “osigurati se”.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto dec 28, 2021 7:47 pm

Klub obavještava sve navijače i simpatizere da je 27. decembra 2021. godine u prostorijama Plavog salona održan sastanak, a potom i druženje sa legendama i veteranima Kluba. Sastanak je organizovan na inicijativu Radne grupe za izradu strategije Kluba koja je svim prisutnim Željinim legendama i veteranima prezentirala osnovne smjernice Strategije Kluba za naredne četiri godine, a dokument će uskoro biti finaliziran i upućen prema Skupštini Kluba.

Legende Kluba su istakle podršku osnovnim reformskim prijedlozima sadržanim u Strategiji, te istakli kako bez obzira na poteškoće u trenutnom poslovanju Kluba, perspektiva zasnovana na strateškim ciljevima daje nadu za svijetlijom budućnosti Kluba.

Sastanku su uz članove Radne grupe za izradu Strategije Kluba prisustvovali v.d. predsjednik Upravnog odbora Oro Ibrišimović, predsjednik Skupštine Edin Cernica, te novi direktor Edison Pavlović.

Među brojnim legendama Kluba učešća su uzeli Rastislav Rade Matić, Hamo Dizdarević, dr. Josip Jurišić, Branimir Jelušić, Mišo Smajlović, Zdenko Jelić, Enver Hadžiabdić, Tarik Hodžić, Enver Kapiđić, Džemaludin Šerbo, Senad Arnautović, Bulend Biščević, Dragan Škrba, Zdenko Jelić dok su se putem video poziva priključili Radmilo Mihajlović, Josip Čilić, Admir Adžem, a Nenad Starovlah se svim prisutnima prethodno obratio pismom i pozdravima.

https://fkzeljeznicar.ba/foto-sastanak- ... car/47015/
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto dec 28, 2021 7:57 pm

Ko je ovaj momak pored Drinjakovića i Terzića (na trećoj slici)?
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

uto dec 28, 2021 8:05 pm

Fićo je napisao/la:
Klub obavještava sve navijače i simpatizere da je 27. decembra 2021. godine u prostorijama Plavog salona održan sastanak, a potom i druženje sa legendama i veteranima Kluba. Sastanak je organizovan na inicijativu Radne grupe za izradu strategije Kluba koja je svim prisutnim Željinim legendama i veteranima prezentirala osnovne smjernice Strategije Kluba za naredne četiri godine, a dokument će uskoro biti finaliziran i upućen prema Skupštini Kluba.

Legende Kluba su istakle podršku osnovnim reformskim prijedlozima sadržanim u Strategiji, te istakli kako bez obzira na poteškoće u trenutnom poslovanju Kluba, perspektiva zasnovana na strateškim ciljevima daje nadu za svijetlijom budućnosti Kluba.

Sastanku su uz članove Radne grupe za izradu Strategije Kluba prisustvovali v.d. predsjednik Upravnog odbora Oro Ibrišimović, predsjednik Skupštine Edin Cernica, te novi direktor Edison Pavlović.

Među brojnim legendama Kluba učešća su uzeli Rastislav Rade Matić, Hamo Dizdarević, dr. Josip Jurišić, Branimir Jelušić, Mišo Smajlović, Zdenko Jelić, Enver Hadžiabdić, Tarik Hodžić, Enver Kapiđić, Džemaludin Šerbo, Senad Arnautović, Bulend Biščević, Dragan Škrba, Zdenko Jelić dok su se putem video poziva priključili Radmilo Mihajlović, Josip Čilić, Admir Adžem, a Nenad Starovlah se svim prisutnima prethodno obratio pismom i pozdravima.

Za mene licno, Biscevic je uljez ovdje. Ostalima kapa dolje.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto dec 28, 2021 8:11 pm

storm_raider je napisao/la:
uto dec 28, 2021 8:05 pm
Fićo je napisao/la:

Za mene licno, Biscevic je uljez ovdje. Ostalima kapa dolje.
Ma on se šljepa uz Zdenka i Bracu zato je tu.
Fear of the Maniacs!

Majkel
Kontakt:

uto dec 28, 2021 8:14 pm

Kospicar je napisao/la:
uto dec 28, 2021 7:20 pm
Sve sto se tice pomenute trojke koja je dala ostavku u upravi i ostalih imenovanja (direktor i v.d. Predsjednik UO) planirano je ovako i ide sve po protokolu.
Nisam jedino siguran za odlazak Ivkovica al mozda je i to planirano.
Priprema se teren za Diglisića, skupstina bi trebala biti 01.02.2022. ako ja imam tacnu info.
Protekla 2-3 mjeseca se konstatno salje dokumentacija pravnom i ekonomskom timu od Diglisića i privodi se sve kraju.

Trebali bi naredna godina biti dobra po nas, kao i svaka sljedeca poslije nje.
Navodno modalitet Kluba se mijenja i na tome se radi, nacin na koji ce investitor vratiti pare, ilitiga “osigurati se”.
Dao Bog.

storm_raider
Kontakt:

uto dec 28, 2021 8:26 pm

Evo vam pismo od Starovlaha onako kako ga je napisao. Pozdravljamo ga sa s1 foruma :) :
Ponovo zlobnici kazu ,ni na jedan.Ti podaci postoje u klubskoj administraciji,treba ih analizirati i javno objaviti da bi se zastitili clanovi uprave i nase legende od raznoraznih carsijskih prica i spekulacija.Ako to ne ucine oni ciji je to posao onda sumnja postoji i postaju saucesnici u tim blago receno necasnim radnjama.
Napraviti dug od 14 miliona je pravo majstorstvo a za to postoje krivci,imenom i prezimenom.Ako nemamo hrabrosti da to utvrdimo i javno kazemo,onda nama nema pomoci.
Korupcija,sukobi interesa,zloupotreba sluzbenog polozaja,su na zalost svugdje oko nas i zasluzuju krivicne prijave za one pojedince koji su jedan veliki klub doveli u najtezu situaciju u 100 godisnjoj istoriji kluba.
Rekao bih nesto i o struci,nasoj cuvenoj Zeljinoj fudbalskoj skoli koja je godinama stvarala vrhunske igrace,kao i o organizaciji rada seniorskog tima.
Sportski direktor je najvaznija karika kad je u pitanju struka.Bira se javnim konkursom na osnovu postavljenih kriterija i CV-a.
Sportski direktor pravi dugorocni plan na period od najmanje 4 godine.On argumentovano predlaze strucnom odboru sve trenere u klubu,od prvog tima pa do akademije.
Clanovi strucnog odbora bi bili ovdje prisutni,nasi bivsi igraci i treneri ,ljudi koji imaju iskustvo i znanje koje na zalost godinama ne koristimo zbog sujete pojedinaca koji su uzeli svu vlast za sebe.
Predloge sportskog direktora i strucnog odbora verifikuje predsjednistvo kluba.
Roster igraca ne pravi samo trener prvog tima jer on razmislja samo za danas,trenutni rezultat i svoj opstanak.
Uz sve postovanje prema treneru Ivkovicu koji je pun energije i zelje za uspjehom dao sve od sebe za bolje rezultate kluba i to moramo postovati.
Medjutim,ja nikada ne bih dozvolio da budemo necija filijala,da 21-godisnjeg igraca Zdunica uzimamo na posudbu,da se u Zelji kali,zauzimajuci mjesto mladom Jaganjcu ili npr. super talentovanom 17-togodisnjem Damiru Kakrinu koji u isto vrijeme trazi svoju srecu u Minhenskom Bayernu.
Zar bi Njemci finansirali njegov dolazak u Njemacku da se ne radi o extra talentovanom igracu?
Tako nam je i 19-togodisnjeg Dzeku odveo Ceski trener Plisek a da niko na to nije reagovao.
Umjesto da smo sa njim potpisali desetogodisnji ugovor,omogucili mu da potpuno sazrije,da se afirmise pa ga onda plasirali kao gotov proizvod ,ostvarili veliki transfer i profit za klub.
Podsjeca me to na jedan pozitivan primjer a rijec je o isto tako nasem velikom igracu koji je kao 17-togodisnjak ,1989 godine,kao stipendista ZTP-a po zavrsetku trogodisnje skole morao poceti raditi u firmi u kojoj je godinama radio njegov pokojni otac Ante.
ZTP ili Zeljo?
Djecak iz Azica,predgradja Ilidze,iz skromne radnicke porodice nakon razgovora i molbe njegove majke potpisuje profesionalni ugovor i ubrzo kao junior postaje standardni prvotimac i reprezentativac Yugoslavije.
Srecom,imao sam gospodina Jelica koji mi je vjerovao i to je bilo presudno.za njegovu vrhunsku karijeru.
Zlobnici kazu da se danas sve usluge naplacuju a ja u to ne vjerujem jer su me moji prvi treneri Lujo Kranjc i Boris Braculj ucili drugacije.
Kad mi je bilo hladno klub mi je kupovao odjecu, hranio sam se u restoranu Galeb na Grbavici i imao placen tramvajski prevoz.
Rekao bih da sam nasljedio tu klubsku dobrotu pa sam isto tako nastojao pomoci djecacima,generacije koju sam vodio punih 8 godina.
Bio sam ucitelj,trener,policajac koji je kontrolisao sve,organizator,pa i otac i majka kome je trebalo.
Dok su drugi treneri odmarali i imali redovne zimske i ljetne odmore po 2-3 mjeseca mi smo koristili te skolske raspuste da bi se druzili i trenirali i po 5-6 sati dnevno.
Zaostrog,Pogorelica,Radanovici,Kiseljak,Igman,Listica,Medulin.....zimsko i ljetno druzenje i pripreme.
Inostrani i domaci turniri,izleti,stalne predigre prvom timu pa i putovanje u istom autobusu sa prvim timom i predigra sa C.Zvezdom na Marakani(veliko hvala Ivici Osimu),posjeta kuci cvjeca,druzenja sa glumcima i poznatim licnostima,priredbe uz pomoc prof.Vukadina,posjete pozoristu,bioskopu,sportskim utakmicama,pomoc i posjeta nezbrinutoj djeci doma Ljubica Ivezic.
U svemu tome imao sam veliku pomoc Zdenka Jelica koji zlata vrijedi i kojeg bi odmah vratio u klub da mladji uce kako se organizuje i vodi klubska administracija.
Bio je to timski rad u kojem su ucestvovali Dr.Jurisic,novinar Zdravko Lipovac,Profesori Prnjatovic i Stanisic,klubski celnici Lalic,Lemez,Ibrahimovic i nas veliki navijac i sponzor Hajrudin Blazevic.Da je ostala na okupu ta generacija bi uz pomoc nesto starijih godinama dominirala u YU fudbalu.
Stvarali smo djeci radne navike,radili na plantazama voca,skupljali tone i tone starog papira i od toga finansirali nase aktivnosti.
Moja mala prica,lijepe uspomene,sjecanje na moj najljepsi dio zivota a mozda i dio programa za nase mlade trenere koji su spremni na rad i odricanja.
Zalim sto nisam imao ovo znanje i iskustvo i radio mnogo vise,organizovao turnire i kampove,nase filijale sirom BiH,angazovao se na izgradnji sportskog centra za akademiju,organizovao ucenje stranih jezika........itd.
Stalni radni odnos trenera je prevazidjen i nestimulativan.Svi treneri bi trebalo da imaju profesionalne ugovore na 4 godine sa klauzulom da klub moze produzavati ugovor ali ga i raskinuti ukoliko trener ne radi u interesu kluba.
Treneri bi trebali biti stimulisani dodatnim primanjima kada igrac iz akademije ostvari minutazu u prvom timu i kod prodaje tih igraca u inostrane klubove .
Kad je u pitanju prvi tim neophodno je postaviti cilj,kako vi lijepo kazete strategiju napretka kluba.
Pa mi nemamo ni scauting sluzbu,nemamo sportskog direktora,nemamo strucni odbor,nemamo viziju funkcionisanja kluba.
U BiH to dobro radi N.K."Zrinjski" i zato su godinama u vrhu naseg fudbala i imaju dobre rezultate u kontinuitetu.
Kad su u pitanju profesionalni ugovori i u najbogatijim klubovima su stimulativni po jednostavnoj formuli,kako to u nasem narodu kazu:"koliko muzike-toliko para " !
Da vidimo koliko kosta jedan minut igre i koji je to kvalitet igre,uz zagarantovanu malu platu a sve ostalo je po ucinku.Onda necemo imati nepotrebnih zutih i crvenih kartona,nesportskog zivota cestih povreda u preponskom djelu i zadnjoj lozi.
Mnogi od nas su zaobilazili Grbavicu pa i ja punih 12 godina zbog losih djela pojedinaca koji ipak ne cine klub.
A onda sam ipak svratio i dozivio nesto najljepse u zivotu.Bio sam odusevljen infrastrukturom, ali i postovanjem i uvazavanjem zaposlenih u klubu,gospodina Misimovic
Na kraju bih Vam se zahvalio sto ste okupili nase legende,sto ste se sjetili da cujete i njihovo misljenje bez obzira na eventualna razlicita misljenja.
Nadam se da ce te tako shvatiti i ovo moje izlaganje
Nije mi bila namjera da nekoga uvrijedim i nadam se da ce te ovo shvatiti samo kao misljenje jednog pojedinca,emotivno vezanog za klub u kojem je proveo uglavnom lijepih 25 godina.
Vama i Vasim porodicama zelim sve najbolje u Novoj 2022 godini uz uspjesan rad na putu do oporavka naseg voljenog kluba.
S postovanjem,
Nenad Starovlah

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto dec 28, 2021 9:28 pm

Amar927 je napisao/la:
uto dec 28, 2021 6:47 pm
Sav se ospem kad cujem da su kandidati za trenera Cviko,Alispahic,Djurzbuzovic...dajte mladje trenere,sa vizijom,perspektivne ,pa bolje pokusati i sa Marenzijem jer poznaje ekipu ako nam nece dolaziti investitor.
Polahko.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri dec 29, 2021 8:24 am

Kakav je ovo naslov u avaz-u, vraca li se Misimovic na Grbavicu?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

storm_raider
Kontakt:

sri dec 29, 2021 8:58 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Kakav je naslov?

Ne vraca se.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri dec 29, 2021 9:06 am

sri dec 29, 2021 8:58 am
SIMA_SIMAU je napisao/la:
Kakav je naslov?

Ne vraca se.
Nemam avaz pri ruci, hajde neka neko postavi ako ima.

storm_raider
Kontakt:

sri dec 29, 2021 9:38 am

slika

Eh moj Zdenko, svako normalan bi to zelio.

ponosannavas
Kontakt:

sri dec 29, 2021 9:42 am

Maloprije na TVSA Tanovic. Kaze u ivoj godini bilo planirano za Zelju 200.000 i dio je nedavno uplacen nakon deblokade racuna, a dio ce danas

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

sri dec 29, 2021 9:42 am

Takozvana struja Lutvinih setaca i grobara kluba....
Hvala
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

tm87alem
Kontakt:

sri dec 29, 2021 9:44 am

Itekako se vraća! Samo neće biti izložen kao nekada da ga se po medijima pljuje i proziva poput gg.ba! Iz pozadine će vući konce i možemo očekivati da će kroz narednih nekoliko godina, akobogda, izgraditi naš Jug, kao što je i bio naumio, da ga nije istjerala "šampanj" ekipa! Idemo, samo lakapo! Vratiće se Valter u liku FK Željezničar, jači nego ikada! Treba vremena, ali sa poštenom ekipom sve će ići kako treba. Svi ćemo se dati maksimalno, u to sam siguran! Samo pročitajte šta je istinska legenda Zdenko Jelić rekla za gospodina Senada i sve će vam se samo kazati! Znam da plavi brat stormy stalno odrično odgovara za njegov povratak, ali..., vidjećemo ko će biti u pravu. I da Eldin dođe, jel mislite da u njegovoj ekipi od povjerenja neće biti Senad i Zdenko i ostali za koje procijeni bh. amerikanac da treba da budu tu da stvaraju nekog novog, mnogo boljeg i jačeg Želju? Provjerena i sposobna ekipa i rezultati sigurno neće izostati! Krenulo je, polako se ekipica slaže. Naravno, puno je tu problema, ali prema prioritetima će se i rješavati, kada se izaberu novi predsjednik i članovi UO.
Idemo, gaće se tresu komšijama, već na samu pomisao da se Senad vrti u i oko kluba, jer su nam sami priznali, teška srca, da smo tad najjači bili, bez obzira što titule nismo osvajali.
Danas po paketić, akobogda, sa širokim osmijehom na licu i sa nadom u bolje sutra našeg jedinog Želje!
:zeljeznicar1:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri dec 29, 2021 9:47 am

sri dec 29, 2021 9:38 am
slika

Eh moj Zdenko, svako normalan bi to zelio.
Hvala

Trenutno korisnika/ca: nekonvencionalan, TheBlue i 54 gosta.

Prijava