pet mar 12, 2021 11:01 am
Stvarno nisam na strani Osima, ali niti ni onih koji su protiv njega. Pokušavam da zauzmem neki objektivan stav. Ono za šta se zalažem cijeli svoj život jeste da sam protiv protjerivanja trenera. Od početka sam bio protiv odlaska Mulalića, Adžema, a sad i Osima, čak i protiv odlaska Petrovića, kojeg sam zamrzio zbog onog što nam je uradio. Dugogodišnja praksa nam je pokazala da otjerati trenera ne znači napredak. Mi smo najbolji primjer te tvrdnje. Osim je po meni najbolji naš stručnjak i mislim da u ovom trenutku ne možemo dovesti nikog boljeg od njega. Mi nikad nismo dali šansu nekom treneru da prebrodi krizu koja svakog trenera očekuje, uvijek kada krenu loši rezultati otjeramo trenera, dovedemo drugog, onda taj drugi dovodi neke druge igrace koji se uklapaju u njegov sistem i taman kad treba da uigra ekipu i sve posloži na svoje mjesto mi ga otjeramo jer mislimo da sve preko noći može da se završi. i tako idemo iz godine u godinu.
Niko me ne može ubjediti da prošle sezone ne bi osvojili titulu, jer smo bili ubjedljivo najdominantnija ekipa u ligi, bili smo bolji od svake ekipe u medusobnom duelu, sa Pitarima smo se igrali, imali smo par kikseva, ali imali smo raspored i formu koja nam je obećava titulu čak i duplu krunu.
na pocetku ove sezone imali smo ogroman broj pehova koji nas je pratio od samog pocetka prventva i stvarno nam je teško bilo da se nosimo s tim. Realno mi smo koronom najvise pogođeni i na nas se to najvise odrazilo u finansijskom smislu, a to je dovelo i do slabih rezultata.
Što se mene tice puna podrška Amaru Osimu
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.