sub feb 20, 2021 7:01 pm
Da još jednom napišem i neću više. Cijela priča je pokrenuta kada je čovjek prvi dan izabran za predsjednika UO ( a izabran je jer niko od "velikih" Željovaca nije htio, i izabran je jer je bio jedina opcija) bez ikakvog razloga je ovdje krenula šprdnja i hrakačina. Zašto? Zar nismo svi zajedno trebali čovjeku poželiti sreću i da nas na selamet izvede? Zar čovjek nije bio prijedlog Jasmina Badžaka koji nas jedini drži u životu, i koji pogura kada je najgore? Zar nismo svi zajedno mogli reći,hajmo biti pozitivni (ako ništa ono zbog Jaska), i vidjeti nakon nekog vremena jesmo li našli rješenje, ili nastavljamo tonjenje. Ne, pljuvanje je odmah krenulo, evo ja pitam zašto?
Dalje ja sam čovjek od sistema, ali znam da kada su kapitalni ciljevi, strateške stvari u pitanju i veliki, najveći, države, vlade malo izlobiraju, potegnu neke veze da ostvare ono što je u tom momentu toliko važno.
Neko je spomenuo s pravom da je ranijim upravama ostavljan period i do 6 mjeseci da se "uhodaju", organizuju, sagledaju situaciju, pa smo nalazili razna obrazloženja za stvari koje su se dešavale, iako se nismo slagali sa njima, dok sada nemamo obzira, i nedamo ni 6 dana. Zašto?
Pisao sam mnogo puta, i diskutovao sa mnogim navijačima uživo, nije mi se sviđao rad bivše uprave, ali sam bio za njih dok ne nađemo bolje. Ubjeđen sam, i niko mi ne može promjeniti mišljenje da bi u sličnoj finansijskoj situaciji bili i da su oni ostali, ne bi popušili licencu za europu, ali danas bi bili otprilike na istom. Jer kriza oko korone nije nikoga fulila.
I još ću samo jednu stvar spomenuti. Ovdje se "kači" na moje komentare samo za uopšteni dio, a kada se napiše da su se dizali revolving krediti, hipotekarni krediti sa lošim kamatama, to se ne komentariše, preskoči se.
Ja se ne slažem sa 90% stvari koji se ovdje pišu, od uvredljivih imena, pogrdnih naziva, i šta sve već ne, i fakat se nekad pitam što mi treba ova sikiracija, ali opet sa druge strane, ima ovdje i Željovaca kome je klub, bez obzira ko je u njemu na prvom mjestu. Ja spadam u takve, pa sam zbog njih ovdje, i napišem svoj stav, mišljenje, rezon. Prokomentarišem na pp, a nekada i javno, pa neka misli ko šta hoće.
Evo da ne dužim, nadam se da je jasnije u kojem sam kontekstu spomenuo predgodnu upravu, a slažem se, i sam ne volim vraćati se nazad, nego samo gurati naprijed.
Mnogo jasnije će biti već za 10-ak dana nakon 90 minuta sa kuravom sa kobilje glave. U slučaju pobjede, nadam se da će se i ovdje vratiti bar dio pozitivne atmosfere, a u slučaju bilo čega drugog već mi je poznat scenario.
Samo 5% i ni stolice više!!!!