1950 je napisao/la: ↑pet jun 12, 2020 3:03 pm
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pet jun 12, 2020 2:49 pm
1950 je napisao/la: ↑pet jun 12, 2020 2:38 pm
Pun je forum sposobnih ljudi, smatram da je efektivnije organizovati akciju uz pomoc tih ljudi, skupiti masu dok traje nezadovoljstvo, pa izaci pred klub i izjasniti se.
Tesko mi je postovati to sto radis jer je maliciozno po ono sto volim, ali ok.
Ovo je samo moje misljenje, a koliko je izvodivo ili ne, ne znam.
Koja masa, druze??Gdje je masa bila da se sacuva nesto sto je radilo iskreno i posteno??Ovi sad su ko SDA, samo su oni pravi Zeljovci i samo oni znaju sta znaci Zeljo.Svako van toga je protivnik kluba, nema pravo na odlucivanje itd.
Nadalje, kojih sposobnih ljudi,pogotovo na forumu?? Ne kazem da ih nema, ali ih skoro sigurno nema da ostave sve i bave se samo Zeljom.Na koncu, da ima i takvih i to je neozbiljno za najveci klub u drzavi.Da forum zna i spasava klub!!Ja sam uvijek za opciju, ako je nesto truhlo i nema mu pomoci, rusi sve do temelja, pa gradi kako Bog zapovijeda.I vjeruj da bi tad entuzijazam svih nas za 5 godina napravio vise nego u ovih 30 "lesinarenja"!
Los sam s rijecima, ali cu pokusati da docaram sta zelim da kazem.
Te mase da ocuva nije bilo jer ljudi koji stoje iza istog cilja stoje "razdvojeno", kroz primjer receno vecina ovog foruma stoji iza istog cilja ali na razlicite nacine i onda to nema efekta nikakvog.
Otprilike kao protesti u SAD trenutno, svi stoje iza istog cilja, ali nedostaje koordinacije izmedju njih pa samim tim ce postici mnogo manje nego sto bi inace. United we stand, divided we fall. Klise, ali tacno.
Evo ja dijelim misljenje @NEZALAGANJE, cjelosti.
Neki protesti fol mi nesto nezadovoljni hocemo promjene, mogu samo produziti rat među navijacima
Ovi bi opet pricali kako su otjerani kao sto ide prica da su otjerani ovi prije i oni jos prije. Tako sve do rata.
Nakon dana pobjede imaju punu kontrolu nad klubom i grupom. Nezadovoljstvo se moze izraziti pojedinacno. Davati pare za finansiranje necega protiv cega si dusom i tijelom je suludo. Ok, kontam da su neki na pocetku gajili nrke nade. Zar ima sada jos neko ko misli da se mozemo spasiti sa ovakvim nacinom rada. Krajnje je bezobrazno pozivati navijace da pomognu klub dok nespodobne marionete svakodnevno stete klubu. To ispadne kao gasenje vatre benzimo. Umjesto da nabacamo deka da ukinemo kisik mi doveli cisterne nafte.
Dok god oni mogu racunati na pare od 10 milja raje po utakmici i nista drugo sem komercijalizacije prenosa nije potrebno, dotle ce handriti klub.
Svako ima pravo na vlasiti stav i nacin djelovanja. Ako neko misli da je ovo dobro, bujrum prodaj stan pa odnesi kes u klub. Postenije ovo sto jasno kaze nedam lovu lopovima, nego reci, jeste situacija je kriticna ali svd jedmo pogurajte. Pogurajte da i dalje bude slabo. Hem nije posteno heh je licemjerno.