Moderator/ica: storm_raider

 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23613
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 10:18 am

fcz je napisao/la:
ned jun 07, 2020 8:25 am
storm_raider je napisao/la:
ned jun 07, 2020 7:21 am
fcz je napisao/la:
ned jun 07, 2020 5:48 am


Druze, opaska ti je u najmanju ruku blesava i nenavijacka.

Prije svega, kako bi to mogli ostaviti privrzenost klubu po strani? Nije li bit fudbala podrska navijaca? A nije li bit tih istih navijaca podrska klubu koji vole? I ti sad u tu sinergiju, u tu jednacinu dodajes varijablu koja tu nikako ne pripada.

Nije bolan sve u brojci (iako trenutno ispred svake nase brojke stoji minus). Ima nesto i u ljubavi, ima nesto i u casti. Odredjene dame na Lasvi kazu "Da" svakome ko ponudi dovoljno. Ali one su one a mi smo mi. Mi smo valjda oni koji bastine Joskovu ideju - a on je rekao ne. I zato recimo i mi ne.

Jaki su oni gore ko zemlja, da se ne lazemo. Nisu oni vise oni, nema tog kluba vise, ali taj nusprodukt kapitalizma koji nosi njihovo ime je jak. I ako vec nemamo para da mu se suprotstavimo na taj nacin, suprotstavimo mu se ljubavlju i inatom. Ne tek da njima suknemo, vec da ostanemo svoji. Da ostanemo Zeljo.

Ako se ono malo cetalja ostalih u Sarajevu (i nek mi niko na ovo ni ne pokusa kontrirati jer oni sto su sinoc slavili Miletov poklon nisu nista drugo nego cetalji!) ponosi onim sto je neko od njih napravio, neka im. Ali nema razloga da im se prodamo. Nema razloga da im damo da rade sto su njihova braca radila 92' (jos jednom, ko se ne slaze s ovim, moze se sa mnom naci uzivo pa da mu objasnim).

Pitari su jednaki cetaljima, ili cak gori. Tacka. Kraj.
Ko to ne procesuira u svojoj glavi ili je lud ili je zaostao u vremenu kad su Svabo i Slino normalno mogli popiti kafu.

Odbacimo vise te lazne kvazipatriotske ideale. Imas u zivotu stvari koje su ti dodijeljene i koje biras. Dodijeljena mi je porodica, birao sam Zelju i zenu. Nekakvog "brata" po imenu, pasosu ili po ko zna vec cemu mi nikad niko nece nametnuti. A dovoljno sam iskusan i samosvjestan da vidim ko mi je neprijatelj. Tako da po cijenu bilo cega - cetaljskim podguznim muhama NEMA mjesta na Grbavici!
Slazem se za stadion, ne dati im niposto. Slazem se i da su oni nusprodukt ovog nakaradnog neokapitalizma u Bosnjaka i da nisu oni vise oni, vec mutirani klub protiv kojeg cemo imati problema u buducnosti dosta, ali ne mogu se sloziti sa usporedbom sa cetnicima. Jako te cijenim kao nekoga ko bastini nasu historiju, ali znas i sam koliko je tih pitara dalo zivot za ovaj grad. Nemojmo mi sada da idemo u drugu krajnost, ako oni idu u jednu sa ovim sramotnim slavljem poklonjene politicke titule. Nemojmo bas iz razloga sto smo mi - mi, kao sto kazes, a mislim da nisam ni "lud", a ni zaostao u vremenu kad su Svabo i Slino normalno mogli popiti kafu."

Svjestan sam i ja svega i ko nam je pravi neprijatelj, na sto sam vise puta upozoravao ovdje. Jebi ga, zivimo u takvim vremenima, pretjeruje se u svemu, pa i u tom pretjerivanju. Slavi se na zor, pije se na prazan stomak, pobjeda se okiti ponizavanjem protivnika, titule se osvajaju u parlamentima (citaj: "kafanama"), slavi se vise protivnikovo drugo mjesto nego vlastito prvo. Takva vremena, plodno tlo za budale. U kakvoj god da smo mi trenutnoj krizi - ona ce proci. Hajdemo mi da bastinimo nase iskonske vrijednosti na koje smo iznimno ponosni. Njima njihovo, nama nase. Stadionu ne smiju prici, tu nema price. Mozemo i uzivo, volio bih te upoznati.
Nekad bilo sad se spominjalo, moj storme. Nema vise Kelija, nema tih normalnih. Povampirilo se ovo sve i ne cijenim vise ni jednog zivuceg (mozda i dijelom zbog toga sto ih, srecom, nemam u uzoj ekipi). Sve je donekle fino dok ne dodje do momenta kad nista nije fino - bas kao i sa nekadasnjim sugradjanima koji su nas poslije stotina derneka pozdravljali haubicama. Zato ja odavno nemam iluzija o ljudima na osnovu bilo kakvog opsteg parametra (bosnjak, komsija, kolega) vec ih samo mjerim po vlastitom nahodjenju - dosad me nije nikad puno zajebalo. Eto, i ako nekim slucajem nisu svi takvi - vala velika vecina jesu. Vidjesmo to ovih dana, vidjesmo sinoc.

Vidjeli smo sinoc i obraz. A paradigma naseg obraza je Omerova izjava.

Ali kao sto vec rekoh, o ovim stvarima s kim treba i s kim se stigne uzivo; ne trovati forum pricom o menzes-raji.

A o stadionu nema diskusije - mrs u sto, u hiljadu, u sto hiljada persuna. Ako ne mozete na hadisonu imate izbora, volj vam Hanoj volj vam Ho Si Min. Ovo je nase i branicemo ga!
:palacgore: :palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
svraka
Postovi: 4471
Pridružen/a: ned jan 22, 2017 12:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 11:16 am

Zna li neko broj koliko smo imali najvise aktivnih clanova u jednoj sezoni i broj najvise prodatih godisnjih karata u jednoj sezoni?
Forza 1921!

Oda majstore!
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 18948
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 11:22 am

mamba21 je napisao/la:
ned jun 07, 2020 11:16 am
Zna li neko broj koliko smo imali najvise aktivnih clanova u jednoj sezoni i broj najvise prodatih godisnjih karata u jednoj sezoni?
Mislim da je to sezona kad smo pravili istok, ako se dobro sjecam, nije se prije vjerujem ni vodila neka velika evidencija oko toga, a broj clanova, hmmm, mozda onda protiv ferenca kad smo igrali?
Željezničar ante portas !
 
Avatar
zeka_tm87
Postovi: 1407
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:13 am
Lokacija: Juzna Pruga
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 11:45 am

Pavlovic hvala Bogu ode u bratski klub gurbeta tj u bojac banja luka.a sta ovi iz duplog proljeva pisu daje Zeljo pokazao interes za bekica iz slobodanke koji ce nam on igrac za oko kuce jedino.skauti su nam za ku..ac otisli ako misle da ce nam takvi nazovi fudbaleri sta pomoci.
 
hardwell
Postovi: 1198
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:40 am
Lokacija: Llanfairpwllgwyngyll
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 11:55 am

Svako se od nas može povezivati u ovom trenutku sa Željezničarom i ostalim ekipama. Nisu bitne godine i kakav ste igrač, bitno je koliko imate keša da platite članak!
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja
 
Avatar
Kospicar
Postovi: 1945
Pridružen/a: sub jun 11, 2016 10:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 12:00 pm

"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim
 
Avatar
Izlija
Moderator
Postovi: 3757
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 1:10 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 12:13 pm

Samo zajedno možemo nešto promjeniti a da bi to bilo moguće prvo mi moramo znati tačno šta hoćemo.
イビチャ・オシム
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5204
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 12:19 pm

Izlija je napisao/la:
ned jun 07, 2020 12:13 pm
Samo zajedno možemo nešto promjeniti a da bi to bilo moguće prvo mi moramo znati tačno šta hoćemo.
Prvo pretresti i počistiti sopstvenu avliju. Valjda je to prvi korak, ka konačnom cilju.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
AdmirA
Postovi: 2230
Pridružen/a: sri jun 06, 2018 11:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 12:57 pm

O:
//raport.ba/da-li-je-upitna-regularnost-nogometne-premijer-lige-bih/


Raport u posjedu dokumentacije: Da li je upitna regularnost nogometne Premijer lige BiH?

Predloženo je da se prije odlučivanja po žalbi pribavi stručno mišljenje od Komiteta za suđenje i sudije na predmetnoj utakmici, jer je veoma bitno radi odlučivanja u predmetnoj pravnoj stvari.

raport.ba | svi dolaze na raport

Naslovnica Sport
SPORT
Raport u posjedu dokumentacije: Da li je upitna regularnost nogometne Premijer lige BiH?
Autor: Istraživački tim Raporta -7.06.2020. 11:40

Takmičarska komisija NSBiH 1. juna donijela je zaključak o završetku svih takmičenja za sezonu 2019/20., jer “ne postoje uslovi za nastavak takmičenja u okviru Premijer lige i KUP-a BiH na teritoriji cijele države” (odluka Kriznog štaba RS).



FK Sarajevo je prvak, a ligu su kao dva posljednjeplasirana tima napustili NK Čelik i FK Zvijezda 09, čiji predsjednik Boris Stanišić je najavio tužbu prema Nogometnom savezu BiH.

“Sporna” utakmica odigrana na stadionu “Asim Ferhatović Hase”
Raport je u posjedu ekskluzivnih dokumenata koji bi mogli dovesti u pitanje regularnost Premijer lige BiH.

Naime, prije proglašavanja stanja nesreće i vanrednog stanja na teritoriji BiH, u Sarajevu je 22. februara, u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH, na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 17:30 sati odigrana utakmica između FK Sarajevo i FK Tuzla City. Završena je rezultatom 6:2, a utakimicu je sudio Zoran Grbić iz Prijedora sa svojim asistentima.

Prema dokumentima koji su u posjedu Raporta, na ovu utakmicu se Nogometnom savezu žalio FK Tuzla City, ali na njihovu žalbu tuzlanskom klubu nikada nije stigao odgovor!

Prema Pravilniku o nogometnim/fudbalskim takmičenjima Bosne i Hercegovine, članom 72 regulirano je ulaganje žalbi na odigrane utakmice. U njemu se, između ostalog, navodi:

“O regularnosti utakmice stalnog takmičenja može se odlučivati samo na osnovu žalbe oštećenog kluba, osim u slučajevima kada je odluka o registraciji donesena po službenoj dužnosti. Pod oštećenim klubom podrazumijeva se svaki klub koji je oštećen rezultatom utakmice na koju se ulaže žalba.”



U nastavku su određena pravila za žalbe pa se navodi kako se žalba “mora elektronskim putem (telefaksom ili e-mailom) koji ima automatski ispis i datum i vrijeme o najavi žalbe dostaviti u roku od 24 sata po odigranoj utakmici, a obrazloženje žalbe u dva primjerka i dokaz o uplaćenoj taksi u roku od 48 sati od dana odigravanja utakmice”.

Žale se na “povrede bitnih pravila nogometne igre”
FK Tuzla City najavljuje žalbu na utakmicu odigranu sa FK Sarajevom u Pravilnikom određenom roku, te ulaže žalbu i plaća taksu od 1.000 KM. Utakmica je odigrana 22. 2. u 17:30 sati, najava žalbe poslana je 23. 2. u 17:05 sati, a žalba 24. 2. u 18:06 sati. Raport objavljuje dokaz najave žalbe i žalbu tuzlanskog kluba na kojima se jasno vide datumi i satnice kada su odaslane Nogometnom savezu BiH.


Najava Žalbe NSBiH

Dokaz da je žalba poslana NSBiH i kada
FK Tuzla City u žalbi koja je naslovljena na Nogometni savez BiH – Komitet za takmičenje – Komitet za suđenje i sudije, žali se na “povrede bitnih pravila nogometne igre” koja su detaljno objašnjena na tri strane. Istaknuto je, između ostalog, da je “suđenje glavnog arbitra u predmetnoj utakmici bilo u najmanju ruku tendenciozno, odnosno da arbitar nije imao ujednačen kriterij zbog čega je dolazilo do povrede Pravila nogometne igre, a prije svega Pravila 12 – Prekršaji i nesportska ponašanja, pa tako i ostalih pravila kao što su Pravilo 13 – Slobodni udarci, Pravilo broj 14 – Kazneni udarci, Pravilo broj 17 Udarac iz ugla i ostalih pravila u određenoj mjeri”.


Predloženo je da se prije odlučivanja po žalbi pribavi stručno mišljenje od Komiteta za suđenje i sudije na predmetnoj utakmici, jer je veoma bitno radi odlučivanja u predmetnoj pravnoj stvari.


Sadržaj žalbe na utakmicu FK Sarajevo – FK Tuzla City koja je upućena NSBiH (I)

Sadržaj žalbe na utakmicu FK Sarajevo – FK Tuzla City koja je upućena NSBiH (II)

Sadržaj žalbe na utakmicu FK Sarajevo – FK Tuzla City koja je upućena NSBiH (III)
Međutim, FK Tuzla City nikada nije dobio nikakav odgovor Nogometnog saveza BiH, niti se zna da li su nadležni organi NSBiH uopće razmatrali njihovu žalbu.

“Tuzla City ništa nije dobila od Nogometnog saveza kao odgovor na žalbu, dakle nikakav papir vezan za rješavanje po žalbi koja je uložena prema pravilima i u roku koji je određen Pravilnikom”, potvrdio je za Raport advokat Suad Suljić, pravni zastupnik FK Tuzla City.

Utakmica 20. kola Premijer lige BiH registrovana je rezultatom kojim je završena, kako nam je rečeno, dan nakon što je žalba pristigla u NS BiH. U Članu 73. Pravilnika se navodi da “Žalbe u prvom stepenu rješava za sva stalna takmičenja nadležni takmičarski organ u roku od osam dana od njenog ulaganja, ukoliko propozicijama nije predviđen kraći rok”.

S obzirom na to da FK Tuzla City nikada nije dobio nikakav odgovor po žalbi, kako tvrdi njihov pravni zastupnik, postavlja se pitanje da li je ijedan organ NSBiH uopće razmatrao žalbu i ako jeste zašto o tome nije obavijestio tuzlanski klub?

Nogometni savez BiH morao bi pod hitno odgovoriti na pitanja o ishodu žalbe Tuzla Cityja kako bi se otklonila svaka sumnja u vezi sa procedurama koje bi mogle dovesti u pitanje regularnost kompletne Premijer lige BiH
 
AdmirA
Postovi: 2230
Pridružen/a: sri jun 06, 2018 11:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 07, 2020 12:58 pm

    Sve im je.em....
     
    ponosannavas
    Postovi: 2226
    Pridružen/a: ned maj 15, 2016 9:55 am
    Kontakt:
    Status: Offline

    Re: FK Željezničar

    ned jun 07, 2020 12:58 pm

    avlami97 je napisao/la:
    sub jun 06, 2020 10:03 pm
    - Godinu dana sam proveo u Borcu. Prvih šest mjeseci sve je bilo u redu, da bi zatim nastali problemi. U posljednje vrijeme čelnici su plasirali priču kako fudbaleri mimo volje kluba, na svoju ruku, odlaze iz Banja Luke, ali je priča totalno drugačija.Nismo primili nijednu marku u 2020. godini. Šest mjeseci funkcionirali smo bez plaće. A to se vješto krije od javnosti, prebacuje se lopta na drugu stranu, iz meni nepoznatnih razloga. Krive se igrači da su samovoljno odlazili kućama tokom pandemije, a zanemaruje ili skriva činjenica da nismo isplaćeni. Niko od nas. Pošto nijedan igrač ne govori šta se dešava, riješio sam da kažem istinu, poručio je rekao je Mirić, sada već sloboddan igrač, za Mozzart Sport.

    Kako im je N/FS BiH dao licencu?
    N/FS BiH je direktno radio u korist Borca, Sarajeva, Zrinjskog...Ako sada naši "nemaju argumente" da tuže Savez UEFI, neće imati nikada.
    Ne branim ih ali ja mislim da bi ti, s obzriom koliko znas o svemu, trebao znati da se licenca dobija na osnovu isplacenih dugovanja zakljucno sa 31.12.
     
    ponosannavas
    Postovi: 2226
    Pridružen/a: ned maj 15, 2016 9:55 am
    Kontakt:
    Status: Offline

    Re: FK Željezničar

    ned jun 07, 2020 1:11 pm

    blueDBR je napisao/la:
    sub jun 06, 2020 5:56 pm
    Kolko sam shvatio ovu omladinsku ligu prvaka ucestvuju 64 ekipe (32 ekipe ciji su seniori ucesnici LP i 32 ekipe koje su osvojile juniorska prvenstva u svojim zemljama)
    Sto ce tice domestic patha ova 32 mjesta uzimaju ekipe ciji je Country Coefficient medju prvih 32, a mi smo na 40 mjestu.

    https://www.uefa.com/memberassociations ... /#/yr/2020

    Da bi smo mi upali u 32 ekipe Domestic patha, od 32 ucesnika seniorske LP mora barem 8 ekipa osvojit juniorsku ligu u svojoj zemlji kako bi se u Domestic pathu dozvolio nastup sljedecoj ekipe cije su lige rangirane ispod 32 mjesta.

    Ukratko - Moramo cekat da se saznaju 32 ekipe seniorske LP, i ako medju njima postoji bar 8 ekipa ciji su juniori osvoji ligu u svojoj zemlji mi smo se kvalifikovali, u suprotnom pusimo foru kao pitari proslu sezonu, ove sezone su škutori imali sreće i igrali
    Ja mislim da si dobro skontao. Tako je to otprilike islo i proslih godina. @Lars je znao tacno ali mislim da je to to. Ovo nije bilo sporno nego treba nam procjena mogu li uci. Zna se vec sad ko gdje vodi. Imamo li osam ekipa koje cw uci i u seniorsku LP a da su prvaci i u juniorima
     
    Norsborg
    Postovi: 298
    Pridružen/a: pet jul 14, 2017 10:36 am
    Kontakt:
    Status: Offline

    Re: FK Željezničar

    ned jun 07, 2020 1:58 pm

    AdmirA je napisao/la:
    ned jun 07, 2020 12:58 pm
      Sve im je.em....
      Koliko znam, ako te neko tuzi, ti ne odes na sud, proglasavaju te krivim. Kod zalbi i molbi, ukoliko ne dobijes odgovor u roku, smärta se usvojenom. Tako je vjerujem, I u ovom slucaju. Smattra se usvojenom. Samo Tuzla mora biti uporna. Kad se sjetim te utakmice, sta im je sudija radio. Moguce da se kolo srece okrene.
       
      samo_da_repliciram
      Postovi: 218
      Pridružen/a: pon maj 20, 2019 9:24 pm
      Kontakt:
      Status: Offline

      Re: FK Željezničar

      ned jun 07, 2020 2:08 pm

      Norsborg je napisao/la:
      ned jun 07, 2020 1:58 pm
      AdmirA je napisao/la:
      ned jun 07, 2020 12:58 pm
        Sve im je.em....
        Koliko znam, ako te neko tuzi, ti ne odes na sud, proglasavaju te krivim. Kod zalbi i molbi, ukoliko ne dobijes odgovor u roku, smärta se usvojenom. Tako je vjerujem, I u ovom slucaju. Smattra se usvojenom. Samo Tuzla mora biti uporna. Kad se sjetim te utakmice, sta im je sudija radio. Moguce da se kolo srece okrene.
        Pa sta sad kao proglasit ce Tuzlu za pobjednika, ili ce ponistiti utakmicu, ne kontam fakat sta oni mogu dobiti ovim
         
        Avatar
        AsharaK
        Administrator
        Postovi: 18948
        Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
        Lokacija: Gračanica
        Kontakt:
        Status: Offline

        Re: FK Željezničar

        ned jun 07, 2020 2:12 pm

        Mogu oplest savez po usima da valja :D
        Željezničar ante portas !
         
        Avatar
        blueDBR
        Postovi: 888
        Pridružen/a: pon jun 18, 2018 3:22 pm
        Kontakt:
        Status: Offline

        Re: FK Željezničar

        ned jun 07, 2020 2:17 pm

        ponosannavas je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 1:11 pm
        blueDBR je napisao/la:
        sub jun 06, 2020 5:56 pm
        Kolko sam shvatio ovu omladinsku ligu prvaka ucestvuju 64 ekipe (32 ekipe ciji su seniori ucesnici LP i 32 ekipe koje su osvojile juniorska prvenstva u svojim zemljama)
        Sto ce tice domestic patha ova 32 mjesta uzimaju ekipe ciji je Country Coefficient medju prvih 32, a mi smo na 40 mjestu.

        https://www.uefa.com/memberassociations ... /#/yr/2020

        Da bi smo mi upali u 32 ekipe Domestic patha, od 32 ucesnika seniorske LP mora barem 8 ekipa osvojit juniorsku ligu u svojoj zemlji kako bi se u Domestic pathu dozvolio nastup sljedecoj ekipe cije su lige rangirane ispod 32 mjesta.

        Ukratko - Moramo cekat da se saznaju 32 ekipe seniorske LP, i ako medju njima postoji bar 8 ekipa ciji su juniori osvoji ligu u svojoj zemlji mi smo se kvalifikovali, u suprotnom pusimo foru kao pitari proslu sezonu, ove sezone su škutori imali sreće i igrali
        Ja mislim da si dobro skontao. Tako je to otprilike islo i proslih godina. @Lars je znao tacno ali mislim da je to to. Ovo nije bilo sporno nego treba nam procjena mogu li uci. Zna se vec sad ko gdje vodi. Imamo li osam ekipa koje cw uci i u seniorsku LP a da su prvaci i u juniorima
        A malo mi je teze naci brate spisak juniorskih liga ciji se sampioni kvalifikuju za juniorsku LP al kopat cu idalje.
        Zasad kvalifikovani za seniorsku LP : Bayern Munich, Liverpool, PSG, Marseille, Club Brugge.
        - Kolko ja vidim Bayern za sad vodi u juniorskoj ligi pa eto tu mozemo 1 racunat
        - Francuzi su prekinuli prvenstvo i po tabeli je prvi La Havre tako da tu ne moze racunat ako su tabele tacne
        - Belgijance nema sanse da izguglam
        - Englezi nemaju u19 ligu imaju u18 ako se ona pika Liverpool je drugi sa 12 bodova manje od Citya al ne sumnjam da ce se i stariji od Citya kvalifkovat tako da mozemo vjerovatno i ovdje jos 1 mjesto racunat
        - Ajax se kvalifikovao za onaj playoff za LP, tj treba im jedna tekma da udju u grupe ali oni su bas bas losi trenutno u u19 ligi tako da ni od njih pomoci nema, AZ Alkmar vodi u juniorskoj ligi a njihovi stariji pocinji od 2og pretkola LP, ako udju u grupe tu nam je jos 1 mjesto
        - Austrijski sampion krece kao i Ajax od playoffa za LP, najvjerovatnije da ce to biti Salzburg a njihovi juniori takodje vode u U18 ligi (oni nemaju u19 tako da nadam se da je ova relevantna) i ovdje bi trebali hajrovat jedno mjesto
        - Ruska liga prve dvije ekipe idu direktno u grupnu fazu LP (zasad su to Zenit i Lokomotiv) a sto se tice njihove youth lige (u20) vode Dinamo Moska i CSKA Moskva tako da nam ovo ne odgovara
        - Kod spanaca nema jos nijedan potvrdjen za grupe, ali kod njih prva 4 mjesta garantuju grupnu fazu LP i ja se nadam da ce im juniorsku ligu neko od njih osvojiti (kod njih je juniorska podjeljena u neke grupe ne zna se nista jos)
        - Kod talijana prve 4 ekipe idu u grupnu fazu, a sto se tice juniorske lige tu je prva Atalanta (3 boda vise od Cagliaria) tako da nadati se da Atalanta bar 4 ostane u ligi, a omladinci da im uzmu
        Zadnja izmjena: blueDBR, dana/u ned jun 07, 2020 2:35 pm, ukupno mijenjano 6 puta.
         
        samo_da_repliciram
        Postovi: 218
        Pridružen/a: pon maj 20, 2019 9:24 pm
        Kontakt:
        Status: Offline

        Re: FK Željezničar

        ned jun 07, 2020 2:17 pm

        Treba oplesti gdje treba i kako treba, ovo sto Azmir radi stvara samo kontraefekat i apsolutno koristi savezu
         
        ponosannavas
        Postovi: 2226
        Pridružen/a: ned maj 15, 2016 9:55 am
        Kontakt:
        Status: Offline

        Re: FK Željezničar

        ned jun 07, 2020 2:23 pm

        blueDBR je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 2:17 pm
        ponosannavas je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 1:11 pm
        blueDBR je napisao/la:
        sub jun 06, 2020 5:56 pm
        Kolko sam shvatio ovu omladinsku ligu prvaka ucestvuju 64 ekipe (32 ekipe ciji su seniori ucesnici LP i 32 ekipe koje su osvojile juniorska prvenstva u svojim zemljama)
        Sto ce tice domestic patha ova 32 mjesta uzimaju ekipe ciji je Country Coefficient medju prvih 32, a mi smo na 40 mjestu.

        https://www.uefa.com/memberassociations ... /#/yr/2020

        Da bi smo mi upali u 32 ekipe Domestic patha, od 32 ucesnika seniorske LP mora barem 8 ekipa osvojit juniorsku ligu u svojoj zemlji kako bi se u Domestic pathu dozvolio nastup sljedecoj ekipe cije su lige rangirane ispod 32 mjesta.

        Ukratko - Moramo cekat da se saznaju 32 ekipe seniorske LP, i ako medju njima postoji bar 8 ekipa ciji su juniori osvoji ligu u svojoj zemlji mi smo se kvalifikovali, u suprotnom pusimo foru kao pitari proslu sezonu, ove sezone su škutori imali sreće i igrali
        Ja mislim da si dobro skontao. Tako je to otprilike islo i proslih godina. @Lars je znao tacno ali mislim da je to to. Ovo nije bilo sporno nego treba nam procjena mogu li uci. Zna se vec sad ko gdje vodi. Imamo li osam ekipa koje cw uci i u seniorsku LP a da su prvaci i u juniorima
        A malo mi je teze naci brate spisak juniorskih liga ciji se sampioni kvalifikuju za juniorsku LP al kopat cu idalje.
        Zasad kvalifikovani za seniorsku LP : Bayern Munich, Liverpool, PSG, Marseille, Club Brugge.
        - Kolko ja vidim Bayern za sad vodi u juniorskoj ligi pa eto tu mozemo 1 racunat
        - Francuzi su prekinuli prvenstvo i po tabeli je prvi La Havre tako da tu ne moze racunat ako su tabele tacne
        - Belgijance nema sanse da izguglam
        - Englezi nemaju u19 ligu imaju u18 ako se ona pika Liverpool je drugi sa 12 bodova manje od Citya al ne sumnjam da ce se i stariji od Citya kvalifkovat tako da mozemo vjerovatno i ovdje jos 1 mjesto racunat
        - Ajax se kvalifikovao za onaj playoff za LP, tj treba im jedna tekma da udju u grupe ali oni su bas bas losi trenutno u u19 ligi tako da ni od njih pomoci nema, AZ Alkmar vodi u juniorskoj ligi a njihovi stariji pocinji od 2og pretkola LP, ako udju u grupe tu nam je jos 1 mjesto
        Ma tesko to ide da trazis po drzavama. Lars je to negdje nasao objavljeno gdje se prati kao ovo nosilac ili ne za evrospka takmicenja
         
        Avatar
        blueDBR
        Postovi: 888
        Pridružen/a: pon jun 18, 2018 3:22 pm
        Kontakt:
        Status: Offline

        Re: FK Željezničar

        ned jun 07, 2020 2:26 pm

        ponosannavas je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 2:23 pm
        blueDBR je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 2:17 pm
        ponosannavas je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 1:11 pm


        Ja mislim da si dobro skontao. Tako je to otprilike islo i proslih godina. @Lars je znao tacno ali mislim da je to to. Ovo nije bilo sporno nego treba nam procjena mogu li uci. Zna se vec sad ko gdje vodi. Imamo li osam ekipa koje cw uci i u seniorsku LP a da su prvaci i u juniorima
        A malo mi je teze naci brate spisak juniorskih liga ciji se sampioni kvalifikuju za juniorsku LP al kopat cu idalje.
        Zasad kvalifikovani za seniorsku LP : Bayern Munich, Liverpool, PSG, Marseille, Club Brugge.
        - Kolko ja vidim Bayern za sad vodi u juniorskoj ligi pa eto tu mozemo 1 racunat
        - Francuzi su prekinuli prvenstvo i po tabeli je prvi La Havre tako da tu ne moze racunat ako su tabele tacne
        - Belgijance nema sanse da izguglam
        - Englezi nemaju u19 ligu imaju u18 ako se ona pika Liverpool je drugi sa 12 bodova manje od Citya al ne sumnjam da ce se i stariji od Citya kvalifkovat tako da mozemo vjerovatno i ovdje jos 1 mjesto racunat
        - Ajax se kvalifikovao za onaj playoff za LP, tj treba im jedna tekma da udju u grupe ali oni su bas bas losi trenutno u u19 ligi tako da ni od njih pomoci nema, AZ Alkmar vodi u juniorskoj ligi a njihovi stariji pocinji od 2og pretkola LP, ako udju u grupe tu nam je jos 1 mjesto
        Ma tesko to ide da trazis po drzavama. Lars je to negdje nasao objavljeno gdje se prati kao ovo nosilac ili ne za evrospka takmicenja
        ma znam al rano je jos za toga, nisu jos ni kvalifikacije za LP pocele a nama dosta toga zavisi od njih, lakse bi mi bilo pratit da imam sva prvenstva juniorska koja UEFA odobrava za juniorsku ligu prvaka al eto jebiga, vec smo 2 zavrsili najvjerovatnije (Engleze, Svabe)
         
        Norsborg
        Postovi: 298
        Pridružen/a: pet jul 14, 2017 10:36 am
        Kontakt:
        Status: Offline

        Re: FK Željezničar

        ned jun 07, 2020 2:32 pm

        samo_da_repliciram je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 2:08 pm
        Norsborg je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 1:58 pm
        AdmirA je napisao/la:
        ned jun 07, 2020 12:58 pm
          Sve im je.em....
          Koliko znam, ako te neko tuzi, ti ne odes na sud, proglasavaju te krivim. Kod zalbi i molbi, ukoliko ne dobijes odgovor u roku, smärta se usvojenom. Tako je vjerujem, I u ovom slucaju. Smattra se usvojenom. Samo Tuzla mora biti uporna. Kad se sjetim te utakmice, sta im je sudija radio. Moguce da se kolo srece okrene.
          Pa sta sad kao proglasit ce Tuzlu za pobjednika, ili ce ponistiti utakmicu, ne kontam fakat sta oni mogu dobiti ovim
          Tri boda Tuzli, nova tabela, mi prvi, Tuzla cetvrta.

          Online

          Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 66 gostiju.
           

           

          Prijava  •  Registracija