Moderator/ica: storm_raider

 
Avatar
blueboy
Postovi: 2553
Pridružen/a: čet dec 20, 2018 8:42 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 1:01 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
uto nov 19, 2019 12:14 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto nov 19, 2019 10:14 am
Ludvig Leple je napisao/la:
uto nov 19, 2019 9:46 am


Da uzmemo da je sve iznad tačno što si naveo, Begović i dalje ostaje mrtvi linijski golman koji nije mogao izboriti mjesto u Bournemouth-u pored Artura Boruca koji ima 39 godina. Priča da Žuti nije znao gdje dolazi je za malu djecu i ko vjeruje u te priče neka se ubije odmah. Pogledati ponovno utakmicu protiv Sjeverne Irske i vidjet ćeš da čovjek objektivno nema pojma, malo mu se posrećilo sa armencimai to je to. Ne možeš mi reći da Bešić treba igrati? Pa taj dečko je mentalno nestabilna osoba i neznalica i da sad ne nabrajam ostale nehljebe.
Iz PL bi se moglo probrati dva tri igrača za jačanje klupe, kao recimo npr. onaj plavušan iz Torpeda, koji odlično igra zadnjeg veznog, pa evo i Štilić se vraća u formu, sa Krunićem u kombinaciji u sredini bi izgledao ok.
Ali generalno odraz PL je utakmica Osijek-Tuzla City, gdje jedna prosječna ekipa iz HNL-a raznese ekipu koja je do prije dva kola bila hit prvenstva i nemojmo se zavaravati da vrijedimo, ne vrijedimo...
Dobro procitaj sta sam ja napisao. Gdje sam ja naveo da Besic treba igrati. Cak mislim da decko s obzirom na situaciju u klubu i ne treba igrati. Napisao sam da ima status zvijezde(sto zbog lige, sto zbog prijasnih zasluga). Igraci iz Pl posjeduju kvalitet, ne svi ali ima nekih koji bi mogli valjati. Danilovic, Brandao, Krpic, Stanic(Iz Zrinjskog). To je opet moje misljenje.

A Begovica sam fino naveo kao rezervu. Covjek koji ima 200 utakmica u najjacoj ligi svijeta ima mjesta u ovoj reprezentaciji. Pad forme, lose odluke(transfer Chelsea) ne znace da je los golman. Jebote kao da je kod nas konkurencija na toj poziciji ogromna pa mozes da biras od 25 imena, a ne 3.

Takodjer primjera radi ta Sj.Irska je sastavljena od igraca iz 2i3 engleske lige. Nasa liga je 2008(realno najslabija ikad) je tukla igrace iz Engleske 3 4:1 na Grbavici. Tako da itekako imas mjesta za odredjene ljude. Ono sto je potrebno je autonomnost u radu selektora i da isti bude karizmatican da potjera pojedince(ne samo igrace, vec kvazi novinare, menadzere i osobe kao Kenan Hasagic) i stvori atmosferu. Vidjet ces onda rezultate.
Ok, pogrešno razumio pod dijelom zvijezde.
Cijenim mišljenje, zato te i repliciram.
Autonomnost u radu selektora je nemoguća, jer vrhovni poglavari iz Saveza određuju ko će igrati.

Ako nam naleti ponovo Sj. Irska, ja ti garantujem da će nas raznijeti, može im se jednom desiti da sjebu meč loptu, ali drugi put neće. Evo možemo vala i u pivu da se kladimo ili možda par piva, da bude zanimljivije:)
Sj. Irsku kući ćemo dobiti bez problema, uostalom tako je i bilo u Ligi nacija. U gostima sa ostrvskim reprezentacijama je druga priča.
 
Avatar
blueDBR
Postovi: 888
Pridružen/a: pon jun 18, 2018 3:22 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 1:46 pm

phpBB [video]


TI SI SVETINJA I LJUBAV JEDINA, TI SI SAV MOJ BOL MA TI SI ZIVOT MOOOOOJ :zeljeznicar1: :titula: :zeljeznicar1: :titula: :zeljeznicar1: :titula:


U19 repka gubi od Engleza 2-0 i imamo i crveni, od naših igrača na klupi jedino Madžid Šošić(17 godina), sljedeći ciklus vjerujem da će bar još 2 naših upasti (Gasal, Durakovic, Drina, Beca)
 
ponosannavas
Postovi: 2226
Pridružen/a: ned maj 15, 2016 9:55 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 3:17 pm

Brkoo je napisao/la:
pet nov 15, 2019 4:31 pm
ponosannavas je napisao/la:
pet nov 15, 2019 4:06 pm
Ne znam ne slažem se sa vama da se ne može igrati premijer. Pratim ove naše bivše juniore u federalci. Žerić i Šeha najbolji. Osmanović ok. Imao je povredu pa neke tekme propustio. Veilć i Beširević isto igraju svaku. IMa još ovih nekih starijih koji su isto bili juniori kod nas ali po meni Šehić, Žerić i Osmanović su najbliži povratku u prvi tim. Ja bi ih svu trojicu sada već na polusezoni vratio i davao im priliku kroz kup. Sva trojica su pokazala još prije godinu i više (Žerić) da mogu igrati. Pitanjeje samo povjerenja i samopouzdanja i iskustva. Može i na početku sljedeće sezone ali tad im treba dati priliku. Razumijem da ove godine Amar daje priliku iskusnima, ali definitivno Žera bi dao ruke više od Asima npr. Nisu ovi naši prvotimci neka pljačka da ovi ne mogu nego Amar ne želi da neiskotvom zijani koji bod nego hoće na pehar neki pa kad ga osvoji onda će gurnuti i mlađe. Ja vjerujem da je tako.
Nema veze guranje mladih sa borbom za trofeje u kontekstu kako si ti to napisao. Pa u proslom mandatu Amar je na go stavio Sehica koji je u tom trenutku imao 21 godinu ako se ne varam. Zato sto je smatrao da on ima kvalitet za prvih 11. Kvalitet je jedino bitan. Koji to trener ne bi volio da ima na raspolaganju mlade igrace koji ce nositi ekipu, donositi trofeje i onda ih mozes na kraju fino i prodati da klub zaradi ogroman novac itd..

Zera je sam sebe zajebao. Nacin zivota, lose drustvo, nezainteresovanost za poboljsanje samog sebe, plus kad se na ovo dodaju neki faktori na koje nije mogao uticati, a sto ga je srozalo jos vise i u globalu dodjemo do toga da igra za Gorazde umjesto da je jedan od glavnih igraca po kvaliteti u Zelji. Ako ovako nastavi mislim da ce mu Amar dati sansu, do Zerica je..

Osmanovic, Velic, Ceman, Besirevic su kvalitetom za federalnu ligu. Treba da prestanemo vise doticne da spominjemo u vezi njihovog povratka u klub. Treba vise da se fokusiramo na nase trenutne juniore, jer tu par bas jakih potencijala imamo a ne da stalno pisemo o igracima koji su propali a imali su potencijal za nesto vise..
Očigledno si fulio kontekst jer ja se slažem sa ovim. Govorim ko je blizu povratku u prvi tim Želje po mom mišljenju. Amar i strukaimaju svoje pa ćemo vidjeti.
Žera jeste sebe unazadio, ali moje mišljenje je da nisu svi tako psihički jaki. Ne možeš se prema svima postaviti isto. Da su treneri drugačije pristupili Žerii on bi se pokazao. Amar će ga vratiti nadamse.Žera je kod Adžema igrao dobro za tadašnje svoje godine. Velić, Ćemani Beširević jesu tenutno kvalitet za federalnu zato ih i nisam naveo kao nekoga ko je blizu povratka u pri tim. Za Osmanovića se ne slažem. On kvaliteom jeste ali očigledno i on ima problem psihe i hodanja po kafanama sa indijancem Zecom. Zato treba paziti i kakve ličnosti dovodiš u klub jer se ovaj mlađi Zec pokazao kao konj a dorpinos na terenu ništa posebno. DA se posvetilo toj djeci i Žera i Osmanović bi igrali bili među 16 sada. Isto je i sa Šehićem Eldarom, Dacom itd. Znači ne može se reći on je loš karakter, konj ovakav onakv i pustiti dijete da se samo bori sa psihom. ZAto je ADžem gurnuo više djece a pljuvali smo i Baju i Memiju i sl. Memija je igrao odlično protiv Standarda, Ferenca i onda ga poklopimo i vraitm tri godine nazad. Još nije došao sebi.Doći će pa makar u 25oj ako ne bude povreda.

Što se tiče juniora repke neka su zijanili. Drag je meni Šošić Madžid ali SUbašić i Mujić su zaslužili poziv,možda čak i još neki prije njega. Povrijeđen skoro cijlu polusezonu itd. Mi imamo odličnu generaciju juniora i srećom smo završili prvi. Kvalitetom smo trebali imati 5 bodova prednosti. Protiv Zrinjskog ne ode Subašić radi pet minuta igre u kupu sa prvim timom. PRotiv Sarajeva ne odgode tekmu jer je Jodldiću umor otac. Posebna je priča što Joldić gura neke igrače tipa Ahmića koji ne mogu meda a sjede ne klupi djeca koja su i talenti i bolji.Nadam se iskreno da ćemo ostati prvi radilige prvaka jer imamo odličnu generaciju 2002-2003 kojima fale krila a Subašić i Mujić će imati rpiliku da igraju. Molim Boga da ne prokockamo prvo mjesto. Kadeti su ok i ništa više. Problem je golman (Radi li se o talentu ne znam jer visok je ali ništa reakcije) koji nas je koštao, plus najbolji igrač je igrao za juniore (podržavam). Pioniri su mnogo lošiji od onoga što smo navikli. I do trenera je i do generacije. PO meni više do trenera. ODrekli smo se nekih trenera zarad Faće. Čuj Faćo tener.Može samo biti pomoćni da fakinlucima u pozadini uz kontrolu prvog trenera donosi dobro.
 
Avatar
Dominic
Postovi: 1130
Pridružen/a: čet feb 18, 2016 8:52 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 5:19 pm

971 milion KM bit ce budzet KS u 2020 godini, nabavljaju helikopter od 27 miliona KM a valjda ce biti i ta 2 miliona KM za Jug Grbavice. Jos nema potvrde u izvjestajima.
 
Avatar
sajo10
Postovi: 4990
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 12:09 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:21 pm

slika

Jel ovo idejni projekat juzne tribine? Preuzeto sa ss.
 
sastrane
Postovi: 824
Pridružen/a: sri jun 28, 2017 7:46 pm
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:22 pm

Vrh ako jeste
 
Avatar
EdiTM
Postovi: 130
Pridružen/a: sub jul 07, 2018 5:17 pm
Lokacija: C sektor
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:26 pm

Izgleda karte se prodaju samo u nedjelju?
Trening svakim danom u 14:30??
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:31 pm

sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:21 pm
slika

Jel ovo idejni projekat juzne tribine? Preuzeto sa ss.
Ovo bi bilo top.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
 
Avatar
svraka
Postovi: 4473
Pridružen/a: ned jan 22, 2017 12:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:35 pm

sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:21 pm
slika

Jel ovo idejni projekat juzne tribine? Preuzeto sa ss.
Bice da jeste :baklja:
Forza 1921!

Oda majstore!
 
Bozidar Radosevic
Postovi: 1238
Pridružen/a: pet maj 10, 2019 11:53 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:41 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
uto nov 19, 2019 12:14 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto nov 19, 2019 10:14 am
Ludvig Leple je napisao/la:
uto nov 19, 2019 9:46 am


Da uzmemo da je sve iznad tačno što si naveo, Begović i dalje ostaje mrtvi linijski golman koji nije mogao izboriti mjesto u Bournemouth-u pored Artura Boruca koji ima 39 godina. Priča da Žuti nije znao gdje dolazi je za malu djecu i ko vjeruje u te priče neka se ubije odmah. Pogledati ponovno utakmicu protiv Sjeverne Irske i vidjet ćeš da čovjek objektivno nema pojma, malo mu se posrećilo sa armencimai to je to. Ne možeš mi reći da Bešić treba igrati? Pa taj dečko je mentalno nestabilna osoba i neznalica i da sad ne nabrajam ostale nehljebe.
Iz PL bi se moglo probrati dva tri igrača za jačanje klupe, kao recimo npr. onaj plavušan iz Torpeda, koji odlično igra zadnjeg veznog, pa evo i Štilić se vraća u formu, sa Krunićem u kombinaciji u sredini bi izgledao ok.
Ali generalno odraz PL je utakmica Osijek-Tuzla City, gdje jedna prosječna ekipa iz HNL-a raznese ekipu koja je do prije dva kola bila hit prvenstva i nemojmo se zavaravati da vrijedimo, ne vrijedimo...
Dobro procitaj sta sam ja napisao. Gdje sam ja naveo da Besic treba igrati. Cak mislim da decko s obzirom na situaciju u klubu i ne treba igrati. Napisao sam da ima status zvijezde(sto zbog lige, sto zbog prijasnih zasluga). Igraci iz Pl posjeduju kvalitet, ne svi ali ima nekih koji bi mogli valjati. Danilovic, Brandao, Krpic, Stanic(Iz Zrinjskog). To je opet moje misljenje.

A Begovica sam fino naveo kao rezervu. Covjek koji ima 200 utakmica u najjacoj ligi svijeta ima mjesta u ovoj reprezentaciji. Pad forme, lose odluke(transfer Chelsea) ne znace da je los golman. Jebote kao da je kod nas konkurencija na toj poziciji ogromna pa mozes da biras od 25 imena, a ne 3.

Takodjer primjera radi ta Sj.Irska je sastavljena od igraca iz 2i3 engleske lige. Nasa liga je 2008(realno najslabija ikad) je tukla igrace iz Engleske 3 4:1 na Grbavici. Tako da itekako imas mjesta za odredjene ljude. Ono sto je potrebno je autonomnost u radu selektora i da isti bude karizmatican da potjera pojedince(ne samo igrace, vec kvazi novinare, menadzere i osobe kao Kenan Hasagic) i stvori atmosferu. Vidjet ces onda rezultate.
Ok, pogrešno razumio pod dijelom zvijezde.
Cijenim mišljenje, zato te i repliciram.
Autonomnost u radu selektora je nemoguća, jer vrhovni poglavari iz Saveza određuju ko će igrati.

Ako nam naleti ponovo Sj. Irska, ja ti garantujem da će nas raznijeti, može im se jednom desiti da sjebu meč loptu, ali drugi put neće. Evo možemo vala i u pivu da se kladimo ili možda par piva, da bude zanimljivije:)
Sj.Irska dobija sigurno, ja u to cak i ne sumnjam, tako da opklada nema smisla. Jedino koga smatram da BiH moze dobiti je Wales.

Petrovic sudi Andorau21 Turska u21. Andora vodi 1-0. A mi se cudimo kad nas jebe. Covjek hladno namjesta internacionalnu utakmicu.
 
Avatar
sajo10
Postovi: 4990
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 12:09 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:41 pm

Sta mislite koliki ce problem praviti stubovi na istoku kada se popuni tribina? Ili naprimjer kad igra reprezentacija i tako..
 
Avatar
sejo
Postovi: 511
Pridružen/a: uto jun 27, 2017 9:02 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:45 pm

sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:41 pm
Sta mislite koliki ce problem praviti stubovi na istoku kada se popuni tribina? Ili naprimjer kad igra reprezentacija i tako..
Ja sam cuo da se providni stubovi prave.
 
Avatar
sajo10
Postovi: 4990
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 12:09 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 6:51 pm

sejo je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:45 pm
sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:41 pm
Sta mislite koliki ce problem praviti stubovi na istoku kada se popuni tribina? Ili naprimjer kad igra reprezentacija i tako..
Ja sam cuo da se providni stubovi prave.
:lol: :lol:
 
Avatar
svraka
Postovi: 4473
Pridružen/a: ned jan 22, 2017 12:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 7:21 pm

sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:51 pm
sejo je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:45 pm
sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:41 pm
Sta mislite koliki ce problem praviti stubovi na istoku kada se popuni tribina? Ili naprimjer kad igra reprezentacija i tako..
Ja sam cuo da se providni stubovi prave.
:lol: :lol:
:palacgore: :rofl:
Forza 1921!

Oda majstore!
 
Avatar
shzna
Postovi: 4532
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 3:55 pm
Lokacija: GRBAVICA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 7:57 pm

sajo10 je napisao/la:
uto nov 19, 2019 6:21 pm
slika

Jel ovo idejni projekat juzne tribine? Preuzeto sa ss.
Neće biti ulaza u kopu.
1987
 
Avatar
patacoboy
Postovi: 87
Pridružen/a: pet mar 11, 2016 10:50 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 8:31 pm

900K za obnovu sportskih terena za 2020
https://mf.ks.gov.ba/sites/mf.ks.gov.ba ... inalni.pdf
 
Avatar
TheBlue
Prijatelj foruma
Postovi: 3550
Pridružen/a: pon mar 27, 2017 12:53 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 9:43 pm

Vjerujte ljudi, uzasna je finasijska situacija u klubu...

Boze na hajr...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.
 
Avatar
kvalitet
Postovi: 2640
Pridružen/a: sub mar 19, 2016 12:46 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 9:52 pm

Durgo je napisao/la:
uto nov 19, 2019 9:43 pm
Vjerujte ljudi, uzasna je finasijska situacija u klubu...

Boze na hajr...
Iznesi slobodno, znamo ko je u klubu, znamo koga ćemo kriviti.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.
 
Avatar
TheBlue
Prijatelj foruma
Postovi: 3550
Pridružen/a: pon mar 27, 2017 12:53 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 10:04 pm

kvalitet je napisao/la:
uto nov 19, 2019 9:52 pm
Durgo je napisao/la:
uto nov 19, 2019 9:43 pm
Vjerujte ljudi, uzasna je finasijska situacija u klubu...

Boze na hajr...
Iznesi slobodno, znamo ko je u klubu, znamo koga ćemo kriviti.
Nemam sta iznijeti... niti koga kriviti... je.be mi se ko je kriv... nek nadju pare kako znaju i umiju... BEZ KREDITA !!!!!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.
 
Haklapuc
Postovi: 1172
Pridružen/a: sri jun 29, 2016 12:55 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 19, 2019 10:08 pm

Ako misle da ne mogu obezbijediti 2 miliona za plate do kraja sezone, pripreme i pojačanja, neka se kupe odmah. Nakon godinu dana nikakvih više izgovora nemaju. Zapravo, situacija koju su zatekli prestala je biti validan izgovor onog trenutka kad su prokockali 1,5 miliona zbog jebene uplatnice. Ako misle klub dovesti u situaciju da je titula i pare koje dolaze s njom jedini način da klub opstane, nemaju više šta tražiti u klubu. Dosta je bilo sakrivanja iza Amarovih uspjeha, obezbijedite uslove ekipi i Amaru i ne gurajte nas dalje u provaliju.

Online

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, billybih, Bing [Bot] i 44 gosta.
 

 

Prijava  •  Registracija