neroazzuro je napisao/la: ↑čet okt 17, 2019 4:55 pm
Barbarez, kako ti gledaš na funkcionisanje kluba? Kako ti izgleda ovo sve?
Ne mislim na zeleni teren, naravno.
Bilo bi nekorektno da dajem odgovor na to pitqnje na osnovu,spekulacija,nagadjanja itd. Ali kao i vecina mozemo dati odgovor samo na osnovu nekog utiska koji smo stekli,na osnovu nekih pokazatelja.
Definitivno je funkcionisanje kluba u predhodnom mandatu meni izgledalo ozbiljnije,djelotvornije...
Nekako sam imao osjecaj sigurnosti gledajuci Misimovica.Pogotovo nakon svih onih prica o gasenju kluba.
Djelovao mi je kao covjek sa vizijom. Iako se to znalo uzdrmati brojnim odlascima i prozivkama od strane clanova uprave i menadjera. Nekako sam volio tog covjeka i davao mi je osjecaj sigurnosti.
Isto tako kao sto mi taj osjecaj daje sada i Amar. Doduse vise na sportskom segemntu.
Volio sam vidjeti jakog covjeka na celu kluba,koji je tada pravio mnogo lijepu pricu. Volio ga neko ili ne,rezultate je ostvario .
Pogotovo u stabilizaciji kluba i infrastrukturi. Ogroman posao i zato ga postujem. Bio sam protiv njegovog odlaska 100 posto. Prezirao sam one sto su skandirali uprava napolje.
Sad su tu novi. Amar i njegovi ljudi. Rade kako rade,ne djeluje mi to bas u funkcionisanju kluba,da je onaj predhodni nivo,ali sigurno da upola barem, je to sve preuvelicano.
Moras priznati brate,da se opasna kampanja vodi da sve to izgleda jos puno gore,nego sto jeste.
A to je nas najveci poraz. Sami sebe unistavamo. I sad i u decembru 2018.
Jedni su donjeli ogroman napredak u organizaciono-infrastruktualnom planu,a jedni u sportskom.
Mome ocu i meni je licno Zdenko Jelic,kada smo ga pitali sta misli o onom Amarovom preuzimanju i odlasku Misimovica rekao. Sine predsjednikovo je sve do aut linije.
Mislim da ti je time sve rekao.
E to je nas problem. Predsjednik je bio tako sposoban lik,ali mu je ego zadirao iza te linije,a trener sadasnji nam je neko ko je najtrofejniji nas strucnjak i neko ciji nos prelazi u svaku kancelariju i poslovni prostor kluba. Njih dvojica su ko Messi i Ronaldo . Nikad oni ne bi mogli skupa nazalost .
Sad ko sta vise voli. Navijaci ocito vise vole rezultat. Ali pogotovo u Bosni,jedno bez drugog nema buducnost. Nazalost ovdije ti rezultat ne znaci nuzno i uspijeh i odrzivost.
Zato postujem i jednog i drugog .
Ali me boli najvise sto imas ove koji pisu sranja i prave strane i frakcije. Prave od nas Site i Sunite.
A sve zarad nekih licnih interesa i frustracija.
I evo vjeruj mi sta god im ti rekao i napisao. To ce biti patetika i ironija,emocije i sranja.
To su takvi ljudi,prije ces mu metar u supak slozit,nego cenat u glavu.
Zapitam se samo kako mozes voljeti klub,a onda u 7 dana izmedju tekmi toliko srati,da izgleda ko da samo cekas belaj da napises eto jesam ti rekao.
Pa i kad im dokazes suprotno ili na bilo koji nacin osporis nesto sto pisu. Tada se prave budale.
A najvise me nervira ,sto seru i napadaju sada,a za slicne ili propuste iste vaznosti,ali u drugom obliku prije,su tako zdusno branili to. I onda ti pisu o molerisanju nekom.
Ja ti ponavljam brate. Mozda ja nisam upravu za ove sad. Mozda su fakat najgori,i mozda nas unistavaju.
Ali meni su gori ovi koji sada napadaju svim sredstvima,a prije su bili prvi na liniji odbrane,svake greske i u sportskom segmentu,a i kada su upravu napadali da su ovakvi ili onakvi.
E to je meni hinjaluk i to meni nije Zeljo. To je klasicni Bosnjo prokleti. I zato nam i jeste sve ovako naopako,u svakom segmentu drustva. Sto je najgore poceli smo gubiti onu romantiku i dusu,koju smo imali uvijek.