To sam ja sve pisao jučer. I Zrinjski je u problemu. Jedino je Željo gigant.
Ja bi predložio, zaista ako želimo dobro Želji da se nekako pokrene to da mi navijači kupimo po jednu dionicu našeg Želje. Ako mu je vrijednost 25.000.000,00 KM, da se izda 10.000,00 dionica koji će moći svaki član da kupi maksimalno po jednu i nikad se ne može prenjeti vlasništvo na onog ko već ima jednu. Dakle maksimalno posjedovanje jedne dionice. Odrediti neku godišnju članarinu za vlasnike dionice od 100, 200 , 300 ili 400 KM. Srazmjerno prodatim dionicama (proda se recimo samo 1000) onda će navijači birati 10% skupštine. Ako se proda svih 10.000,00 onda će birati 100% skupštine. U ovom slučaju neće ulica voditi klub već će samo birati skupštinu koja onda dalje bira sve.
Ovo je dugoročno naispravnije. Pored toga upumpalo bi se oko 25 milona KM u Želju, a sa tim se može totalno završiti stadion i kamp i onda razmišlajti samo o igračima i sportu.
Zar je teško da mi kao navijači ovo pokrenemo prema skupštini? Može li ovo da se iznese kao prijedlog?
Trebamo pokrenuti inicijativu za ovo.
Vezano za ovaj problem sa licencom. Povjerenje navijačima bi se vratilo ako:
1. Iznese istina o cijelom problemu
2. Kazne se odgovorni
3. Izvine se navijačima za neigranje Europe
Dodatno bi bilo ako se uspije izganjati licenca, ne bi ni tu zatvorio vrata toj opciji, ali opet pod broj 2. treba da neko snosi sankcije.