sub maj 11, 2019 11:54 pm
Pročitao sam nekoliko komentara gdje piše igru briši, bodove piši. Ne mogu da se s tim složim. Evo i zašto.
Prvo, treba vidjeti važnost utakmice i sve okolnosti. Igramo s direktnim rivalom za Evropu. U gostima. Ekipa koja ima i glavu i rep, veoma ozbiljna ekipa. Igraju, kako Amar reče, pametno. A to znači da znaju tačno šta koji igrač može i igru su prilagodili tome, apsolutno. Čak i trče pametno. To je kvalitet trenera, jer ovo o čemu govorim se zove taktička zrelost, a tu notu daje trener. Nažalost po njih, oni nemaju još neka 2 ili 3 vrhunska igrača za ovu ligu, s jačom individualnom kvalitetom, jer bi takvi bili sigurno TOP 3 ekipa.
Hajmo sad malo o nama. Mi smo tu ekipu baš neutralisali. Nisu nam puno problema napravili. Ako je Amar nešto napravio, to je da nas je napravio ekipom koja se dobro, organizovano brani. Igramo prema sistemu daj da se odbranimo, a gore ćemo već nešto napraviti. Od priprema tako igramo. Istina, takvi smo nekad baš mrtvi u napadu, ali svjesni smo svi da mi nekog kvaliteta prema gore baš i nemamo. Krpić je totalno van forme, krila su takva kakva jesu, a još ti se danas i Sinan povrijedi. Zabili jesmo na čudan način jer ono Zec sigurno nije htio (mislim prvenstveno na primanje lopte), ali bilo je to iz neke akcije. Imali smo još nekoliko finih kombinacija, svakako više nego domaćin i zato smo zaslužili pobjedu. Ok, bilo je grešaka, ali kako vrijeme ide, sve ih je manje, barem ja to tako vidim. Očito da Amar zna šta radi.
Inače, veoma važna pobjeda. Kažu šampioni se dokazuju tako što izađu na teren kad je najteže i - pobijede. Nismo šampioni, ali smo dokazali da ipak imamo neki kvalitet i neki mentalitet, nije baš sve toliko crno. Ali, opet stoji činjenica da ova ekipa treba remont, no neki igrači zaslužuju nositi naš dres i dalje.
Helem, važna pobjeda i solidna igra. Ali, ovo je samo neki osnov na kojem treba graditi nešto više i bolje. Samo da je licencu dobiti...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.