kvalitet je napisao/la: ↑pet mar 15, 2019 12:08 am
Dejo... Ne znam odakle da počnem, toliko toga su mi različiti ljudi o tebi govorili, većinom loše, iako su svi rekli da jesi Željovac i zato te poštujem. Meni jesu rekli da preko YouTubea skautiraš, pa daješ prijedloge šefu koji je davao zadnju riječ da li pokušati dovesti ili ne (ako je tačno, to je ogromna kritika od mene za tebe). Za Football Manager

mi stvarno nisu ništa rekli (čisto da se razumijemo, nemam neke jake izvore, kažu mi ponešto, a ja pokušam te kockice složiti u neku širu sliku, što objektivnije).
Hvala ti što si se registrovao i što si podijelio svoju stranu priče. Tako i ovaj forum dobija na značaju, a i prestanu neka lupanja.
U vezi s Vedranovim mišljenjem o privatizaciji... iste stvari sam govorio na ovom forumu, možeš prelistati. Znam da je on bio zagovornik privatizacije, ali dobro osmišljene, planske gdje bi Željo bio zaštićen itd. Eh, je li istina da je zbog "mira u kući" on izašao iz struktura kluba? Navodno, Misimović je bio protivnik ideje privatizacije i Vedran je, da ne ulazi u neke sukobe mišljenja, rekao ok, pokušajte tako, ali bez mene, jer ja baš i ne vjerujem da dugoročno Željo može tako ostati pri vrhu ako ostane ovakav kakav jeste... Je li ovo, otprilike, tačno ili su me slagali? Kakvo je tvoje mišljenje, da li je moguće da je Misimović bio protiv investitora bilo kakvog jer bi to značilo da ima nekoga iznad sebe, a on to baš nije volio i nije nikad ni imao nekog iznad sebe? I tvoje mišljenje o tome ima li šanse da Vedrana ponovo vidimo u Želji?
Što se tiče igrača, je li Misimović davao posljednju riječ o tome da li se može nekome dati neka plata, je li vršio pritisak da se smanji plata...? Je li tačno da je zanemarivao Statutom određene nadležnosti NO i UO i da je sve vrijeme, bez obzira na funkciju, radio na isti način?
I još jedno pitanje (dosta za večeras) u vezi s radom kluba. Jesmo li ikada imali ozbiljnu marketing i (odvojeno) PR strategiju ili su to bila ad hoc rješenja?
Inače, mislim da jesi veliki Željovac, ali da si bio u pogrešno vrijeme na pogrešnoj funkciji i da si mogao dati puno više na nekim drugim funkcijama...
Sto se tice yt to je dobra prica fkt, ali materijali određenog igrača su dolazili u raznim formatima, kasnije smo skidali kompletne utakmice(wyscout) određenog igraca i slali stucnom stabu na analize i gledanje...
Sto se tice privatizacije pisao sam u ranijim postovima, nije se doslo do tog momenta u razgovorima sa potencijalnim ulagacem kako bi se napravio/ponudio neki model za ulaganje... Nisam stekao dojam da je bilo ko bio protiv te ideje, ali da ona nije u tom trenutku bila primarna, primarno je bilo obezbijediti novac za funkcionisanje klub, a mislim da ni knjige nisu bile spremne za takvu operaciju iz tog razloga mislim da se drugi iz ou i no time toliko bavili... ne znam zaista da li postoji opcija da se Vedran vrati nekada u klub, ko to zna, mozda ni on sam ne zna

...
Budžet je bio kljuc svega ako ima prostora da se ulozi tj optereti budzet sa nekom platom onda se ide u tom pravcu, ako nema prostora onda se cijede plate do one cifre koju moze klub priustiti, bilo je masu igraca sa kojim se nismo uspjeli dogovoriti jer nisu htjeli igrati za manje novaca od onoga sto su igraci zacrtali, mi to jednostvno nismo mogli ispratiti finansijski...
jesmo fkt imali marketing i pr strategije, u jednom periodu smo potpisali agenciju koja nam je napravila interne dokumente u vezi pr strategije, kriznog komuniciranja i sl...
a druze bio sam na svim "funkcijama" tj kao clan uo zaduzen za marktig, op, pregovoranje sa igracima, Zeljo B, sta mi je receno radio sam, pitanje sta je pogresno mjesto, ali deff nije pogresno vrijeme, moje misljenje je da smo u tom tadasnjem sazivu pokazali da se radom mogu i planine pomjerati...