Je li naš klub imao formiranu scouting službu u taj period ili smo išli 'u ćoravo na slijepo'?dejo yt manager je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 9:30 pmJesam majke mi glavom i bradom... Joooj jest majke mi moja bliza raja i raja iz djetinstva kao i sa treninga me znaju kao Riba... Cak me i stara tako zove, show...
Moja zamjerka bivšoj Upravi je, što nije istrajala i istrpila određene trenere, kao i pozitivne stvari, koji su neki od tih trenera donijeli sa sobom. Kod Kostića mi se svidjelo, što je zatvorio treninge i moglo se u miru raditi (primjer pitari i Butmir - da ne spominjem sve velike evropske i svjetske klubove), a druga dobra stvar kod Kostića je nabavka opreme za treniranje. Mislim da svi igrači i treneri to trebaju da iskoriste u pozitivnom pravcu. UO je, po meni, previše osluškivao glas navijača, a to je bila greška. Bez kontinuiteta i mirne atmosfere nema napretka. Kada neko želi prikazati nešto lošim, onda navodi primjer Pozdera, Husića, Toskasa..., ali nikada u tu rečenicu ne stavlja S. i M. Stevanovića, Lendrića, Zakarića, Ubiparipa...Ja koliko znam smo u donjem dijelu tabele po broju odlazaka i dolazaka igrača u Klub u PLBiH. To neki neće ili ne žele da prihvate. Priča pojedinaca o autobuskoj stanici je priča za malu djecu, jer ta autobuska stanica je došla i sa novom Upravom i trenerom. Otišlo i došlo 20ak igrača.dejo yt manager je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 8:43 pmMogu objasniti vrlo lako, cak sta vise imam vjerodostone dokaze za to, nas trener tadašnji mulalic, pregledao sa svojim strucim stabom njehovih desetak utakmica to je trajalo nekih mjesec dana mozda cak i vise, a onda dao zeleno svijetlo da se krene pregovarati sa njim. Zanimljiva je cijenica da su u pregledu tih svih materijala i utakmica vidjeli zatrazili da kontaktiramo saigraca pozdera, lijevo krilo tamnoputog igraca, ne mogu sad da se sjetim tacno njegovog prezimena, holandjanin je... Trebao je u paketu doci sa pozderom, sve je bilo dogovoreno trebao potpisati ugovor, i posljednji dan odustane doci u bh ligu, iako ga je pozder nagovarao... Ovo za pozdera mogu ti na pp posalti komplet komunikaciju i tako doslovno za svakog igraca ponaosob... Jer svaki trener ima svoju viziju tima i odgovarajucih igraca za to, sada dalo bi se diskutovati da li je trebalo udovoljavati im bas sve, a sa druge strane opet dobiju alibi da kazu pa nisu mi obezbjedili sve sto sam trazio i nisam kriv za neispunjavanje rezultstskih ocekivanja...Brkoo je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 8:21 pmOk, evo napisao si sta je bilo sa tim nasim fijaskom na izborima. U buducnosti moramo biti pametniji, mudriji i namazaniji..dejo yt manager je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 6:46 pmProcitah na nekim stranicama unazad da je debata bila u vezi nasih ljudi u sevezu, licnim kompetncijama nekih bivsih clanova uo,kao i samo nominovanje ljudi iz naseg kluba u struktrure saveza... dosta je tu dezinformacija, sto zbog neznanja samog procesa izbora ljudi u savez, mozda zbog polovicnih informacija koje odredjeni forumasi imaju, mozda i nesto drugo, ne znam... elem evo sada bih pokuso da vam priblizim malo tu temu...
Naime, 2016. godina je bila izborna godina, 15 dana pred rok dostavljanja nominacija ljudi za pozicije u savez smo imali temtsku sjednicu uo. Na sjdnici je definisano da cemo nominovati ljude za sve moguce pozicije u strukturama saveza i lobirati da sto vise mjesta popunimo, no medjutim jedan od clanova uo je istakao da to nije pametna ideja, nego da je bolje da dva clana uo koji imaju najbolje odnose sa predsjednikom saveza porazgovaraju na temu kako bi nas klub bio sto zastupljeniji... svi clanovi uo su prihvatili prijedlog tog cijenjenog tadasnjeg clana uo...
Nakon sedam dana zakazana je nova sjednica sa istom temom, kako bi se odredili koji ljudi ispred kluba pozicije u savezu, te da clanovi uo koji su bili sa predsjednikom saveza prezentiraju inpute/savjete predjednika saveza. Clan iz uo je prezetirao da se prijavimo na pozicije mahom u kantonalnom savezu, jednu komisiju u krovnom savezu, te neke pozicije u federalnom savezu... bilo je dosta polemike, te je na kraju receno da ako nominujemo prema tom prijedlogu da ce proci 90% ljudi u struktrure saveza, sve ostalo ce biti fijasko... ipak se radilo zaista o clanovima uo koji imaju dobre relacije sa predsjednikom saveza, i prelomljeno je, prihvatio se taj prijedlog...
Nominovano je cini mi se 6 ili 7 ljudi iz uo od kojih je samo Amar B. prosao u neku komisiju u krovnom savezu za pravna pitanja, ja sam bio nominovan za izvrsni odbor kantonalnog saveza, za preimjerligase bila su predvidjena tri mjesta, jedno iz zenskog fudbala gdje je jedno konkurisala samira h, druge dvije mi, fks i olimpic...
Sljedeceg dana, krecemo prema savezu sa listom nasih nominovanih, kada direktor nas dobija informaciju preko mobitela da smo prodani, da nece proci niko od nominovanih, te da je ranije dogovoreno sa nekim nasim internim kako da nas zaobidju u savezu... odmah smo se razbacali da javimo predjsedniku no i uo, medjutim nije bilo vremena da nominujemo ljude za sve moguce pozicije u savezima, nismo imali neophodne dokumente ljudi koje bi nominovali tamo na licu mjesta, tako da smo bili primorani uraditi kako je i dogovoreno na sjednici uo noc prije...
Tu noc, kada su nominacije predate, javilo mi se par poznanika iz kantonalnih klubova kazu pa nismo znali da si ti na listi, pa sto nisi javio, gledaj sto se tice premijerligasa mi smo vec svoje glasove dogovorili da prodje covjek isred fks i olimpic, ovaj iz fks vec radi profesionalno u krovnom savezu, znas kako je, jbg brate to se "lobira" vec tri/cetiri mjeseca kod kantonalnih klubova...
U tim procesima biranja ljudi za savez odlucuje jedan klub jedan glas, bez obzira u kojem se rangu klub takmicio, tako da su odredjeni ljudi sa svim ti kantonalnim klubovima dogovorili ranije kako ce ko glasati, tako da uopste nije bilo bitno ko je bio nominovan ispred Zelje, ko god da je nominovan ne bi prosao i to je jasno...
Katastrofa, totalni fijasko, razocarenje, samo jedan covjek je prosao od svih nominovanih i to u komisiju koja nema bitnih nadleznosti za nas klub...
Zbog toga nismo zastupljeni u savezu, prevareni smo, prodani, licni interesi su preovladali, kasnije su ti clanov uo napsutili uo, nazalost kasno...
Mozes li napisati i objasniti zbog cega su u mandatu prosle uprave dovodjeni ovako losi treneri i igraci? Haj sto nisu imali kvalitet nego je i 95% tih igraca bilo bez karaktera, govna obicna. Zar stvarno neko misli da los trener moze napraviti neki rezultat? Zbog cega su dovodjeni igraci koji nemaju kvalitet, nevjerovatno je da se napise na zvanicnoj stranici da se mjesecima skautirao Denis Pozder a da Pozder nakon Zelje ode u neku amatersku Njemacku ligu. Da ne spominjem ostale promasaje jer bi mi trebalo bas mnogo vremena da ih sve nabrojim, i napravim neku analizu a to je u konacnici kad se sve sagleda bas tuzno i zalosno jer ste svi kolektivno puno dobrih stvari uradili u drugim segmentima. Greske se desavaju i to je normalno, ne moze se sa svakim igracem pogoditi ali od npr. 80 "pojacanja" ubosti sa samo 4-5 je bas katastrofalno..
Sto se tice trenera, mogu pricati u vezi mulalica i kostica, kako su dosli, otisli, sta te zanima... njima sam bio servis, za druge zaista ne znam...
ali kada sve sumiras, svi oni koji su prefefilisali kroz klub i koje sam slusao dok objasnjavaju ali bukvalno svi imaju identicanu knjigu alibija, niti jedan bas niti jedan nije rekao da je kriv zbog necega uvijek je nesto drugo ili neko drugi i to je zaista zajednicki imenilac za sve njih... To mi je bilo bas frapantno
Mislim da je proslo dosta vremena od kako sam izasao iz kluba i da se moze razgovarati o desavanju u klubu tom periodu, a da ne steti klubu jer ipak je proslo 3 godine...djoxxx1921 je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 9:23 pmBravo dejo za ovo sto si se javio i podjelio te neke informacije s nama. Jedno pitanje za tebe, kao navijaca, ne nekog bivseg clana uo. Koliko si zadovoljan sadasnjom strukturom ljudi u klubu, cemu se nadas i kakva ocekivanja imas? Bas me interesuje tvoje misljenje
Skauting sluzbe nije bilo, mislim da je u tom formatu o kojem ti pises nema ni danas, mislim ne znam mozda grijesim. Pokusaja je bilo i dugo se na tome radilo, ono sto je najbliže tome je uvezivanje sa mnogim skolama fubala koji su selektirali svoje najbolje igrace i nudili nama u OP, ako bi presli kod nas i potpisali stipendiski ili neki dr ugovor ta skola bi dobila novcanu naknadu neku, nisu bili veliki iznosi cini mi se do 300 KM po igracu koji potpise, slagacu te ali zaista mislim da nije veci iznos bio. Sto se tice dovodjenja igraca tu je strucni stab komplet gledao, cak su prstili oderdjene utakmice pl gdje igra potencijalni igrac, npr pratili su karic i serbo Sivsica lijevog beka iz travnika i ocjenili da on nije za Zelju i nije se ni pregovaralo, pa onda pratili Bogicevica i napisali zasto se treba dovesti, bilo je toga, prstili su dosta igraca, samo je to bilo u povoju, i nije zazivilo kao u velikim ozbiljnim klubovima... Nadam se da sam ti priblizio donekle situaciju...bogi je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 9:44 pmJe li naš klub imao formiranu scouting službu u taj period ili smo išli 'u ćoravo na slijepo'?dejo yt manager je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 9:30 pmJesam majke mi glavom i bradom... Joooj jest majke mi moja bliza raja i raja iz djetinstva kao i sa treninga me znaju kao Riba... Cak me i stara tako zove, show...
Dali smo imali ili imamo čovjeka zaduženog za PLFBiH?
Nešto što me baš zanima, pa ti hvala unaprijed u odgovoru![]()
Slazem se sa tobom skroz, sa ove distance svi znamo da je kostic bio greska, ali nismo naucili iz iste, jer isto ponovljeno kada se Ado sklonio, po meni morao je ostati nakon kupa, jer je izelektirao ekipu godinu prije, za narednu sezonu je trebao nadograditi, ali doveden je krcma i opet novi krug... To je zaista po mom misljenu kljucno, mnogo trenera, nismo bili strpljivi...avlami97 je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 9:46 pmMoja zamjerka bivšoj Upravi je, što nije istrajala i istrpila određene trenere, kao i pozitivne stvari, koji su neki od tih trenera donijeli sa sobom. Kod Kostića mi se svidjelo, što je zatvorio treninge i moglo se u miru raditi (primjer pitari i Butmir - da ne spominjem sve velike evropske i svjetske klubove), a druga dobra stvar kod Kostića je nabavka opreme za treniranje. Mislim da svi igrači i treneri to trebaju da iskoriste u pozitivnom pravcu. UO je, po meni, previše osluškivao glas navijača, a to je bila greška. Bez kontinuiteta i mirne atmosfere nema napretka. Kada neko želi prikazati nešto lošim, onda navodi primjer Pozdera, Husića, Toskasa..., ali nikada u tu rečenicu ne stavlja S. i M. Stevanovića, Lendrića, Zakarića, Ubiparipa...Ja koliko znam smo u donjem dijelu tabele po broju odlazaka i dolazaka igrača u Klub u PLBiH. To neki neće ili ne žele da prihvate. Priča pojedinaca o autobuskoj stanici je priča za malu djecu, jer ta autobuska stanica je došla i sa novom Upravom i trenerom. Otišlo i došlo 20ak igrača.dejo yt manager je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 8:43 pmMogu objasniti vrlo lako, cak sta vise imam vjerodostone dokaze za to, nas trener tadašnji mulalic, pregledao sa svojim strucim stabom njehovih desetak utakmica to je trajalo nekih mjesec dana mozda cak i vise, a onda dao zeleno svijetlo da se krene pregovarati sa njim. Zanimljiva je cijenica da su u pregledu tih svih materijala i utakmica vidjeli zatrazili da kontaktiramo saigraca pozdera, lijevo krilo tamnoputog igraca, ne mogu sad da se sjetim tacno njegovog prezimena, holandjanin je... Trebao je u paketu doci sa pozderom, sve je bilo dogovoreno trebao potpisati ugovor, i posljednji dan odustane doci u bh ligu, iako ga je pozder nagovarao... Ovo za pozdera mogu ti na pp posalti komplet komunikaciju i tako doslovno za svakog igraca ponaosob... Jer svaki trener ima svoju viziju tima i odgovarajucih igraca za to, sada dalo bi se diskutovati da li je trebalo udovoljavati im bas sve, a sa druge strane opet dobiju alibi da kazu pa nisu mi obezbjedili sve sto sam trazio i nisam kriv za neispunjavanje rezultstskih ocekivanja...Brkoo je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 8:21 pm
Ok, evo napisao si sta je bilo sa tim nasim fijaskom na izborima. U buducnosti moramo biti pametniji, mudriji i namazaniji..
Mozes li napisati i objasniti zbog cega su u mandatu prosle uprave dovodjeni ovako losi treneri i igraci? Haj sto nisu imali kvalitet nego je i 95% tih igraca bilo bez karaktera, govna obicna. Zar stvarno neko misli da los trener moze napraviti neki rezultat? Zbog cega su dovodjeni igraci koji nemaju kvalitet, nevjerovatno je da se napise na zvanicnoj stranici da se mjesecima skautirao Denis Pozder a da Pozder nakon Zelje ode u neku amatersku Njemacku ligu. Da ne spominjem ostale promasaje jer bi mi trebalo bas mnogo vremena da ih sve nabrojim, i napravim neku analizu a to je u konacnici kad se sve sagleda bas tuzno i zalosno jer ste svi kolektivno puno dobrih stvari uradili u drugim segmentima. Greske se desavaju i to je normalno, ne moze se sa svakim igracem pogoditi ali od npr. 80 "pojacanja" ubosti sa samo 4-5 je bas katastrofalno..
Sto se tice trenera, mogu pricati u vezi mulalica i kostica, kako su dosli, otisli, sta te zanima... njima sam bio servis, za druge zaista ne znam...
ali kada sve sumiras, svi oni koji su prefefilisali kroz klub i koje sam slusao dok objasnjavaju ali bukvalno svi imaju identicanu knjigu alibija, niti jedan bas niti jedan nije rekao da je kriv zbog necega uvijek je nesto drugo ili neko drugi i to je zaista zajednicki imenilac za sve njih... To mi je bilo bas frapantno
Staru Upravu sam podržavao jer su ostavili nešto iza sebe. Ostavili su nam najljepši stadion.
Nisam im halalio što se nisu pojavili na Skupštini.
Uh, hajmo redom...Brkoo je napisao/la: ↑čet mar 14, 2019 9:52 pm@Dejo, Pitat cu te jos par pitanja cisto da znamo istinu, bio si u uo, a ovdje se o nekim stvarima spinovalo i postojalo je vise verzija istine. Sad si samo navijac pa mozes reci sve sto zelis.
Da li je prije dolaska onog Kostica u igri bio i Kek ili je to bila laz? Ovdje se pisalo da je on trazio bas mnogo novca ali da je njegova agencija koja ga zastupa htjela da da pola novca a da je klub navodno trebao da da ostatak, odnosno drugu polovicu?
Da li je Misimovic "diktator" koji se za sve pitao(cak je bila prica da se mijesa trenerima u posao) ili je covjek zelio samo da je sve kako treba, ono sto se kaze, da je sve pod konac..
Sta mislis o Mirsadu Siljku, da li je lazovcina i covjek bez karaktera koji se svima ulizuje?
Da li bi se sad prikljucio i usao u ovaj uo?
Kad si bio u klubu da li je postojala skauting sluzba i ako jeste ko je bio glavni?
Sta mislis o privatizaciji kluba odnosno o investitoru, i na koji nacin privuci investitora a da se klub ne proda? Mozemo li naci nekoga poput Volpija sto je bio u Rijeci? Neko ko bi odmah ulozio ogroman novac npr. u trening kamp i onda od transfera sebi vracao i imao profit..
Znas li mozda sta se desava u vezi krova na istoku, bilo je price da ce to biti sad na proljece ali izgleda da od toga nema nista?
Da li je Koldzo blokirao gradnju Grbavice? O tome se mnogo pisalo ovdje. Da nas je on zajebavao i jos uvijek zajebava za dozvole?
Ima li ikakve sanse za trening kamp, nesto je Misimovic pricao da bi on dao novac za trening kamp, to je rekao na nekoj od konferencija, navodno je to zelio uraditi jos dok je Amar bio trener u proslom mandatu.
Dobro si informisan, zna se i koja je kafana u pitanju...
Hajde pogledam, kad bi ti rekao da smo pregovarali sa agentom Medunjanina o posudbi iz Primere ne znam bili vjerovao, hahaha kada je javio kolika je plata pao sam sa stolice bukvalno... Koliko se sjecam tada je bio u Deportivu... Al valja doci do momenta da takav igrac uopste razmislja da dodje u nasu ligu...