Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 14, 2019 9:23 pm

jel se neko šprda ovde ili baš bradom i glavom piše riba :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 9:30 pm

salle86 je napisao/la:
Jesam majke mi glavom i bradom... Joooj jest majke mi moja bliza raja i raja iz djetinstva kao i sa treninga me znaju kao Riba... Cak me i stara tako zove, show...

bogi
Kontakt:

čet mar 14, 2019 9:44 pm

dejo yt manager je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Jesam majke mi glavom i bradom... Joooj jest majke mi moja bliza raja i raja iz djetinstva kao i sa treninga me znaju kao Riba... Cak me i stara tako zove, show...
Je li naš klub imao formiranu scouting službu u taj period ili smo išli 'u ćoravo na slijepo'?
Dali smo imali ili imamo čovjeka zaduženog za PLFBiH?
Nešto što me baš zanima, pa ti hvala unaprijed u odgovoru :D
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

avlami97
Kontakt:

čet mar 14, 2019 9:46 pm

čet mar 14, 2019 8:43 pm
Brkoo je napisao/la:
čet mar 14, 2019 8:21 pm
čet mar 14, 2019 6:46 pm
Procitah na nekim stranicama unazad da je debata bila u vezi nasih ljudi u sevezu, licnim kompetncijama nekih bivsih clanova uo,kao i samo nominovanje ljudi iz naseg kluba u struktrure saveza... dosta je tu dezinformacija, sto zbog neznanja samog procesa izbora ljudi u savez, mozda zbog polovicnih informacija koje odredjeni forumasi imaju, mozda i nesto drugo, ne znam... elem evo sada bih pokuso da vam priblizim malo tu temu...
Naime, 2016. godina je bila izborna godina, 15 dana pred rok dostavljanja nominacija ljudi za pozicije u savez smo imali temtsku sjednicu uo. Na sjdnici je definisano da cemo nominovati ljude za sve moguce pozicije u strukturama saveza i lobirati da sto vise mjesta popunimo, no medjutim jedan od clanova uo je istakao da to nije pametna ideja, nego da je bolje da dva clana uo koji imaju najbolje odnose sa predsjednikom saveza porazgovaraju na temu kako bi nas klub bio sto zastupljeniji... svi clanovi uo su prihvatili prijedlog tog cijenjenog tadasnjeg clana uo...
Nakon sedam dana zakazana je nova sjednica sa istom temom, kako bi se odredili koji ljudi ispred kluba pozicije u savezu, te da clanovi uo koji su bili sa predsjednikom saveza prezentiraju inpute/savjete predjednika saveza. Clan iz uo je prezetirao da se prijavimo na pozicije mahom u kantonalnom savezu, jednu komisiju u krovnom savezu, te neke pozicije u federalnom savezu... bilo je dosta polemike, te je na kraju receno da ako nominujemo prema tom prijedlogu da ce proci 90% ljudi u struktrure saveza, sve ostalo ce biti fijasko... ipak se radilo zaista o clanovima uo koji imaju dobre relacije sa predsjednikom saveza, i prelomljeno je, prihvatio se taj prijedlog...
Nominovano je cini mi se 6 ili 7 ljudi iz uo od kojih je samo Amar B. prosao u neku komisiju u krovnom savezu za pravna pitanja, ja sam bio nominovan za izvrsni odbor kantonalnog saveza, za preimjerligase bila su predvidjena tri mjesta, jedno iz zenskog fudbala gdje je jedno konkurisala samira h, druge dvije mi, fks i olimpic...
Sljedeceg dana, krecemo prema savezu sa listom nasih nominovanih, kada direktor nas dobija informaciju preko mobitela da smo prodani, da nece proci niko od nominovanih, te da je ranije dogovoreno sa nekim nasim internim kako da nas zaobidju u savezu... odmah smo se razbacali da javimo predjsedniku no i uo, medjutim nije bilo vremena da nominujemo ljude za sve moguce pozicije u savezima, nismo imali neophodne dokumente ljudi koje bi nominovali tamo na licu mjesta, tako da smo bili primorani uraditi kako je i dogovoreno na sjednici uo noc prije...
Tu noc, kada su nominacije predate, javilo mi se par poznanika iz kantonalnih klubova kazu pa nismo znali da si ti na listi, pa sto nisi javio, gledaj sto se tice premijerligasa mi smo vec svoje glasove dogovorili da prodje covjek isred fks i olimpic, ovaj iz fks vec radi profesionalno u krovnom savezu, znas kako je, jbg brate to se "lobira" vec tri/cetiri mjeseca kod kantonalnih klubova...
U tim procesima biranja ljudi za savez odlucuje jedan klub jedan glas, bez obzira u kojem se rangu klub takmicio, tako da su odredjeni ljudi sa svim ti kantonalnim klubovima dogovorili ranije kako ce ko glasati, tako da uopste nije bilo bitno ko je bio nominovan ispred Zelje, ko god da je nominovan ne bi prosao i to je jasno...
Katastrofa, totalni fijasko, razocarenje, samo jedan covjek je prosao od svih nominovanih i to u komisiju koja nema bitnih nadleznosti za nas klub...
Zbog toga nismo zastupljeni u savezu, prevareni smo, prodani, licni interesi su preovladali, kasnije su ti clanov uo napsutili uo, nazalost kasno...
Ok, evo napisao si sta je bilo sa tim nasim fijaskom na izborima. U buducnosti moramo biti pametniji, mudriji i namazaniji..

Mozes li napisati i objasniti zbog cega su u mandatu prosle uprave dovodjeni ovako losi treneri i igraci? Haj sto nisu imali kvalitet nego je i 95% tih igraca bilo bez karaktera, govna obicna. Zar stvarno neko misli da los trener moze napraviti neki rezultat? Zbog cega su dovodjeni igraci koji nemaju kvalitet, nevjerovatno je da se napise na zvanicnoj stranici da se mjesecima skautirao Denis Pozder a da Pozder nakon Zelje ode u neku amatersku Njemacku ligu. Da ne spominjem ostale promasaje jer bi mi trebalo bas mnogo vremena da ih sve nabrojim, i napravim neku analizu a to je u konacnici kad se sve sagleda bas tuzno i zalosno jer ste svi kolektivno puno dobrih stvari uradili u drugim segmentima. Greske se desavaju i to je normalno, ne moze se sa svakim igracem pogoditi ali od npr. 80 "pojacanja" ubosti sa samo 4-5 je bas katastrofalno..
Mogu objasniti vrlo lako, cak sta vise imam vjerodostone dokaze za to, nas trener tadašnji mulalic, pregledao sa svojim strucim stabom njehovih desetak utakmica to je trajalo nekih mjesec dana mozda cak i vise, a onda dao zeleno svijetlo da se krene pregovarati sa njim. Zanimljiva je cijenica da su u pregledu tih svih materijala i utakmica vidjeli zatrazili da kontaktiramo saigraca pozdera, lijevo krilo tamnoputog igraca, ne mogu sad da se sjetim tacno njegovog prezimena, holandjanin je... Trebao je u paketu doci sa pozderom, sve je bilo dogovoreno trebao potpisati ugovor, i posljednji dan odustane doci u bh ligu, iako ga je pozder nagovarao... Ovo za pozdera mogu ti na pp posalti komplet komunikaciju i tako doslovno za svakog igraca ponaosob... Jer svaki trener ima svoju viziju tima i odgovarajucih igraca za to, sada dalo bi se diskutovati da li je trebalo udovoljavati im bas sve, a sa druge strane opet dobiju alibi da kazu pa nisu mi obezbjedili sve sto sam trazio i nisam kriv za neispunjavanje rezultstskih ocekivanja...
Sto se tice trenera, mogu pricati u vezi mulalica i kostica, kako su dosli, otisli, sta te zanima... njima sam bio servis, za druge zaista ne znam...
ali kada sve sumiras, svi oni koji su prefefilisali kroz klub i koje sam slusao dok objasnjavaju ali bukvalno svi imaju identicanu knjigu alibija, niti jedan bas niti jedan nije rekao da je kriv zbog necega uvijek je nesto drugo ili neko drugi i to je zaista zajednicki imenilac za sve njih... To mi je bilo bas frapantno
Moja zamjerka bivšoj Upravi je, što nije istrajala i istrpila određene trenere, kao i pozitivne stvari, koji su neki od tih trenera donijeli sa sobom. Kod Kostića mi se svidjelo, što je zatvorio treninge i moglo se u miru raditi (primjer pitari i Butmir - da ne spominjem sve velike evropske i svjetske klubove), a druga dobra stvar kod Kostića je nabavka opreme za treniranje. Mislim da svi igrači i treneri to trebaju da iskoriste u pozitivnom pravcu. UO je, po meni, previše osluškivao glas navijača, a to je bila greška. Bez kontinuiteta i mirne atmosfere nema napretka. Kada neko želi prikazati nešto lošim, onda navodi primjer Pozdera, Husića, Toskasa..., ali nikada u tu rečenicu ne stavlja S. i M. Stevanovića, Lendrića, Zakarića, Ubiparipa...Ja koliko znam smo u donjem dijelu tabele po broju odlazaka i dolazaka igrača u Klub u PLBiH. To neki neće ili ne žele da prihvate. Priča pojedinaca o autobuskoj stanici je priča za malu djecu, jer ta autobuska stanica je došla i sa novom Upravom i trenerom. Otišlo i došlo 20ak igrača.

Staru Upravu sam podržavao jer su ostavili nešto iza sebe. Ostavili su nam najljepši stadion.
slika
slika

Nisam im halalio što se nisu pojavili na Skupštini.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Brkoo
Kontakt:

čet mar 14, 2019 9:52 pm

@Dejo, Pitat cu te jos par pitanja cisto da znamo istinu, bio si u uo, a ovdje se o nekim stvarima spinovalo i postojalo je vise verzija istine. Sad si samo navijac pa mozes reci sve sto zelis.

Da li je prije dolaska onog Kostica u igri bio i Kek ili je to bila laz? Ovdje se pisalo da je on trazio bas mnogo novca ali da je njegova agencija koja ga zastupa htjela da da pola novca a da je klub navodno trebao da da ostatak, odnosno drugu polovicu?

Da li je Misimovic "diktator" koji se za sve pitao(cak je bila prica da se mijesa trenerima u posao) ili je covjek zelio samo da je sve kako treba, ono sto se kaze, da je sve pod konac..

Sta mislis o Mirsadu Siljku, da li je lazovcina i covjek bez karaktera koji se svima ulizuje?

Da li bi se sad prikljucio i usao u ovaj uo?

Kad si bio u klubu da li je postojala skauting sluzba i ako jeste ko je bio glavni?

Sta mislis o privatizaciji kluba odnosno o investitoru, i na koji nacin privuci investitora a da se klub ne proda? Mozemo li naci nekoga poput Volpija sto je bio u Rijeci? Neko ko bi odmah ulozio ogroman novac npr. u trening kamp i onda od transfera sebi vracao i imao profit..

Znas li mozda sta se desava u vezi krova na istoku, bilo je price da ce to biti sad na proljece ali izgleda da od toga nema nista?

Da li je Koldzo blokirao gradnju Grbavice? O tome se mnogo pisalo ovdje. Da nas je on zajebavao i jos uvijek zajebava za dozvole?

Ima li ikakve sanse za trening kamp, nesto je Misimovic pricao da bi on dao novac za trening kamp, to je rekao na nekoj od konferencija, navodno je to zelio uraditi jos dok je Amar bio trener u proslom mandatu.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:12 pm

Najjaci nick na forumu svih vremena :D
Željezničar ante portas !

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:15 pm

djoxxx1921 je napisao/la:
Bravo dejo za ovo sto si se javio i podjelio te neke informacije s nama. Jedno pitanje za tebe, kao navijaca, ne nekog bivseg clana uo. Koliko si zadovoljan sadasnjom strukturom ljudi u klubu, cemu se nadas i kakva ocekivanja imas? Bas me interesuje tvoje misljenje
Mislim da je proslo dosta vremena od kako sam izasao iz kluba i da se moze razgovarati o desavanju u klubu tom periodu, a da ne steti klubu jer ipak je proslo 3 godine...

Sto se tice tvog pitanja, ispast ce diplomstski ali cu ti pokusati objasniti svoje misljenje. Naime ljudima treba dati podrsku jer su se kao prvo uhvatili u kostac i spremni su raditi za klub, treba probati pa vidjeti o cemu govorim. Jako je malo vremena da bi se donosio neki sud i ocjenjivao njiho rad, i zato ih treba pustiti da rade da pokazu sta znaju, to je minimum sto se moze, i na osnovu njihovog rada formiracu misljenje. Sa druge strane, imam formirano misljenje i ocekivanja prethodnog saziva. Zasto im treba dati podrsku, pa sjecam se sebe kad sam ulazio u klub, prva sjednica uo trema me spucala glas mi drhatao... Sjecam se da me svaka pohvala, prizanje ulozenog truda toliko davalo elana da sam svaki naredni period grizao i davao sve vise, kao lud...
Ok, neki ce reci treba i kritikovati, slazem se, treba, jer toliko sam i toga prozivio, citajuci svasta o sebi i kad si kriv i kad nisi, onda se usutis, pokusas skontati gdje si pogriješio da se to nr ponovi vise... To ce morati nauciti da se nose i zive sa time, jer kada uradis nesto da su ljudi ponosni onda uzivas u hvalama i pozitivi, kad zabrljas poklopi se i uci iz gresaka, mislim da mi(nas saziv) bas nismo ucili ili nismo vidjeli to je moje misljenje...

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:29 pm

bogi je napisao/la:
čet mar 14, 2019 9:44 pm
salle86 je napisao/la:
Je li naš klub imao formiranu scouting službu u taj period ili smo išli 'u ćoravo na slijepo'?
Dali smo imali ili imamo čovjeka zaduženog za PLFBiH?
Nešto što me baš zanima, pa ti hvala unaprijed u odgovoru :D
Skauting sluzbe nije bilo, mislim da je u tom formatu o kojem ti pises nema ni danas, mislim ne znam mozda grijesim. Pokusaja je bilo i dugo se na tome radilo, ono sto je najbliže tome je uvezivanje sa mnogim skolama fubala koji su selektirali svoje najbolje igrace i nudili nama u OP, ako bi presli kod nas i potpisali stipendiski ili neki dr ugovor ta skola bi dobila novcanu naknadu neku, nisu bili veliki iznosi cini mi se do 300 KM po igracu koji potpise, slagacu te ali zaista mislim da nije veci iznos bio. Sto se tice dovodjenja igraca tu je strucni stab komplet gledao, cak su prstili oderdjene utakmice pl gdje igra potencijalni igrac, npr pratili su karic i serbo Sivsica lijevog beka iz travnika i ocjenili da on nije za Zelju i nije se ni pregovaralo, pa onda pratili Bogicevica i napisali zasto se treba dovesti, bilo je toga, prstili su dosta igraca, samo je to bilo u povoju, i nije zazivilo kao u velikim ozbiljnim klubovima... Nadam se da sam ti priblizio donekle situaciju...

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:32 pm

AsharaK je napisao/la:
čet mar 14, 2019 10:12 pm
Najjaci nick na forumu svih vremena :D
Dvoumio sam se izmedju yt i fm hahaha fkt

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:35 pm

De ti nama ljudino uleti na kartoteku i reci koji su se igrači pratili, koji su bili blizu da se dovedu :D

MrkiMedo
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:37 pm

Ocjeni nam larsonov rad i reci nam jesu pomogli njegovi snimci ? :D

MiroslavKruzik

čet mar 14, 2019 10:45 pm

Kolika je licno meni cast da je jedna ovakva ljudska velicina i Zeljovac dio ovog foruma. Jasno koncizno i iskreno odgovorio je na svaki upit koliko je onako navijacki objektivno moguce. Bravo Dejo i dobrodosao!

Moja neka nejasnoca i najvece pitanje samom sebi koje postavljam tamo negdje cini mi se od 23 jula 2017 godine jeste koji je bio okidac i povod da se ne istrpi Slavko Petrovic. Svi znamo kako se sve zavrsilo, da je dosao spasiti sto se spasiti moze i da niko nije vjerovao ni u ono realno da se moze u datom trenutku uraditi. Mislim da smo dobro stajali igracki a i na terenu , da je trebalo samo istrpiti ,eh sad da li udare nas navijaca ili pritisak neki iznutra od igraca da se Petrovic ostavi i narednu sezonu na klupi,kao sto je Musemic ostao i napravio sada uigranu ekipu. Zbog kojeg razloga je tadasnja Uprava ekspresno smijenila i bas onako pred pocetak Slavka i imenovala bas u onom trenutku novo ime,to mi ostaje misterija do danas i naravno najveci žal. Poslije Slavka bar po meni krenula je sva ova hajka i udari na Upravu jer su se uvidjele slabosti i trazenje rjesenja a rezultata nije bilo, tako da od tada krece haos koji se ni do danas nije zaustavio. Znam da nisi bio dio te sve price u to vrijeme,ali onako navijacki ako mozes napisati rijec ili dvije na ovu temu,bio bih ti zahvalan!

Isto tako za Krcmarevica mislim da je trenerski bar nekoliko levela iznad nase lige po pitanju metoda rada, strucnosti i profesionalnosti. Dosao je kao GOSPODIN ,a tako je i otisao.

Mi smo Zeljini,Zeljo je nas!
Zadnja izmjena: MiroslavKruzik, dana/u čet mar 14, 2019 10:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:47 pm

avlami97 je napisao/la:
čet mar 14, 2019 9:46 pm
čet mar 14, 2019 8:43 pm
Brkoo je napisao/la:
čet mar 14, 2019 8:21 pm

Ok, evo napisao si sta je bilo sa tim nasim fijaskom na izborima. U buducnosti moramo biti pametniji, mudriji i namazaniji..

Mozes li napisati i objasniti zbog cega su u mandatu prosle uprave dovodjeni ovako losi treneri i igraci? Haj sto nisu imali kvalitet nego je i 95% tih igraca bilo bez karaktera, govna obicna. Zar stvarno neko misli da los trener moze napraviti neki rezultat? Zbog cega su dovodjeni igraci koji nemaju kvalitet, nevjerovatno je da se napise na zvanicnoj stranici da se mjesecima skautirao Denis Pozder a da Pozder nakon Zelje ode u neku amatersku Njemacku ligu. Da ne spominjem ostale promasaje jer bi mi trebalo bas mnogo vremena da ih sve nabrojim, i napravim neku analizu a to je u konacnici kad se sve sagleda bas tuzno i zalosno jer ste svi kolektivno puno dobrih stvari uradili u drugim segmentima. Greske se desavaju i to je normalno, ne moze se sa svakim igracem pogoditi ali od npr. 80 "pojacanja" ubosti sa samo 4-5 je bas katastrofalno..
Mogu objasniti vrlo lako, cak sta vise imam vjerodostone dokaze za to, nas trener tadašnji mulalic, pregledao sa svojim strucim stabom njehovih desetak utakmica to je trajalo nekih mjesec dana mozda cak i vise, a onda dao zeleno svijetlo da se krene pregovarati sa njim. Zanimljiva je cijenica da su u pregledu tih svih materijala i utakmica vidjeli zatrazili da kontaktiramo saigraca pozdera, lijevo krilo tamnoputog igraca, ne mogu sad da se sjetim tacno njegovog prezimena, holandjanin je... Trebao je u paketu doci sa pozderom, sve je bilo dogovoreno trebao potpisati ugovor, i posljednji dan odustane doci u bh ligu, iako ga je pozder nagovarao... Ovo za pozdera mogu ti na pp posalti komplet komunikaciju i tako doslovno za svakog igraca ponaosob... Jer svaki trener ima svoju viziju tima i odgovarajucih igraca za to, sada dalo bi se diskutovati da li je trebalo udovoljavati im bas sve, a sa druge strane opet dobiju alibi da kazu pa nisu mi obezbjedili sve sto sam trazio i nisam kriv za neispunjavanje rezultstskih ocekivanja...
Sto se tice trenera, mogu pricati u vezi mulalica i kostica, kako su dosli, otisli, sta te zanima... njima sam bio servis, za druge zaista ne znam...
ali kada sve sumiras, svi oni koji su prefefilisali kroz klub i koje sam slusao dok objasnjavaju ali bukvalno svi imaju identicanu knjigu alibija, niti jedan bas niti jedan nije rekao da je kriv zbog necega uvijek je nesto drugo ili neko drugi i to je zaista zajednicki imenilac za sve njih... To mi je bilo bas frapantno
Moja zamjerka bivšoj Upravi je, što nije istrajala i istrpila određene trenere, kao i pozitivne stvari, koji su neki od tih trenera donijeli sa sobom. Kod Kostića mi se svidjelo, što je zatvorio treninge i moglo se u miru raditi (primjer pitari i Butmir - da ne spominjem sve velike evropske i svjetske klubove), a druga dobra stvar kod Kostića je nabavka opreme za treniranje. Mislim da svi igrači i treneri to trebaju da iskoriste u pozitivnom pravcu. UO je, po meni, previše osluškivao glas navijača, a to je bila greška. Bez kontinuiteta i mirne atmosfere nema napretka. Kada neko želi prikazati nešto lošim, onda navodi primjer Pozdera, Husića, Toskasa..., ali nikada u tu rečenicu ne stavlja S. i M. Stevanovića, Lendrića, Zakarića, Ubiparipa...Ja koliko znam smo u donjem dijelu tabele po broju odlazaka i dolazaka igrača u Klub u PLBiH. To neki neće ili ne žele da prihvate. Priča pojedinaca o autobuskoj stanici je priča za malu djecu, jer ta autobuska stanica je došla i sa novom Upravom i trenerom. Otišlo i došlo 20ak igrača.

Staru Upravu sam podržavao jer su ostavili nešto iza sebe. Ostavili su nam najljepši stadion.
slika
slika

Nisam im halalio što se nisu pojavili na Skupštini.
Slazem se sa tobom skroz, sa ove distance svi znamo da je kostic bio greska, ali nismo naucili iz iste, jer isto ponovljeno kada se Ado sklonio, po meni morao je ostati nakon kupa, jer je izelektirao ekipu godinu prije, za narednu sezonu je trebao nadograditi, ali doveden je krcma i opet novi krug... To je zaista po mom misljenu kljucno, mnogo trenera, nismo bili strpljivi...

Sto se tice skupstine, zamjeram im maximalno sto nisu dosli, ma do neba! Pa majstore ako sam ja mogao sutjeti 7 mjeseci i trpiti sve i svasta pa prezentirati svoj rad na skupstini, organu koji me imenovao, pa gospodo draga sta je to drugacije, izvolite prezentirajte rad i onda idite ako je to vasa opcija, zasto pustiti u javnost izvjestaj rad i ne doci, pa mogao sam i ja otici negdje na portal i medije i svu dokumentaciju dati i reci evo to je to i pa pa, pa pa nije me medij imenovao nego skupstina... Ne, nego na skupstini sam to uradi i to je ono sto sam od uprave ocekivao. Kazu prijetili, pa i meni su prijetili pa sam sutio i cekao skupstinu, zamjerio sam im to bas...

storm_raider
Kontakt:

čet mar 14, 2019 10:54 pm

:palacgore: :palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet mar 14, 2019 11:11 pm

Zasto su nam treneri iz Janezovine znali zore docekivati u kafanama sarajevskim zajedno sa pojedinim ljudima iz UO i jel istina da su tako zavrseni transferi par igraca iz te ere ? Hvala.

Kospa
Kontakt:

čet mar 14, 2019 11:16 pm

Svi smo im zamjerili sto nisu dosli jer koliko god da je bilo pritisaka, bilo je otvorenih pitanja na koja su morali odgovoriti.
Morali su osjetiti duznost prema instituciji skupstine.
Moje je misljenje da jednostavno nije vise bilo nacina nastaviti poslovanje na onaj nacin, prijavljeni svi igraci na masivne ugovore koji nisu opravdali ocekivanja.

Drugim rijecima , otisli su kada je nestalo para i kada su shvatili da nema nista od modela poslovanja uprkos svim naporima, tesko bilo priznati da je bilo gresaka a pritisci su na kraju ponudili "easy way out"
... Godine života svoga tebi dao sam...

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 11:37 pm

Brkoo je napisao/la:
čet mar 14, 2019 9:52 pm
@Dejo, Pitat cu te jos par pitanja cisto da znamo istinu, bio si u uo, a ovdje se o nekim stvarima spinovalo i postojalo je vise verzija istine. Sad si samo navijac pa mozes reci sve sto zelis.

Da li je prije dolaska onog Kostica u igri bio i Kek ili je to bila laz? Ovdje se pisalo da je on trazio bas mnogo novca ali da je njegova agencija koja ga zastupa htjela da da pola novca a da je klub navodno trebao da da ostatak, odnosno drugu polovicu?

Da li je Misimovic "diktator" koji se za sve pitao(cak je bila prica da se mijesa trenerima u posao) ili je covjek zelio samo da je sve kako treba, ono sto se kaze, da je sve pod konac..

Sta mislis o Mirsadu Siljku, da li je lazovcina i covjek bez karaktera koji se svima ulizuje?

Da li bi se sad prikljucio i usao u ovaj uo?

Kad si bio u klubu da li je postojala skauting sluzba i ako jeste ko je bio glavni?

Sta mislis o privatizaciji kluba odnosno o investitoru, i na koji nacin privuci investitora a da se klub ne proda? Mozemo li naci nekoga poput Volpija sto je bio u Rijeci? Neko ko bi odmah ulozio ogroman novac npr. u trening kamp i onda od transfera sebi vracao i imao profit..

Znas li mozda sta se desava u vezi krova na istoku, bilo je price da ce to biti sad na proljece ali izgleda da od toga nema nista?

Da li je Koldzo blokirao gradnju Grbavice? O tome se mnogo pisalo ovdje. Da nas je on zajebavao i jos uvijek zajebava za dozvole?

Ima li ikakve sanse za trening kamp, nesto je Misimovic pricao da bi on dao novac za trening kamp, to je rekao na nekoj od konferencija, navodno je to zelio uraditi jos dok je Amar bio trener u proslom mandatu.
Uh, hajmo redom...
Kostic je bio solomonsko rjesenje, podjelila se uprava, izglasan je vukomanovic, pa je odustao zbog znanih razloga... U kombinsciji su bili mnogi treneri, ako nekoga zaboravim halali, ne mogu ni ja da se sjetim vise svega, bilo je skoro 10ak imena, Kodro, Simo Krunic, Djurbuz, Vukomanovic, Katanec(pa dobio ugovor par dana poslije cini mi se reprezentacija) Kostic, Kohler(odmah je zauzet stav da mora znati nas jezik) Zvezdan Milosevic, ne mogu se sjetiti vise imena da ne fulim, bilo je spomena o Keku medjutim to nije bilo realno finansijski...
Sto se Senada tice tog covjeka je tesko pratiti al doslovno, pisemo na viber do pola 2 ujutru, onda mi posalje mail u 5 kad je sabah sa obavezama, majke mi kad nesto ne stignem uraditi sramota me, ne znam kako da mu kazem... Pazi valjda volonteru koji moze napustiti sve to kad zeli napraviti tsksv osjecaj, to samo maheri mogu... Rekao bih on je pravi vodja po potrebi diktator po potrebi mekan... Ako me pitas da li bi profesionalno radi za njega tesko jako tesko, ono ne volim reci nikad ali bas tesko, takvu energiju moras dozivjeti... I sasvim je normslno da takav profil trosi svoje saradnike do maksimuma... Sto se tice mijesanja u posao trenera ja nisam nikada vidio, al fkt, ja ne znam da jeste, pricam o periodu dok sam ja bio do augusta 2017...
Sto se tice mog bavljenja klubom, bilo je indirektno poziva, nije direktno zaista, ali moj stav je jasan, neka svježe krvi, ja sam potrosen i sprzen, klub je preozbiljna stvar, druze u klubu sam se bavio marketingom, clanstvom, omladinskom skolom, pregovaranjem u vezi sportskog dijela, Zeljo B... Sprzen bas...
Privatizacija... Nazalost jedina opcija, to je Vedranovo stajaliste od 2014 godine, klub zaista pod ovakvim zakonskim uredjenjem i set-upom kao udruzenje gradjana ne moze biti samoodrziv klub, pod nekim okolnostima da klub ima dosta svoje imovine koje moze rentati i generisati takav dodatni prihod mozda bi mogao biti samoodrziv, ali o to je veliki upitnik... Sto se tice investirora dok sam ja bio unutra Vedran je to najvise hendlao, bilo je neke price ozbiljnih ljudi, i to je bio put, ostalo je samo na prici... Naravno da klub moze naci investirora, to nimalo nije lako, klub nas je puno primamljiviji u odnosu na druge klubove zbog potencijala i same imovine, ali ista ta imovina je u nekim trenicima i kamen spoticanja prilikom takvih arnazmana, jer ti jedan klub u bh mozes kupiti za 3,5,8 mio KM ali Zeljo ima imovinu koja je vrijedna 15 mio KM sto znaci da je u startu ta opcija mnogo skuplja nego druge, pravili smo neke modele ulaganja npr u OP i sa tim garantovanim povratom od transfera ali nije to bas formalno jednostavno za provesti kao npr prodati skupstinu tj ruke u istoj... Moze se sli je to golem posao, i misljenja sam da to samo mali broj ljudi moze izhendlat, moje misljenje da Vedran jedan od tih par ljudi koji imaju taj kapacitet...
Sto se tice krova zaista pojma nemam, to je vec desavanja nakon mog izlaska, o tome cak manje znam nego vi ovdje...
Sto se tice opstine, dobro ste informisani, citao sam o tome naime, nikada Zeljo ne bi dobio gradj dozvolu za istok, jedina i najbrza opcija je bila ici pod rekonstrukciju i to je prica sa projektom na pola tribine, gdje smo mi u startu znali da cemo ici do kraja na danadnji izgled i da cemo lopticu prebaciti na opstinu, tj zavrsiti kompletnu i u tom procesu traziti izmjenu projekta, jer su bila poslane inspekcije i gradjevina zatvarana, nisam pravnik ali mislim da se to sada zove legaliziranje ovog pola dijela... Oprestice mi kolege pravnici ukoliko sam sta lupao, ali laicki to je to, i da tu se krije kocnica...
Za kamp je bilo dosta price, bilo je nudjeno neko zemste u Hadzicima, siguran sam da bi to Senad zavrsio, jer je to zaista zacrtao, eh sada, kada je to namjeravao ne znam, da li sada ljudi to planiraju i da li imaju mogucnost zaista nemam pojam, ali to ako u naredne 3-4 god ne uradimo, bojim se da ce zaostajati puno u odnosežu na ove koji to imaju...
Uhh eto ga...

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 11:44 pm

Minjore je napisao/la:
čet mar 14, 2019 11:11 pm
Zasto su nam treneri iz Janezovine znali zore docekivati u kafanama sarajevskim zajedno sa pojedinim ljudima iz UO i jel istina da su tako zavrseni transferi par igraca iz te ere ? Hvala.
Dobro si informisan, zna se i koja je kafana u pitanju...
Jeste koliko je meni poznato secerovic je bio jedna od sugestija tih sijela, jer objektivno kada sam pitao trenera gdje ste upratili ovog igraca iz radnika, kaze dok je bio u holandiji zapazili smo ga... Smijesno...

dejo yt manager
Kontakt:

čet mar 14, 2019 11:48 pm

LARSSON je napisao/la:
čet mar 14, 2019 10:35 pm
De ti nama ljudino uleti na kartoteku i reci koji su se igrači pratili, koji su bili blizu da se dovedu :D
Hajde pogledam, kad bi ti rekao da smo pregovarali sa agentom Medunjanina o posudbi iz Primere ne znam bili vjerovao, hahaha kada je javio kolika je plata pao sam sa stolice bukvalno... Koliko se sjecam tada je bio u Deportivu... Al valja doci do momenta da takav igrac uopste razmislja da dodje u nasu ligu...

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

čet mar 14, 2019 11:49 pm

Hvala za informacije koje si nam iznio i što si nas upoznao sa dosta stvari. :palacgore:
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Trenutno korisnika/ca: ghamaz, SanMan i 56 gostiju.

Prijava