uto dec 25, 2018 1:04 am
Riječ-dvije o Misimoviću, sa više strana sam čuo da je pomagao Želji, svojim parama. To treba cijeniti, pogotovo u današnjem vaktu kad svako vaga 1 marku gdje će dati i hoće li je dati.
Klub je zahvaljujući njemu u jednom periodu opstajao, što je nonsens jer znači mi nemamo pojma kako poslovati pošto bez europe nas nema nigdje. Ulažemo toliko da je ona imperativ. Ne znamo "kupiti jefitno a prodati skupo". Jbg.
Mnogi su prošli kroz Želju i od Želje imali korist, financijsku prije svega. On nije. To ga izdvaja iznad mnogih, neću se usuditi reći i iznad svih jer je tu u 97 godina postojanja bilo velikih imena, ljudi.
Na žalost, "pojelo" ga je što se upustio u nešto što nije njegov fah, nešto u čemu do tad nije "plivao". A kad su kola krenula niz brdo, nisu se mogla zaustaviti. Bilo je samo pitanje vremena, zaista. Na kraju balade, svega ovoga, iako je vazda bila priča da je Željezničar iznad svega, ja to tako ne vidim. Ne znam zaista kako bih se ja ponašao u toj situaciji, vjerovaću da jeste bilo raznih pritisaka, ali isto tako vjerujem da se jedan čovjek (ili grupa ljudi) koji ima vlastitu firmu, koji se po toj inerciji susreće sa pritiscima čitav život, mogao i morao odazvati na ovu skupštinu i staviti tačku na mandat. MORAO, ako je Željezničar iznad svega a očito da nije bio. Neću i ne mogu vjerovati da ove face koje su prisustvovale skupštini te raznorazni muzički instrumenti i ko šta sve ne, da su toliko zaj.ebane da mogu nekoga zastrašiti do te mjere, da pri tome ni organi reda ne mogu reagovati. Jednostavno mislim da se želio izbjeći "okršaj" i obrazlaganje izvještaja, transfera i potrošenih para, para od europe, itd itd. Zašto to nije bilo transparentno. Željelo se izbjeći da se "na miran i fin način preda vlast" nad klubom Amarovoj družini, opet iz nekih ličnih okršaja. A to ne smije biti, ne preko leđa Želje. Ono "ne volim njega pa me boli briga, nek se sam čupa iz govana" s tim da ako se ne isčupa ili što to duže traje, ispašta opet isključivo Željo. Tako da su na kraju isti, i jedan i drugi. I ovaj što je "državnim udarom" preuzeo klub ali i ovaj što mu je "smjestio nagaznu minu". Izgidosmo mi navijači koji nemaju nikakve interese sem da eto u tih 90 minuta sedmično se okupimo na nama najdražem mjestu i malo pobjegnemo od svakodnevnice. Ništa više, ništa manje. Da uživamo bar tih 90 minuta i da to traje...godinama.
Jeb.ite se i jedan i drugi. Ista stvar vas veže, mislite da ste veći od Želje. NISTE...
NEDIM SIJERČIĆ: "Mislim da naziv stadiona na kojem mi igramo, na kojem svi boravimo - hrpa betona, za mene je lično neprihvatljiv. Mi imamo nešto što smo sami izgradili, ono nije hrpa betona, to smo mi napravili, to mi i dalje pravimo..."