Otprilike sam ovako i ja zamislio tu skupštinu ili vijeće, kako god. Ljudi koji su spremni da provedu dane na terenima širom Bosne i Hercegovine i da pregledavaju videosnimke istih terena, ali na volonterskoj osnovi. Nisam imao u uvidu ove bonuse, ali si to jako dobro smislio, meni lično se sviđa koncept. Ono što bih ja kao plan B upravi predložio, ako njima ovo ne odgovara jeste da raspišu konkurs u vidu potrage za 20 ljudi i da se tu ima pravo kandidovati samo članovi kluba, koji će kroz svoje pismo eventualno CV koji imaju pokazati koliko znaju o poslu koji žele da rade za klub. Ono najbitnije oni će da rade za klub, ne da zarade za sebe, to bi podvukao da mogu.Occasionally je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 10:18 pm@Kospa @Brkoobogi je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 12:17 pmPrijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
@Bogi
Formirati Komisiju sa članovima iz Skupštine (eventualno i vanjski saradnici -ugovor o djelu). Zna se ko sve sjedi tamo (eh, brko, brko..). Pitanje je dali bi se predloženi i odazvali ali to bi barem dalo odgovor na neka pitanja. Komisija bi bila direktno odgovorna Skupštini, indirektno Upravi, savjetodavno Stručnom štabu uključujući i Bešliju. Misimović kaže za članove Uprave da rade volonterski. Od ove komisije se to ne bi moglo tražiti zato tu i jeste Uprava uključena (bonusi/premije ako "ubodu").
Mi navijači smo tu da dajemo podršku. Ima nas svih kategorija. Manijaci, navijači, simpatizeri i neizostavni selfi prolaznici.
Recimo da Uprava izađe sa ovakvim saopštenjem;
Da ne budem krivo shvaćen. Uprava je najodgovornija a ova akcija i eventualno njena realizacija bi nam barem nametnula određenu disciplinu ili karakter kako već hoćete gdje mi inače 2-3 kola dižemo u nebesa a zatim pljujemo.
Auuu, pa ja sam fulio ovaj post.Bosanac1993 je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 9:43 pmReci cu ti samo da su oformili viber grupe za naredno gostovanje i ubacuju tj pozivaju se svi clanovi gdje se uvidi da pljuju Upravu i stanje trenutno,nudi im se ulazak u grupu gdje se priprema plan. Sta mislis ti sta je na umu, znamo svi sta slijedi cupanje stolica, prekid utakmice, uzvikivanje uprava napolje a pozivaju pojedini i napade na rukovodstvo kluba koje bude u lozi te da se tako izvrsi pritisak i natjera na ostavku. Vjeruj, na sve su spremni u svojim glavama, ne treba ovo pisati jer se stvara losa atmosfera među normalnom rajom ali kako presutiti sve sto nas ceka u najavi?!
Dosao je ovaj prijedlog do koga je trebalo. Nadam se i ja ovome. Da budem iskren, ja ocekujem neki konzilij sportskih savjetnika (Miso Smajlovic, itd..) koji ce od napraviti plan i program Zeljine igre i filozofije od pionira do seniora, pa da se ne moze desiti da dodje neki trener i mijenja citav sistem igre, vec da se prilagodi prepoznatljivom sistemu. Sve jake i jace skole fubala diljem svijeta gaje takvo ustrojstvo. Naravno da ce svaki trener donijeti nesto novo, nesto svoje, ali igra Zelje treba biti prepoznatljiva i poznata. Takodjer, taj konzilij, tim strucnih saradnika, savjetnika, nazovite ih kako hocete - komitet za normalizaciju, bi birao i trenere i igrace. Bez njih nista ne bi moglo proci. Oni govore Upravi koji igraci su interesantni i zasto, a Uprava odgovara samo moze li ili ne moze zaokruziti budzet za tog i tog igraca.Occasionally je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 10:18 pm@Kospa @Brkoobogi je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 12:17 pmPrijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
@Bogi
Formirati Komisiju sa članovima iz Skupštine (eventualno i vanjski saradnici -ugovor o djelu). Zna se ko sve sjedi tamo (eh, brko, brko..). Pitanje je dali bi se predloženi i odazvali ali to bi barem dalo odgovor na neka pitanja. Komisija bi bila direktno odgovorna Skupštini, indirektno Upravi, savjetodavno Stručnom štabu uključujući i Bešliju. Misimović kaže za članove Uprave da rade volonterski. Od ove komisije se to ne bi moglo tražiti zato tu i jeste Uprava uključena (bonusi/premije ako "ubodu").
Mi navijači smo tu da dajemo podršku. Ima nas svih kategorija. Manijaci, navijači, simpatizeri i neizostavni selfi prolaznici.
Recimo da Uprava izađe sa ovakvim saopštenjem;
Da ne budem krivo shvaćen. Uprava je najodgovornija a ova akcija i eventualno njena realizacija bi nam barem nametnula određenu disciplinu ili karakter kako već hoćete gdje mi inače 2-3 kola dižemo u nebesa a zatim pljujemo.
Govorit ću u svoje ime, mislim da nisam kompetentan i to onako iskreno mogu reći.plavi brat je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 10:33 pm@Bogi,mogli bi i ti i @lars uletit u ovu skupstinu medju ovih 20 ljudi![]()
bogi je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 10:53 pmGovorit ću u svoje ime, mislim da nisam kompetentan i to onako iskreno mogu reći.plavi brat je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 10:33 pm@Bogi,mogli bi i ti i @lars uletit u ovu skupstinu medju ovih 20 ljudi![]()
Što se mene tiče @Lars i @Leon bi morali biti dio takve garniture, @Lars posebno zbog svoje moći istraživanja po svim mogućim sajtovima i traženja video materijala, a za @Leona, pa ja mislim da ljudi nisu svjesni ni na forumu, a ni uživo koliko momak dobro razumije ovu igru.
E ljudino kad si već iz LaMasiJe de nam sredi onog Rolona argentinca što sam ga na kartoteku stavio, imam osjećaj da bi uboli sa njim
Na zimu Rolon potpisao za Goricu prekucao ligu i pitaju se naši ljudi kako mi ne možemo takve igrače dovesti hahahaLARSSON je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 11:08 pmNe može, nažalost. Obećao sam ga profi a on mu je već našao angažman u ligi petice u Zvijezdu 09.
Ta makljaza nema veze ni sa tjeranjem uprave, ni sa izlaskom sa stadiona. Skroz neki drugi razlog, tako da ako se ne zna tacno ne pisite onda.SanMan je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 11:12 pmNapadoste @bosanca bez razloga. Ko da niste bili na zadnjoj utakmici i vidjeli šta je bilo, hajd skandiranje, al baklje na teren i najgore međusobna makljaža.
Ne moraš imati neku spec. maštu pa zamisliti šta pričaju i planiraju.
Svi imamo zamjerki na rad uprave (većina na "sportski segment" s razlogom) ali način kako to promjeniti nam se razlikuju.
Može u pp što se napao, jer ja ništa ne skonta u onoj gužvimamba21 je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 11:19 pmTa makljaza nema veze ni sa tjeranjem uprave, ni sa izlaskom sa stadiona. Skroz neki drugi razlog, tako da ako se ne zna tacno ne pisite onda.SanMan je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 11:12 pmNapadoste @bosanca bez razloga. Ko da niste bili na zadnjoj utakmici i vidjeli šta je bilo, hajd skandiranje, al baklje na teren i najgore međusobna makljaža.
Ne moraš imati neku spec. maštu pa zamisliti šta pričaju i planiraju.
Svi imamo zamjerki na rad uprave (većina na "sportski segment" s razlogom) ali način kako to promjeniti nam se razlikuju.
S razlogom se napao momak, i ja sam ulazio na oba foruma i nisam mogao nista procitati o tome.