starigrad je napisao/la: ↑čet nov 15, 2018 8:58 am
raja, premalo nas je, al bas premalo, da se ovako dijelimo, pljujemo medjusobno, vrijedjamo... niciji stav i misljenje, sa argumentima, nikada nisam ni pokusao osporiti. cak sam, nakon argumetacija, i licna misljenja znao preispitati, jer sam shvatio da sam imao pogresna misljenja o odredjenim osobama ili situacijama. niko ne zna sve. znam uci u raspravu, ali samo ako mogu stati iza izrecenog, nikako na osnovu mahalskih koje dodju do mene. to ostavljam po strani.
ali, ne mogu da shvatim da ljudi, koji ce, mozda, "sutra" sjediti jedan do drugog na tribini, danas iskazuju ovolike mrznje i pakosti jedan prema drugom. niti ce se, iskljucivo, podrskom ovdje spasiti uprava, niti ce se otjerati zbog toga sto ih ss tjera.
pisite sto iskreno mislite, niko to ne brani, iznosite prijedloge, ukazujte na greske, polemisite... ali, nema potrebe za vrijedjanjem. mene su ucili da su vrijedjanje i psovanje tokom rasprave, u stvari, nedostatak argumenata za stavove koji se iznose. toga se i pridrzavam. jedino me @elegant povlaci za jezik, da prekrsim stav, pa da lanem
u ovom svemu je bitan Zeljo, niko od pojedinaca ili grupa nije vrijedan njegovog prvog slova u nazivu. razgovorom se sve rijesi. sve drugo nas samo uvalci u dublja ****