Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Zeljo1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 14, 2018 3:06 pm

S obzirom na sva ova dešavanja mislim da je krajnje a i pravo vrijeme da se formira udruženje navijaca. To bi trebalo biti jedno ozbiljno udruženje koje bi vodili ozbiljni ljudi i gdje bi svi aktivni članovi F.K.Zeljeznicar bili i automatski članovi neke skupštine udruženja koja bi izabrala 15 ljudi u neki upravni odbor. Taj odbor bi izabrao predsjednika udruženja i to udruženje bi bilo glas svih clanova kluba a ne kao sada. Ne smijemo dozvoliti da maksimalno 10-15% navijača odredjuje sudbinu kluba.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Kospa
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:13 pm

Brate, sve je jasno kakvu podrsku uziva ova uprava medju navijacima... Znaci takvu je nemaju ni oni juznoamericki diktatori na namjestenim izborima.

To je dokaz da kada se saberu svi njihovi uspjesi i porazi, Zeljovci prepoznaju koji je krajnji rezultat. Niko ne spori da oni snose dio odgovornosti za trenutno stanje sportskog segmenta ali traziti njihov odlazak ako gledamo rezultate ankete, to moze samo dusmanin Zelje bez obzira sta on o sebi mislio
... Godine života svoga tebi dao sam...

storm_raider
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:17 pm

Ma ono sto me boli najvise je da umjesto da trazimo nadogradnju, mi bismo da tjeramo. OK, sportski rezultat je stvarno los, ali valjda se taj sportski segment moze nadograditi, pogotovo nakon sto su se sve ostale stvari unaprijedile i rijesile. Pa bilo to Amarom ili nekim desetim... Pokusali su nadograditi, nisu uspjeli, mandate ponuditi je posteno. Vec se desilo to i znamo kako je bilo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

igla
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:18 pm

Ma jok ba, furka je furati "uprava napolje" fazon. Špica si.

Fanzi
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:23 pm

storm_raider je napisao/la:
sri nov 14, 2018 1:22 pm
Eh kada je @Fanzi ovo sve pisao...
Iskustveno, emotivno... Duboko involvirano, za razliku od Dandya, tebe i ljudi koji su poginuli za Želju, marke nisu uzeli, ali su ostali koliko-toliko normalni.
Kad te isječe i iscrpi emotivna potrošenost, kad te zapljusne realnost da riječi ljudi ne prate djela, da što se uzvišenije piše, to se manje čini (čast izuzecima), kad potoneš u razočarenje ljudi poput Durga koji je jednako, kao i svi, dao sve od sebe za dobrobit Kluba... a ono manijaci za tastaturom umjesto Manijaka, samo tipkaju, tipkaju... i pričaju, pričaju, naslutiš dešavanja mnogo ranije prije nego se dese.

Pobjeda ljudi koji su ovo od početka minirali je bila neupitna i ona je izvojevana možda i prije godinu dana. Sve ostalo je ireverzibilni proces.
Biće prilike da pričamo svi zašto nam se ovo dogodilo.

Ja zaista jug ne mogu osuditi. Potrošili se ljudi. Na svoj način. Krivim emocije, odsustvo mjere kad je trebalo. Šutnju kad je trebalo biti glasan. I poduzetan u kontinuitetu. Jer to se i tražilo... Jug je bio glasno uz Odu kad je trebalo. Oda, ko Adžem, nije sjeo na klupu već duplim X prekrižen od nekih ljudi. Što? Zato što je naš. Zato što mi volimo podmetati našem.
Hej, ne mogu se načitati paradoksa. Kaže, šalji Adžema na kaljenje u lijeve ekipe, a sudi o Odi da je bio neki trener ne bi trenirao lijeve ekipe!
Želji je hitno potreban preodgoj publike.

Dakle, imaš porodicu. Čeka te kući dvoje male djece. Ili jedno ozbiljno bolesno. Dođeš s posla, ali ne ideš kući, nego na Grbavicu. Dođeš, treba zakrpiti parama kojih nema. Pojavljuješ se u medijima. Šatro uživaš marketinšku promociju, iako bi ti za tvoj posao pametnije bilo da budeš bilo gdje osim na Grbavici. Odeš na gostovanje, kraj s krajem sastavljaš....

A neko sa strane, najčešće za tastaturom, samo piša, sere, hajca... i na kraju psuje. Psuje sve po tvom. On bi vako, on bi nako...

Tragedija je ovo, ali preživjet će se nekako. Samo mi žao što će se neke stvari odgoditi. Biće Željo opet šampion, u to ne treba sumnjati.

Moja lična lekcija: ljudi pojma nemaju. Ljudi pojma nemaju koliko je teško djelovati, davati a ne uzimati, a koliko lako predlagati...

P.S. Želju je mogla spasiti samo čitava sinergija svih njegovih članova. Ne samo angažman ovih ljudi, nego angažman svih i svakoga.

SirAlexFerguson
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:28 pm

Ma neka postave ljude koji ce odgovarati za sportski segment, neka sebe ograde koliko toliko od toga i rade ono sto oni najbolje znaju.
Sve mi hocemo odmah, gradili smo kuću od krova i kuća pocela propadati.
Sad se neko našao i udario jake temelje i opet ne valjaju. A samo vratimo film i sjetimo se kakve su borbe bile za sve svaki dio Grbavice koji se uradio. Koliko ljudi ima protiv svega ovoga, to je zastrašujuce.
Sportski segment kaska upravo zbog tih ljudi koji nam ne žele dobro, nemam dokaz ali smio bi zivotom garantovati da su umjesani i u igracki kadar i u navijace.
Tesko je protiv svega toga, ali opet nam je glava iznad vode i vjerujte da će Željo da se izdigne i da se popiša po dušmanima.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Okolele
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:29 pm

Ima jedna zanimljiva rasprava na jednom Bobovom statusu od jutros gdje jedan prije redovni član Juga upozorava Boba koliko je njegova riječ opasna po mlađu raju..Naravno podržava ostanak uprave..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:32 pm

PP ti si drug izgubljen u nekim pricama, ne možeš povezati neke stvari, ni sam ne znaš šta bi rekao. Spustise te ljudi, jer realno ako ti je 19. ne znaš gdje si šupalj, nije tvoje da tjeras i pozivas na tjeranje, iskazi misljenje okej ali ovo drugo ne. Druga stvar ne mora doci violina i ekipa klosara i gmizavaca, ali sigurno ako se zaustave procesi pred sudom to vodi do odgovora zašto se tjeralo, kakvi su talovi, ko je u igri... Dabogda Senad bio 100 godina i mi titule nikad ne uzeli ako je uvjet za titulu mutne radnje i lazi i petljanja, kradja novca od Želje.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

HajrA
Kontakt:

Na ovom forumu sam prestao pisati prije 5-6 mjeseci mozda i vise ne znam.
Razlog je bio jednostavan moderacija foruma je davala i previse slobode laznim profilima i zlonamjernim botovima koji su blatili FK Željezničar i ljude koji su u zadnje dvije godine ucinili nevjerovatne pozitivne stvari za nas klub.
Od tad ponekad udjem jer na ovom forumu bude i nekih zanimljivih komentara i informacija, mada na zalost i dalje se zloupotrebljava od strane pomenutih dusha bez karaktera imena i ljudskog lika.
Danas sam usao samo da podrzim anketu i da jasno porucim PUNA PODRSKA UPRAVI I LJUDIMA KOJI RADE ZA DOBROBIT NASEG ZELJE !!!
Gmazovi su u velikoj manjini ali su im ugrizi otrovni.
Jorgane ce te svoje sa sredine jesti. "@plavaporodica, bistrikboy, shzna i ostala druzina od 50 tastatura ultrasa.
TM87

storm_raider
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:33 pm

Fanzi je napisao/la:
Iskustveno, emotivno... Duboko involvirano, za razliku od Dandya, tebe i ljudi koji su poginuli za Želju, marke nisu uzeli, ali su ostali koliko-toliko normalni.
Kad te isječe i iscrpi emotivna potrošenost, kad te zapljusne realnost da riječi ljudi ne prate djela, da što se uzvišenije piše, to se manje čini (čast izuzecima), kad potoneš u razočarenje ljudi poput Durga koji je jednako, kao i svi, dao sve od sebe za dobrobit Kluba... a ono manijaci za tastaturom umjesto Manijaka, samo tipkaju, tipkaju... i pričaju, pričaju, naslutiš dešavanja mnogo ranije prije nego se dese.

Pobjeda ljudi koji su ovo od početka minirali je bila neupitna i ona je izvojevana možda i prije godinu dana. Sve ostalo je ireverzibilni proces.
Biće prilike da pričamo svi zašto nam se ovo dogodilo.

Ja zaista jug ne mogu osuditi. Potrošili se ljudi. Na svoj način. Krivim emocije, odsustvo mjere kad je trebalo. Šutnju kad je trebalo biti glasan. I poduzetan u kontinuitetu. Jer to se i tražilo... Jug je bio glasno uz Odu kad je trebalo. Oda, ko Adžem, nije sjeo na klupu već duplim X prekrižen od nekih ljudi. Što? Zato što je naš. Zato što mi volimo podmetati našem.
Hej, ne mogu se načitati paradoksa. Kaže, šalji Adžema na kaljenje u lijeve ekipe, a sudi o Odi da je bio neki trener ne bi trenirao lijeve ekipe!
Želji je hitno potreban preodgoj publike.

Dakle, imaš porodicu. Čeka te kući dvoje male djece. Ili jedno ozbiljno bolesno. Dođeš s posla, ali ne ideš kući, nego na Grbavicu. Dođeš, treba zakrpiti parama kojih nema. Pojavljuješ se u medijima. Šatro uživaš marketinšku promociju, iako bi ti za tvoj posao pametnije bilo da budeš bilo gdje osim na Grbavici. Odeš na gostovanje, kraj s krajem sastavljaš....

A neko sa strane, najčešće za tastaturom, samo piša, sere, hajca... i na kraju psuje. Psuje sve po tvom. On bi vako, on bi nako...

Tragedija je ovo, ali preživjet će se nekako. Samo mi žao što će se neke stvari odgoditi. Biće Željo opet šampion, u to ne treba sumnjati.

Moja lična lekcija: ljudi pojma nemaju. Ljudi pojma nemaju koliko je teško djelovati, davati a ne uzimati, a koliko lako predlagati...

P.S. Želju je mogla spasiti samo čitava sinergija svih njegovih članova. Ne samo angažman ovih ljudi, nego angažman svih i svakoga.
:palacgore:
Najteze je ne isprljati se kada moras ruke isprljati. A moras, niko ne pita, ni ne ocekuje, a moras.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ublehas
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:35 pm

Fanzi je napisao/la:

Zeljo
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:38 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
PP ti si drug izgubljen u nekim pricama, ne možeš povezati neke stvari, ni sam ne znaš šta bi rekao. Spustise te ljudi, jer realno ako ti je 19. ne znaš gdje si šupalj, nije tvoje da tjeras i pozivas na tjeranje, iskazi misljenje okej ali ovo drugo ne. Druga stvar ne mora doci violina i ekipa klosara i gmizavaca, ali sigurno ako se zaustave procesi pred sudom to vodi do odgovora zašto se tjeralo, kakvi su talovi, ko je u igri... Dabogda Senad bio 100 godina i mi titule nikad ne uzeli ako je uvjet za titulu mutne radnje i lazi i petljanja, kradja novca od Želje.
Ma ja. Ne moramo nista osvojiti, **** fudbal. Samo nek je Miske u klubu. Boze sacuvaj.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Amidza
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:40 pm

Kako brate kontas da neko moze zaustaviti procese u sudu iz kluba? Kako to? Jel klub sud? Ne kontam. Udje u klub i zaustavi procese u sudu? Kako, s kim, s cim?

Mozda sam te pogresno shvatio.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

nookey
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:41 pm

Amidza je napisao/la:
sri nov 14, 2018 3:40 pm
Kako brate kontas da neko moze zaustaviti procese u sudu iz kluba? Kako to? Jel klub sud? Ne kontam. Udje u klub i zaustavi procese u sudu? Kako, s kim, s cim?

Mozda sam te pogresno shvatio.
može se povući tužba

sajo10
Kontakt:

Zeljo je napisao/la:
Ma ja. Ne moramo nista osvojiti, **** fudbal. Samo nek je Miske u klubu. Boze sacuvaj.
Majstore, sjedni i procitaj cijeli post ponovo i shvatit ces sta je covjek htjeo reci. Sabur.

Zeljo
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:43 pm

sajo10 je napisao/la:
Zeljo je napisao/la:
Majstore, sjedni i procitaj cijeli post ponovo i shvatit ces sta je covjek htjeo reci. Sabur.
Procitao sam fino, nego me nervira prica, da ako ode ova uprava da je to kraj Zelje, da tada krenu mutne radnje kupovamje ovo ono. Nidje veze
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

MiroslavKruzik

sri nov 14, 2018 3:43 pm

Ako je JUG od 200 ljudi toliko jak i dovoljan da preglasa ostale 3 tribine na svaki moguci nacin djelovanja u vidu rusenja trenutne Uprave, sta mislite ljudi sta je sa nama ostalim koji ne mislimo tako?! Hocemo li ostati nijemi posmatraco i ne uciniti nista a da pruzimo otpor i damo podrsku da ovi ljudi znaju da u njih neko vjeruje, da nije sve u tom sadasnjem krnjavom jugu koji je spao na brojku 200 ljudi koji su ocito skloni manipulaciji.

Niko nikada nije digao transparent ili uzviknuo UPRAVA OSTANI, SENADE HVALA TI! Veci je to problem, kada znaju sa Juga da nema otpora, idu u svim pravcima rusenja,te na stadionu,te kroz medije,te kroz drustvene mreze ,te forume..a mi, mi u sebi drzimo osjecak jadnosti sto smo nemocni i sto znamo da ce Zelju ovo kostati,sto ce stvari otici u dobropoznatom pravcu u roku od godine dana. Dignimo se, Zeljo nas ba ljudi treba vjerujte kao nikada do sada, rusili su ga agresori pa je lakse bilo ali teze je kada ga rusi oni koji ga lafo "vole"!

AdmirA
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:45 pm

Ništa Uprava napolje. Samo Miske i Amar na silu, ali da su zajedno.

Plava Porodica
Kontakt:

sri nov 14, 2018 3:46 pm

Ponoviću još jednom. Generacija '96. Daleko od formirane osobe, ali vjeruj da glup nisam.
Uostalom, ljudi se ne gledaju po izgledu, godinama, već po karakteru ili planovima.
Tebi ako je Senad bitniji od kluba i želiš klubu još 100.godina bez trofeja, to govori kakav si karakter. Identičan osobama koji nam iz sedmice u sedmicu priređuju najneugodnija iznenađenja. Jednak onima što ne poštoju dres za koji igraju. Luzerski mentalitet. To nikada nije išlo uz Želju. Pa ti sam procjeni.
Lijep pozdrav i tebi.
Idemo dalje.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sahmat

sri nov 14, 2018 3:49 pm

Ljudi se boje za svoj život, ali ko će dići parolu "UPRAVA OSTANI" treba dići ovu parolu s istoka da se dobro vidi da uprava ima punu podršku navijača s juga, zapada, sjevera, istoka, osim onih "pravih" (ironican sam)
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 80 gostiju.

Prijava