storm_raider je napisao/la: ↑sri nov 14, 2018 1:22 pm
Eh kada je @Fanzi ovo sve pisao...
Iskustveno, emotivno... Duboko involvirano, za razliku od Dandya, tebe i ljudi koji su poginuli za Želju, marke nisu uzeli, ali su ostali koliko-toliko normalni.
Kad te isječe i iscrpi emotivna potrošenost, kad te zapljusne realnost da riječi ljudi ne prate djela, da što se uzvišenije piše, to se manje čini (čast izuzecima), kad potoneš u razočarenje ljudi poput Durga koji je jednako, kao i svi, dao sve od sebe za dobrobit Kluba... a ono manijaci za tastaturom umjesto Manijaka, samo tipkaju, tipkaju... i pričaju, pričaju, naslutiš dešavanja mnogo ranije prije nego se dese.
Pobjeda ljudi koji su ovo od početka minirali je bila neupitna i ona je izvojevana možda i prije godinu dana. Sve ostalo je ireverzibilni proces.
Biće prilike da pričamo svi zašto nam se ovo dogodilo.
Ja zaista jug ne mogu osuditi. Potrošili se ljudi. Na svoj način. Krivim emocije, odsustvo mjere kad je trebalo. Šutnju kad je trebalo biti glasan. I poduzetan u kontinuitetu. Jer to se i tražilo... Jug je bio glasno uz Odu kad je trebalo. Oda, ko Adžem, nije sjeo na klupu već duplim X prekrižen od nekih ljudi. Što? Zato što je naš. Zato što mi volimo podmetati našem.
Hej, ne mogu se načitati paradoksa. Kaže, šalji Adžema na kaljenje u lijeve ekipe, a sudi o Odi da je bio neki trener ne bi trenirao lijeve ekipe!
Želji je hitno potreban preodgoj publike.
Dakle, imaš porodicu. Čeka te kući dvoje male djece. Ili jedno ozbiljno bolesno. Dođeš s posla, ali ne ideš kući, nego na Grbavicu. Dođeš, treba zakrpiti parama kojih nema. Pojavljuješ se u medijima. Šatro uživaš marketinšku promociju, iako bi ti za tvoj posao pametnije bilo da budeš bilo gdje osim na Grbavici. Odeš na gostovanje, kraj s krajem sastavljaš....
A neko sa strane, najčešće za tastaturom, samo piša, sere, hajca... i na kraju psuje. Psuje sve po tvom. On bi vako, on bi nako...
Tragedija je ovo, ali preživjet će se nekako. Samo mi žao što će se neke stvari odgoditi. Biće Željo opet šampion, u to ne treba sumnjati.
Moja lična lekcija: ljudi pojma nemaju. Ljudi pojma nemaju koliko je teško djelovati, davati a ne uzimati, a koliko lako predlagati...
P.S. Želju je mogla spasiti samo čitava sinergija svih njegovih članova. Ne samo angažman ovih ljudi, nego angažman svih i svakoga.