Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Paranoja
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 27, 2018 1:34 pm

Brkoo je napisao/la:
pon avg 27, 2018 1:24 pm
amar92 je napisao/la:
pon avg 27, 2018 3:06 am
Brkoo je napisao/la:
Ako dovedemo igraca koji ce biti prevaga u vezi tek onda cemo vidjeti razliku na sredini terena,a do tada cemo slusati pricu nase dijete, borben, zuji i sl. Meni je kvalitet bitan, boli me racku vise jel neko nase dijete ili nije, ako neko ima kvalitet a uz to je i nase dijete to mu je samo dodatni plus.
Razumijem da nisi miljenik tipa igraca kakav je Hajdarevic, i to je ok. Medjutim, kakvo pojacanje u vezi? Pa uzmi od svih ostalih ekipa iz lige izaberi vezu od 5-6 igraca i garantujem ti da mi imamo bolje. Jedan Vranjes koji se ovdje pljuje bi bio nositelj igre u Zrinjskom. Kod njih igraju Pezer i Bekric u vezi, o cemu vise pricati. Sta tek reci za Ivana, Jovana, Arezinu, Anela, Harisa i Sinana? Nikakvo pojacanje u vezi nama ne treba. Imamo i viska da udijelimo glavnim konkurentima, da ih pojacamo. Samo je do trenera kako ce vezne koristiti i koje od nabrojanih.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Od igraca koje imamo u vezi od tih sto si nabrojao kvalitet imaju Blagojevic, Curjuric i Ramovic. Vranjes i Arezina nisu igraci za ozbiljnog fudbala, a Hajdarevica i Sabanadzovica trpimo jer su nasi, koliko god nekima to bilo tesko priznati. Tamo gdje mislimo da smo jaki (vezni red, na papiru to izgleda lijepo i to nas najvise zavarava), mi smo slabi.
Dvojica juniora nisu slučajno bili nosioci igre koja je dogurala do Atletika, a i jedan od njih je igrao u svakoj haman utakmici prošle sezone kada se trofej uzeo i kada smo završili drugi na tabeli, tako da mislim da problem leži negdje drugo. Anel/Hajdar zauzimaju jednu poziciju na terenu a ja bih rekao da to nije pozicija gdje trpimo sa kvalitetom... Prošle godine si imao Zakarića koji je dao golova više nego što će ove godine Zaim/Zec/Veseli i Jazvić ukupno dati kao i asistencija. Veca često košta bodova dok i Krpić nema nikoga adekvatnog da bi on mogao doći do predaha i adekvatnog odmora nakon nekoliko vezanih utakmica. Ranije sam spominjao isto, mislim da smo previše jednodimenzionalni i predvidivi, volio bih da Zec i Veseli češće idu unutra i da i sami preuzmu odgovornost za šut i dribling, ne mora sa Krpićem svaki napad završiti. Dok na drugoj strani imamo kontra priču, Zaim je ubijeđen da u akciji gdje lopta dođe do njega, mora završiti sa njegovim viška driblingom ili šutem (uglavnom nerezonskim).

Vjerujem da će dobro sve izgledati dok se još malo uigramo, vrati Ramović i stigne napadač o kojem se šuška.

nikson
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:44 pm

Meni stvarno nije jasno koji vam je *****? Koja doza negative ko da smo titulu izgubili opet....pa napadali smo koliko smo mogli, prilika imali...nije bas tako strasno kako se predstavlja...treba zapeti protiv Sirokog pa na pauzi odradit mini pripreme i bice to dosta bolje. Koji pitarluk u nama cuci....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

AdoTM
Kontakt:

Simply Blue je napisao/la:
pon avg 27, 2018 1:16 pm
Već se zna da su kone najbolje, ili smo tu negdje, mi ćemo se boriti za titulu i slične stvari. Ovako je i prošle god. bilo..mi i Zrinje smo se kao izdvojili, bili na 6 bodovo prednosti i to je bilo to..pa nas je Široki stigao i ostavio 6 bodova, pa kone bile šampioni svemira vol. 45, sve dok se onaj jadnik ne okliznu u BL, pa mi opet ostavljamo Siroki 6 bodova i budemo jesenji prvaci, pa se sprdamo sa minusima na kosevu..da bi na kraju i njima ugrijalo, a bgm i nama pa nam i pritisak skočio.
Ljudi samo 7 kola je prošlo, a mi se satrašmo sa kombinacijama
Ako se sjecas, kad je Oda vodio nasu djecu /Riki, Amir, Memija, itd/, tad nam je trebala pobjeda na debiju u borbi za titulu, a oni su bili sa prejakom ekipom i uzese je jos uz pomoc punca... Sad bi se moglo vratiti Husrefovim bebama!

Karma is a bitch :ganja:

mirzza
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:47 pm

I kad se pogleda izvjestaj vidi se da to nije lose kao sto se pise da jeste, da je usla ona Miloseva precka danas bi svi pjevali na sva zvona.
Opustili se malo baletani i to je to. Sinisa se promangupiso pa suta 2 sa 30 metara, Cuki jednu, Blagoje jednu, to su 4 izgubljena potencijalno dobra napada.
O odbrani nema se sta pricati, ovaj sto se kao dobro postavljo do sinoc, a svaku utakmicu je imao ovih svojih kikseva, doslo na naplatu, nabiti nogom i da nekom nije palo na pamet da mu opet ugovor produzi, baksuz baksuzni, otkako on dodje nestade nafake.
Od ova 4 krila sto imamo kad spojis sve najbolje neces dobiti pola Zakarica, Zec ima brzinu i opasnost po gol, nakon izlaska Krpica jedini je nesto pokusavao, Zaim dug korak, Veseli dribling i probojnost a niko zabiti ne zna, dok Jazvic jos nista nije pokazao osim talenta da ulazi u ofsajd.
Oda ima puno posla, ovo rotiranje igraca i prica kako su 'umorni' a nakon 7 dana odigrali utakmicu ne pije vode, nema tu umora.
Potpisati spica cim prije i jednog beka jer ocito je da Sehici jos nece dobiti sansu da pocnu utakmicu. Moliti Boga da se Sinan cim prije vrati i nabiti se snagom za onaj Adzemov presing, jer od onoga u nasoj ligi odbrane nema, a mi imamo igrace za igrati takvo nesto.

vinston.cercil
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:48 pm

Hajdar sinoc fenomenalan, Veseli sve visi podsjeca na starog. Celo je dobar bio isto, bekovi tanki. Sulejmanu kapitensku dati. Ja sam sinoc uzivao na trenutke u odlicnom fudbalu i s jedne i s druge strane. Prestanite se tripovati i nervirati, vec uzivajte u nasoj lijepoj Grbavici i nasem Zelji ! Ja sam sinoc tako rahat izasao sa stadiona jer sam skontao da je to fudbal. Nekad pobjedis nekad izgubis a nekad i odigras nerijeseno

vinston.cercil
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:48 pm

mirzza je napisao/la:
pon avg 27, 2018 1:47 pm
I kad se pogleda izvjestaj vidi se da to nije lose kao sto se pise da jeste, da je usla ona Miloseva precka danas bi svi pjevali na sva zvona.
Opustili se malo baletani i to je to. Sinisa se promangupiso pa suta 2 sa 30 metara, Cuki jednu, Blagoje jednu, to su 4 izgubljena potencijalno dobra napada.
O odbrani nema se sta pricati, ovaj sto se kao dobro postavljo do sinoc, a svaku utakmicu je imao ovih svojih kikseva, doslo na naplatu, nabiti nogom i da nekom nije palo na pamet da mu opet ugovor produzi, baksuz baksuzni, otkako on dodje nestade nafake.
Od ova 4 krila sto imamo kad spojis sve najbolje neces dobiti pola Zakarica, Zec ima brzinu i opasnost po gol, nakon izlaska Krpica jedini je nesto pokusavao, Zaim dug korak, Veseli dribling i probojnost a niko zabiti ne zna, dok Jazvic jos nista nije pokazao osim talenta da ulazi u ofsajd.
Oda ima puno posla, ovo rotiranje igraca i prica kako su 'umorni' a nakon 7 dana odigrali utakmicu ne pije vode, nema tu umora.
Potpisati spica cim prije i jednog beka jer ocito je da Sehici jos nece dobiti sansu da pocnu utakmicu. Moliti Boga da se Sinan cim prije vrati i nabiti se snagom za onaj Adzemov presing, jer od onoga u nasoj ligi odbrane nema, a mi imamo igrace za igrati takvo nesto.
Bravo maca !

exbabilon
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:50 pm

nikson je napisao/la:
Meni stvarno nije jasno koji vam je *****? Koja doza negative ko da smo titulu izgubili opet....pa napadali smo koliko smo mogli, prilika imali...nije bas tako strasno kako se predstavlja...treba zapeti protiv Sirokog pa na pauzi odradit mini pripreme i bice to dosta bolje. Koji pitarluk u nama cuci....
Fakat previse iz krajnosti u krajnost. Da je usla ona precka svi bi bili prezadovoljni. U Tz smo iz 3 situacije dali 2 gola, pa smo bili ultra zadovoljni, a sad nista ne valja.

sajo10
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:51 pm

Nisam upratio, koliko je Jazvic out?

Fakat previse negative.. Jesmo svi razocarani, ali ljudi prvi smo na tabeli zajedno sa Sarajevom? Sabur.. Kao da smo peti :D

Morzhy
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:54 pm

Ne igramo špansku Primeru,normalno da će na mahove sve izgledati dobro,pogotovo na Grbavici,ali za titulu kojoj se svi nadamo i koju željno iščekujemo performanse kao sinoć moramo svesti na minimum. Pogotovo kada na proljeće krenu igranke u kojima mi ne učestvujemo pa ti svako izvede najjači sastav koji kasnije odmara naredna 3 kola koliko se umorio protiv nas

ChWilla
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:54 pm

po meni smo u tuzli mogli od svih tekmi dosad biti najzadovoljniji odbranom. a odbrana uzima naslov, džaba je sve. i ja vjerujem da bi opušteno pobjedili da smo poveli 2-0, ali ono kako su nas šaltali u drugom ne može ako se nadamo naslovu. naprosto ne može. napadački dio opet solidan.
gradi željo boli te *****

Refa1921
Kontakt:

pon avg 27, 2018 1:58 pm

Ma budalasamo previše, iz krajnosti u krajnost idemo. Biće još i remija i poraza i pobjeda. Bitno je da se vidi napredak u igri da ne idemo bezglavo, doduše jučer je bio jedan period kad smo nabijali loptu ko za vrijeme Krčmara. Sinoc kad smo primili go imali smo 25 min da se vratimo mi smo počeli bezglavo da nabijama i da se gubimo a nema potrebe. Biće ovo dobro aBd. :zeljeznicar1:

Brkoo
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:00 pm

@Paranoja, Vidi, razlika izmedju juniorskog nivoa i seniorskog je ogromna. To sto je neko bio dominantan u juniorima ne znaci da ce to biti i u seniorima. Primjer za to su i Hajdarevic i Sabanadzovic, mada oni nisu bas toliko dominantni bili, a talenat neki imaju. Koliko utakmica su oni na seniorskom nivou odigrali da kazes ono vau momci, svaka cast, prekucali ste, imate bas kvalitet?

I Sabanadzovic i Hajdarevic su baceni u vatru jer nismo doveli tog kvalitetnog veznjaka, odmah su dobili sansu, nisu se borili sa sansu, sad i kad odigraju lose znaju da ih niko nece toliko kritikovati i da ce opet dobiti sansu vec u sljedecoj tekmi. Ne moraju se ni truditi a dobit ce sansu, ovo je za klub lose. To je dovoljno za klubove koji se bore za sredinu tabele i koji sebi to mogu dozvoliti.

Mi protiv bilo koje ekipe u ligi ne mozemo da uspostavimo dominaciju na terenu, da na sredini terena budemo dominantni. Cak ni na Grbavici. Uvijek neka variranja od sjaja do ocaja i obratno. Nikad u kontinuitetu dobro, kroz citavu utakmicu.

Na sredini terena nam fali kvalitetan igrac, neko ko ce biti prevaga..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u pon avg 27, 2018 2:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

Samo da Odovic se prestane zayebavati sa Bogicevicem i pusti Milosa i Mateja da igraju svako kolo. Sve bi ostalo doslo na svoje. :)

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:06 pm

Vala je Bogi ispao ko dijete kod gola...

ne mogu da ne bude razocaran gubljenjem bodova al tek je pocela liga, pa idemo dalje....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Zeljo
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:19 pm

Brkoo je napisao/la:
@Paranoja, Vidi, razlika izmedju juniorskog nivoa i seniorskog je ogromna. To sto je neko bio dominantan u juniorima ne znaci da ce to biti i u seniorima. Primjer za to su i Hajdarevic i Sabanadzovic, mada oni nisu bas toliko dominantni bili, a talenat neki imaju. Koliko utakmica su oni na seniorskom nivou odigrali da kazes ono vau momci, svaka cast, prekucali ste, imate bas kvalitet?

I Sabanadzovic i Hajdarevic su baceni u vatru jer nismo doveli tog kvalitetnog veznjaka, odmah su dobili sansu, nisu se borili sa sansu, sad i kad odigraju lose znaju da ih niko nece toliko kritikovati i da ce opet dobiti sansu vec u sljedecoj tekmi. Ne moraju se ni truditi a dobit ce sansu, ovo je za klub lose. To je dovoljno za klubove koji se bore za sredinu tabele i koji sebi to mogu dozvoliti.

Mi protiv bilo koje ekipe u ligi ne mozemo da uspostavimo dominaciju na terenu, da na sredini terena budemo dominantni. Cak ni na Grbavici. Uvijek neka variranja od sjaja do ocaja i obratno. Nikad u kontinuitetu dobro, kroz citavu utakmicu.

Na sredini terena nam fali kvalitetan igrac, neko ko ce biti prevaga..
To je to
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:21 pm

Maknite anketu majke vam... lose mi kada je vidim :)
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

bistrikboy
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:23 pm

Steta sto smo prosuli 2 boda. na pocetku drugog pa sve do gola im visio gol u zraku i onda sindikalac izlazi na 40 metara i ispada. Steta. Generalno okay utakmica, greska Bogicevica i lose izmjene odovica kumovale gubitku 2 boda.

U Siroki samo hrabro i moze se.
1921-1987-2007

ChWilla
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:26 pm

prvih 25-30 minuta dobro, onda i prvih 15ak minuta drugog, a između i poslije toga vala tanko. u napadu solidno, ali baš, baš prelako su nam dolazili do gola. mi smo imali puno više šansi, ali nijedna nije bila kao onaj njihov prazan gol, ono ne možeš vjerovati kako je frajer fulio.
gradi željo boli te *****

Reha1921
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:31 pm

Skoro kad se ovdje pisalo ko je nas najbolji stoper i sto ne igra Bakrac rekao sam Sindikalac ce odigrati 2 dobre utakmice 3 ce nas naguziti tako i bi kako ispade kod gola Krupe kao zadnji levat Oda majstore ne daj mu da pridje Grbavici na 100 metara treba forsirati Bakraca i Rodina a Sindkalca nogirati ili nek se oprosti od fudbala dosta je vise i njega

exdomorocki
Kontakt:

pon avg 27, 2018 2:37 pm

bistrikboy je napisao/la:
pon avg 27, 2018 2:23 pm
Steta sto smo prosuli 2 boda. na pocetku drugog pa sve do gola im visio gol u zraku i onda sindikalac izlazi na 40 metara i ispada. Steta. Generalno okay utakmica, greska Bogicevica i lose izmjene odovica kumovale gubitku 2 boda.

U Siroki samo hrabro i moze se.
Bogi jest ispao,nema dileme,al mi smo loptu izgubili na njihovih 16 m,gdje su vezni igraci,rupa 30 m,nista manje nisu krivi svi ispred Bogija a i onaj sto ga treba zatvoriti(Bakrač),pustite se te price da je samo pojedinac kriv!
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 20 gostiju.

Prijava