Moderator/ica: storm_raider

 
Paranoja
Postovi: 203
Pridružen/a: čet nov 30, 2017 9:30 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:24 pm

MrkiMedo je napisao/la:
ned avg 19, 2018 11:11 pm
Paranoja je napisao/la:
ned avg 19, 2018 10:51 pm
Najviše me brine što će nas ekipe možda početi čitati jer smo izuzetno jednodimenzionalni, sva igra se svodi na probijanje po krilima i ubačajima. Bit će dana kada Krpić neće imati pravih lopti da iskoristi ili će jednostavno biti neki jači ili visočiji stoper te neće moći doći do lopti. Danas je sličan slučaj bio, uvijek je bio između dva visoka stopera i nije uspjela nijedna lopta sa strane doći do njega. Moramo malo kombinovati i ulizati češće i kroz sredinu, neka ulaze povremeno unutra i Veseli i Zec/Zaim pa makar šutali slabijom nogom, samo da ne budemo tako očigledni sa napadima i laki za predvidjeti. Također, zabrinjavajuće je da nemamo rezervnog špica u ekipi, Zaim i Jazvić su kao neka potencijalna rješenja za tu poziciju ukoliko dođe do potrebe za time, ali sa obzirom da ne igraju tu nikada, sumnjam da bi se odma sjajno snašli. Što taj problm nismo adresirali je možda jedina mana u ovom prijelaznom roku, sa obzirom da su se sva pojačanja super pokazala za sada.
Mi kad god pricamo o nama, uvijek smo najgori, a pitari i zrinjski su vrh. Eto ostale ekipe u ligi imaju plan b u igri i na svakoj poziciji dva, tri kvalitetna igraca.
Razumijem da je to sve dobronamjerno i volio bih i ja da smo u mogucnosti u toku utakmice promjeniti taktiku, da su krila toliko kvalitetna da mijenjaju strane u toku utakmice, da imamo jos jednog spica koji samo ceka priliku sa klupe i uvijek ga zabije kad udje, al nema i hajmo prvo uigrati kako treba ovo sta imamo pa poslije traziti jos nesto vise. Iz utakmice u utakmicu se vidi da Oda trazi igru i da igraci to prihvacaju sto je veliki pomak i mene to veseli.
I nije ovo nista samo tebi upuceno, da me ne napadnes :D, vec opcenito mi se cini da se nekako uvuklo to da ne vjerujemo igracima i Odi.

Sto Leon vise nista ne pise ? Zovite ga nazad
Ma ne shvatam nista licno, opusteno :D Samo kazem, nezgodno je da bukvalno nemamo rezervnog spica u ekipi i nije normalno jbg tako uci u sezonu. Razumijem da su se pare ulozile za krpljenje odlazaka Zakarica i Graovca prije svega i nadam se da ukoliko dođe do potrebe da se nekad Krpić odmori, da će neko moći solidno odigrati na njegovoj poziciji. U vezi sa taktikom, tu nisam potencirao na dovođenje novih igrača, već samo na miješanju napada, kada Veselinović ili Zec dobiju loptu, svima j jasno da idu po liniji i centaršut slijedi, jedan od 3,4 napada se može probati sijeći unutra, valjda mogu i ošutati slabijom nogom sa 15-20 metara, nisu amateri a opet će defanzivci onda drugi put kad krenu na njih imati u podsvjesit strah da će možda isto opet učiniti.
 
AdmirA
Postovi: 2232
Pridružen/a: sri jun 06, 2018 11:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:26 pm

Bravo Željo, Baravo Manijaci! Oda majstore!

Brz oporavak ekipi 1921tv!
Mi smo Željini, Željo je naš!
 
Avatar
nikson
Postovi: 1007
Pridružen/a: sub apr 09, 2016 12:56 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:34 pm

E moj Sabane koja je steta sto ti je otac Refik....svugdje u svijetu bi bio plus, u BiH je minus....kako god odigrao, sta god odigrao - ne valjas....idi dijete iz ove drzave....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!
 
Avatar
igla
Postovi: 3634
Pridružen/a: pon okt 17, 2016 2:41 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:38 pm

Prvo, od početka se vidjelo da nema svježine i da smo baš umorni.
Drugo, nek sam i ovo dočekao da kažem, teren je bio užas i to nam ne odgovara.

Može bolje logično, ali u ovakvoj situaciji s terenom i umorom ne mora. Nafurani seljaci nisu stvorili dvije polušanse, a mi smo dali lijepe golove. Dosta.

Tuzla nekompaktna ekipa do bola. Niđe veze. Sjetio sam se Vladavića i "nije ti ovo kamion".

Usput, ne vjerujem šta je mahao pomoćni za faul Sisinom Hanu. Dajte gif onog MOLIM VAS.

Za titulu mi i pitari. Mislim da smo u toj borbi mi favoriti.
 
staaarinavijac
Postovi: 608
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:17 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:40 pm

Sreća pa dobismo ovaj meč bez nekog velikog napora .Mada je interesantno kako postajemo inferiorni kada stalno "držimo" loptu u zraku, odnosno čim počnemo igrati od noge do noge onda uglavnom kontrolišemo utakmicu.Danas mi se Šabanadžović doimao čvrst , tj. pouzdan.
Po prvi put Odović izvlači iz igre Krpića i prebacuje Zajmovića na špica , da bi se neko drugi ( danas Vranješ) neometano ubacivao sa lijeve strane i lahko ugrožavao protivnički gol.Nekad imam utisak da se Jazvić malo precjenjuje , ali ruku na srce opet je danas igrao po desnoj strani ,a ne na njegovoj lijevoj.
Valja dočekati da Ramović proigra ...
Zasad je sve uglavnom OK.
 
Avatar
pile87
Postovi: 3188
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:42 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:42 pm

Meni od svega najviše drago što Saban i Vranjes odigrase dobro...čisto radi zlih jezika. A pogotovo Saban. Vidi to onaj ko treba da vidi. Što je isto tako važno.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.
 
Avatar
salle86
Postovi: 5126
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 12:34 am
Lokacija: Ilidža
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:44 pm

Brzo se navikosmo na pobjede pa nam sad ni ovo ne valja. A samo prije mjeseci nismo znali svezati 3 pasa, napraviti normalnu akciju...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙
 
begaro
Postovi: 2
Pridružen/a: ned jul 22, 2018 3:49 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:49 pm

Pozdrav Manijaci, odavno samo citam pa da i ja nesto sarnem o danasnjoj utakmici. Veca izgleda prati forum pa malo gubi samopouzdanje, Siniša standardno dobar, orjentisan vise defanzivno, Bakrac-Rodin perfektno,ovaj prvi me odusevio, Pavic odlican samo malo se prepao nakon Odine galame, Blagoje ustao na desnu, Sabanova najbolja partija, Curke solidan,osjeti se umor a i teren, Veseli me pozitivno iznenadjuje iz utakmice u utakmicu, Zaim osim one asistencije tanak, Krpa se malo potrosio ali trosio je i njihove stopere, Jazvic mora puno bolje, Dacic se trudio i Vranjes pokazao zasto ima iza sebe solidnu karijeru. Na kraju svi skupa odigrali skoro bez greske, kontrolisali citavu tekmu,imali posjed, dodavanja i na kraju dva gola po losem terenu, rutinski.
 
Hadzijalagic
Postovi: 3859
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:45 pm
Lokacija: Jugoistok
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:53 pm

Ma rutinski smo odigrali. Ne znam ko i zasto se traze mane ovakvoj pobjedi. Odigrali smo koliko nam treba..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..
 
barbarez
Postovi: 1050
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 1:55 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 19, 2018 11:53 pm

nikson je napisao/la:
ned avg 19, 2018 11:34 pm
E moj Sabane koja je steta sto ti je otac Refik....svugdje u svijetu bi bio plus, u BiH je minus....kako god odigrao, sta god odigrao - ne valjas....idi dijete iz ove drzave....
Evo ovo je ono upravo o cemu sam maloprije govorio. Evo ja konkretno nista Sabanu nisam prigovorio ni pisao,da me ne shvatis pogresno zasto te citiram.
Citiram te jer mi niste jasni cemu takvo razmisljanje. Vise vi takvi stetite Sabanu,nego ovi sto ga kritikuju.
Jel jedan od razloga zasto covjek trenira,i taj da bi bio bolji. Pa da li mu trener ukazuje na greske,da bi bio jos bolji.
Ili je dovoljno ovo sto ti navodis a sto po meni nema veze ,da mu babo Refik i to mu je plus. I tu bi trebalo stati,sta ces ti malom bilo sta reci babo mu Refik. Ne treba njemu savijet da bude bolji.
Opet ti ponavljam ne zanima me ko mu je sta rekao,evo ja nisam nista. Ali vas ne razumijem sta je problem ako neko kaze kritiku iz najbolje namjere.
Gore je razmisljati idi decko iz drzave,pa taj ce decko ako ode iz drzave,morati jos vise da radi i da trpi jos vise kritika,da bi postao jos bolji igrac.
Pucate neke kontre ,neke ironije,bez ikakve potrebe brate. Saban uopste danas nije bio los,bilo jedna ili dvije onako lose reakcije,ono cisto mladalacki. Znam i koje su ali cisto je to jos uvijek onaj dasak juniorskog i kadetskog fudbala. Danas nije bio samo produzni kabal,koji je vracao samo nazad i lijevo desno,danas je bio sasvim ok. Ali mene generalno nervira ovaj nacin dozivljavanja stvari. Klasicno mahalsko razmisljanje,ako ja ne valjam mlada ,ja odo nadji boljeg odmah,bujrmum,cuj ja joj ne valjam. A vamo Boga mi moli da mlada slucajno ne kaze da ne valja jel se nece oporavit narednih 10 godina i svaki dan narucivat pjesme na Kalmanu.
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23652
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:07 am

Svi ste dijelom u pravu. Prvo Sabanu je sada samo teret sto mu je stari Refik, a drugo, decko je dijamant. Ima svakakvih dijagnoza na tribinama, naslusa se covjek svakakvih teorija zavjere, a u pravilu je 1% toga ili manje istinito.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
nikson
Postovi: 1007
Pridružen/a: sub apr 09, 2016 12:56 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:11 am

Evo da me ne shvatis pogresno zasto ti odgovaram...odgovaram jer su jebeni pitari od Radovca u 18 oj napravili kult, odgovaram jer je Mujakic s 18 lafo najskuplji igrac lige, odgovaram jer je Pidro nakon dvije tekme najbolji bek itd itd....odgovaram jer da su oni imali Hadziahmetovica ESPN bi pisao o njemu...isto tako odgovaram jer svaku jebenu sedmicu, svaku utakmicu slusam iste psovke s tribine "vadi ga **** ga otac" "***** mu oca igra samo zbog toga" itd itd...odgovaram jer sam s tim Refikom razgovarao vise puta i jer covjek nikad ne istice tog istog Anela, nego se nervira opcenito zbog Zelje...i na lraju krajeva odgovaram jer Haris Hajdarevic nije napredovao nikako u zadnjih pola godine a Saban napreduje u mnogo cemu....na kraju krajeva, da bude jasno - vise volim Harisa al je Saban neuporedivo veci talenat....a mi mu jednostavno ne pustamo da se razvije do kraja...
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!
 
Avatar
PratimsamoPlave
Postovi: 2238
Pridružen/a: pon maj 22, 2017 1:31 am
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:13 am

Prilikom debija malog, prva prica sto drugi ne debituju, a bas Refikov mali.
Nije sporno, to sto je Refikov bar nama normalnim . Sta god da uradi bice Refikov sto jednim djelom je istina roditelje ne biras, a drugim nas bezobrazluk. Sutra da predje tri igraca i golmana, pricat ce se da mi je Oda dao toliki slobodu zbog babe i natjerao ostale da se krecu tako da ovaj komotno dribla.
Primjer vam je Amar nema tog uspjeha da mu se nece osporiti zbog Ivice.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!
 
Avatar
Trajhard
Postovi: 8
Pridružen/a: pet avg 17, 2018 8:59 pm
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:16 am

Njemu nije šteta što mu je babo Refik jer da mu nije on sad ne bi igrao u Zelji a to je realno razmišljanje,on bi prvo trebao da se kali u Tuzla city-u pa tek onda ako tamo pokaže raskošan talenat i dobre igre dođe u Želju,ako ćemo realno pričati a ako ćemo navijački pa poslije dvije loše utakmice pljuvati onda je on vanserijski igrač i najbolji na svijetu.
 
Avatar
bogi
Moderator
Postovi: 2920
Pridružen/a: ned maj 14, 2017 7:04 pm
Lokacija: Žepa, Rogatica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:21 am

KASAPOVIĆ ANER!
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.
 
Ajzea
Postovi: 6497
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:11 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:27 am

Curjuric najjaci igrac lige. Kakva igracina yebo sve svoje.
 
Ajzea
Postovi: 6497
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:11 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:29 am

ODA MAJSTORE !
Cisto da se zna, doci ce period kada cemo uci u seriju losijih rezultata. To se mora desiti Real Madridu a ne nema. SEFU RIJECI NE PRIGOVORITI !
 
Avatar
shzna
Postovi: 4532
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 3:55 pm
Lokacija: GRBAVICA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:29 am

bogi je napisao/la:
pon avg 20, 2018 12:21 am
KASAPOVIĆ ANER!
1987
 
MrkiMedo
Postovi: 1927
Pridružen/a: sub apr 29, 2017 11:44 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:30 am

Opet ban bot kasni i spava :D
Jarane ti veze o fudbalu nemas kad to tako mozes reci
 
Ajzea
Postovi: 6497
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:11 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 20, 2018 12:31 am

Sabanadzovicu se nakloniti i maksimalno ga forsirati ! Bravo, Anele !

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 144 gosta.
 

 

Prijava  •  Registracija