pile87 je napisao/la: ↑sri avg 08, 2018 3:39 pm
azbaha je napisao/la: ↑sri avg 08, 2018 3:30 pm
Mozda, ali hajde sada s drugog aspekta, sta mislis koji bi nam bio korisniji u igri?
Moje misljenje je da Vojo daje nemjeriv doprinos ekipi u odnosu na sve napadace nase lige, nije to samo moje misljenje nego i igraca koji su igrali kontra nas proslu sezonu, recimo jedan Wagner iz Sirokog kaze za njega da je najbolji igrac lige upravo zbog takvih stvari. Ne bih dalje o ovome jer pricamo hipoteticki i nema smisla ali ono sto sam htio reci nikoga ne treba deklarisati kao igraca za klupe pa ni ovog Sulju u ovoj prici jer mjesto u ekipi se zasluzi igrama i odnosom prema ekipi.
Evo samo jos jedna replika pa ne moramo vise. Slazem se da je Vojo fantastican igrac i svi smo vidjeli njegov doprinos, ali smatram da je Krpic(u ovoj formi) trenutnom Zelji mnogo korisniji nego sto je to Vojo bio Zelji od prosle sezone.
Krpic ima dozu bezobrazluka u igri koja po meni radja plodom u nasoj ligi. Visi je i bolji u spustanju lopti od Voje i ovo je mozda i kljucno sad za sad. Iako mi pokusavamo da iznosimo loptu kroz sredinu, neminovno je da ce se desiti neka bezidejnost pa ce Vedran ispucati loptu, a Krpic je taj koji od te lopte moze napraviti nesto, puno bolje nego sto je to Vojo mogao.
Njegova sama prezencija na terenu daje protivnickoj odbrani dozu nesigurnosti, nesto poput Lendrica, Krpic je "naporan" za cuvati protivnickim stoperima.
Pored toga mi se svidja sto je kao licnost malo budalast, da se tako izrazim, mislim da je tip igraca koji nas tokom sezone nece iznevjeriti, igrac koji radi na sebi kada nije u konkurenciji, igrac koji uziva igrati na Grbavici.
Pored toga doslovno moze gol dati iz duge lopte, ima taj individualni kvalitet i zato mislim da bi Krpic ipak bio prvi izbor, dok bi Vojo bio drugi, ali ne sumnjam da bi dijelili minutazu nekih 65-35.