na stranu teme... covjek ne zna pisati. mozak mi prokuha nakon dva paragrafa.
ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji placaju onakvu ublehu.
frajer svima drzi predavanja, a on teska teletina
Baš gledam snimak. Kod prvog gola umjesto hladno da vrati u 16-erac da se zagužva, on kontra. I Krčma je galamio na te ''povratne'' lopte, ali bez rezultata. Radije je opucaj po golu nego nazad. I Bogi je jednom ''fino'' zakuhao sa poznatim građenjem lopte kod kornera. Ma nikad oni neće naučiti osnove ove igre.igla je napisao/la: ↑pet avg 03, 2018 12:59 pmGledam izjavu Ode:
"U kakvom mentalnom su stanju naši igrači kad mi sa 35 metara ispred njihovog gola vraćamo golmanu loptu..."
REKAO ONO ŠTO ME NERVIRA VEĆ PAR SEZONA.
Iz kontre vrate loptu Vedranu, naš korner, pogađate, lopta kod Vedrana, još je samo s penala nismo vratili.
Ivo Andric, Mesa Selimovic pa Roberto Bagioza_zivot_cijeli je napisao/la: ↑pet avg 03, 2018 1:38 pm"Onaj istok je prelijep i sad, iako jasno nije završen. Nećemo ga rušiti, da bismo mu stavili krov."
vise mudrosti u jednoj recenici ovdje nije odavno napisano. bravo majstore!
Postujem tvoje misljenje prijatelju,slazem se da trener mora biti tu na duze staze sto je i osnovni uslov za sve,ali se ne slazemo u jednoj kljucnoj stvari...Ti kazes da bolje igrace ne mozemo dovesti.Ja evo kazem da mozemo.Daj rijesi se 7-8 polovnjaka,njihovih plata,stanarina,hranarina i dovedi 3 OZBILJNA igraca u svakoj liniji.Prosta matematika:nek je prosjecna plata ovih nabrojanih 5k(sigurno je i veca) to je 40k mjesecno.Tom logikom se,bez dileme,moze dovesti bas 3 jaka igraca u svakoj liniji za nasu ligu koja ce imati po 150k godisnje.kvalitet je napisao/la: ↑pet avg 03, 2018 11:01 am
Pa, sad, tako mi svi na menadžeru radimoi ja bih volio bolji skauting, da dovodimo igrače do 23. godine života itd. uz naše omladince. To je, vjerovatno, i jedini siguran način kako da se napravi iskorak (svi iole uspješniji klubovi iz istočne Evrope tako rade, pogotovo kad je riječ o dovođenju ovih iz Afrike i J. Amerike). Ali, tu treba prepoznati potencijal, pa tog igrača ovdje isklesati, naučiti ga, prije svega, taktici, kretnjama... A, ko da ga ovdje nauči? Mnoge stvari ni naši igrači (iz BiH i okruženja) ne znaju. Helem, kompleksna tema, a mi za ove stvari trenutno nemamo novca, tako da je besmisleno o tome govoriti sad.
Hoću da se osvrnem na polovnjake. Pazi, sve što si napisao stoji, ali, vjeruj mi, teško se mogu bolji igrači za ove pare koje mi dajemo dovesti. Mislim, uvijek se može pronaći, ali sve je to u 5 deka. To je naša realnost, samo što moramo više gurati svoju djecu. Ako iskombinuješ nekoliko polovnjaka, nekoliko omladinaca i nekoliko dobrih igrača (ovim što smo oživjeli karijere i koji se nisu ispostavili kao polovnjaci - npr. Lendrić, Miro, Zakarić) uz, eventualno, nekog ko je bio vrhunski igrač, a sad završava karijeru kod nas, možeš proći jedno ili dva pretkola više, uz ludu sreću i da uđeš u grupe. Ali, jedne sezone izbaci nekog nositelja, naredne ti odmah raste koeficijent i stavljaš sebe u bolju poziciju - nosilac u više pretkola, veća zarada itd. To je put koji je naša realnost, a preduvjet je da istrpimo trenera i pustimo ga da svoj dugoročni plan implementira.
Odose na vrijeme, sreca. Bajic polako postao bolikurac koji ne slavi golove, Amir upo u sivilo ekipe da ne pricam da je bilo komentara da on treba biti na klupi u onoj veznkj liniji Zola Blagojevic Bekric. Sreca momak ode, jer ne znam bil se naigro kasnije jer stize i Zahirovic. Sehicu sta se sve psovalo jos raja prepricava, Memija je propo bio za nas na posudbu ga trebalo da se kali a Sinisa da igra. Sadikovic je zavrsio kako je zavrsio.Minjore je napisao/la: ↑pet avg 03, 2018 11:43 amAl ne znam sto se raja toliko uvrijedi kad se kritikuju Zeljina djeca. Kritikovali su se i Sehic, Bajic, Hodzic, Memija, Amir i ostali pa su se digli iznad pritiska i pokazali da su vrijedni. Sjetimo se Ferenca i Amirove lopte za Kokota. Eh tako se postaje igrac. Dokazes da si nivo iznad. Saban to juce nije pokazao.
I mene jos samo interesuje sta je Seha imao u glavi kod one greske Veselinovica zasto je krenuo trcati prema autu , ne prateci desavanja, vjerovatno mislio da ce mu ovaj tamo dodati...
Inace Vedran sinoc pokaza famozni reflex i zasto (su) mnogi vjerovali u njega.
Nije ništa spomenuo, govore sada pitanja, a ono niko nema pitanje