exbabilon je napisao/la: ↑čet maj 24, 2018 2:08 pm
omladina1921zeljina je napisao/la: ↑čet maj 24, 2018 1:59 pm
Ja mogu čak i potvrditi iz prve ruke, i pisao sam to ovdje nekada. Prijateljev rođak iz Pazara je bio doveden da trenira i igra za nas, pa su nakon dva-tri mjeseca naši prestali uplaćivati i sva dugovanja i računi pali na roditelje od tog momka.
Takodjer iz druge ruke, sve vise lihvarskog odnosa u omladinskim kategorijama. Od preskupih clanarina, preskupe opreme, do toga da roditelji placaju dnevnice trenerima kad igraju turnire itd.
Ne moze sve preko noci.
Nismo privatni klub pa da imamo novac za sve, a kolko smo zaostali ne mozes iskljuciti nista jer su sve prioritetni projekti za normalno funkcionisanje.
Prvo smo se odlucili za navijace s tribinama, sada za fudbal sa novim terenom, vjerujem da su sljedeca ogromna ulaganja u kamp samim time i u omladinski pogon. Detaljno je Misimovic objasnio na koji nacin to treba funkcionisati i da OP treba imati svoj budzet i svoje sponzore.
Previse je posla koji se odradjuje, stizu se stvari retroaktivno, grabimo krupnim koracima, budimo strpljivi.
Ja sam svojevremeno platio 5 stoja legeinu opremu i umjesto S velicine dobio L, ko te pita nema druge.
Lopte roditelji kupovali, treniralo se na sljaci, a uredno se petobanka placala za takve uslove, pa smo opet dali reprezentativce iz te generacije.
Polako korak po korak.
Dajte ljudi malo pozitivnijeg razmisljanja, pa sad se zemlja kopa na Grbavici nakon 40 godina ljudi moji, pa moderan teren u nasem domu, pa brojaci, pa krov i to sve jako brzo !!!