Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 09, 2018 7:54 pm

Već sad se može pisati o utiscima sezone.
Za nekog loša, preloša, očajna.
Za nekog onako..
Za nekog solidna.
Za nikoga odlična.
Ali je najbolja u prošlih pet sezona.
Za razliku od prošle, gdje ne uzesmo ništa, mi ništa u ekipi nismo ni imali da vrijedi.
Sad imaš trofej, i imaš jak kostur.
Sa klasama kakvi su Graovac, Blagojević, Ramović, sa potencijalima kakvi su Šaban, Hare, Zajmović, sa brzijanerom kakav je Zec, sa najperspektivnijim mladim timom u kojem se ističu ponajviše Šehići i Dacić, sa savršenim terenom na početku sljedeće sezone, uz dobrog trenera, autoriteta ali baš autoriteta, apsolutno svi preduslovi za dominaciju u sljedećoj sezoni.
I ova je morala biti naša, jer sam 1000% siguran da smo bar za 15% bolji od šampiona, ali šta je tu je..
Nadam se ovaj put pravom koraku.
Trener kapitalac, koliko košta da košta, će i sa ovim timom osvojiti titulu.
To nam treba biti prvi korak.
Drugi dogovaranje ugovora sa Danielom i Jovanom, ma koliko god "skupi" bili.
Treća, pametno prosuditi. Ne dovoditi ovih kapitalaca 30+..ne mogu ih više. Dobro procjeniti i dovesti ono što bude trebalo.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 09, 2018 7:55 pm

Valter je napisao/la:
sri maj 09, 2018 7:49 pm
Kakav Adzem i ganjanje kontinuiteta sa njim. Ako smo htjeli kontinuitet trebali smo ostaviti Slavku i danas bi imali titulu prvaka. Adzem ako zeli da se vrati u omladinski pogon, bujrum, a pomocnik ili slicna uloga u prvom timu - JOK. :ne:
Ali ne bi bilo Sabanadzovica, Hajdara, Zajmovica, mozda cak ni Osmankovica. Uradio je Adzem i dobrih stvari i zato mi je drago sto je uzeo kup, ali je sve zabrljao na proljece. Nisam za njegov ostanak, ali treba sada uzivati u pobjedi i trofeju. Bilo bi dobro da bude dio buduceg strucnog staba kao pomocni trener. :palacgore:
Drago mi je i za Zebu sto je dobio minute i sto podize trofej kao kapiten. Covjek nije potkopavao trenera i lajao po medijima kao rumeni, te mu nije bio problem sto ne igra.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 09, 2018 7:56 pm

Bas je dobro vidjeti te opeeeeet
Željezničar ante portas !

Brkoo
Kontakt:

sri maj 09, 2018 7:57 pm

Valter je napisao/la:
sri maj 09, 2018 7:49 pm
Kakav Adzem i ganjanje kontinuiteta sa njim. Ako smo htjeli kontinuitet trebali smo ostaviti Slavku i danas bi imali titulu prvaka. Adzem ako zeli da se vrati u omladinski pogon, bujrum, a pomocnik ili slicna uloga u prvom timu - JOK. :ne:
De ne glupiraj se, kakva crna titula sa Slavkom. Da je on ostao ne bi dobili ni Hajdarevica, ni Sabanadzovica, Osmankovica, Zajmovica, Zakarica u najboljem izdanju itd.. Doveo bi lik polovnjaka bruku, kao sto je i doveo u Slobodu i onda bi se kao borili za titulu, how yes no..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:00 pm

Adzem se upisao u historiju naseg kluba, uzeo je trofej, pored toga dobio tri puta Sirokog u sedam dana sto je bilo nezamislivo, pitare klepio dvaput. Strasno mi je drago zbog toga jer znam da je dobar covjek i veliki Zeljovac. Steta zbog proljeca, pokazao je da ipak nije spreman za ovakav nivo i pritisak, ali zauvijek ce ostati zapisan u historiji, kada se bude spominjalo za pet, deset, dvadeset godina :palacgore:
Opet ponavljam, bilo bi fino vidjeti ga u sklopu strucnog staba, sa jednim jakim trenerom naravno.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Simply Blue
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:05 pm

Ipe kao Čak Noris, ne učestvuje ali dobij medalju..
Osvojen trofej napokon, iduće godine samo titula, kup nas iduće godine interesuje manje nego ove...samo omladince furati, pa dokle doguraju..

Hvala Adzemu na trofeju, prilici za mlade, za Dzenana...ali to je to....kao i prošlo ljeto i priprema sa Slavkom..mrtvilo neko, priče o bojkotu, nedisciplini..čini mi se..previše je tu neke nečiste krvi..nakupljenog nezadovoljstva...malo nam fali, a teško da to možemo dobiti sa Adzemom..
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Valter
Kontakt:

za_zivot_cijeli je napisao/la:
sri maj 09, 2018 7:53 pm
bez obzira na sve greske koje je napravio, dati otkaz Adzemu nakon osvojenog Kupa bilo bi zaista nekorektno, u istoj mjeri u kojoj je otkaz Odovicu bio nekorektan.

danas je Adzem stao rame uz rame sa jako malim brojem nasih bivsih trenera, odreda zeljovaca, koji su nas usrecili nekim osvojenim trofejom. to treba cijeniti.

sklon sam misljenu da mu trebamo dati podrsku a pojacati klupu, te se igracki pojacati u zavisnosti od odlazaka.

vjerujem da je Adzem izvukao pouke, vidio ko moze koliko, i da uz adekvatno pojacanje klupe uz par igrackih pojacanja mozemo napasti titulu.
kontinuitet trazimo. s kim da to uradimo ako ne sa onim ko je klubu donio trofej nakon pet godina!?

ne znam nisam pametan :D
Šest trenera iz ove lige sa ovim igrackim kadrom osvojilo bi titulu, a mi od osamnaest pobjeda u ovom prvenstvu u njih deset nismo zasluzili pobjedu. Igra haman nikakva, lupi, nabi. Kako je ova nasa liga iz sezone u sezonu sve tanja, mozda bi Adzem i titulu mogao uzeti, ali nikada neces vidjeti smislene akcije. Imao je dva puta priliku, vala dosta.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

KLIS
Kontakt:

Hvala Bogu, sezona je donekle spašena. Adžem je, po meni, napravio previše grešaka da bi ostao trener. Već sam rekao da bih volio da ostane u stručnom štabu i dodati im Odovića. Uprava i Papac su na potezu, slijede veoma važne odluke u kojima se ne smije pogriješiti.
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:07 pm

Prodati Zakarica i Vecu.

Potpisati ugovor obavezno sa Graovcem, Blagojem i Vojom.
Željezničar ante portas !

reks1
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:14 pm

storm_raider je napisao/la:
sri maj 09, 2018 6:50 pm
Cuj kakvog-takvog trofeja..

Ide odmah mail Areni da se debilcina kazni. Vedad Surkovic.
I ne samo to.Nepristojno bezobrazno,pravi pitarluk je pitati Adjema u trenucima proslave povodom osvajanja Kup a da li ce ga uprava smijeniti.
Sad mi zao sto ga Ado ne spusti na zemlju
Sto se tice trofeja veeelikooo BRAVO za momke i bravo za sportski segment Ovo sportski kazem jer se toliko karikiralo sa tim terminom.Krenulo je .To je najvaznije

SanMan
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:18 pm

Čestitam nam svima na osvajanju Kup-a
svaka tekma je važna a kamoli trofej, par nas starijih je dizalo frku kad je drugi tim izgubio od Famosa (većina nas zajebavala), Željo MORA uvjek pobjeđivati

Mi imamo 4 vrhunska igrača Graovac, Hajdarević, Ramović, Zajmović
Par dosta dobrih Veca, Osmanković, Blagojević, Šaban, Zakarić i ostalo potencijalno dobri ili se možda dokažu. To se samo treba posložiti.
Svi se slažemo da je ovo proljeće naš najbolji igrač bio Zajmović kojeg je "neko" odlučio poslati Čeliku na pozajmimicu od preko 30 igrača u rosteru. E tog "stručnjaka" treba i mora Željo da se riješi bez obzira o kome se radi (garant je imo i boljih bisera). Taj "neko" nas je košto titule i najmanje milion maraka.
Ne znam ko je taj "neko" ali ovi iz uprave bi to morali znati i reagovati, to je ono što im zamjeram kad se vade na "sportski segment"-

shzna
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:22 pm

Žemo Home, ako je istina ovo sto mahala prica. Napadacki fudbal.

Kup mubarećola braćo, ako je iko zasluzio, mi smo.
1987

exbabilon
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:26 pm

Kontinuitet treba ganjati gdje ima kvaliteta. Graovac i Blagojevic recimo.
Gdje nema kvaliteta, kontinuitet je nevidjena glupost. Adzem i Mehremic recimo.

S novim strucnim stabom do titule naredne sezone!

Pompey
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:27 pm

Nisam u toku, jel se to osvojio neki kupcic :ganja:
Spoiler:
Nek nam je sa srecom. Zasluzeno, apsolutno zasluzeno osvajamo kup :zeljeznicar1:
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

gavran
Kontakt:

KLIS je napisao/la:
Hvala Bogu, sezona je donekle spašena. Adžem je, po meni, napravio previše grešaka da bi ostao trener. Već sam rekao da bih volio da ostane u stručnom štabu i dodati im Odovića. Uprava i Papac su na potezu, slijede veoma važne odluke u kojima se ne smije pogriješiti.
Mi smo bez uprave poslije pitara
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Plava Porodica
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:29 pm

Treba Jug parolu na sljedećoj titula nam nije bitna :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

mirzza
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:33 pm

storm_raider je napisao/la:
sri maj 09, 2018 6:43 pm
Stvarno izgleda kao da smo namjerno ispustili trofej. Ovako i sa Ramovicem i Zecom smo morali igrati svo vrijeme. Raduje kod Adzema sto je Zajmovica istrpio stvarno. Decko je pun pogodak.

Braco, cestitam vam svima trofej!! Jako, jako bitan trofej! Napokon!!!
Naša jedina šansa za titulu je bila presing sa Ramovicem i Zekom a strucnjak je to unistio nakon Mostara i poraza.
Sinan je najbolja desetka lige, a on ga klupirao radi Vranjesa. Zeca suspendovao zbog polara.
Ado hvala ti ali vrijeme za razlaz. Povedi Vranjesa sa sobom.

sajo10
Kontakt:

sri maj 09, 2018 8:37 pm

Cuj Adzem da vodi ekipu i iduce sezone :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

fanaticZeljin

sri maj 09, 2018 8:37 pm

gavran je napisao/la:
KLIS je napisao/la:
Reci da se salis
Srcu draga, boja PLAVA !

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri maj 09, 2018 9:00 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
gavran je napisao/la:
KLIS je napisao/la:
Reci da se salis
Ne bi me ništa zacudilo. Ljudi su uspjesni u svojim poslovima i sto im treba sve ovo. Da im navijači govore kako im takmicenje (kup nije bitan), da im se psuje na zapadu, prijeti smrcu, silovanjem, vrte razne laži...

Mogu oni i bez Zelje u strukturama istog, a Želju nose u srcu i ono sto su ostavili iza sebe, govori o njima, a ostavili su opipljive stvari.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava