Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 12:14 am

LeBlue je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:13 am
Vortex je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:35 pm
exbabilon je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:26 pm
Uprava ima podrsku fakat velike vecine navijaca i tu dielme nema. Uprava bi podrsku navijaca zacementirala i vratila jos par hiljada na stadion dovodjenjem samo jednog covjeka. Dovodjenje tog covjeka bi ubijedjen sam znacilo i povratak titule u Dolinu. Samo kad se sjetim sretnih dana i niza bez primljenog gola. Velez nam dao go za prekid niza, jaran mi salje sms Guso primio go, ja se syebo jer nam je propo niz bez primljenog gola. Gledaj nas sad covjece. Nije stvar ni tog prvog mjesta, nego sto mi fakat na terenu ne izgledamo kao ekipa koja zasluzuje to prvo mjesto. Na stranu sve zakulisne igre laznih mostaraca, mi smo na proljece ko razbijena vojska, nista ni s cim. Posjeta u finalu kupa je rekla sve. Nikom se vise ova patnja ne gleda.

Zato Amar Osim uz naravno ostanak istih ljudi u upravi! Naravno, ako Amar dodje njemu Papac i ne treba. Da mu dovodi Mehremice i Hadzice? Neka hvala. Na fazon menadzera uloga, nek bira igrace, pregovara o uslovima, i vodi prvi tim.
100% se slažem. Nema publike bez dobre igre, a nema kluba bez navijača na tribini, prosto ko dan. Nije to više stvar ljubavi ili odnosa prema klubu, ali je stvarno mazohizam gledati onu patnju na terenu, onaj očaj. Jbg ne možeš ljude tjerati motkom po gradu da dođu na stadion. Publika hoće da vidi i lijep potez, dobar šut, precizno dodavanje, povezanu i lepršavu igru i što je najvažnije borbenost, jer to je Željo.
Bilo je dobre igra u nekoliko utakmica ali nije bilo publike. Sjecam se npr dobijes pitare na Kosevu i Krupu na domacem terenu. Poslije ti dodje Siroki i skroz mrsava posjeta. Cak je bolja posjeta bila i za vrijeme Kostica. Da Adzem biljezi ekstra rezultate konstantno, nisam siguran da bi stadion mogao da napuni. Mozda samo protiv Sarajeva i Evropske utakmice. Ovo je crnjak ali surova realnost. Nasi ljudi hoce zvucno ime. Neko da ih povuce. Uvjek hocemo nekog lidera, kao u drzavi, tako i u klubu.
Tako je, godinama smo gradili kult licnosti, jos od Tita.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

zeljeznicka21

ned maj 06, 2018 12:19 am

pred kraj Amarovog mandata je bilo slabo raje jer su se ljudi zasitili titula, na redu je bio iskorak u evropi koji ne docekasmo, sad smo opet u fazi da ce titula privuci raju, dabogda nam opet titule "dosadile"
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Amar927
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:23 am

Joj nekog ruznog osjecaja ..tegoba...steze nesto u prsima...volim te zeljoo najviseee..danasnji dokaz i radovanje igtaca Radnika i Krupe sve govori koliko dusmana imamo oko sebe..

Brkoo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:23 am

AsharaK je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:03 pm
Ljudi sta vam je,mi smo navijaci Zeljeznicara prije svega.@avlami obrisan ti je post.
Zavisi kako ko. Mnogi su navijaci Amara Osima, neki vise vole Senada Misimovica a neki vole i nekog treceg, boli takve navijace qrac za Zeljom, imaju neki svoj interes, a taj interes nije jak Zeljo.

Kako moze neki navijac Zelje pljuvati po Amaru Osimu koji nam je donio toliko radosti, toliko trofeja, toliko puta smo nasmijani izlazili sa stadiona, te emocije novac ne moze kupiti. Kakva je dominacija bila u Amarovom prvom mandatu to se rijecima ne moze opisati, kakav se tad fudbal igrao. Kad se sjetim onih evropskih tekmi sa Lilestormom, Akranesom, Newcastlom, ma ludilo. Sa ekipom iz engleske lige mi smo bili ravnopravani, cak i za nijansu i bolji, a na kraju smo nesretno izgubili. Pun stadion, da bacis sibicu ne bi mogla stati. U drugom mandatu cim je dosao otpustio skoro sve igrace, doveo neke igrace koji su bili totalni anonimusi, neki bili u padu karijere, neki na posudbama i od njih napravio kaznenu ekspediciju, ekipu koja je disala kao jedan, a ne ko danas. Tad krenes na jednog, trci citava ekipa da te bije. Danas bi Kjosevski pustio da mu udaraju saigrace, a on je kao kapiten..

Kako moze neki navijac Zelje pljuvati po Senadu Misimovicu, koji je dio ekipe koja je vratila ogroman dug kluba, koji je jedan od najzasluznijih sto Zeljo posluje pozitivno vec par godina(nasli ljudi i generalnog sponzora poslije toliko godina) i sto se gradi nas stadion. Nasa Grbavica. Pogledajte postove na bivsem forumu iz 2012-2013 godine u vezi stadiona. Tad smo mastali o rekonstrukciji Grbavice, a ubrzo cemo imati stadion kategorije 3 i tu nije kraj nego se razmislja sta dalje da se radi na stadionu, razmislja se i o trening kampu itd..

Umjesto da se mi navijaci ujedinimo i trazimo da se u istom trenutku u klubu nadju i Amar i Senad , da sve radimo da se to desi(jer je to nesto sto je dobro za klub, ma sta dobro, fenomenalno) mi se dijelimo, stali u rovove i jedni pljuju jednog a drugi drugog. E moji Zeljovci..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

cikazubo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:25 am

Niko nema igrace kao mi, velika vecina igraca je suhi kvalitet i klasa za ovu zabokrecinu. Zakaric, Sinan, Vojo, Zec, Hajdarevic, Sabanadzovic, Blagojevic, Graovac, Sinisa, Vranjes, Veca. Sve i jedan bi igrao u prvih 11 Zrinjskog osim mozda Vece al svejedno je prekucao ovu ligu.
Ko je kriv sto unistis 4 igraca koji su bili u top formi (Anel, Hare, Sinan, Zec), imas dvije klasne desetke razlicitog profila, jedan nikako ne igra (Zeba) drugi sjedi zbog defanzivnog veznog Vranjesa ili jos gore Kajkuta, Kemo polusezonu sjedi dok Bogi igra i grijesi redovno, sad momak pokazuje da je davno zasluzio povjerenje, ova ekipa ima karakter i nekoliko sampiona u timu, a od ovih igraca se moze i taj tim napraviti, Adzeme zasto si promijenio recept uspjeha samo ti znas, al kao trener je luzer to je opet potvrdio i imamo ponovo sezonu koja stane u jednu utakmicu - Metalurg. Vrijeme je za promjenu.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u ned maj 06, 2018 12:32 am, ukupno mijenjano 2 puta.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:27 am

@Brko, zato i sam i obriso takve postove. Svako može imati svoje mišljenje, ali ne vrijeđati naše ljude, trenutne ili bivše, jer smo svi mi Željo. I Adžem je Željo, drugo je to što on ne zna, ali i on želi kao i svi mi. Valjda skontaš šta sam htio reć.
Željezničar ante portas !

PlaviVlak
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:28 am

Trener koji daje prednost Kajkutu, a pri tome i zavaljuje Ramovića, a u konkurenciji ima Zeca i Zajimovića ili ide protiv sebe namjerno ili je apsolutno ograničen. Fudbal može biti prost, brz napad, pravi napadač strijelac i veza kakvu imamo u vidu Jovana i Hajdara(Sabana). Danas je po meni defanziva odigrala dobro, pomalo iznenadjujuce dobroo, možda još jedan dokaz Adžemu da je vjerovatno išao protiv sebe stalnim guranje Mehremića, pa i Bogija jer Kemo je odigrao sve tekme od derbija dosta korektno. Danas je možda kriv za gol ali opet nije samo do njega bilo i mislim da je pokazao da se na njega može računati ozbiljno. Po meni prodaja Vece i dovodjenje njegove zamjene je nešto što se mora uraditi, u odbrani bih učinio sve da se zadrži Graovac, ostavio bih Kemu, Sinišu i Hadžića. U vezi bih ostavio sve isto, samo bi Vranješa klupirao i definitvno forsirao Hajdara i Šabana uz Ćelu kojeg isto moramo probati zadržati i naravno više bih šanse pružio Modiću. Ramović mora, ali znači mora biti naš ofanzivni vezni i ništa drugo, Zajima i Zeca zadržati, a Zaku prodati. Gore bih se riješio Kajkuta, pa čak možda i Voje da se dovede ipak neki strijelac tipa Lendrić, jer fale nam ti golovi ni iz čega. Dovesti golmana, novog lijevog beka, štopera, krilo i dva napadača i svi osim drugog napadača moraju biti u rangu Graovca i Blagojevica ili da imaju potencijal da budu takvi. I definitivno novi šef mora priključiti Dacića, Šehiće, Džindu i Velića prvom timu i dozirati im minutažu.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

Refa1921
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:28 am

Daris_ je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:52 pm
Refa1921 je napisao/la:
sub maj 05, 2018 11:46 pm
Jedini krivac po meni je Adžem. Ne može me niko ubijediti da su Perišić i Ćavar bolji od Blagojevića i Hajdarevića. Ili da je Filipović bolji od Zakarića. Kad tu dodamo Graovca i Ramovića siguran sam da smo bolju ekipu imali, a to što Adžem nije znao da izbalansira i što se usro i što je Vranješa uništio sa izmišljanjem pozicija i što je sjebo ekipu s jeseni to je druga stvar. Zrinjski je pokupio igrače iz Viteza naše otpatke i od Sarajeva i šampion s tim igračima dvije godine zaredom. Stručni štab je zaista smiješan sa znanjem. Miske dovedi prave i ozbiljne ljude nemoj početnike niti riječite trenere, nego one koji imaju iza sebe nešto ili se mani skroz sportskog segmenta. Očigledno da nešto ne štima i da smo inače na proljeće bili najbolji sad smo najgori već drugu godinu. Užas :/
tri u nizu...ne dvije
Dvije su zadnje s našim otpatcima, onu treću se ne sjećam ko im je igro.

Amar927
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:33 am

Mahala nesto suska za Sablica??

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:37 am

A šta možemo dobiti sa Sablićem? Ok, mlad i veoma perspektivan trener. Trener koji ne igra šablonski, koji mjenja formaciju i taktiku od protivnika do protivnika. Ove sezone i pored ogromnih problema sa povredama izvlačio maksimum i ostao bez mnogo bodova u zavšnicama susreta. Da li nama to treba? Ne znam, ne treba nam još jedna sezona kockanja. Je li vrijedno potrošiti još jednu godinu i kockati se? Nisam siguran.

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:39 am

Ako ima i mrva istine za Sablica onda mi blage nemamo gdje udaramo. Hladno bih ostavio Adzema jos jednu sezonu ako je Sablic opcija koja ga treba zamijeniti..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

igla
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:41 am

Par stvari koje bi po mom mišljenju trebao uzeti u obzir svaki dobronamjerni Željovac:
-Željo će postojati i igrati poslije sviju nas, pa i poslije Amara, Senada, Sabahudina, Mirsada i ostalih.
-Amar Osim je fudbalski trener. Nije ekonomista, fizičar ili sanitetski radnik.
-Ukoliko može i hoće da bude fudbalski trener, nek bude. Sve funkcije u klubu ne može obavljati jer ne postoji trener na svijetu koji to radi i ne odgovara nikome i koji može otići na godišnji u prvom kolu lige. To nije klub.
-Kao što se sve dobro iz tog perioda pripisuje Amaru, hajmo onda da ne odvajamo od njega ono što je loše. Znamo svi da smo bili klub bez ikakvog sistema gdje se o svemu pitao jedan čovjek.
-Tjeranje uprave da bi se postavio Amar na "sve" je zlonamjerno i dvolično. Ako Amar treba biti "sve", zašto onda ne spomenemo kvalitet rada u njegovom periodu u ostalim segmentima kluba?
-Nije logično da je jedini odgovor na sve probleme ime Amara Osima. To je gubitničko razmišljanje.
-Stvaranjem kulta ličnosti od Amara, Senada, bilo koga, se stavlja ogroman pritisak na bilo koga ko u budućnosti dođe na tu poziciju.

Teško je naći kvalitetnog trenera i stručni štab. Ali mora se. Realno, sve spletke na stranu, ali nije ni Svinjski klub jednog lica. Sistem je ključ, prošle su godine mahalskog vođenja i upravljanja. To ko ne razumije ne živi u 2018.

Svima bi nam valjda trebao biti u interesu Željo. Ukoliko ne mogu zajedno, a ja volim biti iskren i realan, te mislim da ne mogu Amar i Senad zajedno, onda biram stabilan klub na dugoročno, koji ima normalan sistem i koji će ako Bog da u red dovesti i sportski segment. Svaki kratkoročan uspjeh sa budućnosti Slobode, Čelika, Veleža ili Borca je za mene nezamisliv i užasan. A blizu smo bili.

Volim te Željo.

PlaviVlak
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:43 am

Hadzijalagic je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:39 am
Ako ima i mrva istine za Sablica onda mi blage nemamo gdje udaramo. Hladno bih ostavio Adzema jos jednu sezonu ako je Sablic opcija koja ga treba zamijeniti..

Ako je to opcija, isto se slažem s tobom. Možda je malo bolji od Adžema, ali on je trener za Široki, a ne za Želju. On je trener koji bi pod pritiskom počeo da gubi konce i desilo bi se ovo što gledamo zadnje dvije godine. Treba nam ili Amar ili neko ime sa strane koje dovoljno zna našu ligu, ali je nivo iznad svega i koji zna da se nosi sa pritiskom.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

LeBlue
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:48 am

AsharaK je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:37 am
A šta možemo dobiti sa Sablićem? Ok, mlad i veoma perspektivan trener. Trener koji ne igra šablonski, koji mjenja formaciju i taktiku od protivnika do protivnika. Ove sezone i pored ogromnih problema sa povredama izvlačio maksimum i ostao bez mnogo bodova u zavšnicama susreta. Da li nama to treba? Ne znam, ne treba nam još jedna sezona kockanja. Je li vrijedno potrošiti još jednu godinu i kockati se? Nisam siguran.
Slazem se. Iskreno ja sam na prvu bio za njega, ali nisam siguran da ima to iskustvo i personu da moze da napuni stadion i da se generalno nosi sa situacijom. To samo ima Amar ili neki trener iz regiona koji ima neko iskustvo. Ja sam bio Mesu, ali ga nebi izabrao jer ne osjetim da ljudi imaju respekt prema njemu. Fakticki bi se sprdali sa njim. Onda je bolje naci trenera iz regije.

cikazubo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:49 am

A ko je taj trener koji je stranac, poznaje nasu ligu, a nivo je iznad nasih.
To svi pisu, al ja nemam bas ni jedno ime u glavi osim Vahe, Bajevica, Petkovica itd.. Ovi koji su nama dostupni su svi kocka.

igla
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:52 am

Sablić je dobar trener. Nije lako raditi u klubu gdje kad spomeneš nekatoličko ime te ganjaju satarom po Pecari.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:53 am

igla je napisao/la:
ned maj 06, 2018 12:52 am
Sablić je dobar trener. Nije lako raditi u klubu gdje kad spomeneš nekatoličko ime te ganjaju satarom po Pecari.
Niko ne spori da je dobar. Jel dovoljno dobar da vodi FK Željezničar? Teško pitanje.

bianco blu
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:54 am

Adžem>sablić

Brkoo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:55 am

Novi teren+ Amar Osim pred evropske tekme= puna Grbavica na vecini utakmica naredne sezone.

Dolazak Sablica, Bazdarevica i slicnih trenera, znaci posjetu kakva je bila u finalu kupa..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 06, 2018 12:57 am

Ne moze Sablic i Bazdarevic u istu recenicu al ni pod razno..

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava