Leon_Professional je napisao/la: ↑ned apr 29, 2018 3:17 pm
Amidza je napisao/la: ↑ned apr 29, 2018 3:11 pm
Ja ne znam zasto je toliko tesko staviti emocije na jednu, a razum na drugu stranu. Pogledajte utakmice reprezentacije koje je on vodio, nista dalje od toga ne treba. Grist cete se za jezik ako on dodje, vrlo brzo.
Pa sta ti mislis ko bi mogao. Onako te pitam, svakako samo pricamo i predlazemo.
Niko ne zna sta ce se desiti.
Vec sam rekao, nek ostane ako necemo dovest nekog boljeg.
Nadovezujem se jer sam potpuno siguran da sa Mesom ne bi daleko. Sve na stranu - on ne zna. Ne zna Boga mi. Pokazao da ne zna, makar najveci Zeljovac na svijetu bio. Duboko sam uvjeren u to. Duplo slabije reprezentacije ga preslusavale, radio maksimalno nelogicne stvari a la Adzem, tvrdoglavo insistirao na svome, ekipu cinio gorom, na kraju ga nisi mogao puskom otjerati. Necu da idem u detalje, samo se treba potsjetiti kako smo mi igrali i sa kakvim ekipama igrali nerijeseno i gubili, kakve je kompromise (pa i menadzerske) pravio - to govori i o stvarima koje se ne ticu fudbala. On sa reprezentacijom koja je dobro jaca bila od vecine glavnih konkurenata nije uradio nista, a ovdje bi da uradi nesto sa ekipom koja je u 5 deka s ostalim konkurentia, od kojih jedan pokupova Boga oca. Ja bih da ga pamtim kao jednog od najvecih igraca naseg kluba, nikako drugacije. Ako dodje on ce nama to sjecanje pokvariti.
Sta da kazem. Mislim da ovdje stranci ne piju vode, PLBiH treneri nam ne mogu pomoci. Trenerska struka je puno jaca u Srbiji i Hrvatskoj nego ovdje. Probati iskopati nekoga od tamo. Mislim na strucni stab, dakle tim ljudi. Po potrebi im prikljuciti nekoga naseg (Adzem, Oda, itd.) Grupu sa malo modernijim shvatanjem fudbala, za koju cemo se pruziti maksimalno da im obezbijedimo novac. Ja to tako gledam. Bolje je u to uloziti, nego u igracki kadar. Dobri treneri ce sa prosjecnom ekipom napraviti vise nego losi sa vrhunskom. Dati im i vremena i prostora, jasno stati iza njih, otvoreno reci navijacima sta su nam konkretni ciljevi, a ne "mi smo veliki klub, uvijek nam je dupla kruna cilj." Jer to nije cilj nego demagogija.
To bi, po meni, trebalo da su neki preduslovi. Ko bi mogao, konkretno? To je na Papcu i upravi da razmislja, meni je i danas Vukomanovic neprezaljen, a trenutno je bez kluba. Ne bih se zalio da on dodje. Razmisljati na tom tragu.
Inace, slazem se s tobom, ako bi se dovodila neka premijerligaska imena i treneri a la Mesa, onda ostaviti Adzema. Nas je, jeftin i ima sanse bar 2% da nekad otkloni nedostatke. Za jednog npr. Slavena Musu (koji je meni prototip PLBiH trenera) nema.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj