Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 29, 2018 3:28 pm

Pompey je napisao/la:
ned apr 29, 2018 3:23 pm
Ko bi nama ugodio....
Mi sad da mozemo dovesti Mourinha nasli bi se neki da govore o ziherasu i bunkerasu te da to nije nesto sto nasem Zelji treba :r
A dupli pas kada vidimo od nasih igraca to je delirijum na tribinama.

Mi u biti zelimo stranca sa ovih prostora, tj. da zna baratati sa nasim igracima i sa nasim mentalitetom, ali da isti nema nas mentalitet. Da je dokazan na svjetskoj sceni i da se ne uci na nama. Da ima trofeja i titula, da su mu ekipe odbramebno besprijekorne, ali da forsira napadacki fudbal sa velikim posjedom, a ubitacnim kontrama.
Naravno sve to za nekih par hiljada, yebi ga nismo Arapi ili Rusi pa da se parama rasipamo.
Ako takvog ne dovede uprava, pisacemo "Miske odlazi, teren i izgradnja Juga nam je izbila titulu". Pravicemo parole, naravno to sve sa svjeze, novoizgradjenog Istoka. I necemo ni na trenutak pomisliti zasto necija guzica ima vise obraza od naseg lica.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

cikazubo
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:30 pm

Nakon x godina on prvi uzima na sebe iako mu to ne može nikako ići u ličnu korist, da uradi smjenu generacija, da napravi rotaciju na 50% ekipe, da isproba neke nove stvari, da širi kadar nn igračima iz PL.
Druga stvar, kakve je igrače među zvijezdama imao na raspolaganju, u tom periodu ograisalog Džeku, propalog Hajrovića, propalog Bešica, klupiranog Lulića, Begovića, Prcića, Jajala, Šunjića.. Ma nikad lošiju generalnu formu igrača nismo imali, uglavnom povrijeđeni i na klupi ili čak ni na klupi, a mahom nosioci igre. I opet je nakon katastrofalnog početka Papeta doveo ekipu u baraž i ispao od objektivno jače reprezentacije. Nije mu se poklopilo u novim kvalama, bili smo dobri, počeli lijepo igrati, nije bilo sreće i ozbiljnosti kod zvjezdica.
Pa povede pola PL na Kirin kup i protiv najboljih selekcija Japana i Dankse on sa tim igracima iz PL, Hnl, i nekih osrednjih evropskih klubova uzima pehar.
Kao što rekoh, ako jedan svjetski majstor koji je igrao u Lyonu, Romi i Juveu, kod one debele Fahrine plavke u emisji izjavi da se taktički i pripremom ne razlikuje od trenera u ovim klubovima i da mu je žao što ide jer je bio profesionalan i ozbiljan, meni je to sasvim dovoljno. Zamisli da ti top svjetski veznjak kaže da Adžem/Baka/Sablić priprema utakmce kao Alegri, Spaletti i ko već, presmiješno.
A povrh svega čovjek je spreman učiti i raditi, non stop je putovao, pregovarao, nalazio nove igrače, ima on sasvim dovoljan CV i trenerski uspjeh i prije repke da bi preuzeo Želju.
Ako postoji mogućnost, a vjerujem da postoji jer je slobodan a željan rada i već je procurila info od vrha kluba da je bio blizu naše klupe, onda bujrum Meša.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:37 pm

meša je mene razočarao u reprezentaciji. ali taj nivo je mnogo, mnogo veći. i svi ovi problemi koji imaju kod nas - u reprezentaciji su na kvadrat ili kub...
gradi željo boli te *****

igla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:41 pm

Meša je radan čovjek, a život me naučio da nije svaka sredina za svakoga. To što je u reprezentaciji bio neuspješan ne znači da kod nas bi imao istu sudbinu.

Svašta igra ulogu, a sve je lakše kad je neko radan. Meša jeste.

Amidza
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:45 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned apr 29, 2018 3:17 pm
Amidza je napisao/la:
ned apr 29, 2018 3:11 pm
Ja ne znam zasto je toliko tesko staviti emocije na jednu, a razum na drugu stranu. Pogledajte utakmice reprezentacije koje je on vodio, nista dalje od toga ne treba. Grist cete se za jezik ako on dodje, vrlo brzo.
Pa sta ti mislis ko bi mogao. Onako te pitam, svakako samo pricamo i predlazemo.
Niko ne zna sta ce se desiti.
Vec sam rekao, nek ostane ako necemo dovest nekog boljeg.
Nadovezujem se jer sam potpuno siguran da sa Mesom ne bi daleko. Sve na stranu - on ne zna. Ne zna Boga mi. Pokazao da ne zna, makar najveci Zeljovac na svijetu bio. Duboko sam uvjeren u to. Duplo slabije reprezentacije ga preslusavale, radio maksimalno nelogicne stvari a la Adzem, tvrdoglavo insistirao na svome, ekipu cinio gorom, na kraju ga nisi mogao puskom otjerati. Necu da idem u detalje, samo se treba potsjetiti kako smo mi igrali i sa kakvim ekipama igrali nerijeseno i gubili, kakve je kompromise (pa i menadzerske) pravio - to govori i o stvarima koje se ne ticu fudbala. On sa reprezentacijom koja je dobro jaca bila od vecine glavnih konkurenata nije uradio nista, a ovdje bi da uradi nesto sa ekipom koja je u 5 deka s ostalim konkurentia, od kojih jedan pokupova Boga oca. Ja bih da ga pamtim kao jednog od najvecih igraca naseg kluba, nikako drugacije. Ako dodje on ce nama to sjecanje pokvariti.

Sta da kazem. Mislim da ovdje stranci ne piju vode, PLBiH treneri nam ne mogu pomoci. Trenerska struka je puno jaca u Srbiji i Hrvatskoj nego ovdje. Probati iskopati nekoga od tamo. Mislim na strucni stab, dakle tim ljudi. Po potrebi im prikljuciti nekoga naseg (Adzem, Oda, itd.) Grupu sa malo modernijim shvatanjem fudbala, za koju cemo se pruziti maksimalno da im obezbijedimo novac. Ja to tako gledam. Bolje je u to uloziti, nego u igracki kadar. Dobri treneri ce sa prosjecnom ekipom napraviti vise nego losi sa vrhunskom. Dati im i vremena i prostora, jasno stati iza njih, otvoreno reci navijacima sta su nam konkretni ciljevi, a ne "mi smo veliki klub, uvijek nam je dupla kruna cilj." Jer to nije cilj nego demagogija.

To bi, po meni, trebalo da su neki preduslovi. Ko bi mogao, konkretno? To je na Papcu i upravi da razmislja, meni je i danas Vukomanovic neprezaljen, a trenutno je bez kluba. Ne bih se zalio da on dodje. Razmisljati na tom tragu.

Inace, slazem se s tobom, ako bi se dovodila neka premijerligaska imena i treneri a la Mesa, onda ostaviti Adzema. Nas je, jeftin i ima sanse bar 2% da nekad otkloni nedostatke. Za jednog npr. Slavena Musu (koji je meni prototip PLBiH trenera) nema.
Zadnja izmjena: Amidza, dana/u ned apr 29, 2018 3:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

LARSSON
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:46 pm

Samo Safet Susic ili Fuad Muzurovic

cikazubo
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:57 pm

Sener Bajramovic

ellaxaz
Kontakt:

ned apr 29, 2018 3:58 pm

Jirzi Plisek
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

sastrane

ned apr 29, 2018 4:00 pm

A fakat sta je sa Amarom i koji je istinski problem. Vidim ovdje ima hejbet onih spominju neke dugove, pare, gelipterske price neke. A nemaju veze o zivotu.

Dali je Amar zainteresovan? Moze li se naci neki kompromis .. nesto.. ?

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 29, 2018 4:01 pm

Ma kako god okrenemo, nema se para, pl treberi losi, i jos mnogo stvari, najbolje je ostavit Adu pa ako uspije na konju si, ako ne uspije isto bi bilo i sa ovim bezveznim trenerima.

cikazubo
Kontakt:

ned apr 29, 2018 4:05 pm

Husnija Arapovic

MrRiccoli
Kontakt:

ned apr 29, 2018 4:07 pm

sastrane je napisao/la:
ned apr 29, 2018 4:00 pm
A fakat sta je sa Amarom i koji je istinski problem. Vidim ovdje ima hejbet onih spominju neke dugove, pare, gelipterske price neke. A nemaju veze o zivotu.

O toj misteriji će se uskoro snimati dokumentarni film na national geographic chanel, pa ako možemo da se strpimo dok to ne bude.

SarajlijaTM
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 29, 2018 4:11 pm

sastrane je napisao/la:A fakat sta je sa Amarom i koji je istinski problem. Vidim ovdje ima hejbet onih spominju neke dugove, pare, gelipterske price neke. A nemaju veze o zivotu.

Oko 400000km je problem, princip. Miske neda bez priznanice,računa isl.
Priča je bila da je trazio od amara da oprosti pola duga,brko je pristao,ako misle da drugu polovinu iz svog džepa,a ne od Želje...
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

Simply Blue
Kontakt:

ned apr 29, 2018 4:40 pm

LARS1921 je napisao/la:
Malo manje pametovanja...i prati Celik i Gosk...Vego je na tapetu...radi svoj posao, kao svaki pravi menažer
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

storm_raider
Kontakt:

phpBB [video]
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

ned apr 29, 2018 4:41 pm

Simply Blue je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Malo manje pametovanja...i prati Celik i Gosk...Vego je na tapetu...radi svoj posao, kao svaki pravi menažer
Zanimljiv ovaj Dino Hasanović, dobio žuti tek u 13oj minuti, i slomio samo jednu nogu

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 5:09 pm

dino kad je ulazio nismo primali u devedesetoj :kafa:
gradi željo boli te *****

sastrane

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 29, 2018 5:11 pm

SarajlijaTM je napisao/la:
ned apr 29, 2018 4:11 pm
sastrane je napisao/la:A fakat sta je sa Amarom i koji je istinski problem. Vidim ovdje ima hejbet onih spominju neke dugove, pare, gelipterske price neke. A nemaju veze o zivotu.

Oko 400000km je problem, princip. Miske neda bez priznanice,računa isl.
Priča je bila da je trazio od amara da oprosti pola duga,brko je pristao,ako misle da drugu polovinu iz svog džepa,a ne od Želje...
Covjece zar se ne moze naci neki kompromis neko rjesenje. Sjesti dogovoriti se ko ljudi. Pa i Ivica je tu majka mu stara ima i on valjda nekog uticaja kod Amara a i kod Senada.
Naci neki kompromis u korist Zelje. Neko rece kao Amar hoce ruke odrjesene. Pa eto ti ruke odrjesene sto se tice tzv sportskog segmenta. Selektiraj ekipu trazi igrace treniraj radi sta hoces. Jos imas osobu kao Papca tu, Adzema. Itd.
Povrh svega iza sebe imas jaku upravu na koju se mozes osloniti. Isto ko da su sa marsa svi pali.
Jedino da je Amaru bas stalo do love, ali ne ide mi to nekako uz njega da je gladan para. Ima on toga dovoljno.

Grbavica
Kontakt:

ned apr 29, 2018 5:29 pm

kako vam ne dodije opet o toj temi
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plava Porodica
Kontakt:

ned apr 29, 2018 5:35 pm

I šta Mešu postaviš, dođe kriza rezultata k'o što se svakom desi i sad ti sa tribina iz ljutnje skandiraš Meša odlazi.. ja ne bih mogao. Prema jednom od najvećih majstora Grbavice po dedinim pričama. Ali opet haj šuti..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava