Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nookey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 15, 2018 3:14 pm

LARS1921 je napisao/la:
čet mar 15, 2018 3:03 pm
Dragan Petrovic kad sudi nama

slika

Dragan Petrovic kad sudi Zrinjskom

slika
može li recap ne vidim slike?

teteac8684
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:22 pm

KrajPrice je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:31 pm
Da je usla stativa Slobode i ona sansa Fajica Adzem bi bio bivsi.
Smanjite malo dozivljaj i ocekivanja u Mostaru, igra nam je losa i nemate mjesta za optimizam.
Naravno, pobjeda u Mostaru je od velikog znacaja, ali ni ona nista ne donosi.
Ima jos mnogo krvi i znoja za titulu.
Nadam se da ovo nije istina...Šta treba opet da sve mijenjamo, pustiti čovjeka neka radi, bez kontinuiteta nema ni napretka...čuj da je ušla stativa Slobode bio bi bivši...ako je istina, fakat nigdje veze s vezom...

exdomorocki
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:23 pm

Amidza je napisao/la:
čet mar 15, 2018 1:57 pm
Mi kompletni, Zrinjski bez dva jako bitna igraca. Ako ih dobijemo, vec smo se fino odlijepili. Poslije nas oni idu u goste Sirokom. Znaci, kljucni momenat i jako vazna utakmica, vrlo lako najvaznija. Igracima i strucnom stabu obecati premije, kurave, nargile, kafanu....sve. Samo da dobiju u subotu dole.
Jes siguran da smo kompletni,ja nisam.
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

LARSSON
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:24 pm

nookey je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

slika

slika

Nemamo poraza kad nam on sudi.

@teteac

Ako ti Krajprice kaze onda bi vjerovatno dobio novi poboljsani ugovor :D

teteac8684
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:26 pm

:D :D

IvanOsim
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:40 pm

storm_raider je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:54 pm
IvanOsim je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:30 pm
storm_raider je napisao/la:
čet mar 15, 2018 1:09 pm

Niko, osim Adzema.

Izmisljas, naravno da ne moze biti ok da igraci bojkotuju trenera, to nema sa zdravom pamecu. Kako mi moze biti 'ok da igraci bojkotuju trenera'? Boze sacuvaj. Mogu shvatiti da je tako bilo, ali da podrzavam to, naravno da ne. Naravno da je Slavko odgovoran i za dobre i za lose rezultate, valjda je zato i dobio nogu. A, ako ga igraci bojkotuju, onda je i on sam kriv za to. Uostalom, Slavko je proslost, kakve on veze ima?

Uostalom, kao da je bitno sta navijaci misle, obzirom da treneri snose odgovornost. Podsjeti me, jesi li ti ono pisao da je bolje da smo izgubili utakmicu?
Jesam. Sve za dobrobit Zelje. Sto bi rekli neki uceni ljudi, korak nazad, naprijed dva.

Samo mi nije jasno ovo prvo napises nije ti ok da Adzem snosi odgovornost, a na pitanje ko treba snositi odgovornoas ti kazes Adzem. Mozda je trebalo biti smjesno, pa meni nije jasno. Mozda je i ironija, posto vidim to je glavni nacin komuniciranja.

Odluci se, ko treba snositi odgovornost?
Evo ja sam tebi odgovorio na tvoje pitanje nadam se da ces i ti meni.

Podsjetit cu te jos sta sam pisao, da me ne moras pitati.

PRIJE utakmice sa Zrinjskim pisao sam da jedan od Hajdarevic/Sabanadzovic mora igrati.
Ti si izmedju ostalih pisao PRIJE utakmice, da je najbolje da igraju u vezi Blagojevic-Vranjes. POSLIJE utakmice si napisao da ne trebamo igrati bez jednog od Sabanadzovic/Hajdarevic.

Prije utakmice sa Krupom sam napisao da Ramovic treba biti u prvoj postavi obavezno. Vecina u kojoj si i ti bio su pisali da na njegovom mjestu igra Vranjes, a Blagijevic i Hajdarevic veza. Sreca pa smo pobijedili ulaskom Ramovica. Poslije utakmuce komentari su vecinom da Ramovic treba igrati prvu.

Bojkot igraca da ne bi osvojili titulu ne postoji, to zapamti. To je nemoguce. Samo moze biti teorija zavjere, kojoj su ljudi skloni.
Nisam napisao nigdje da Adzem ne treba snositi odgovornost, vec da treba. Nisi dobro shvatio. Nije bilo ironije, tako da nema potrebe za takvim pogresnim defanzivno - ofanzivnim stavom.

Napisati da je bolje da smo izgubili (samim tim bismo sada bii drugi, a ne prvi), za moje shvatanje ljubavi prema klubu, je dubiozno i nimalo dobronamjerno. Kakav "korak nazad, naprijed dva"? I da smo izgubili, ko garantuje ti da bismo naucili lekcije, za koje samo ti na ovom forumu tvrdis da su ispravne? Sve i da jeste tako, ko kaze da bas ta tri boda ne bi na kraju napravila razliku u konacnom poretku? Pobjedis jednu bitnu utakmicu, i navijac Zelje napise da bi bolje bilo da smo izgubili. Dubiozno.

Vezano za vezu Blagojevic - Vranjes, onda je i Adzem pogrijesio i ja sam prvi napisao da sam pogrijesio, ali eto, ko zna kako bi i Hajdarevic odigrao (vjerovatno gore ne bi mogao). Sto se tice Krupe, pisao sam da Ramovic treba igrati. Dakle, Adzem je pogrijesio, a Adzem snosi odgovornost.

Bilo bojkota ili ne, Slavko je dobio nogu i ne shvatam kakve on veze ima. Bitnije mi je da je Zeljo prvi, i da Uprava radi dobre stvari, nego da se vracam na to ko je kakav sastav pravio na forumu. Jer, eto, vidio si prije Adzema neke stvari, bravo ti. Steta sto se ne bavis trenerskim poslom, pa da unovcis to. Bez ironije druze.

Mislim da mu vezu Blagojevic (koji je uz Stevanovica medju nasim najboljim igracima ove polusezone) - Vranjes niko ne moze zamjeriti.
Jos jednom cu objasniti zasto sam napisao da bi po meni bilo bolje da nismo pobijedili Radnika u zadnjoj utakmici jesenjeg dijela. Mislim, veoma se glupo osjecam sto ovo opet pisem, ali u nadi da ima i ozbiljnijih ljudi na ovom forumu, eto da kao jos jednom pojasnim argumentovano.

Imali smo seriju od 5 uzastopnih pobijeda, sa tom sestom pobijedom se stvorila atmosfera kao da smo mi vec nesto osvojili (jesenja titula ne postoji), te smo na toj atmosferi produzili ugovore Sinisi i Bogiju. Treba li reci da prvi do tog trenutka u 3 sezone je skupio 3 asistencije 0 golova i Boga pitaj koliko zutih, a drugi je 35godisnjak, koji je kao 28godisnjak smjesan ispadao protiv prosjecne evropske ekipe.

Da smo izgubili ili odigrali nerjeseno tu utakmicu, stvorila bi se atmosfera da smo prokockali jesenju titulu (nepostojecu), analizirala bi se utakmica protiv Radnika puno vise nego sto jest (ako je uopste) i vidjele bi se sve greske Bogija i Sinise, a nema Vedrana da ih cupa. Pa bi se mozda izanalizirale i one situacije gdje je Vedran vadio te iste igrace.

Vjerovatno bi trazili drugo rjesenje na stoperskon poziciji i desnom beku i usli jaci u nastavak sezone.

U takvoj atmosferi gdje zaostajemo za prvim bod ili dva bi jos jace radili, a ekipu bi bolje popunili.

U eri Mulalica i Slavka smo isto tako imali sjajnih nizova, kao niz sa kraja prosle sezone, ali nismo osvajali titule. Ja poucen tim iskustvom sam napisao u decembru da bi bilo bolje da nismo pobijedili, jer bi sigurno se vise analiziralo, radilo i pojacavalo.

Znaci, u decembru sam napisao taj post, gdje me je vecina raje popljuvala, nemam problem s tim, mada nije bilo argumentovano pljuvanje ali ok.

Epilog: U decembru sam to napisao.
Ti nakon 3 mjeseca OPET spominjes to. Vjerovatno sto imas argumenata. Naravno da ne, vec zato sto nemas argumenata, pa se sjetis ah to je onaj, odoh ja napisati da je on rekao da Zeljo treba izgubiti, to uvijek prolazi kod raje. Raja ce samo taj dio boldirati, lupati rukom od sto i nasladjivati se, a ja cu biti cool.
To je po meni jadno.

Naravno, mozete me i dalje nazivati nekim ko ne navija za Zelju i zeli nam poraze, Staninim drugom, Sehicevim menadzerom, Keminim rodjakom, a ja cu i dalje pisati onako kako ja smatram da je ispravno, a kad fulim, stoicki cu reci da sam pogrijesio i na osnovu te greske preispitati sljedece stavove.
Pisat cu i dalje svoje misljenje i nikog necu vrijedjati dok mi se ne pocnu brisati postovi. Kad se pocnu brisati postovi, preci cu na drugi forum na kojem nisam bio, kao sto sam presao i na ovaj kad su mi na drugom poceli brisati postove.
Zadnja izmjena: IvanOsim, dana/u čet mar 15, 2018 3:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.

MATORI
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:41 pm

teteac8684 je napisao/la:
čet mar 15, 2018 3:22 pm
KrajPrice je napisao/la:
Smanjite malo dozivljaj i ocekivanja u Mostaru, igra nam je losa i nemate mjesta za optimizam.
Nadam se da ovo nije istina...Šta treba opet da sve mijenjamo, pustiti čovjeka neka radi, bez kontinuiteta nema ni napretka...čuj da je ušla stativa Slobode bio bi bivši...ako je istina, fakat nigdje veze s vezom...
Nemoj se zakleti dvaput.
Ovo zato što što je bilo nagovaranja Tice da otjera Adu dok je još bio u omladinskom, tako da....
Izvor mi je tačan 1000%

LARSSON
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:42 pm

Tako je, inače se bolje analizira kad izgubiš nego pobjediš, bar tako u ozbiljnim klubovima. Zato sad navijači barce žele da ispadnu iz LPa

:klanjase2: :klanjase2:

Porazima do titule

Plava Porodica
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:43 pm

Nešta je forumaš jedan pisao na 1921.ba da je Zakara povrijeđen i da ide danas raditi neke snimke?
Kakva je situacija zna li ko
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Haklapuc
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:47 pm

Mene interesuje šta je s Dadom Sadikovićem? Čudo ga nije provukao dosad...

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:57 pm

LARS1921 je napisao/la:
čet mar 15, 2018 3:24 pm
nookey je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

slika

slika

Nemamo poraza kad nam on sudi.

@teteac

Ako ti Krajprice kaze onda bi vjerovatno dobio novi poboljsani ugovor :D
i sve pobjede ako nije protivnik siroki brijeg ili igramo u kupu!
100/94/37/34 - i to je to!

nookey
Kontakt:

čet mar 15, 2018 3:58 pm

Sinoć nešto kontam onaj Suarez isti fakin k'o Kokot :D

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet mar 15, 2018 4:04 pm

nookey je napisao/la:Sinoć nešto kontam onaj Suarez isti fakin k'o Kokot :D
Ne moze Suarez sa Zokom nema teorije. Zamisli Kokota u ligi prvaka da pocne prosipati svoje marifetluke ili u La Ligi :rofl1:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

nookey
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet mar 15, 2018 4:23 pm

Grbavica je napisao/la:
čet mar 15, 2018 4:04 pm
nookey je napisao/la:Sinoć nešto kontam onaj Suarez isti fakin k'o Kokot :D
Ne moze Suarez sa Zokom nema teorije. Zamisli Kokota u ligi prvaka da pocne prosipati svoje marifetluke ili u La Ligi :rofl1:
Bio je na tekmi s Krupom

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 15, 2018 4:37 pm

KrajPrice je napisao/la:
Ako je ovo istina i ako Ado radi pod takvim pritiskom onda mi je sasvim razumljivo sto nam je igra pala u odnosu na proslu polusezonu, sto se vise taktizira i ide na sigurno i sto nema one leprsavosti iz zadnje polovine jesenjeg dijela..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ponosannavas
Kontakt:

čet mar 15, 2018 4:38 pm

IvanOsim je napisao/la:
čet mar 15, 2018 3:00 pm
KrajPrice je napisao/la:
Za taj prvi dio posta cu samo reci, nazalost.
Recimo da ja najvise kritikujem Adzema, ali ga ne bi otpusto dok god ima sanse za titulu. Jer mu se mora dati sansa do kraja.

Po meni bi mu se trebalo ukazati na to da se ne smije desavati da u 5 utakmica nas najvredniji eksponat dobije 5 minuta.
Da mu igra Bogicevic (35) prije Osmankovica (20), cak i da su priblizno istog kvaliteta, valjda je normalno da ces stavljati dvadesetogodusnjaka koji samo moze napredovati iz utakmice u utakmicu.
Da na utakmici u kojoj vodimo 3:0 ne mogu biti izmjene 33god, 30god, ne racunajuci izmjenu u 90'min, vec izmjene od 19god, 20god, 21god.

Sto se tice dozivljaja i znacaja pobijede, tu bi se apsolutno slozio.
Ja ga ne bih otpustio ni da je ne uzmemo. Ako je pravac dobar, gubitak jedne titule ništa ne mijenja. Drugo je šta mi mislimo i želimo. Svi želimo titulu, ali ne smijemo padati u očaj. Prošle godine bi nas većina dali šansu Slavki. Iz sadašnje perspektive uradili smo pravi potez prije svega baš zbog tih mladih. Svi su bili na odlasku. Da Adžema nismo postavili otišla bi nam sva djeca koju sad zagovaramo i koju guramo. TO bi se desilo i da smo uzeli titulu jer ga tad ne bi mogli otpustiti i da su htjeli. Nekad nije sve do rezultata. Adžem će sto posto dati šansu i ostaloj djeci i to na način na koji treba. Postepeno. Djeca su pokazala da vrijede. Naše je da budemo strpljivi i da ne idemo iz krajnosti u krajnost.

ponosannavas
Kontakt:

čet mar 15, 2018 4:46 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet mar 15, 2018 4:37 pm
KrajPrice je napisao/la:
Ako je ovo istina i ako Ado radi pod takvim pritiskom onda mi je sasvim razumljivo sto nam je igra pala u odnosu na proslu polusezonu, sto se vise taktizira i ide na sigurno i sto nema one leprsavosti iz zadnje polovine jesenjeg dijela..
Milism da je @krajprice bio ironičan jer mi odmah nakon jednog lošeg rezultata na forumu i na fejsu tjeramo sve i jebemo sve svima a prvom Adžemu. Nigjde veze da otjeraš čovjeka koji bi dijelio prvo mjesto u tom momentu.

exbabilon
Kontakt:

čet mar 15, 2018 4:51 pm

Znali smo mi od gotovog napraviti veresiju i u puno boljoj situaciji od eventualnih +5, 8 kola do kraja. Nismo sampioni dok i matematicki to ne bude gotovo, ali...

Pet bodova prednosti, Zrinjskom ostaju jos samo 3 tekme kuci i 5 na strani, nama 4:4, Zrinjski dolazi na Grbavicu, psiholoska prednost...

Doslovno bi sve bilo u nasim rukama i za sve bi se sami pitali, morali bi biti pravi kreteni da tu prednost ispustimo, a poslije zavrsetka prosle sezone valjda smo i mi pametniji i oprezniji.

Helem, nismo mi favoriti u Mostaru prekosutra, ali razlika izmedju 2 ekipe je bas mala i pobjeda nije nerealna, a bila bi bas znacajna.

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

čet mar 15, 2018 4:56 pm

Kjosevski- Stevanović, Graovac, Osmanković, Projić- Blagojević, Hajdarević, Vranješ- Zakarić, Ubiparip, Žerić.

Ja bih tako u subotu. Kemu bih stavio samo zato što bi Bogi mogao dobiti crveni, jer će j.ebati onoj pičkici sve. Zato bih Kemu, a Bogija kad budemo igrali u Sarajevu, pa nek onom smradu uništi karijeru. :D

Žerića bih gurnuo od početka ako je 100% spreman. Mislim da može odigrati dobru partiju.

Izmjene:
Ramović -> Vranješ
Zec -> Žerić

I mislim da nema šanse da ponovimo onako lošu partiju. Imam osjećaj da je ovaj put pobjeda! Ako budemo igrali na pobjedu, pobjedit ćemo. A ako budemo išli oprezno na iks, izgubit ćemo. Samo jako krenuti, pokazati muda, agresivno, oštro, udarati. Kad mogu oni, možemo i mi. Jebat im znanje! Imamo dobru priliku. Nema Todorovića, nema Stojkića... Nadam se da će Zakara ubiti "legendu" u svakom smislu.

A ovo za teren i ostale radove... Samo ću reći - GRANDE MISKE!

I da, neko bi trebao čistiti kartone.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

IvanOsim
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:03 pm

ponosannavas je napisao/la:
čet mar 15, 2018 4:38 pm
IvanOsim je napisao/la:
čet mar 15, 2018 3:00 pm
KrajPrice je napisao/la:
Za taj prvi dio posta cu samo reci, nazalost.
Recimo da ja najvise kritikujem Adzema, ali ga ne bi otpusto dok god ima sanse za titulu. Jer mu se mora dati sansa do kraja.

Po meni bi mu se trebalo ukazati na to da se ne smije desavati da u 5 utakmica nas najvredniji eksponat dobije 5 minuta.
Da mu igra Bogicevic (35) prije Osmankovica (20), cak i da su priblizno istog kvaliteta, valjda je normalno da ces stavljati dvadesetogodusnjaka koji samo moze napredovati iz utakmice u utakmicu.
Da na utakmici u kojoj vodimo 3:0 ne mogu biti izmjene 33god, 30god, ne racunajuci izmjenu u 90'min, vec izmjene od 19god, 20god, 21god.

Sto se tice dozivljaja i znacaja pobijede, tu bi se apsolutno slozio.
Ja ga ne bih otpustio ni da je ne uzmemo. Ako je pravac dobar, gubitak jedne titule ništa ne mijenja. Drugo je šta mi mislimo i želimo. Svi želimo titulu, ali ne smijemo padati u očaj. Prošle godine bi nas većina dali šansu Slavki. Iz sadašnje perspektive uradili smo pravi potez prije svega baš zbog tih mladih. Svi su bili na odlasku. Da Adžema nismo postavili otišla bi nam sva djeca koju sad zagovaramo i koju guramo. TO bi se desilo i da smo uzeli titulu jer ga tad ne bi mogli otpustiti i da su htjeli. Nekad nije sve do rezultata. Adžem će sto posto dati šansu i ostaloj djeci i to na način na koji treba. Postepeno. Djeca su pokazala da vrijede. Naše je da budemo strpljivi i da ne idemo iz krajnosti u krajnost.
Slozio bih se s tobom da pricamo o Adzemu iz prvog djela sezone. Da li zbog tolikog pritiska sto spominje krajprice, ili ne znam iz kojeg razloga, da li dolaska Papca, ali se def promjenio.
Iskreno, Adzem iz prvog djela sezone i Adzem poslije pauze je potpuno razlicito.
Prvenstveno sto se tice omladinaca. Samo Hajdarevic igra. Osmankovic jednu sto je morao. Osmankovic na pripremnim i protiv Celika nije imao najmanje greske. I opet ne igra. Kako bi ga tek istrpili da je imao gresaka k'o Bogicevic. Zatim izmjene. Po meni los tajming, los izbor izmjena. Zatim Sabanadzovic. Mujagic. Npr Fejzic i Ceman, mnogo bolji Ceman, mladji. Nema ga ni na klupi. Fejzic na zagrijavanju centrira lopte. Da li je zbog atmosfere u timu, ko ce znati. Ali meni iskreno izbor Adzemovih starudija u proljetnom djelu nikako nije jasan.
Naravno, opet kazem, istrpio bi ga maximalno, ali isto tako mu ukazao na sve te stvari.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Prijava