storm_raider je napisao/la: ↑čet mar 15, 2018 2:54 pm
IvanOsim je napisao/la: ↑čet mar 15, 2018 2:30 pm
storm_raider je napisao/la: ↑čet mar 15, 2018 1:09 pm
Niko, osim Adzema.
Izmisljas, naravno da ne moze biti ok da igraci bojkotuju trenera, to nema sa zdravom pamecu. Kako mi moze biti 'ok da igraci bojkotuju trenera'? Boze sacuvaj. Mogu shvatiti da je tako bilo, ali da podrzavam to, naravno da ne. Naravno da je Slavko odgovoran i za dobre i za lose rezultate, valjda je zato i dobio nogu. A, ako ga igraci bojkotuju, onda je i on sam kriv za to. Uostalom, Slavko je proslost, kakve on veze ima?
Uostalom, kao da je bitno sta navijaci misle, obzirom da treneri snose odgovornost. Podsjeti me, jesi li ti ono pisao da je bolje da smo izgubili utakmicu?
Jesam. Sve za dobrobit Zelje. Sto bi rekli neki uceni ljudi, korak nazad, naprijed dva.
Samo mi nije jasno ovo prvo napises nije ti ok da Adzem snosi odgovornost, a na pitanje ko treba snositi odgovornoas ti kazes Adzem. Mozda je trebalo biti smjesno, pa meni nije jasno. Mozda je i ironija, posto vidim to je glavni nacin komuniciranja.
Odluci se, ko treba snositi odgovornost?
Evo ja sam tebi odgovorio na tvoje pitanje nadam se da ces i ti meni.
Podsjetit cu te jos sta sam pisao, da me ne moras pitati.
PRIJE utakmice sa Zrinjskim pisao sam da jedan od Hajdarevic/Sabanadzovic mora igrati.
Ti si izmedju ostalih pisao PRIJE utakmice, da je najbolje da igraju u vezi Blagojevic-Vranjes. POSLIJE utakmice si napisao da ne trebamo igrati bez jednog od Sabanadzovic/Hajdarevic.
Prije utakmice sa Krupom sam napisao da Ramovic treba biti u prvoj postavi obavezno. Vecina u kojoj si i ti bio su pisali da na njegovom mjestu igra Vranjes, a Blagijevic i Hajdarevic veza. Sreca pa smo pobijedili ulaskom Ramovica. Poslije utakmuce komentari su vecinom da Ramovic treba igrati prvu.
Bojkot igraca da ne bi osvojili titulu ne postoji, to zapamti. To je nemoguce. Samo moze biti teorija zavjere, kojoj su ljudi skloni.
Nisam napisao nigdje da Adzem ne treba snositi odgovornost, vec da treba. Nisi dobro shvatio. Nije bilo ironije, tako da nema potrebe za takvim pogresnim defanzivno - ofanzivnim stavom.
Napisati da je bolje da smo izgubili (samim tim bismo sada bii drugi, a ne prvi), za moje shvatanje ljubavi prema klubu, je dubiozno i nimalo dobronamjerno. Kakav "korak nazad, naprijed dva"? I da smo izgubili, ko garantuje ti da bismo naucili lekcije, za koje samo ti na ovom forumu tvrdis da su ispravne? Sve i da jeste tako, ko kaze da bas ta tri boda ne bi na kraju napravila razliku u konacnom poretku? Pobjedis jednu bitnu utakmicu, i navijac Zelje napise da bi bolje bilo da smo izgubili. Dubiozno.
Vezano za vezu Blagojevic - Vranjes, onda je i Adzem pogrijesio i ja sam prvi napisao da sam pogrijesio, ali eto, ko zna kako bi i Hajdarevic odigrao (vjerovatno gore ne bi mogao). Sto se tice Krupe, pisao sam da Ramovic treba igrati. Dakle, Adzem je pogrijesio, a Adzem snosi odgovornost.
Bilo bojkota ili ne, Slavko je dobio nogu i ne shvatam kakve on veze ima. Bitnije mi je da je Zeljo prvi, i da Uprava radi dobre stvari, nego da se vracam na to ko je kakav sastav pravio na forumu. Jer, eto, vidio si prije Adzema neke stvari, bravo ti. Steta sto se ne bavis trenerskim poslom, pa da unovcis to. Bez ironije druze.
Mislim da mu vezu Blagojevic (koji je uz Stevanovica medju nasim najboljim igracima ove polusezone) - Vranjes niko ne moze zamjeriti.
Jos jednom cu objasniti zasto sam napisao da bi po meni bilo bolje da nismo pobijedili Radnika u zadnjoj utakmici jesenjeg dijela. Mislim, veoma se glupo osjecam sto ovo opet pisem, ali u nadi da ima i ozbiljnijih ljudi na ovom forumu, eto da kao jos jednom pojasnim argumentovano.
Imali smo seriju od 5 uzastopnih pobijeda, sa tom sestom pobijedom se stvorila atmosfera kao da smo mi vec nesto osvojili (jesenja titula ne postoji), te smo na toj atmosferi produzili ugovore Sinisi i Bogiju. Treba li reci da prvi do tog trenutka u 3 sezone je skupio 3 asistencije 0 golova i Boga pitaj koliko zutih, a drugi je 35godisnjak, koji je kao 28godisnjak smjesan ispadao protiv prosjecne evropske ekipe.
Da smo izgubili ili odigrali nerjeseno tu utakmicu, stvorila bi se atmosfera da smo prokockali jesenju titulu (nepostojecu), analizirala bi se utakmica protiv Radnika puno vise nego sto jest (ako je uopste) i vidjele bi se sve greske Bogija i Sinise, a nema Vedrana da ih cupa. Pa bi se mozda izanalizirale i one situacije gdje je Vedran vadio te iste igrace.
Vjerovatno bi trazili drugo rjesenje na stoperskon poziciji i desnom beku i usli jaci u nastavak sezone.
U takvoj atmosferi gdje zaostajemo za prvim bod ili dva bi jos jace radili, a ekipu bi bolje popunili.
U eri Mulalica i Slavka smo isto tako imali sjajnih nizova, kao niz sa kraja prosle sezone, ali nismo osvajali titule. Ja poucen tim iskustvom sam napisao u decembru da bi bilo bolje da nismo pobijedili, jer bi sigurno se vise analiziralo, radilo i pojacavalo.
Znaci, u decembru sam napisao taj post, gdje me je vecina raje popljuvala, nemam problem s tim, mada nije bilo argumentovano pljuvanje ali ok.
Epilog: U decembru sam to napisao.
Ti nakon 3 mjeseca OPET spominjes to. Vjerovatno sto imas argumenata. Naravno da ne, vec zato sto nemas argumenata, pa se sjetis ah to je onaj, odoh ja napisati da je on rekao da Zeljo treba izgubiti, to uvijek prolazi kod raje. Raja ce samo taj dio boldirati, lupati rukom od sto i nasladjivati se, a ja cu biti cool.
To je po meni jadno.
Naravno, mozete me i dalje nazivati nekim ko ne navija za Zelju i zeli nam poraze, Staninim drugom, Sehicevim menadzerom, Keminim rodjakom, a ja cu i dalje pisati onako kako ja smatram da je ispravno, a kad fulim, stoicki cu reci da sam pogrijesio i na osnovu te greske preispitati sljedece stavove.
Pisat cu i dalje svoje misljenje i nikog necu vrijedjati dok mi se ne pocnu brisati postovi. Kad se pocnu brisati postovi, preci cu na drugi forum na kojem nisam bio, kao sto sam presao i na ovaj kad su mi na drugom poceli brisati postove.