Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet feb 22, 2018 1:45 am

slika
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet feb 22, 2018 2:08 am

Omar500 je napisao/la:
čet feb 22, 2018 1:45 am
slika
Jel' ovo ratna slika ?
イビチャ・オシム

Edis Mulalic 1921

čet feb 22, 2018 3:00 am

I ja samo da napisem par recenica. Ovaj forum je najbolji dosad koji smo mi Zeljini navijaci imali izuzimajuci TM org. prije 5-7 godina kada je raja pisala tamo intenzivno. Forum je jako bitna stvar u obrazovanju navijaca i simpatizera(primjer delije.net, javni forum). Nazalost kod nas se mentalitet navijaci mogu izbrojati na prste dvije ruke, pa je na tom orgu nastupila suša i slabo se pise kako o tribini tako i klubu u cjelini. Valjda neke nove furke,instagram, dudlanje crijeva,selfijanje i tako to ....:D
Zbog toga mi je drago sto ima forum koji je izolovan i gdje na miru pisemo o nasem Zelji. S tim da se u nekim stvarima ne slazemo, ali svi volimo Zelju neizmjerno. Moj stari nick je dimitrijevic@,ali sam banovan i ponovo sam se registrovao jer se negdje moram ispuhati. Poenta je ta da sam htio pohvaliti ovaj forum i ljude koji pisu ovdje.
Druga stvar, ekipa 1921@...za mene najpozitivnija stvar koja se desila poslije istoka. Jos vaznije od ove akcije s foruma sa kojom se slazem je ta da klub ne smije ostati nijem na nju...znaci apel za one koji citaju iz kluba da finansijski pomognu ekipi da im nista ne fali :D jer evo neka racunica, da imamo 40- tak utakmica u sezoni. Za svaku utakmicu da klub obezbijedi po 250 km u koju bi ulazili putni troskovi, hrana i neke minimalne dnevnice to te izadje 10 000 km sto je smijesna cifra za ovo sto ljudi rade. Znaci niko nije bolji u regionu, a pratim veliku cetvorku. Posto su u pitanju navijaci Zelje kojima nije u cilju da zaradjuju od kluba onda bi vjerovatno od tih para imali i bolju opremu i sve ostalo sto je potrebno. Znaci, ljudi iz kluba ne smiju ostati nijemi na ovu akciju jer ovo je najbolji Zeljin marketing. Kapa dole toj ekipi :)
Jos jedna bitna stvar. Kao klub se dizemo. Prije par godina taj isti urednik zvanicne stranice i PR je radio za kesu jabuka dok je recimo Trbic, PR Torpeda imao 2 milje. Sad administrator stranice zvanicne i radi za platu sto je pohvala i ima puno radno vrijeme tokom sedmice(9-17), ali je to nesto sasvim normalno sto cini klub profesionalnim, a ne kafanskim kakav je prije bio. Zato i ova ekipa 1921@ pored nase podrske mora imati podrsku kluba.
Da ne bude sve tako pozitivno, onda moram spomenuti i fan shop koji je karineta od 25 cm...tu ide minus svima u klubu. Marketingom opcenito nisam zadovoljan i prosjek im popravljaju iskljucio 1921@ ekipa i navijaci. Toliko od mene :D
Modus vivendi !

Dzezvar
Kontakt:

čet feb 22, 2018 6:33 am

Ne znam jeli to vec neko napisao.
1921.ba funkcionise kao udruzenje gradjana.Uclanjivanjem u isto mozete konkretno pomoci.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

storm_raider
Kontakt:

čet feb 22, 2018 7:31 am

Brkoo je napisao/la:
čet feb 22, 2018 1:06 am
storm_raider je napisao/la:
čet feb 22, 2018 12:14 am
neroazzuro je napisao/la:
čet feb 22, 2018 12:06 am
Ljudine, kako ja da iz Živinajza ubacim u kasicu?
Javi se nicku: maxum1921.
Treba napomenuti za ljude koji mozda ne prate svakodnevno toliko forum ili mozda ne znaju, da su @maxum1921, @Ipe i @1921.ba( lazni benzema)clanovi 1921 tv. Ako se na ovom forumu pokrene akcija kojom bi se toj ekipi koja promovise Zelju na sjajan nacin omogucili jos bolji uslovi za rad, jako je vazno da znaju svi da ce novac otici upravo za tako nesto. Nece otici u druge svrhe, a povjerenje i sloga medju nama je najvaznija stvar..

Predlozio bih i jos jednu akciju za koju ce nam trebati oko 60 hiljada KM, u pitanju su reflektori i njihovo farbanje i ne samo farbanje nego i sve one radnje koje se moraju uraditi prije samog farbanja. Ako mi navijaci pokrenemo neku obimniju akciju uvjeren sam da bi se i neke kompanije ukljucile i novcano pomogle, sto zbog toga sto mozda vole Zelju, sto zbog svoje samopromocije itd. Ovo za reflektore je sitnica u odnosu na ono sto uprava planira ali bi mi navijaci po ko zna koji put pokazali koliko smo ludi za Zeljom..
Reflektori su vec zavrseni, ide farbanje preko ljeta. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

čet feb 22, 2018 7:36 am

kikirikikospice je napisao/la:
čet feb 22, 2018 1:11 am
Ko je imao priliku posjetiti ratni tunel ispod aerodroma, tj. njegovu danasnju svojevrsnu muzejsku postavku i repliku u Butmiru, mogao je da vidi kako su organizatori/domacini (usudicu se reci uz minimalna ulaganja) stvorili izuzetnu atrakciju sa pregrst sadrzaja kojima se 90% turista odusevi. U suštini oni prodaju dobro upakovanu emociju, i naplate je za naše uslove i više nego dobro (ako se ne varam ulaz košta 10 KM po osobi). Ako i postoje podaci o godisnjem prometu, sasvim sigurno mogu tvrditi da su značajno umanjeni (naša posla).

Stadion Grbavica u neku ruku nosi slicnu pricu, povijest kao rijetko koji stadion u svijetu. Uzimajući u obzir porast noćenja, te osjetan porast broja turista, misljenja sam da u tom segmentu leži veliki potencijal.

Obavezali smo se pomoći 1921 ekipi sa opremom, ne samo sada nego kroz godine koje slijede. Smatram da su kadar koji je u stanju da osmisli i predlozi idejni projekat multimedijalnog prostora, koji će biti uvertira obilasku stadiona. (Naravno, imajući u vidu da bi do momenta realizacije pomenutog projekta pokrili istočnu tribinu, i uredili teren, što bi bio sasvim respektabilan napredak i iskorak u odnosu na ono što je prikazano posjetiocima)

Iako se na prvu čini da je turistička ponuda grada Sarajeva raznovrsna i bogata, vjerujte da je realnost daleko od toga. Na kraju krajeva ovo što pišem ne mora biti tačno, niti profitabilno u mjeri za koju ja smatram da bi bilo. Ali nije teško provesti studiju, koja bi dala konkretne podatke potencijalnih posjetitelja na dnevnom/mjesecnom/godisnjem nivou.

Posebna nota ove priče leži u tome da su navijači, koliko je ko mogao, izgradili dio po dio današnje Grbavice. I kao posljednje, ali ništa manje važno, veliki broj željovaca bi na taj način naše mališane odgajao u duhu jedinstva, i brobe do krajnjih granica, te ih trajno zarazio tom neizlječivom bolešću zvanom Željo.
Bravo za razmisljanje, predlazem svakome da ovaj post procita. Momci sa 1921.ba ovaj uspjeh koji su postigli, uradili su to sirovom snagom bez neke eksterne pomoci. Dokazali su se, primjeceni su i vrijeme je da im se pomogne. Ako zelite to preko foruma da uradimo, najmanji je problem da otvorimo temu gdje cemo se dogovarati o tome kada da se novac pokupi.

@maxum1921 je tu sa nama, on je predsjednik 1921.ba udruzenja i clan moderacije sa pocasnim statusom 'Prijatelja foruma' na ovom forumu. Koordiniracemo. Je li vam ok tako?

ChWilla
Kontakt:

čet feb 22, 2018 8:01 am

ubrzo klub konačno direktno preuzima upravljanje fan shopom pa bi se i to trebalo popraviti.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

čet feb 22, 2018 8:04 am

ChWilla je napisao/la:
ubrzo klub konačno direktno preuzima upravljanje fan shopom pa bi se i to trebalo popraviti.
I da nadodam - mnogi ugovori cekaju da budu potpisani cim se to desi.

Rashid
Kontakt:

čet feb 22, 2018 8:10 am

Nije org zamro, pise se dosta na njemu samo je tesko pristupiti mu. I tamo nema djece od 15 godina, tamo pisu likovi koji su se uclanili prije 15 i vise godina :D

zastavnik
Kontakt:

čet feb 22, 2018 9:05 am

A fakat ljudi mozemo li kroz clanske karte isfinansirati 1921 ekipu.Umjesto 20Km da bude 25KM naprimjer, mada je i prijedlog profesionalizacije ekipe u sastav administracije kluba najbolja opcija.
Stormova informacija o reflektorima je extra.Koliko oni bodu oci to je nehumano.A i info o fanshopu je beton.Ide to u pravom smjeru, samo strpljenja.Nase je da smo prisutni na utakmicama i u fan shopu i da se odazovemo koliko ko moze akcijama koje pokrene klub.

storm_raider
Kontakt:

čet feb 22, 2018 9:28 am

Bas tako, ne moze preko noci nista. Godinama se unistavalo i valja to sad sve ispraviti. Znaci moglo se, uvijek se moglo. Evo ova Uprava je dokaz.

Ajzea
Kontakt:

čet feb 22, 2018 9:44 am

Ma 1921.ba agenti, realno. Ljudi ubise pare na pregledima a mi bi im pomagali.. Nema smisla..

Dominic
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:21 am

ChWilla je napisao/la:
Pa ko je to onda do sada upravljao?

zubanovic89
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:22 am

Pa ja imam clansku 1921 vec skoro godinu :D mada mislim da je istekla. Po meni mozda dobra ideja jeste da se uveze clanksa 1921 i clanska Zelje u jedno i da umjesto 20 bude 30 KM, Zelji ostaje 20 1921 ide 10 po clanskoj. Za tih 10KM, clanovi dobivaju benefite tipa, izvjestaj sa utakmice prije nego bude public na YT, specijalne izvjestaje sa priprema, npr izvjestaj sa priprema traje 15 minuta, ali ako si clan vidis video od 35 minuta. Utakmice koje 1921 TV snima dostupne za clanove, pa gledas reprizu protiv Krupe u HD-u. Vrlo malo izmjena u odnosu na postojece stvari, a velika razlika i daje znacaj clanarini. Eto moj prijedlog.

ChWilla
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:22 am

mirso.

salle86
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:40 am

DANAN je napisao/la:
čet feb 22, 2018 6:33 am
Ne znam jeli to vec neko napisao.
1921.ba funkcionise kao udruzenje gradjana.Uclanjivanjem u isto mozete konkretno pomoci.
:palacgore:
jel postoji kakva članska (kao klub) ili je po principu "daj koliko hoćeš"
momci fakat rade odličan posao i bila bi mi čast biti član (formalno istina)...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hurmasica
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:41 am

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

SWRA_1921
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:55 am

ChWilla je napisao/la:
Kada? Posto sam ja mislio da se to davnih dana desilo, tj kad su dosle one nove majice pisalo se da se to odmah vidi da je klub preuzeo, Sablja dizajnirao, bla bla...

shzna
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:55 am

Finale kupa:
Zeljeznicar-Sloboda
Poredak na tabeli: ... 4. Sarajevo

Sta raditi? :cigara:
1987

ChWilla
Kontakt:

čet feb 22, 2018 10:56 am

ne znam tačno. nije klub bio tad preuzeo već su samo napravljene te majice sa bosnian kingdom i sabljom...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava