Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 21, 2018 8:29 pm

kikirikikospice je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:13 pm
Mozemo li se dogovoriti/organizovati da osmislimo neki sistem prikupljanja novca koji bi posluzio kao donacija 1921 ekipi za kupovinu nove opreme.

Vjerujem da i sada raspolazu sa adekvatnon, ali kada smo igrali utakmicu na pripremama (protiv slovacke ekipe cini mi se) ostao sam zapanjen opremom njihove ekipe.

Na kraju krajeva kako znam momci rade bez ikakve plate i naknade, mislim da bi im takav vid pomoci itekako znacio.

Sta mi prvo pada na pamet:

Za svaku utakmicu stampati stotinu posebnih karata koje ce biti 1-2 KM skuplje, gdje bi taj iznos isao na njihov racun.

Pri obnovi clanske karte ko zeli da potpise neki ugovor/sporazum da mu se mjesecno sa kartice skida 3-4 KM, ili da je u ponudi neka specijalna clanska skuplja za 15-20 KM.

Svaku utakmicu se proda veliki broj sokova, kafa, kospica, zasto klub taj segment ne bi uredio-oragnizovao kako treba, pa da eventualna ostvarena zarada ide za podrsku klupskoj televiziji.

Nekada davno sam govorio da se u suradnji s telemachom moze oformiti i pravi TV kanal, gdje bi se danonocno vrtili starije utakmice, sponzori, intervjui, etc.. Nas klub ide zdravim putem, ima veliku bazu navijaca sirom svijeta, i misljenja sam da bi to u buducnosti bio opravdan potez, a marketinski sasvim zanimljiv.

Ako je neko od Vas blizak nekome u klubu, da predlozi slijedece. Nakon dozvole za rad poslovnih na istoku, da klub svojim sredstvima otvori i osposobi navijacki pub Zeljo. Mislim da ne postoji navijac koji tu ne bi cekao utakmicu, odmorio na poluvremenu, i na kraju same slavio pobjedu. Vjerujem i da bi u danima kada se ne odigrava utakmica radio vrlo dobro. Svaki simpatizer sa saznanjem da dio njegovog potrosenog novca zavrsava u kasi Zeljeznicara, ne bi stedio na turama.

Kada se uredi teren, Sasa Papac treba povuci sve moguce veze da s vremena na vrijeme dovede na grbavicu atraktivnog
protivnika u cilju odigravanja prijateljske utakmice. Kada ne bi imali nikakve direktne finansijske koristi (besplatan ulaz) to bi znacilo nama i nasim sponzorima, kao odlicna reklama sirom Bosne i Hercegovine te regiona.

Sve se vrti oko novca, i svako gleda svoju korist. Donijeti odluku i teziti ka tome da ZELJO bude ubjedljivo najeksponiraniji sportski kolektiv u regiji, sponzori ce sami doci.

Uz mastovite ljude, sa konkretnim idejama, uz malo novca i mnogo truda to se moze postici.
Pregrst kvalitetnih prijedloga a sve sa ciljem da 1921 bude jos bolji
Konkretno, i mi sa foruma bismo mogli uletiti sa nekim dotacijama, ko i koliko moze. I lokalci i dijasporci. Po uzoru na neke ranije akcije.
Dodatno klub, sponzori (cini mi se da je Brajlovic ranije reklamiran na klipovima) .... prijatelji kluba (sta god to znacilo), legende kluba :D itd

Mogao bi Storm probati organizovati makar ovaj forumski puk
5. - 7. Okt 1992.

storm_raider
Kontakt:

sri feb 21, 2018 8:30 pm

Radimo na tome. Odlicne ideje, i dajte da se 1921.ba ekipi pomogne na bilo koji nacin.

@11plavih, PP provjeri.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri feb 21, 2018 8:33 pm

ChWilla je napisao/la:
sri feb 21, 2018 7:26 pm
i dalje smo 100% u ovoj sezoni kad prvi povedemo. uz čak tri preokreta kad prvi gubimo, jedan sa dva razlike i dva sa po jedan razlike.
Koja je to utakmica bila da smo imali dva razlike, a da smo gubili?
Zadnja izmjena: Eisenbahner1921, dana/u sri feb 21, 2018 8:57 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 21, 2018 8:38 pm

Predstavnici NS/FS BiH su u prethodnih nekoliko dana posjetili načelnike sarajevskih općina „Novi Grad“ i „Centar“, te gradonačelnika Zenice, kako bi razgovarali o planovima NS/FS BiH kad je u pitanju stadionska infrastruktura, te najavili dolazak stručnog tima UEFA-e, koji će 16. i 17. aprila ove godine obići stadione u BiH, piše nfsbih.ba. Tako bi stadioni Asim Ferhatović Hase, Grbavica i Bilino polje mogli zasjati u novom ruhu.

Na sastancima je dogovoreno da predstavnici lokalnih zajednica pripreme relevantnu dokumentaciju, te video prezentacije projekata rekonstrukcije ili unapređenja infrastrukture stadiona koji su u njihovoj nadležnosti. Od izuzetne je važnosti uključivanje lokalne zajednice u ovaj projekat, te njihove spremnosti za finansiranje istog.

Kao što je prethodno najavljeno zvaničnim dopisom UEFA-e, njihov stručni tim će u saradnji sa odgovarajućim timom NS/FS BiH na bazi urađenih prezentacija i dostavljenih planova pristupiti izradi projekta pomoći na unapređenju infrastrukture stadiona i/ili lokacija za koje se utvrdi da posjeduju potencijal i perspektivu za unapređenje stadionske infrastrukture. Uz sve ovo još jednom naglašavamo neophodnost i spremnost lokalnih zajednica i drugih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini da participiranju u finansiranju i realizaciji, kako ovog projekta, tako i nekih budućih projekata kako bi se stvorili bolji uslova za unapređenje i razvoj fudbala.

Kako je predviđeno planom aktivnosti Administracije NS/FS BiH, krajem ovog mjeseca trebalo bi da se održi sastanak sa predstavnicima FK „Željezničar“ Sarajevo u cilju nastavka realizacije infrastrukturnih projekata na stadionu „Grbavica.“

Sta li ce od ovoga biti i na koji nacin. Svakako da bi svaka pomoc bila dobrodosla.

Simply Blue
Kontakt:

sri feb 21, 2018 8:41 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
sri feb 21, 2018 8:33 pm
ChWilla je napisao/la:
sri feb 21, 2018 7:26 pm
i dalje smo 100% u ovoj sezoni kad prvi povedemo. uz čak tri preokreta kad prvi gubimo, jedan sa dva razlike i dva sa po jedan razlike.
Koja je to utakmica bila da smo imali dva razlika, a da smo gubili?
Radnik
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri feb 21, 2018 8:54 pm

Ja sam pogrešno shvatio skroz. Kontao da smo mi dobili utakmicu s dva razlike nakon što smo gubili. Sad je sve jasno :palacgore:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

SanMan
Kontakt:

sri feb 21, 2018 9:06 pm

Hajcanje raje za dolazak na forumu mislim da ne pije vode, nas xxx što piše i yyyy što čita će svakako doći ( sem @pp i dijaspore - opravdano) ali ovi neki prijedlozi od nekih forumaša mogu itekako. Ovo za kišobrane pod obavezno progurati - još nikad nisam čuo da je neko nekog probo kišobranom, a ovo @minjore stavljati na svaku stranicu pa čak i na druge Željine forume i javiti ako znamo nekog ko bi išo a nema love, i još "milion" sitnih a pozitivnih prijedloga. Mi što možemo je nagovoriti i povesti nekog iz porodice i raje, ako treba i slagati - biće džaba sokovi, ćevapi, piva, trebe, frajeri..... dobra utakmica, puno golova
Znam da naši "manijaci" u dijaspori puno pomažu na razne načine (i Velika im hvala), mislim da bi se mogli organizovati oko pomoći 1921 bilo u tehnićkom ili finansiskom dijelu. Time ne samo da pomažu nego imaju i puno više i bolje informacije.
Da nam članarinu povećaju za 5 KM a da to ide za Željo TV tj 1921 siguran sam da se niko nebi bunio

shzna
Kontakt:

sri feb 21, 2018 9:48 pm

Ja imam jedan prijedlog:

Da pokrenemo jedan vid "forumske clanarine" koja bi bila npr. 5 KM mjesecno. Neka nas je 20, to je 100 KM mjesecno.
Svaki mjesec organizovati neki kviz ili pitanje, i oni koji tacno odgovore ulaze u bubanj ( ima ona stranica sto nasumicno odabere ime ), i onaj ko bude izvucen dobije bon od odredjene svote novca da potrosi u fan shopu. Kada odradi kupovinu, ne moze ucestvovati u igri naredna 2-3 mjeseca.
1987

lav77
Kontakt:

sri feb 21, 2018 9:55 pm

dobar prijedlog...

Ajzea
Kontakt:

sri feb 21, 2018 10:36 pm

shzna je napisao/la:
sri feb 21, 2018 9:48 pm
Ja imam jedan prijedlog:

Da pokrenemo jedan vid "forumske clanarine" koja bi bila npr. 5 KM mjesecno. Neka nas je 20, to je 100 KM mjesecno.
Svaki mjesec organizovati neki kviz ili pitanje, i oni koji tacno odgovore ulaze u bubanj ( ima ona stranica sto nasumicno odabere ime ), i onaj ko bude izvucen dobije bon od odredjene svote novca da potrosi u fan shopu. Kada odradi kupovinu, ne moze ucestvovati u igri naredna 2-3 mjeseca.
Evo ja cu biti blagajnik. :kafa:

Ma nikoga ne treba zvati. Ako im ovo do sada nije bio poziv, ne moraju ni dolaziti. Nadam se da ce isti ti ostati bez ulaznice kada i ako bude proslava titule, akobogda.
Ako, kazem ako, a nadam se da hoce, dodje do toga, najsretniji bih bio kada bi se postavio uslov za ove iz Sarajeva da se za kupovinu takve ulaznice moraju priloziti ulaznice od nadolazecih utakmica.. Pa nek materi kuci selfija.

Ovi momci, na celu sa Admirom, su dokazali da se zbog njih MORA dolaziti, nikakav poziv nije potreban. Hajd sto dobijaju, ali sto igraju..

ChWilla
Kontakt:

sri feb 21, 2018 10:43 pm

i to je nekome problem. zvuči kontradiktorno ali nije.
gradi željo boli te *****

damirfile
Kontakt:

sri feb 21, 2018 11:11 pm

Snijeg se ne šali.

storm_raider
Kontakt:

sri feb 21, 2018 11:23 pm

Anketa je tu, hvala Hurmasice.

Plava Porodica
Kontakt:

sri feb 21, 2018 11:54 pm

Odgodu of kors :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

19tm87
Kontakt:

sri feb 21, 2018 11:59 pm

Vrhunski prjedlozi oko pomoci ekipi 1921 trebagledat da se to izgura do kraja.
Sto se tice ankete Bgm ovo na odgodu mirise

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet feb 22, 2018 12:03 am

Takve vas volim. Puno smo korisniji na ovaj nacin jedni drugima, nego da se svadjamo i prepiremo.

neroazzuro
Kontakt:

čet feb 22, 2018 12:06 am

Ljudine, kako ja da iz Živinajza ubacim u kasicu?

storm_raider
Kontakt:

čet feb 22, 2018 12:14 am

neroazzuro je napisao/la:
Javi se nicku: maxum1921.

Brkoo
Kontakt:

čet feb 22, 2018 1:06 am

storm_raider je napisao/la:
čet feb 22, 2018 12:14 am
neroazzuro je napisao/la:
Javi se nicku: maxum1921.
Treba napomenuti za ljude koji mozda ne prate svakodnevno toliko forum ili mozda ne znaju, da su @maxum1921, @Ipe i @1921.ba( lazni benzema)clanovi 1921 tv. Ako se na ovom forumu pokrene akcija kojom bi se toj ekipi koja promovise Zelju na sjajan nacin omogucili jos bolji uslovi za rad, jako je vazno da znaju svi da ce novac otici upravo za tako nesto. Nece otici u druge svrhe, a povjerenje i sloga medju nama je najvaznija stvar..

Predlozio bih i jos jednu akciju za koju ce nam trebati oko 60 hiljada KM, u pitanju su reflektori i njihovo farbanje i ne samo farbanje nego i sve one radnje koje se moraju uraditi prije samog farbanja. Ako mi navijaci pokrenemo neku obimniju akciju uvjeren sam da bi se i neke kompanije ukljucile i novcano pomogle, sto zbog toga sto mozda vole Zelju, sto zbog svoje samopromocije itd. Ovo za reflektore je sitnica u odnosu na ono sto uprava planira ali bi mi navijaci po ko zna koji put pokazali koliko smo ludi za Zeljom..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kikirikikospice
Kontakt:

čet feb 22, 2018 1:11 am

Ko je imao priliku posjetiti ratni tunel ispod aerodroma, tj. njegovu danasnju svojevrsnu muzejsku postavku i repliku u Butmiru, mogao je da vidi kako su organizatori/domacini (usudicu se reci uz minimalna ulaganja) stvorili izuzetnu atrakciju sa pregrst sadrzaja kojima se 90% turista odusevi. U suštini oni prodaju dobro upakovanu emociju, i naplate je za naše uslove i više nego dobro (ako se ne varam ulaz košta 10 KM po osobi). Ako i postoje podaci o godisnjem prometu, sasvim sigurno mogu tvrditi da su značajno umanjeni (naša posla).

Stadion Grbavica u neku ruku nosi slicnu pricu, povijest kao rijetko koji stadion u svijetu. Uzimajući u obzir porast noćenja, te osjetan porast broja turista, misljenja sam da u tom segmentu leži veliki potencijal.

Obavezali smo se pomoći 1921 ekipi sa opremom, ne samo sada nego kroz godine koje slijede. Smatram da su kadar koji je u stanju da osmisli i predlozi idejni projekat multimedijalnog prostora, koji će biti uvertira obilasku stadiona. (Naravno, imajući u vidu da bi do momenta realizacije pomenutog projekta pokrili istočnu tribinu, i uredili teren, što bi bio sasvim respektabilan napredak i iskorak u odnosu na ono što je prikazano posjetiocima)

Iako se na prvu čini da je turistička ponuda grada Sarajeva raznovrsna i bogata, vjerujte da je realnost daleko od toga. Na kraju krajeva ovo što pišem ne mora biti tačno, niti profitabilno u mjeri za koju ja smatram da bi bilo. Ali nije teško provesti studiju, koja bi dala konkretne podatke potencijalnih posjetitelja na dnevnom/mjesecnom/godisnjem nivou.

Posebna nota ove priče leži u tome da su navijači, koliko je ko mogao, izgradili dio po dio današnje Grbavice. I kao posljednje, ali ništa manje važno, veliki broj željovaca bi na taj način naše mališane odgajao u duhu jedinstva, i brobe do krajnjih granica, te ih trajno zarazio tom neizlječivom bolešću zvanom Željo.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.

Prijava