Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
Avatar
salle86
Postovi: 5134
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 12:34 am
Lokacija: Ilidža
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:06 pm

neroazzuro je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:05 pm
Ma sve od riječi do riječi čovjek izjavio za moja tv u prenosu. Samo je ubačen ovaj dio "...nadam se da je cela BiH zadovoljna..." Ili je čovjek zapamtio komentar pa ga ponovio kasnije uz ovu opasku ili ovde imamo slučaj krajnjeg novinarskog bezobrazluka, falsificiranja i pokušaja skretanja pažnje na sebe.
:palacgore:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23657
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:06 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:03 pm
Pa ni u ovom originalnom tekstu Starcevic ne govori nista nego novinar izmislja kontekst i konstruise..
Kako ne govori...
-Nadam se da je cela Bosna i Hercegovina raspoložena, srećna i radosna što je veliki Željezničar pobedio jednu malu Krupu – nije mogao da prećuti Slobodan Starčević
Ako 'nije mogao da precuti', valjda je rekao...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
Grbavica
Postovi: 7189
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:00 pm
Lokacija: A sektor
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:09 pm

Leon_Professional je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:03 pm
storm_raider je napisao/la:
uto feb 20, 2018 7:55 pm
Grbavica je napisao/la:
uto feb 20, 2018 7:44 pm
eh evo neko moje viđenje današnje utakmice
ćeman - nije imao nešto puno posla, ono malo što je imao fino odradio. dosta priča sa suigračima, upućuje ih, postavlja. fino.
hadžić - jako dobar, nazad siguran, pravovremen, ono malo puta što su probali preko njegove strane zaustavio sve vrlo sigurno. naprijed odličan, jeste da rudar nije neko mjerilo, ali bez obzira na to vidi se da je školovan igrač, odlična ubacivanja, centaršut fenomenalan, kod prvog gola pogodio mujagu u glavu. po meni igrač utakmice bez obzira što je zajmović zabio dva gola.
ćubara - nije imao nešto previše posla, miran u predaji lopte, doduše napadači rudara nisu pravili neki pritisak, ovako je imao svo vrijeme svijeta da odluči šta će sa loptom. ok izdanje.
osmanković - dobar, stamen, kao što neko reče "magnet za lopte", 90% vazdušnih duela je njegovo. sve u svemu fino.
projić - i danas tanak. naprijed sterilan, pozadi su ga "vozali". generalno su kakanjci napadali više preko njegove strane. jeste da ništa konkretno nisu napravili, ali opet projić je bio najtanji od igrača iz zadnje linije.
šabanadžović - vidi se ta fudbalska inteligencija koju ima, odlično postavljanje, igra mozgom, međutim, ono što mi se svidjelo je i to da je ojačao, ne boji se duela, gura se, čupa. djeluje kao da je fizički ojačao.
modić - školovan igrač, vidi se da nije bez razloga bio u milanu i trenirao sa prvim timom. miran, traži loptu, zove, nudi se, pasovi tačni, pravovremeni. duge lopte fenomenalne, par puta je dugom loptom pronašao hadžića ili zajmovića u prostor. zabio lijep gol sa dvadesetak metara. onako djeluje mršav, noge tanke, čini se da mu fali malo mase da bi se nosio sa ovim krkanima naše lige. ostavio je pozitivan utisak i vjerujem da on može još puno bolje.
dacić - brz, jak u duelu, pokušavao dosta, par puta bio nesebičan, htio da uposli napadače u situacijama kada je mogao šutirati, ali sve u svemu ok. highlight njegove partije je dupli pas kada je odigrao petom čini mi se mujagiću a ovaj njega izbacio u prostor. ako ovako nastavi ima svijetlu budućnost.
zajmović - ne znam šta da mislim o ovom momku. branio sam ga ovdje, vidio nešto u njemu, međutim razočarao me na pripremama. danas u prvom poluvremenu je pokušavao, možda mu ne odgovara da pozicija na desnoj strani jer je većinu vremana "bježao" sa te strane i ostavljo dosta prostora za hadžića. imao je finih prodora, jak je, ima fin prvi korak, pred kraj utakmice je izvrtio tri - četiri igrača rudara ali na kraju nije to konkretizovao i izgubio je loptu u odsudnom trenutku. zabio dva gola, ali ostavlja utisak da je jako sebičan, par puta u drugom poluvremenu mu hadžić a kasnije i šehić prolazili iza leđa, on se odlučio na dribling i izgubio loptu. djeluje, bar meni, da ima problem sa samopouzdanjem i mislim da bi jedan ligaški gol riješio taj problem i skinuo mu taj teret sa leđa.
crnov - ne znam. puno više sam očekivao od njega. nijedan konkretan dribling koliko sam ja vidio, dosta carinio loptu, vraćao je nazad. čini se da još uvijek ima strah od duela. trenutno mislim da ne može "skinuti" zeca sa te pozicije lijevog veznog/krila.
mujagić - onako, gombo se sa stoperima rudara, zabio gol, par puta fin dupli pas odigrao, ali nekad ima problem sa prijemom lopte. ili se daleko odbije pa ima problem dok je smiri ili se odbije direktno protivniku.

fejzić - nije imao nešto puno posla kao ni ćeman, imao jednu intervenciju kada je pokazao odličan refleks i to je to otprilike za to što je igrao.
velić - kao i većina odbrambenih igrača nije imao puno posla, ono što je odigrao odigrao je korektno.
a. šehić - jako interesantan igrač, adžem je na slatkim mukama jer zaista ima tri jako kvalitetna desna beka. ne komplikuje, igra na jedan, eventualno dva dodira, nazad fin, naprijed dosta aktivan, provukao kroz noge krilu radnika i obradovo ono smrznute raje koja je pratila utakmicu.
e. šehić - po mom mišljenju bolje mu odgovara pozicija lijevog/desnog krila. vjerujem da će biti odlična zamjena za zakarića kada nas ovaj napusti.
nuhanović - nismo znali ko je momak, bio onako ok, doduše i utakmica je bila riješena, rudar izvršio nekoliko izmjena pa je malo tempo opao. sve u svemu tačni pasovi, dosta trke i to je to otprilike.
hasanović - ovaj momak mi se jako svidio. nevjerovatno brz, jak, gurao se, nudio, borio, čupao, imao jedan udarac glavom i jednu situaciju kad je zajmovića molio za loptu ali je našalost nije dobio. od njega očekujem već od sljedeće sezone značajnu minutažu jer u našoj ligi ne postoji onako brz napadač. bh aguero.

par puta cirkuzali sa igračima radnika, rezervni golman je raja, imali smo jako dobru komunikaciju. odavao je imena svojih saigrača :D malo je bio nezadovoljan uslovima ispred svog gola, ali šta da se radi :rofl1:


sve u svemu, isplatilo se smrznuti za to što smo vidjeli. definitivno da adžem ima "problem" koga ubaciti među 18 igrača jer zaista svi posjeduju kvalitet i ko god da dobije priliku neće biti nezasluženo. također, omladinci su pokazali kvalitet i sigurno da će u skorije vrijeme broj prvotimaca koji su ponikli u našoj školi biti još veći.
bilo dosta poznate raje, refik gledao utakmicu iza gola, leon došao u 90. minuti :D


kome je mrsko čitati nek' sačeka benzemu i njegov izvještaj.
Leon - stream navijac. :kafa:

Salim se, lijepo si ti to srocio, aferim.
Ko nije bio, zajebo se.
al se zato nije smrzo :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.
 
Avatar
Plavi orkestar
Postovi: 1784
Pridružen/a: sri mar 16, 2016 3:33 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:10 pm

storm_raider je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:04 pm
Plavi orkestar je napisao/la:
uto feb 20, 2018 7:57 pm
storm_raider je napisao/la:
uto feb 20, 2018 7:53 pm


https://sportdc.net/vest/90088/zeljezni ... roz-kanjon - originalni tekst, pisao Slavko Basara

https://goo.gl/XyRzc4 - prenio SC Sport


Pa prenijeli mi.

naslovi.net ti je feed za srbijanske medije.


Je li ti jos nesto cudno?
Hajde da vam i ja šta napišem pa prenesite.
I cudno da se pozivate na Sportski zurnal koji nije ništa objavio.Smrdi tu opasno nešto.
Kome 'vama'? Ne radi ti niko ovdje za portal, bezvese pises 'vama'. Jedino ovom Basari da napises tekst.

Postavio sam ti gore linkove, vrati se ponovo i procitaj. Pa ces otkriti i sta smrdi.
Procitao sam i napisao si:”Prenijeli mi”.Basari ste se vi prije objavljivanja trebali obratiti.Ili mozda Starcevica kontaktirati.Pa nisam ja ovo objavio.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".
 
Avatar
kikirikikospice
Postovi: 173
Pridružen/a: uto jun 13, 2017 12:49 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:13 pm

Mozemo li se dogovoriti/organizovati da osmislimo neki sistem prikupljanja novca koji bi posluzio kao donacija 1921 ekipi za kupovinu nove opreme.

Vjerujem da i sada raspolazu sa adekvatnon, ali kada smo igrali utakmicu na pripremama (protiv slovacke ekipe cini mi se) ostao sam zapanjen opremom njihove ekipe.

Na kraju krajeva kako znam momci rade bez ikakve plate i naknade, mislim da bi im takav vid pomoci itekako znacio.

Sta mi prvo pada na pamet:

Za svaku utakmicu stampati stotinu posebnih karata koje ce biti 1-2 KM skuplje, gdje bi taj iznos isao na njihov racun.

Pri obnovi clanske karte ko zeli da potpise neki ugovor/sporazum da mu se mjesecno sa kartice skida 3-4 KM, ili da je u ponudi neka specijalna clanska skuplja za 15-20 KM.

Svaku utakmicu se proda veliki broj sokova, kafa, kospica, zasto klub taj segment ne bi uredio-oragnizovao kako treba, pa da eventualna ostvarena zarada ide za podrsku klupskoj televiziji.

Nekada davno sam govorio da se u suradnji s telemachom moze oformiti i pravi TV kanal, gdje bi se danonocno vrtili starije utakmice, sponzori, intervjui, etc.. Nas klub ide zdravim putem, ima veliku bazu navijaca sirom svijeta, i misljenja sam da bi to u buducnosti bio opravdan potez, a marketinski sasvim zanimljiv.

Ako je neko od Vas blizak nekome u klubu, da predlozi slijedece. Nakon dozvole za rad poslovnih na istoku, da klub svojim sredstvima otvori i osposobi navijacki pub Zeljo. Mislim da ne postoji navijac koji tu ne bi cekao utakmicu, odmorio na poluvremenu, i na kraju same slavio pobjedu. Vjerujem i da bi u danima kada se ne odigrava utakmica radio vrlo dobro. Svaki simpatizer sa saznanjem da dio njegovog potrosenog novca zavrsava u kasi Zeljeznicara, ne bi stedio na turama.

Kada se uredi teren, Sasa Papac treba povuci sve moguce veze da s vremena na vrijeme dovede na grbavicu atraktivnog
protivnika u cilju odigravanja prijateljske utakmice. Kada ne bi imali nikakve direktne finansijske koristi (besplatan ulaz) to bi znacilo nama i nasim sponzorima, kao odlicna reklama sirom Bosne i Hercegovine te regiona.

Sve se vrti oko novca, i svako gleda svoju korist. Donijeti odluku i teziti ka tome da ZELJO bude ubjedljivo najeksponiraniji sportski kolektiv u regiji, sponzori ce sami doci.

Uz mastovite ljude, sa konkretnim idejama, uz malo novca i mnogo truda to se moze postici.

 
Hadzijalagic
Postovi: 3859
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:45 pm
Lokacija: Jugoistok
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:13 pm

storm_raider je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:03 pm
Pa ni u ovom originalnom tekstu Starcevic ne govori nista nego novinar izmislja kontekst i konstruise..
Kako ne govori...
-Nadam se da je cela Bosna i Hercegovina raspoložena, srećna i radosna što je veliki Željezničar pobedio jednu malu Krupu – nije mogao da prećuti Slobodan Starčević
Ako 'nije mogao da precuti', valjda je rekao...
Izvini ali ja ne vidim da je starcevic igdje izrazio nezadovoljstvo sudjenjem.

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23657
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:14 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:10 pm
storm_raider je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:04 pm
Plavi orkestar je napisao/la:
uto feb 20, 2018 7:57 pm


Hajde da vam i ja šta napišem pa prenesite.
I cudno da se pozivate na Sportski zurnal koji nije ništa objavio.Smrdi tu opasno nešto.
Kome 'vama'? Ne radi ti niko ovdje za portal, bezvese pises 'vama'. Jedino ovom Basari da napises tekst.

Postavio sam ti gore linkove, vrati se ponovo i procitaj. Pa ces otkriti i sta smrdi.
Procitao sam i napisao si:”Prenijeli mi”.Basari ste se vi prije objavljivanja trebali obratiti.Ili mozda Starcevica kontaktirati.Pa nisam ja ovo objavio.
Po 'mi' - mislio sam na portal, nemam ja veze sa njima druge osim ovog foruma koji dobrovoljno odrzavam. sport1 je prenio od sc sporta, isto medijskog partnera.
Nisam ni ja objavio (niti mogu). Napisi i zali se na zvanicni mail portala, nema ti druge. Ja bih tako uradio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
BlueSide
Postovi: 445
Pridružen/a: pon maj 15, 2017 11:09 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:18 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
uto feb 20, 2018 7:57 pm

Hajde da vam i ja šta napišem pa prenesite.
I cudno da se pozivate na Sportski zurnal koji nije ništa objavio.Smrdi tu opasno nešto.
ja evo pratim raspravu i nista mi nije jasno
pozivaju se na Sportski zurnal a izbacuju se linkovi za neki SportDC i misamosjedimouredakciji a i oni se pozivaju na sportski zurnal :?
Uglavnom, svi se pozivaju na SŽ a kod njih nigdje clanka..ko je ovdje lud
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M
 
Avatar
kAtzie
Postovi: 177
Pridružen/a: ned feb 26, 2017 7:59 pm
Lokacija: London, Ontario
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:20 pm

kikirikikospice je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:13 pm
Mozemo li se dogovoriti/organizovati da osmislimo neki sistem prikupljanja novca koji bi posluzio kao donacija 1921 ekipi za kupovinu nove opreme.

Vjerujem da i sada raspolazu sa adekvatnon, ali kada smo igrali utakmicu na pripremama (protiv slovacke ekipe cini mi se) ostao sam zapanjen opremom njihove ekipe.

Na kraju krajeva kako znam momci rade bez ikakve plate i naknade, mislim da bi im takav vid pomoci itekako znacio.

Sta mi prvo pada na pamet:

Za svaku utakmicu stampati stotinu posebnih karata koje ce biti 1-2 KM skuplje, gdje bi taj iznos isao na njihov racun.

Pri obnovi clanske karte ko zeli da potpise neki ugovor/sporazum da mu se mjesecno sa kartice skida 3-4 KM, ili da je u ponudi neka specijalna clanska skuplja za 15-20 KM.

Svaku utakmicu se proda veliki broj sokova, kafa, kospica, zasto klub taj segment ne bi uredio-oragnizovao kako treba, pa da eventualna ostvarena zarada ide za podrsku klupskoj televiziji.

Nekada davno sam govorio da se u suradnji s telemachom moze oformiti i pravi TV kanal, gdje bi se danonocno vrtili starije utakmice, sponzori, intervjui, etc.. Nas klub ide zdravim putem, ima veliku bazu navijaca sirom svijeta, i misljenja sam da bi to u buducnosti bio opravdan potez, a marketinski sasvim zanimljiv.

Ako je neko od Vas blizak nekome u klubu, da predlozi slijedece. Nakon dozvole za rad poslovnih na istoku, da klub svojim sredstvima otvori i osposobi navijacki pub Zeljo. Mislim da ne postoji navijac koji tu ne bi cekao utakmicu, odmorio na poluvremenu, i na kraju same slavio pobjedu. Vjerujem i da bi u danima kada se ne odigrava utakmica radio vrlo dobro. Svaki simpatizer sa saznanjem da dio njegovog potrosenog novca zavrsava u kasi Zeljeznicara, ne bi stedio na turama.

Kada se uredi teren, Sasa Papac treba povuci sve moguce veze da s vremena na vrijeme dovede na grbavicu atraktivnog
protivnika u cilju odigravanja prijateljske utakmice. Kada ne bi imali nikakve direktne finansijske koristi (besplatan ulaz) to bi znacilo nama i nasim sponzorima, kao odlicna reklama sirom Bosne i Hercegovine te regiona.

Sve se vrti oko novca, i svako gleda svoju korist. Donijeti odluku i teziti ka tome da ZELJO bude ubjedljivo najeksponiraniji sportski kolektiv u regiji, sponzori ce sami doci.

Uz mastovite ljude, sa konkretnim idejama, uz malo novca i mnogo truda to se moze postici.
:palacgore:

Super ideja!

Mimo toga, interesuje me jedna stvar. Koliko bi kostalo da se teren ogradi onim LED ekranima za reklamiranje? Zna li ko?
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.
 
11plavih'92
Prijatelj foruma
Postovi: 964
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 7:56 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:24 pm

Ne cini li vam se da pretjerujemo oko toga sta je i od koga ko prenio
U rangu dileme oko termina utakmica
5. - 7. Okt 1992.
 
Avatar
kikirikikospice
Postovi: 173
Pridružen/a: uto jun 13, 2017 12:49 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:24 pm

@katzie

150-200 hiljada KM, o tome sam nedavno razmisljao, definitivno bi pojacao vizuelni utisak. Takvo nesto se moze kupiti i postaviti
zajedno sa postojecim sponzorima podjelom troskova.
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23657
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:32 pm

11plavih'92 je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:24 pm
Ne cini li vam se da pretjerujemo oko toga sta je i od koga ko prenio
U rangu dileme oko termina utakmica
:palacgore: Trivijalne stvari moj druze. Nema sta drugo da se pljucne.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Ivicahuljev
Postovi: 608
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 8:48 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:33 pm

11plavih'92 je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:24 pm
Ne cini li vam se da pretjerujemo oko toga sta je i od koga ko prenio
U rangu dileme oko termina utakmica
Jeli to treba da znaci da se slazemo sa laznim I zlonamjernim textovima o navodnoj kradji Krupe,kao ozbiljan portal cemu navodno teze I medijski partner kluba bi trebali da dobro provjere a ne da kopiraju divlje portale I podmecu kukavicije jaje I lazima skrecu paznju sa stvarnih problema ovog kola a to je sudjenje u Mostaru I Sirokom
 
Avatar
BlueSide
Postovi: 445
Pridružen/a: pon maj 15, 2017 11:09 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:34 pm

kikirikikospice je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:24 pm
@katzie

150-200 hiljada KM, o tome sam nedavno razmisljao, definitivno bi pojacao vizuelni utisak. Takvo nesto se moze kupiti i postaviti
zajedno sa postojecim sponzorima podjelom troskova.
mislim da je puno vise, evo salle je pisao o tome vise

salle86 je napisao/la:
pon dec 18, 2017 12:09 pm
LED displeji...
kako sam pretpostavio, a juče sam poslao mailove na nekoliko adresa kompanija koje se bave proizvodnjom (i ugradnjom istih) i cijena je otprilike 2,000KM+PDV za 1m2 ... ono što nama treba, jedan komad izađe između 40 i 45,000 KM u fazonu da "ništa ne znamo mi već da ljudi sve odrade".
Na prvu bi se reklo skupa investicija, pa možda i na drugu.
11 takvih je pola miliona KM ... brojem 500,000 KM
Reklame koje po gradu gledamo, plaćaju se po sedmici reklamiranja, reklama traje 8 sekundi minimalno 500 ponavljanja i košta 400 KM.
Na godišnjem nivou jedan LED displej "proizvede" 21,000 KM
Mi, da bi ugraditi 11 komana i vratili pare, treba da "halalimo" 2 godine i tek onda će "pare da kaplju"... mjesečno nekih 20 milja.
Ovde nije uračunata struja koja se potroši te ostale dadžbine, i šta već ide sve uz to...
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23657
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:35 pm

Ivicahuljev je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:33 pm
11plavih'92 je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:24 pm
Ne cini li vam se da pretjerujemo oko toga sta je i od koga ko prenio
U rangu dileme oko termina utakmica
Jeli to treba da znaci da se slazemo sa laznim I zlonamjernim textovima o navodnoj kradji Krupe,kao ozbiljan portal cemu navodno teze I medijski partner kluba bi trebali da dobro provjere a ne da kopiraju divlje portale I podmecu kukavicije jaje I lazima skrecu paznju sa stvarnih problema ovog kola a to je sudjenje u Mostaru I Sirokom
Slazem se da se tekstovi trebaju provjeriti i svi medijski partneri isto trebaju da urade. Ali, eto, od toga da je ovaj 'medijski partner' izmislio intervju, dodjosmo do toga da tekstove treba ipak provjeriti. To je razumnije.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
salle86
Postovi: 5134
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 12:34 am
Lokacija: Ilidža
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:40 pm

storm_raider je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:32 pm
11plavih'92 je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:24 pm
Ne cini li vam se da pretjerujemo oko toga sta je i od koga ko prenio
U rangu dileme oko termina utakmica
:palacgore: Trivijalne stvari moj druze. Nema sta drugo da se pljucne.
E jbg druže sad.
Izgleda da i pored očiju moraš biti nekad slijep kako ne bi bio pljuvač... Baš niđe veze.
Gledao utakmicu, slušao izjave i onda se pojavi neka izjava gdje je sve isto sem što se na kraju doda nezadovoljstvo suđenjem u korist Željezničara. I medijski partner bez da provjeri isto to odma objavi.
Naravno da je laž sve. Sad je samo poenta može li se priznato to.
Na koncu, eto nek je i izjavljeno to A NIJE, jel se treba medijski partner odma zaletiti da među prvima to objavi. Jer jbg sudije griješe svugdje, nije samo u Mostaru ?! To je cilj teksta.
Hvala medijskom partneru što su nam otvorili oči, mi smo mislili da su samo dole lopovi, ali i mi smo...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙
 
malta071
Postovi: 129
Pridružen/a: sub mar 12, 2016 1:43 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:40 pm

kikirikikospice je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:13 pm
Mozemo li se dogovoriti/organizovati da osmislimo neki sistem prikupljanja novca koji bi posluzio kao donacija 1921 ekipi za kupovinu nove opreme.

Vjerujem da i sada raspolazu sa adekvatnon, ali kada smo igrali utakmicu na pripremama (protiv slovacke ekipe cini mi se) ostao sam zapanjen opremom njihove ekipe.

Na kraju krajeva kako znam momci rade bez ikakve plate i naknade, mislim da bi im takav vid pomoci itekako znacio.

Sta mi prvo pada na pamet:

Za svaku utakmicu stampati stotinu posebnih karata koje ce biti 1-2 KM skuplje, gdje bi taj iznos isao na njihov racun.

Pri obnovi clanske karte ko zeli da potpise neki ugovor/sporazum da mu se mjesecno sa kartice skida 3-4 KM, ili da je u ponudi neka specijalna clanska skuplja za 15-20 KM.

Svaku utakmicu se proda veliki broj sokova, kafa, kospica, zasto klub taj segment ne bi uredio-oragnizovao kako treba, pa da eventualna ostvarena zarada ide za podrsku klupskoj televiziji.

Nekada davno sam govorio da se u suradnji s telemachom moze oformiti i pravi TV kanal, gdje bi se danonocno vrtili starije utakmice, sponzori, intervjui, etc.. Nas klub ide zdravim putem, ima veliku bazu navijaca sirom svijeta, i misljenja sam da bi to u buducnosti bio opravdan potez, a marketinski sasvim zanimljiv.

Ako je neko od Vas blizak nekome u klubu, da predlozi slijedece. Nakon dozvole za rad poslovnih na istoku, da klub svojim sredstvima otvori i osposobi navijacki pub Zeljo. Mislim da ne postoji navijac koji tu ne bi cekao utakmicu, odmorio na poluvremenu, i na kraju same slavio pobjedu. Vjerujem i da bi u danima kada se ne odigrava utakmica radio vrlo dobro. Svaki simpatizer sa saznanjem da dio njegovog potrosenog novca zavrsava u kasi Zeljeznicara, ne bi stedio na turama.

Kada se uredi teren, Sasa Papac treba povuci sve moguce veze da s vremena na vrijeme dovede na grbavicu atraktivnog
protivnika u cilju odigravanja prijateljske utakmice. Kada ne bi imali nikakve direktne finansijske koristi (besplatan ulaz) to bi znacilo nama i nasim sponzorima, kao odlicna reklama sirom Bosne i Hercegovine te regiona.

Sve se vrti oko novca, i svako gleda svoju korist. Donijeti odluku i teziti ka tome da ZELJO bude ubjedljivo najeksponiraniji sportski kolektiv u regiji, sponzori ce sami doci.

Uz mastovite ljude, sa konkretnim idejama, uz malo novca i mnogo truda to se moze postici.
A sta cemo se mi organizovati, nemoj me pogresno shvatiti podrzavam ideju sto posto, ali jedna stvar mi nikako ne ide u glavu a tice se podrske 1921 timu a to je cinjenica da ljudi pored toliko posla koji odradjuju volunterski, imaju i forum koji je NAS forum a mi se vucaramo po pitarskim.
Eto, prvi primjer gdje smo ih mogli pogurati a nismo. Haj da je ovaj forum popularan, da su ostali na njemu pa i nekako ali nije.
 
Avatar
kAtzie
Postovi: 177
Pridružen/a: ned feb 26, 2017 7:59 pm
Lokacija: London, Ontario
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:41 pm

BlueSide je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:34 pm
kikirikikospice je napisao/la:
uto feb 20, 2018 8:24 pm
@katzie

150-200 hiljada KM, o tome sam nedavno razmisljao, definitivno bi pojacao vizuelni utisak. Takvo nesto se moze kupiti i postaviti
zajedno sa postojecim sponzorima podjelom troskova.
mislim da je puno vise, evo salle je pisao o tome vise

salle86 je napisao/la:
pon dec 18, 2017 12:09 pm
LED displeji...
kako sam pretpostavio, a juče sam poslao mailove na nekoliko adresa kompanija koje se bave proizvodnjom (i ugradnjom istih) i cijena je otprilike 2,000KM+PDV za 1m2 ... ono što nama treba, jedan komad izađe između 40 i 45,000 KM u fazonu da "ništa ne znamo mi već da ljudi sve odrade".
Na prvu bi se reklo skupa investicija, pa možda i na drugu.
11 takvih je pola miliona KM ... brojem 500,000 KM
Reklame koje po gradu gledamo, plaćaju se po sedmici reklamiranja, reklama traje 8 sekundi minimalno 500 ponavljanja i košta 400 KM.
Na godišnjem nivou jedan LED displej "proizvede" 21,000 KM
Mi, da bi ugraditi 11 komana i vratili pare, treba da "halalimo" 2 godine i tek onda će "pare da kaplju"... mjesečno nekih 20 milja.
Ovde nije uračunata struja koja se potroši te ostale dadžbine, i šta već ide sve uz to...
@kikiriki
Itekako da bi to sve bolje izgledalo. Jos pogotovo kada se se izvrsi rekonstrukcija terena.

@BlueSide
Ako su to cijene kao sto navodi @sale, nije to onda neki prioritet. Samo mi oni baneri i ostale reklamacije nekako amaterski izgledaju. Mozda ustupiti u neko sponzorstvo sa firmom koja to radi, mozda bi to onda odradili za manje para s uslovom da se i njihova reklama nekad obrne. A, i podjela troskova sa vec postojecim sponzorima je isto dobra ideja.
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.
 
Brkoo
Postovi: 4515
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:02 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:45 pm

Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:
 
LARSSON
Propali kladioničar
Postovi: 24759
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 20, 2018 8:46 pm

Joj sad dovodimo i gavranove vršnjake, miske odlazi

Online

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 257 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija