Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dr. Adzem
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 04, 2018 1:58 pm

Samo kakav su uspjeh napravili juniori jos nismo svjesni. Dugo vise niko kod nas ovo nece ponovit
Cuva Bog Zelju svog!

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:05 pm

Riki i Amir na klupi. Edo u prvoj.

igla
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:05 pm

Grbavica je napisao/la:
ned feb 04, 2018 1:55 pm
evo snijega
Valjda neće zasut bijelo govno.

bogi
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:09 pm

Ima li stream makar naših protivnika iz lige, da se oni gledaju ?
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

sajo10
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:13 pm

-45' Za Želju počinju: Kjosevski - Stevanović, Graovac, Osmanković, Projić - Vranješ, Blagojević - Zakarić, Ramović, Zec - Ubiparip.

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:17 pm

Ta ce Hadzic i Adi :kafa:

Svidja mi se sto Osmankovic igra s Graovcem, ne znam je li Bogi spreman ali ima smisla jer je pogrijesio vise puta u ovim tekmama do sad. Mozda Kemo bude odlican kad se uigra dobro s Danielom.

bogi
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:19 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned feb 04, 2018 2:17 pm
Ta ce Hadzic i Adi :kafa:

Svidja mi se sto Osmankovic igra s Graovcem, ne znam je li Bogi spreman ali ima smisla jer je pogrijesio vise puta u ovim tekmama do sad. Mozda Kemo bude odlican kad se uigra dobro s Danielom.
Spreman sam ja, ne brini, kakav Osmanković :kafa:
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

BabOsim
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:19 pm

znači ništa od strima?

storm_raider
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:22 pm

Veteran1965 je napisao/la:
ned feb 04, 2018 1:30 pm
Ne mogu vjerovati da se ložimo na ove tuče, i poistovjećujemo sa seljačinama, debilima i primitivcima. Sarajevski derbi, kako se ta utakmica nekada zvala, kao i navijači oba kluba su bili nešto o čemu se pričalo. Ponos grada. Nezapamćeno je da dva brata navijaju za dva najveća rivala bio gdje osim ovdje u ovom gradu, i ovoj državi. Svugdje gdje su veliki rivaliteti, gradovi su podjeljeni, porodice su podjeljene na jedne ili druge. Samo kod nas je drukčije. Kad se samo sjetim koliko smo puta u periodu 92-95 u rovovima, mrklim noćama i hladnoćama zajednički evocirali uspomene, utakmice, poteze, šale, naravno i zajebancije je bilo, zdrave, da se bar na tren opustimo i zaboravimo svo sranje u kojem smo. Molili smo se zajedno da preživimo, i da ponovo gledamo utakmice naših klubova, da se družimo, vratimo osmjehe na lica, budemo nekada sretni,nekada tužni, ali uvijek zajedno. Piva prije tekme, ubijanje rakijom poslije, tako je krenulo iza rata. Niti tampon zona, niti broja karata, zajedno po kafanama, sa šalovima, kapama, zastavama. Međutim nekako vremenom, prvo je kvalitet nogometa i izvedbi naših ljubimaca padao drastično, onda je uslijedila naša dominacija, i zavist i ljubomora su proradili, a onda mozak nema pravih rezona. Na sve njihove ublehe i podmetanja, mi smo se primili, i to traje godinama, iz dana u dan je sve gore, iz tekme u tekmu je sve više tenizija. Daj Bože da na hajr i na dobro izađe, strah me da ko neki derbiji u okruženju ne završimo, a blizu je čini mi se.
Može li se to promjeniti? Teško. Ova raja koju sam spominjao ranije, je otprilike digla ruke od derbija. Ili ne idu, ili rijetko idu, ili se uz meze kod kuće gleda. Nove mlade generacije su u skroz nekom drugom filmu i furci, i mnogo ovoga što sam naveo, ništa im ne znači. Poštujem i to, ali malo dobrog nam može donijeti, i veliki sam pesimista oko dešavanja prije u toku i poslije nekada najvećeg dogođaja bosanskog nogometa.
Zato sam pristalica onih čuvenih 5% za gostujuće navijače, sve dok se odnosi ne promjene, situacija ne smiri, razum ne prevlada agresiju. To je na žalost, bar po meni, jedina vrsta prevencije koja je moguća trenutno. Nadam se da će suprotno od navijača bar izvedbe na terenu biti bolje, atraktivnije, gledljivije, i prebaciti **** sa tribina na teren. Zadnji derbi je na tom tragu, a u proljetnom dijelu očekujem još više. Ekipe se pojačavaju, spremaju, kvaliteta je u ekipama više, i trebalo bi na bolje krenuti. Siguran sam da povratak "sarajevskog derbija" mora krenuti sa terena. Bez kuhinja sa savezom, mađarima, lišticom, i ostalim dušmanima, **** na igru i teren, pa ako nas nadigrate, siguran sam da ćemo prvi pružiti ruku i čestitati. Ovako...situacija je sve lošija i lošija, i dok ne padne glava neće se smiriti. Sabura nam treba, nema nas puno...i jednih i drugih...u pamet svi zajedno...
U Plavu Seharu ovaj post!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

bogi
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:24 pm

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:27 pm

tekstualni imate na našoj zvaničnoj
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Željezničar ante portas !

bogi
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:28 pm

AsharaK je napisao/la:
Još bolje :D

igla
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:35 pm

Bravo storme. Ja sam npr ratno dijete, raja mojih godina je i dalje podijeljena na ove normalne i wtb krimose.

Meni je tuzno kad neko napise nesto konstruktivno za navijace, a onda redovno neko kaze: idi u grupu pa to reci, ko ono saslusat ce. Ja sam dosta miran tip, ne osudjujem nikog ko je navijač, energičan i ide u kop, ali ja se tamo nikad nisam svojim osjećao. Od poznanika i raje iz srednje i naselja koja ide na jug u kop, a neki su i u prve redove dosli, bar 80 posto ne zna osnovne aktuelne stvari oko Želje. To je tuga. Jednom mi je iz te "sorte" rekao: boli mene ona stvar za fudbal, realno dodjem da se ispusem. I ne lazem, nemam razloga. **** je na pogresnim stvarima.

Sarajevo je uvijek bilo prepoznatljivo jer smo imali vlastite furke i subkulture, sad se furamo na druge.

bianco blu
Kontakt:

ned feb 04, 2018 2:58 pm

storm_raider je napisao/la:
ned feb 04, 2018 12:01 pm
Ma da su trojica napala dvojicu, dajte ljudi, kakva je to prica? Umjesto da se dicimo sarajevskim derbijem i sarajevskim vrijednostima istog, mi se uhvatili nekakvih beogradskih furki i primjera. Pa zivot nema vrijednost i majcina suza je najteza. Je li nam treba krv ponovo na sarajevskim ulicama i to zbog dva najveca kluba u drzavi? Pa do nedavno je bilo te krvi koliko hocete, zar smo mi zeljni nje? Znam da je danasnja omladina post-ratna generacija i ne sjeca se, ali veliki broj ljudi se sjeca.

"Ko je prvi poceo, ko je prvi koga" je vise nebitno. Kada se zakuha vise se ne staje. Svi smo odgovorni i nemojmo da dozvolimo sebi to. Vratimo se Zeljinim vrijednostima i ono sto je nas klub cinilo uvijek velikim.
Dva najveća kluba u državi su Željezničar i Zrinjski.
Jedini sarajevski klubovi su Željezničar i Slavija.

gavran
Kontakt:

ned feb 04, 2018 3:01 pm

Gubimo prvi minut
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

sejo
Kontakt:

ned feb 04, 2018 3:02 pm

bianco blu je napisao/la:
Ma da su trojica napala dvojicu, dajte ljudi, kakva je to prica? Umjesto da se dicimo sarajevskim derbijem i sarajevskim vrijednostima istog, mi se uhvatili nekakvih beogradskih furki i primjera. Pa zivot nema vrijednost i majcina suza je najteza. Je li nam treba krv ponovo na sarajevskim ulicama i to zbog dva najveca kluba u drzavi? Pa do nedavno je bilo te krvi koliko hocete, zar smo mi zeljni nje? Znam da je danasnja omladina post-ratna generacija i ne sjeca se, ali veliki broj ljudi se sjeca.

"Ko je prvi poceo, ko je prvi koga" je vise nebitno. Kada se zakuha vise se ne staje. Svi smo odgovorni i nemojmo da dozvolimo sebi to. Vratimo se Zeljinim vrijednostima i ono sto je nas klub cinilo uvijek velikim.
Po cemu Svinjski?

Okolele
Kontakt:

ned feb 04, 2018 3:04 pm

U pocetnoe sastavu Zorya sedam igraca koji su bili u pocetnom sastavu u Evropa ligi protiv Atletico Bilbao u zadnjem kolu..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u ned feb 04, 2018 3:04 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

bogi
Kontakt:

ned feb 04, 2018 3:04 pm

sejo je napisao/la:
ned feb 04, 2018 3:02 pm
bianco blu je napisao/la:

Po cemu Svinjski?
Valjda je mislio po titulama ne znam ni ja po cemu drugom

LARSSON
Kontakt:

ned feb 04, 2018 3:05 pm

gavran je napisao/la:
ned feb 04, 2018 3:01 pm
Gubimo prvi minut
Jes to gato ebo sebe :lol:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava