Ne trebamo biti iskljucivi u nekim stvarima. Ja se nacelno slazem da nam ne trebaju povratnici i stariji igraci, ali uvijek ima izuzetaka. Stanic je vrijedno i marljivo radio dok je isti Bogicevic tuzio klub. Uvijek na terenu da sve od sebe, a takav je tip igraca da zna biti strasno koristan u napadu. Uvijek sam volio takve bekove. Mi nemamo bekova i to je cinjenica. Na tome moramo raditi, ali mislim da Stanic moze biti fina opcija sa klupe, ali za desnog beka, a samo po potrebi za ostale pozicije. Stanje njegovog koljena jeste otezavajuca okolnost, ali mislim da zasluzuje novi ugovor. Duzina istog je sad vec pitanje o kojem bi se dalo raspravljati, a to sve zavisi od ljudi u klubu i sta planiraju dalje. Kuburimo mi i predugo sa sa odbranom i to se mora srediti. Da imamo stabilan stoperski par, fine bekove na obje strane i za sve te igrace zamjene.
Pauza je duga i dosadna, pa cu opet baciti na 'papir' igrace koji bi mogli ostati za proljetni dio
GK: Kjosevski, Fejzic
CB: Osmankovic, Graovac, Bogicevic?
RB: Stanic
LB: Projic
CM/CDM: Blagojevic, Sabanadzovic, Hajdarevic, Elsner
CAM: Ramovic, Zeric, Zeba
RW: Zakaric
LW: Zec, Zajmovic, Zeric, Crnov (+)
ST: Ubiparip, Kajkut, Mujagic
Imamo dosta mladih igraca u opticaju, mozda neko iskoci za bekovske i stoperske pozicije. Ako cemo produziti sa Bogijem do ljeta, komotno cetvrti stoper moze biti Velic ili oporavljeni Dzindo. Naravno, ako cemo imati po oba beka, i desno i lijevo.
I ja polazem dosta nade u Crnova, ali ne da nam se nikako s njim i nisam nikako pametan sta dalje. Mozda dovesti neko jako ime na krilnoj poziciji, a ne produziti sa Zajmovicem, ili gurati Zeru i Zeca lijevo dok se ne oporavi Crnov, a nikako stavljati Zebu lijevo i tako izmisljati poziciju. Zebi minimizirati minutazu na 20 minuta po utakmici.
Nasa ekipa kada je u punom sastavu, to je stvarno dobro. Jos kad se prodju pripreme, ekipa ce se dodatno uigrati. Problem su suspenzije (Graovac, Ramovic), igraci koji imaju juniorski staz, a vec su motor nase veze (Saban i Hajdar), nedovoljno izbalansirana ekipa gdje fali bekova, napadaca ima previse, a malo koristi od njih (osim Ubiparipa koji vec opravdava epitet pojacanja, momak je strasan), pozicija lijevog krilnog...
Zavisit cemo od prelaznog roka koji se mora pametno odraditi. Rijesit cemo se Markovica, Stevanovica, Bekrica od kojih svakako nemamo koristi i nadam se pojacati se sa 2-3 fina igraca. Napad kojeg cine Ubiparip, Crnov, Zakaric i Ramovic svakome mogu napraviti problem.
Ali do toga ima jos mnogo, prije svega ovaj pakleni tempo. Kljucno je proci kup, a sto se lige tice, sest bodova u sljedece cetiri utakmice bi bilo odlicno. Naravno, u slucaju da prodjemo u kupu.