Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 05, 2017 9:10 pm

Ili što bi Boro reko, "vidimo da ništa ne vidimo"...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned nov 05, 2017 9:13 pm

bianco blu je napisao/la:Može mi neko objasniti razloge razloge igranja elsnera u prvoj postavi, a u Želji b igra Marković, koji je barem 5 puta bolji?
Ne moze ti to niko objasniti, isto kao sto se ne moze objasniti zasto Zeba igra lijevo krilo pored Zeca zivog a ne igra na of. veznom. Adina vizija.

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:14 pm

bianco blu je napisao/la:
ned nov 05, 2017 9:08 pm
Može mi neko objasniti razloge razloge igranja elsnera u prvoj postavi, a u Želji b igra Marković, koji je barem 5 puta bolji?
On je i igrao na pravoj poziciji, ja evo drugi dan dumam sto su se onako pozicije izrotirale kod igraca.

storm_raider
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:16 pm

Amidza je napisao/la:
ned nov 05, 2017 8:58 pm
Drago mi je da to cujem i da ste otvoreni za sugestije, svaka cast. :palacgore:
Evo ima bas neko vrijeme o tome aktivno pricamo i razmisljamo kako bi ljudi reagovali na promjene, jer ljudi zive od navika. A dolazak na forum je navika. Cilj je i bio kada se ovaj forum pravio da se stvori navika ljudi da dolaze ovdje uz jutarnju kaficu, kao nekada kada su se novine citale uz jutarnju kafu. U tome smo i uspjeli.

Naravno da smo otvoreni za sugestije i jos jednom - odlicno si ovo konstruisao. Nesto kao Larson :D
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:18 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned nov 05, 2017 9:08 pm
ChWilla je napisao/la:
ned nov 05, 2017 8:42 pm
jebiga ove godine ih izbaciše...
E ne znam ima li to kakve veze :D

Oni vani igraju bolje nego kuci, valjda misle lako ce kuci. :D

Mi igramo isto i kuci i vani, zavisi kako se digne.
Nije tacno brate.
Sjeti se samo svih naših gostovanja u zadnje vrijeme. One najsvježije. Ni rezultatski nije na nivou. A igre su očajne, očajne.
Dok kod kuće već igramo bolje, desi se tu loša kao protiv MDK u kupu, ali 90% dobijamo i stvaramo više šansi od protivnika.
To tako i treba biti da si kući bolji nego u gostima, ali nikako ne može biti razlika ko nebo i zemlja između svake domaće i gostujuće. Ne znam stvarno u čemu je problem kad idemo van Sarajeva.. Da li su tereni, strah od povreda zaista ne znam.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Amidza
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:19 pm

storm_raider je napisao/la:
Amidza je napisao/la:
Evo ima bas neko vrijeme o tome aktivno pricamo i razmisljamo kako bi ljudi reagovali na promjene, jer ljudi zive od navika. A dolazak na forum je navika. Cilj je i bio kada se ovaj forum pravio da se stvori navika ljudi da dolaze ovdje uz jutarnju kaficu, kao nekada kada su se novine citale uz jutarnju kafu. U tome smo i uspjeli.

Naravno da smo otvoreni za sugestije i jos jednom - odlicno si ovo konstruisao. Nesto kao Larson :D
Ja mislim da za promjenu treba samo vremena da se amortizuje medju rajom i onda se svi naviknu u toliko mjeri da zaborave kako je prije bilo. A sto se navike citanja i listanja postova ovdje tice, ja sam je vec uveliko stekao i vjerujem vecina nas.

Cast mi je da me poredis sa velikanom ovog foruma :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:20 pm

Al nek to bude zadnji put ovako. Jer mi boljeg od Adzema nemamo, nas je covjek, samo nek mu neko kaze da malo smanji tvrdoglavost i hajmo reci ukaze na greske ( jer nekad ljudi su subjektivni da to ne vide, nez jel Ado takav ).
Ovako to rade pravi treneri.

"Ja mislim da od početka nisam odabrao prave igrače, iako se to na treningu činilo kao pravi izbor, nije bilo tako. Od Hebera sam očekivao da bude puno opasniji za gol, izgubili smo igrače koji iz utakmice u utakmicu zabijaju golove. Probaš nešto kombinirati, čak smo jednom i digli ritam utakmice, ali s moje strane ne bi bilo fer i korektno da sad izvlačim nekog pojedinca. Svi sa mnom na čelu bili smo slabi i velika isprika navijačima zbog ovog poraza."

Ne planira napustiti Rijeku, nego mu je plan probuditi uzdrmanu momčad.

"Što se tiče odgovornosti, ja sam trener i tu se nema što pričati, ja sam odgovoran za ovu ekipu. Kada se izgubi toliko puta normalno da je na meni da probam dignuti momčad iz ponora."

GoodisonPark
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:36 pm

Zijanismo dva boda jbg, pu jbm ti livadu, a znao sam da ova tekma neće biti ni malo lagana. Najgore je igrati kada se bodovi unaprijed upišu. Opravdanje ne može biti neigranje jednog ili dva pa i tri "standardna igrača", ovo se moralo uzeti taman da su juniori od utorka listom svi istrčali na travnjak. Upozoravao sam da se ova utakmica mora najozbiljnije shvatiti ali očigledno da struka i igrači kontaju da je dovoljno da se pojave na licu mjesta i da bodovi legnu na konto. Taman jednu tekmu ganjaš, presing, trka i onda druga dijametralno suprotna, šta i ko je uzrok tome ostaje zagonetka? Da ne bi razbijali glavu i tražili krivce za ovo dole u Vitezu se svi redom moraju drastično kazniti, kazniti sve tako da im se svima zamanta iste sekunde kad vide kakva je kazna. Jednom (krajnje je vrijeme jer alarm se oglasio davnih dana) se mora presjeći ova sve češća letargija u igri i dati do znanja svakome da se ovakve partije više ne smiju dešavati. Brate mili pa renome Željezničara nije došao preko noći i nije pokupljen negdje na nekim livadama da bi ga bilo ko rasipao i prosipao kako mu se navije. Šta misli stručni štab i igrači da su Bogom dati i da je potrebno samo da šablonski obavljaju svoj posao,ono bez srkleta hajde ba šta ima veze poraz, pobjeda, remi kao da je bitno ima još utakmica i sezona kamara popravićemo se nekad, valjda. Kako ih nije stid i sram pred onom rajom na tribini koja se snalazi kako zna i umije da se prebaci do stadiona, da bude tu, da pruži podršku. Kažnjavati debelo sve ko je god imao bilo kakve veze sa pripremom i igrom na ovoj utakmici.

Da li smo mi stvarno toliki duduci pa možemo progutati sve češće šetanje igrača na terenu (poslednjih par godina ovo je baš česta pojava :r ), jbt tek počela tekma niko da napravi trk prema igraču, neki pokušaj presinga, neki pritisak, već ono ko revijalni meč, hajde ima vremena polako samo (da budem jasan ovo nema veze da li igra Zeba ili Sinan, Kajkut ili Lendrić, prvih 10-15 minuta može trčati bilo ko, to nema veze sa brojem godina i sa pričama mlad-star). Da li zaista imamo na terenu i na klupi fudbalere i stručnjake koji misle da se bez presinga i žestokog pritiska na protivnika od prve sekunde mogu osvojiti bodovi, pa taman protivnik bio i neka taraba ekipa sastavljena od igrača koji se samo rekreativno bave fudbalom!? Toliko je danas fudbal zastupljen u svim medijima da ti ne trebaju nikakve abc i profi licence, ne trebaju ti nikakve knjige u kojima ćeš čitati detalje vezane za taktiku. Treba ti samo fizički spremna ekipa koja trči maksimalno koliko može u tom trenutku, pravi jak pritisak na protivnike, tjera ih na greške i poentira po neki put iz tih grešaka. Zar je neka viša matematika stati blizu igrača i ne dati mu 6 sekundi da razmišlja šta ća sa loptom? Ako se ne mogu ispoštovati ove stvari onda ne znam koji qrac se baviš fudbalom, a još gori je onaj ko ti daje platu za igru koju pružaš jer na način na koji naši igrači igraju u Vitezu mogu igrati i amateri prijavljeni na minimalac i ne vjerujem da bi bilo gore od onog što gledamo.

"Ne zanima me" znaju li uštopati dugu i tešku loptu, "ne zanima me" znaju li dati pas u prostor ili odigrati smislen dupli pas, ali ako ne mogu trčati, ganjati i ne dati suparničkim igračima da dišu onda o čemu pričamo, čemu da se nadamo i na šta da trošimo svoje živce vrijeme i novac? Niko ni na terenu ni na klupi nije zacementiran, ako jedan igrač ne trči ima drugi, treći peti, jedan od njih će trčati i pružati maksimum jer ne vjerujem da će mnogo ljudi u budućnosti imati želju da gleda bilo koga (taman to bio Ronaldo lično) ako šeta po terenu i misli da je fudbaler samo zato što je obukao dres i pojavio se na terenu.

Ide pauza sad a to je dovoljno vremena da se svi u klubu zapitaju ima li smisla ovo što mi radimo i pružamo na terenu? Ako se misli i dalje svako malo nastaviti sa dosadašnjom praksom "nemotivisanog šetanja" onda je krajnje vrijeme da se zahvalimo nekim igračima, skrešemo budžet za neku finu cifru i pružimo šansu momcima koji će 90+ minuta izgarati na terenu bez obzira na njihovo fudbalsko umijeće.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

reks1
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:38 pm

Amidza je napisao/la:

Ako si iskreno ali zaista iskreno zainteresovan onda u toku tekme zatamnite IP.forum stop i komentari koji su pod vatrom nicemu ne doprinose!Cemu?Kome?Zaista vruca glava nikome ne koristi.I na kraju ili gledas ili ti je bitno da tipkas.Koji su to Zeljovci ili forumasi kojima je bitniji post od onoga na terenuDodjem sinoc otrovan zbog rezultata na forum gdje ocekujem Zeljovce i tek onda onda odem u P.M.Ne kontam guzi li iko,?Jesu li svi kokuzi?Djeco jebete li ista?Ovo je fudbal.Vi ste forum.Nista ne kosta da budete samo navijaci.

fanaticZeljin
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:40 pm

Problem Adzema je sto se umislio da je strucnjak . Pokusava se furati na Amara a nece nikad biti do koljena brki. Kakav je Adzem trener vidjelo se protiv Metalurga na Kosevu. Pa i u derbiju , vodis imas igraca vise a mi nabijamo loptu i branimo se, o jucerasnjoj taktiki odnosno ne taktiki je suvisno bilo sta napisati. Od mene nema podrsku I nikad je nece imati. Samo kod nas je bolji trener B ekipe od A.
Srcu draga, boja PLAVA !

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:42 pm

LeBlue je napisao/la:
ned nov 05, 2017 3:34 pm
ChWilla je napisao/la:
ned nov 05, 2017 3:13 pm
kremenko je napisao/la:
ned nov 05, 2017 3:07 pm
Mi ne mozemo izbacivati svake godine nekoliko mladih igraca. Ne moze niko na svijetu.
Problem je sto bi i sa ovim juniorima koji igraju LP,uz par igraca koji su vec u prvom timu imao istu ili slicnu bodovnu situaciju,pa se pitam zasto se dovode igraci koji kostaju vise od nase djece.
Ne,hajmo prodati tu djecu (vidim vec se pegla teren i masa se priprema za taj scenario u januaru) njih 3-4 za milion necega,da bi se neko igrao FM i dovodio isluzene polovnjake koje boli Q za Zeljom,navijacima...
nikad poslije rata ti nisi mogao odbiti nekoliko stotina hiljada nečega, ni za koga, mladog ili starog. nikad klub nije imao taj nivo samoopstojnosti. vi se sjetite kako je amaru nakon prve njegove titule prodana cijela okosnica tima, i u bugarskoj izgubimo 4-0.
Siroki radi fanstastican posao, veliki dio prve njihove ekipe je iz njihovog pogona, tako necu ni porediti sa timovima iz regiona, nego samo uzeo primjer kako se radi u sredini koja nema neke bolje uslove od nas. Plus njihov veliki veliki hendikep jeste da nemaju ni blizu stanovnika kao sto mi imamo. Mislim da je glavni razlog sto mi neradimo dovoljno dobro, nema se sistema.
Nema stanovnika Siroki to stoji, ali regija koju oni pokrivaju je u najmanju ruku jednaka Sarajevu. Kupe akademce/stipendiste iz cijele imaginarne herceg-bosne s iznimkom Mostara, ali znaju pokupit nesto i od tamo, kao npr. Kožulja iz Zrinjskog. Tako da smo sto se toga tice tu negdje.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Veteran1965
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:44 pm

reks1 je napisao/la:
ned nov 05, 2017 9:38 pm
Amidza je napisao/la:

Ako si iskreno ali zaista iskreno zainteresovan onda u toku tekme zatamnite IP.forum stop i komentari koji su pod vatrom nicemu ne doprinose!Cemu?Kome?Zaista vruca glava nikome ne koristi.I na kraju ili gledas ili ti je bitno da tipkas.Koji su to Zeljovci ili forumasi kojima je bitniji post od onoga na terenuDodjem sinoc otrovan zbog rezultata na forum gdje ocekujem Zeljovce i tek onda onda odem u P.M.Ne kontam guzi li iko,?Jesu li svi kokuzi?Djeco jebete li ista?Ovo je fudbal.Vi ste forum.Nista ne kosta da budete samo navijaci.
Ja sam to takođe predlagao. I mislim dok ne počnu pisati momci koji su bili na tekmi, nema pisanja niti ostalima...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

reks1
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:51 pm

Pardon trebao sam napisati
Vodite li ljubav
to bi bilo primjerenije ovima sto promisljaju o sportskom segmentu i upravi.

MrRiccoli
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:04 pm

Ma moze pricati adzemova vizija i ostale gluposti ko hoce ali niko me ne moze ubijediti da je elsner doveden i igra pored markovica iz fudbalskih razloga. Protiv zadnje dvije ekipe na tabeli mi osvojimo 1 bod i hocemo nesto pa sramota

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:21 pm

MrRiccoli je napisao/la:
ned nov 05, 2017 10:04 pm
Ma moze pricati adzemova vizija i ostale gluposti ko hoce ali niko me ne moze ubijediti da je elsner doveden i igra pored markovica iz fudbalskih razloga. Protiv zadnje dvije ekipe na tabeli mi osvojimo 1 bod i hocemo nesto pa sramota
Moram ovo reci, nadam se da se covjek od koga sam cuo nece naljutiti sto cu ovo napisati.
Adzem je Elsnera doveo da mu bude vrhunski igrac i smatrao je da ce ovaj biti medju najboljim igracima u ekipi. Sad ne znam sta je Adzem vidio u njem i je li moguce da se toliko prevario.

Amidza
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:24 pm

Velika i vjecna ce misterija ostati sta je on u njemu vidio, ako ga je zaista on doveo. To bi i donekle objasnilo sto ga je forsirao tako. Samo se bojim da opet nije podvala "doveo ga trener", kao sto je bila prica "SD samo pregovara" pa onda kad dodje iduci rastjera pola ekipe i sve tako unedogled. Sta su i ko su cije zelje, mozemo nagadjati samo. Ima pogodaka, ali ima i fula.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:27 pm

Adzem je dao blagoslov za sva tri igraca, stoposto.

Amidza
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:31 pm

@Leon

Mislis Vojo, Kajkut i Elsner?

sahmat

ned nov 05, 2017 10:36 pm

Kajkute molim te idi sam iz kluba, ti si velika panjina, koji nema osjecaja za gol. Nedo Turković je za tebe Ronaldo. I nije mi jasno šta Kajkut radi tako dobro na treningu, da zaluzuje mjesto prije Beganovića koji ništa nije lošiji. Fino se spakuj sa Bekrićem, Nikolićem, Markovićem u B tim
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:37 pm

Halooooo strucnjaci, dobro je vise rondanja. Kako da iko normlano odigra kad smo mi ovakvi tersovi. Hoce raja djecu, kako da jadno dijete ubaci kad cemo ga pojesti za 2 minute.
Od više ljudi koji su svakodnevno na treningu, a to su ljudi kojima vjerujem i koji nemaju razloga prodavati maglu sam cuo konkreno za Elsnera recenicu da momak zna igrati lopte, da nije u fizickoj spremi u kojoj moze pokazati sta može. Nije brz ali ima svojih kvaliteta. Pored svega ostalog pritisak raje loše utiče na njega, a kako i ne bi. Strucnjaci bi pojeli Xavija da mu odskoci lopta. Po ko zna koji put ponavljam ovdje, izvolite izadji na teren osutajte loptu za 25 metara na prazan gol, 90% vas nece pogoditi.

Neke stvari nisu bajne i krasne, ima tu i grešaka, ima svega. Hajmo mi biti lafovi pa bar 5000 hiljada da nas bude na utakmici. Seremo iza ekrana, previse seremo a to nije dobro ni za nase zdravlje ni za dobrobit Zeljeznicara.
Hajmo volit klub kada mu je najteze, hajmo to pokazati. Lahko ga je voljeti kad ide sve kako treba.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava