Zijanismo dva boda jbg, pu jbm ti livadu, a znao sam da ova tekma neće biti ni malo lagana. Najgore je igrati kada se bodovi unaprijed upišu. Opravdanje ne može biti neigranje jednog ili dva pa i tri "standardna igrača", ovo se moralo uzeti taman da su juniori od utorka listom svi istrčali na travnjak. Upozoravao sam da se ova utakmica mora najozbiljnije shvatiti ali očigledno da struka i igrači kontaju da je dovoljno da se pojave na licu mjesta i da bodovi legnu na konto. Taman jednu tekmu ganjaš, presing, trka i onda druga dijametralno suprotna, šta i ko je uzrok tome ostaje zagonetka? Da ne bi razbijali glavu i tražili krivce za ovo dole u Vitezu se svi redom moraju drastično kazniti, kazniti sve tako da im se svima zamanta iste sekunde kad vide kakva je kazna. Jednom (krajnje je vrijeme jer alarm se oglasio davnih dana) se mora presjeći ova sve češća letargija u igri i dati do znanja svakome da se ovakve partije više ne smiju dešavati. Brate mili pa renome Željezničara nije došao preko noći i nije pokupljen negdje na nekim livadama da bi ga bilo ko rasipao i prosipao kako mu se navije. Šta misli stručni štab i igrači da su Bogom dati i da je potrebno samo da šablonski obavljaju svoj posao,ono bez srkleta hajde ba šta ima veze poraz, pobjeda, remi kao da je bitno ima još utakmica i sezona kamara popravićemo se nekad, valjda. Kako ih nije stid i sram pred onom rajom na tribini koja se snalazi kako zna i umije da se prebaci do stadiona, da bude tu, da pruži podršku. Kažnjavati debelo sve ko je god imao bilo kakve veze sa pripremom i igrom na ovoj utakmici.
Da li smo mi stvarno toliki duduci pa možemo progutati sve češće šetanje igrača na terenu (poslednjih par godina ovo je baš česta pojava

), jbt tek počela tekma niko da napravi trk prema igraču, neki pokušaj presinga, neki pritisak, već ono ko revijalni meč, hajde ima vremena polako samo (da budem jasan ovo nema veze da li igra Zeba ili Sinan, Kajkut ili Lendrić, prvih 10-15 minuta može trčati bilo ko, to nema veze sa brojem godina i sa pričama mlad-star). Da li zaista imamo na terenu i na klupi fudbalere i stručnjake koji misle da se bez presinga i žestokog pritiska na protivnika od prve sekunde mogu osvojiti bodovi, pa taman protivnik bio i neka taraba ekipa sastavljena od igrača koji se samo rekreativno bave fudbalom!? Toliko je danas fudbal zastupljen u svim medijima da ti ne trebaju nikakve abc i profi licence, ne trebaju ti nikakve knjige u kojima ćeš čitati detalje vezane za taktiku. Treba ti samo fizički spremna ekipa koja trči maksimalno koliko može u tom trenutku, pravi jak pritisak na protivnike, tjera ih na greške i poentira po neki put iz tih grešaka. Zar je neka viša matematika stati blizu igrača i ne dati mu 6 sekundi da razmišlja šta ća sa loptom? Ako se ne mogu ispoštovati ove stvari onda ne znam koji qrac se baviš fudbalom, a još gori je onaj ko ti daje platu za igru koju pružaš jer na način na koji naši igrači igraju u Vitezu mogu igrati i amateri prijavljeni na minimalac i ne vjerujem da bi bilo gore od onog što gledamo.
"Ne zanima me" znaju li uštopati dugu i tešku loptu, "ne zanima me" znaju li dati pas u prostor ili odigrati smislen dupli pas, ali ako ne mogu trčati, ganjati i ne dati suparničkim igračima da dišu onda o čemu pričamo, čemu da se nadamo i na šta da trošimo svoje živce vrijeme i novac? Niko ni na terenu ni na klupi nije zacementiran, ako jedan igrač ne trči ima drugi, treći peti, jedan od njih će trčati i pružati maksimum jer ne vjerujem da će mnogo ljudi u budućnosti imati želju da gleda bilo koga (taman to bio Ronaldo lično) ako šeta po terenu i misli da je fudbaler samo zato što je obukao dres i pojavio se na terenu.
Ide pauza sad a to je dovoljno vremena da se svi u klubu zapitaju ima li smisla ovo što mi radimo i pružamo na terenu? Ako se misli i dalje svako malo nastaviti sa dosadašnjom praksom "nemotivisanog šetanja" onda je krajnje vrijeme da se zahvalimo nekim igračima, skrešemo budžet za neku finu cifru i pružimo šansu momcima koji će 90+ minuta izgarati na terenu bez obzira na njihovo fudbalsko umijeće.