Veteran1965 je napisao/la: ↑sub nov 04, 2017 7:54 pm
cikazubo je napisao/la: ↑sub nov 04, 2017 3:36 pm
Adžem je najmanje kriv, zašto ?
Prvo, ionako desetkovan sastav zbog povreda, zbog novih kartona i omladinske lige prvaka ostaje bez još 3 igrača pred ovu utakmicu, i umjesto da ovi rutineri Blagojević, Zeba, Kajkut iznesu igru, oni budu najgori na terenu, živim za dan da onaj ćelavi parmak napustiti Željezničar, na malim utakmicama kada igra ekipa i on pokazuje svoje "umijeće", a kada treba preuzet odgovornost manji od makovog zrna, picqica ćelava, uz to dodate neke igrače tipa Elsner koje dovode neki sumnjivi menadžeri i neke debile u našem klubu koji opet iz sigurno iz sumnjivih pobuda prihvataju te poluigrače i trpaju ih Adžemu u kadar, dakle ADO JE NAJMANJE KRIV ZA OVO !
Moram ti odgovoriti na ovo. Ado je po meni danas najveći krivac. Zec je odigrao dobro protiv Mladosti i morao je biti starter prije i Zebe i Kajkuta. Takođe morao je igrati neko od omladine, da bi umjesto Ramovića ganjao sa Vojom njihovu zadnju liniju, i udarao presing kao protiv Mladosti. Danas smo igrali protiv najlošije ekipe lige, i ti ne smiješ na beka staviti nekoga od omladine, nego guraš stopera, koji je na beku čista nula, a drugog beka guraš na nezgodnu stranu. U prvih 11 ti igra momak, koji je možda nekad znao lopte, ali je očito da je zaboravio (Elsner). Amaterske greške...Izmjene.. prvo loš timing izmjena, a o igračima ne bih, jer ne znam da li je neko zbog povrede morao izaći ranije...
Evo neko moje " strogo amatersko" viđenje današnje tekme i rada naše struke...
Apsolutno se slažem za Zeca, ali ostalo je manje više ono što mi zapravo imamo, možda bi taj Zec mnogo značio da je počeo a možda i ne, nije lako biti trener u ovom haosu od rostera koji je neko prije ili neko iznad napravio, na nekim pozicijama nemamo nikako igrače na nekim ih imamo i previše pa sad gledamo kako brže bolje otjerati neke, a kakav bi tek roster bio da ga Ado nije proširio ovim juniorima, jednostavno imamo loš, preloš igrački kadar, imamo 12-13 igrača s kojim se može nešto odigrati, ali par izostanaka zbog kartona i zbog povreda i eto ti velikog belaja tj štoperana bekovima, veznjaka i napadača na krilima, jel to kriv Adžem, po meni nije, krivi su prethodnici odnosno Edis,janez i Slavko koji su doveli kamione ovih ublehaša, a pogotovu su krivi oni koji su doveli te ublehe na klupu i dozvolili da oni stvore protok od 12-13 igrača po prelaznom roku.
U ovom sivilu vrijedi pohvaliti Ubiparipa, trudio se, nudio se, trčao, klizao, vraćao se nazad, postigao eurogo, a takođe jedini koji je bio na nivou pored Voje je Stana, kako Srđan igra podsjeća na one najbolje dane kada je bio kapiten i naš ponajbolji igrač, eventualno još Hajdarevića možemo dodati u rubriku igrača koji nije totalno podbacio.