kvalitet je napisao/la: ↑pon okt 23, 2017 1:17 am
GoodisonPark je napisao/la: ↑pon okt 23, 2017 1:03 am
Možda ovo i nije loša varijanta sa Graovcem na desnom beku tu dobijamo na skok igri (mada se to danas nije baš vidjelo

), koliko se sjećam da je Amar znao čini mi se Bajića jedno vrijeme gurati na desnog beka kad igramo u gostima. Ovo nije loše ni za uigravanje 3 5 2 formacije, čak je Graovac i dosta puta bio u liniji sa štoperima i dobro je inače zatvorio tu stranu, samo što je nama problem što mi nemamo rezervnog štopera osim Velića ali dobro.
Kako ovaj Zajmović ponekad ima lucidnih poteza i čudi me da petom nije pokušao završiti onu loptu Zakarića, bio bi gol vjerujem
Ma kakav Graovac i desni bek. Ni u ludilu. 4 2 3 1 ili 4 1 4 1. Graovac je "pretrom" igrač za tu poziciju.
Za Zajmovića 100 puta rečeno baš to. Ima lucidnih poteza, jer ima baš finu tehniku. Uz to je i jak. Ali... Osim što mu je završnica baš loša, čini mi se i izgubljen ponekad, a to uzrokuje kikseve, loša rješenja...
Malo samo pretražio/istražio. Ubiparip je znao često igrati i krilo (to sam pisao i kad je tek došao). Možda on može biti rješenje za lijevu stranu, kao Križman svojevremeno.
"Pretrom" bi bio da mi kidamo na bekovskim pozicijama sa igračima koji ofanzivno razvaljuju a stignu i defanzivno zatvoriti sve. Međutim, učinak naših bekova na strani nije ništa bolji od učinka Graovca jučer (a nemoj samo navoditi primjer Stanića protiv Čelika jer to nije pravilo nego izuzetak) Ono što dobijamo takvom postavkom je skok igra, prekidi, korneri i ofanzivno i defanzivno koji su vrlo bitan segment tokom 90 minuta i najveća opasnost kada igraš u gostima dolazi upravo iz prekida. Naveo sam gore primjer Bajića koji igra desnog beka kod Amara na gostujućim utakmicama dok je ako se ne varam Peđa Šimić igrao tu poziciju kada smo domaćini na Grbavici. Nije Bajić ništa brži ni pokretljiviji od Graovca a još jedna dobra stvar ovih rotacija je što imaš više igrača u formi koji redovno igraju takmičarske utakmice a nisu umorni ni preopterećeni ritmom srijeda-subota.
Zajmović se mora istrpiti, ima snagu, super tehniku, solidnu brzinu znači samo je do glave i samopuzdanja, jedan klik tu vrlo brzo od prosječnog pravi vrlo dobrog igrača. Ni jučer on meni nije bio toliko loš, a vidi se da mu fali još utakmica i možda poneki gol da pročepi i da se malo opusti na terenu. Mislim da on nije još pokazao sve ono što može, a potencijala ima na pretek.