Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Simply Blue
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 16, 2017 12:52 pm

Nije bitno ko je bio i kakav je bio s druge strane, sinoć smo mogli da uzivamo, bar ja jesam. Sinoć skoro nijedna greška veznog reda, jedino se sjećam jednog Anelovog pogrešnog pasa. Stana napravi sinoć par strašnih sprinteva, koje nismo od njega vidjeli za skoro čitavu prošlu sezonu, možda je i do protivnika, ali teren je tu sigurno igrao glavnu ulogu, kada ti ne treba sistem za navođenje da bez problema iznseš loptu u punom trku. Samo što nakon onakvog terena u Z. sad se treba opet vratiti u realnost naših pašnjaka
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

MrkiMedo
Kontakt:

pon okt 16, 2017 1:26 pm

Koga su ovo cernobilci htjeli tuci ?
I za divno cudo i svaku pohvalu, nismo dobili crveni :D

Amidza
Kontakt:

pon okt 16, 2017 1:43 pm

Tuzla i Zenica satro neki gradovi, a na svakoj sportskoj manifestaciji atmosfera kao na koridi. Nekakvi krikovi, nesto. Na Tusnju najnormalnije pijani likovi cugaju, meze i psuju igracima u isto vrijeme. Tuzno. A nema ruznijih ljudi nego u ovoj Zenici, majke mi moje, sta je ovo 'vako? Sve nekakve izoblicene face. Mene bi hastra bilo preselit se tamo da moram radi posla ili nesto, ogledo bi se svakih 5 minuta. Sve garibi nekakvi.

Ramovic se okliznu i bukvalno se dize za djelic sekunde, sve sa loptom u nogama, papak vristi: "Ustaj majku ti *****." :klanjase2:
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

mirzza
Kontakt:

pon okt 16, 2017 1:53 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon okt 16, 2017 10:49 am
Ali da li je moguće da momak od 18.godina jedini igra lopte na jedan ili dva dodira, pri čemu uputi tačan pas, pazite sad, i unutrašnjim i vanjskim stopalom, i odmah trči naprijed da pravi višak.
Na poluvremenu sam govorio o tome da je bio najbolji u prvom uz Stanića, napadao je ka našoj tribini i bio je baš uočljiv.. jednostavno osvaja elegancijom u igri.
Živ bio Anele, pojačaj tu malo ishranu i treninge, mogao bi glat sa Amirom..
Nevjerovatan je mali, moderni zadnji vezni u njemu i Hajdarevicu lezi nasa buducnost, samo da se i Zera probudi imali bi bas brzu ekipu uz Crnova i Zaku na krilima i nadam se da ovaj Rok nece uzeti minute ovoj djeci.

LARSSON
Kontakt:

pon okt 16, 2017 1:56 pm

Ako bude bolji nek im uzima minute, ako bude gori nek im ne uzima minute. Vrlo jednostavno

Budi Željo
Kontakt:

pon okt 16, 2017 1:58 pm

Al ubjedljivo su mi najjaci ovi sto pisu e da je ona usla čeliku vidjeli bi onda. Svaki sport je igra grešaka pa tako i fudbal, da je Kajkut zabio ono protiv Zrinjskog na Grbavici vidjeli bi vi bil mi izgubili!? Kad krenete nesto pisati prvo procitajete na glas pa onda fino skontajte ima li to smisla ili nema. Fudbal je igra u kojoj jedan tim koristi grešku drugog tima i zabija gol. Ako to jos niste otkrili pitajte Adzema on makar zna dati Grunf izjave koje ti sve kažu.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Amidza
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:11 pm

Dobra je stvar sto Adzem zaista zvuci impresioniran ovim Ubiparipom i Elsnerom.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Okolele
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:11 pm

MrkiMedo je napisao/la:
pon okt 16, 2017 1:26 pm
Koga su ovo cernobilci htjeli tuci ?
I za divno cudo i svaku pohvalu, nismo dobili crveni :D
Onaj jedan ustao zove ih svu trojicu da ih pojede za desert.. :D

Mogli bi imati problema sa sredinom protiv Goska ako Zeba i Sinan ne budu spremni..Sinan bi vjerovatno trebao igrati ali nikad se ne zna..Vjerovatno ulijece Elsner odmah..Hajdarevic i Šaban ce igrati u srijedu sad sigurno,bice umorni..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u pon okt 16, 2017 2:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Dzezvar
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:12 pm

Amidza je napisao/la:
Tuzla i Zenica satro neki gradovi, a na svakoj sportskoj manifestaciji atmosfera kao na koridi. Nekakvi krikovi, nesto. Na Tusnju najnormalnije pijani likovi cugaju, meze i psuju igracima u isto vrijeme. Tuzno. A nema ruznijih ljudi nego u ovoj Zenici, majke mi moje, sta je ovo 'vako? Sve nekakve izoblicene face. Mene bi hastra bilo preselit se tamo da moram radi posla ili nesto, ogledo bi se svakih 5 minuta. Sve garibi nekakvi.

Ramovic se okliznu i bukvalno se dize za djelic sekunde, sve sa loptom u nogama, papak vristi: "Ustaj majku ti *****." :klanjase2:
slika
Rundovi.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Okolele
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:15 pm

Ma gledaj mrcine odozgo preslus'o bi ih lola svu cetvoricu.. :D

PS:Vidi Lendre ispred ovog u crvenoj jakni haha..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:24 pm

Stoka, sretan im put u federalnu gdje i pripadaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bianco blu
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:43 pm

Okolele je napisao/la:
pon okt 16, 2017 2:15 pm
Ma gledaj mrcine odozgo preslus'o bi ih lola svu cetvoricu.. :D

PS:Vidi Lendre ispred ovog u crvenoj jakni haha..
došao na probu u čelik. Nisu mu gotovi papiri, pa tekmu posmatrao sa tribina.

Amidza
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:50 pm

Da je otjerat Celika i Slobodu u federalku, pa kako god. Bas tamo pripadaju ljudi po svemu. Neka Krupa, GOSK, Radnik, Mladost... ispadnu gospodske ekipe/navijaci/simpatizeri u odnosu na ove papke. Mislim da je Celiku noga ove godine, nadam se iduce kozojebima.

Isto tako se nadam da se nece plakat za njima kad dodje do toga, sa onim floskulama tipa "nije ista liga bez ____ (umetni ime kluba)", jer su mnogi cmizdrili za Borcem, pa te onda doceka Mars na Drinu. Isto se sad place za Velezom, a i oni su za nijansu manje iskompleksirani od Slobode/Celika, cega ce se svi sjetit kad se vrate u ligu i zaori protiv Zrinjskog "Bice Zeljo qrac sampion", kao one jedne godine. Poenta price je, ne valja kratko pamcenje imat.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon okt 16, 2017 2:54 pm

To je zato sto si najveci klub u drzavi i svi imaju kompleks prema tebi. Sasvim normalna stvar.
Željezničar ante portas !

fcz
Kontakt:

Amidza je napisao/la:

Ali fakat, bez pretjerivanja ikakvog. Bukvalno imaju neki svoj zatvoreni genetski bazen i stvarno su svi manje-vise jednako ruzni.

J.ebem Celik i sve sto ima veze s njim.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon okt 16, 2017 3:00 pm

fcz je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

Ali fakat, bez pretjerivanja ikakvog. Bukvalno imaju neki svoj zatvoreni genetski bazen i stvarno su svi manje-vise jednako ruzni.

E sto se ismija svega mi :)
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Amidza
Kontakt:

pon okt 16, 2017 3:00 pm

fcz je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

100% brate. Bio u Zenici milion puta i sam se uvjerio. Suludo zvuci, ali je tako. Sve nekakve izoblicene face. A u Tuzli bi te bolje docekali da kazes da si iz Beograda, nego iz Sarajeva. Bolje da ga u pm posaljes nego da kazes da si odavde. Odma se izraz lica i odnos prema tebi mijenja. Strasni, strasni kompleksi.

Ma, ugasili se dabogda i jedni i drugi.

Fanzi
Kontakt:

pon okt 16, 2017 3:05 pm

100% uz Adzema.

Zasto ne biti kritican u ovakvim momentima, u ekstazi pobjede na jednom od najtezih gostovanja?
Treba, jer u ovakvim utakmicama popravljas sve ono sto ne valja.
Celik je nama tradicionalno jedno od tezih gostovanja. Na stadionu publika nosi igrace da daju 30% vise nego sto bi to ucinili protiv Zrinjskog, Sirokog...
Ovo je bilo jedno tesko gostovanje na papiru, protiv nikada slabijih Zenicana. Pobjedu treba posmatrati kroz ugao nastupa nasih mladjih igraca na jednom takvom terenu, jednako kao i slabijeg Celika. Sem toga, mi u Zenici zaista tesko dolazimo do bodova. Mene jos uvijek boli onaj poraz u Sabljino doba (Krosevski), jako impotentni smo bili tada na terenu.
U ekipi Celika je nedostajalo nekoliko boljih prvotimaca. Udovicic je njihov najbolji igrac koji je juce istrcao na teren. Zenicanima osim kvaliteta nedostajalo je sinoc i motiva.

Utakmica je bila izuzetno sadrzajna, protivniku smo mogli raditi sta smo htjeli. Pala su dva screamera, kako bi ih Englezi nazvali, meni Zakijev ljepsi od Jovanovog.

Suprotno Admirovoj izjavi nakon utakmice, jeste vazno da nismo primili gol i isticanju gresaka u napadu i promasivali, navodim da smo radili greske i u odbrani.
Sada sam vec posve siguran da je Graovac vrlo nestabilan odbrambeni igrac. Odigrat ce maestralno ili katastrofalno. Npr. poslao je loptu protivnickim igracima petom, posve nonsalantno i neozbiljno. Kemo ima problema sa ravnotezom zbog visine. Primjetit cete to u akciji kod naseg penala, kako je ponovo "zamucao" kod prijema lopte. Ovo je opetovana situacija nasih igraca iz utakmica sa Mladosti, Borcem... Dakle, greska nije korigovana i problem nije u terenu, vremenskim prilikama ili sl.
Sa Stanicevim staklenim koljenom bili smo mnogo, mnogo aktivniji nego sa Sinisom i zaista nakon ove utakmice sa Celikom ne vidim koji su argumenti da Stanic ne zaigra ispred Sinise i protiv GOSK-a.
Sasa se pokazao odlicnim rjesenjem na mjestu Zajke, ali mislim da je to samo zbog lose fizicke spreme Celika. Ne ocekujem od Sase da zatvara nasu igru u odbrani, jer je on napadac, ali u dva navrata kod izgubljene lopte nije stigao zatvoriti protivnicke fudbalere iz cega se stvorila njihova najbolja sansa u prvom poluvremenu. Da Kajkut ne moze igrati svih 90 minuta na tom mjestu u ekipi, moze se vidjeti i kod naseg treceg gola.

Kakvi smo sa harmonijom u ekipi? Prije svega, jako mi se dopao copy/paste Adzem-Bajic radovanja kod gola, koji je ovaj put bio Adzem-Zakaric. U radovanjima, najvise se istice sam Zakaric sa igracima iz nase skole od igraca u polju. Svojim drugim golom iz slobodnog udarca, Jovan se pridruzio listi ozbiljnih izvodjaca slobodnjaka. Zeba, Zakaric i Blagojevic mogu kvalitetno izvesti slobodan udarac.
Zato sto je Slavko forsirao dijagonalu desno prema Stevanovicu, ne mora znaciti da je i ova ekipa ne treba ponekad primjenjivati. Zec i Kajkut su juce, oba u jednom navratu imali sjajnu sansu da uposle Zakarica. Steta sto nisu...
Konacno nam je sviran penal nakon starta nad Ramovicem. Rekao bih treca sreca, jer nam dva nisu svirana, a bila su ocigledna (moj dojam).

Celik je imao jako mnogo srece. Da nisu, nafilovali bi ih.
Zasto se ne pise o sreci Celika, kada je Adzem do sada pobijedjivao na nafaku?

Zasto se ne pise o takticki odlicnom rjesenju postavljanja Kajkuta nazad, ako su se slova, redovi i postovi kritike trosili na Adzemovo postavljanje Keme na mjesto defanzivnog veznog protiv Viteza?

Prekjucerasnju utakmicu (Slo-Sa) sam sasvim slucajno bio u prilici gledati u drustvu naseg trenera, da shvatim koliko ovdje laznih boomova ima.
Sinocnju utakmicu sam posmatrao u prisustvu Amara Osima (ne i drustvu), da kazem da smo slozniji nego sto neki pisu da jesmo.

Defetizam vam dolazi iz glava. Zeljo je drugi, neki su mu predvidjali katastrofu. Taj defetizam nas je kostao nikada slabije prodaje godisnjih karata i obnovljenih clanarina. Podje od toga da jedna osoba kaze da nista ne valja, druga doda ili oduzme jedan argument toj izjavi, a onda sa sobom povedete bar jos jednog istomisljenika koji odustane od utakmica na Grbavici.
On je bio neminovan prije ili kasnije, ali ruku na srce dosao je preuranjeno i neopravdano nakon sokantne prethodne polusezone (jedva, ali uspjesno se Evrope dokopali) i solidnih nastupa u Evropi. Takav smo narod. Da upadnemo u grupe evropskih takmicenja, vec drugu ili trecu sezonu bi se zasitili. Ne trebate me demantirati. Druga Brkina titula iz drugog mandata je sve rekla i koliko je ljudi bilo na stadionu.

Zeljo se voli i kad gubi i kad vodi. Bilo kakav identitet sa klubom osim ponosa na njegovu postenu i radnicku proslost je promasaj.

Slavko - Adzem 6:6 (3xZrinjski, 1xMladost, Sloboda, Celik - 3xSarajevo, Celik)

Simply Blue
Kontakt:

pon okt 16, 2017 3:14 pm

Jedan prijedlog i molba za moderaciju, da se otvori jedna tema: Željinim stazama Welfare-šovinizma, pa da glavna tema malo odahne između dva poluvremena
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

ChWilla
Kontakt:

pon okt 16, 2017 3:23 pm

opet se pretjeruje.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava